• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4.sinifa geldim ama baska bir meslek istiyorum .

22 yasinda hemsirelik bolumunu biraktim uncu senemde su an baska bir bolum okuyorum ....yasim 24. Hic bir sey icin gec degil amam sana tavsiyem mutlaka bolumunu bitir .....

Nasil yani makine okiyup turizmde yuksek lisansla mi rehber olunur?
Cene olarak bildigim bir konuda kendimi de rahat hissedersem konusurum tabi.ama tanimadigim insanlar icinde o kadar da konuskan oldugimu soyleyemem.ha bazen oyle anlar geliyor ki yetki sende olunca hemen bir idare aliyorsun.
bunun için diplomaya ihtiyacın yok yine yuksek lisansla yapabilirsin önemli olan dil ve çene :) yani doğru iletişim
L

22 yasinda hemsirelik bolumunu biraktim uncu senemde su an baska bir bolum okuyorum ....yasim 24. Hic bir sey icin gec degil amam sana tavsiyem mutlaka bolumunu bitir .....
Tesekkurnederimckeske sen de bitirseydin suan ne okuyyrsun.ama hemsirelik de gercektenn sevilmeden yapilmaz cok daha farkli

Kokart: resmi turist rehberlik belgesi
2 yıllığı da var 4 yıllığı da. Diplomaya takılma önemli olan işin hakkını verebilmek ve bence mühendis olan biri olarak iki yıllık da okuyabilirsin turizmde diploma değil, insan ilişkileri, doğru iletişim ön plandadır.
Benim kardeşim de iki yıllık mezun üstüne açıktan işletmeye tamamladı, turizmde de çalıştı şimdi başka bir sektörde ama kadrolu çalışıyor. Turizm sektörü sezonluk maalesef, 1 Nisan-31 Ekim arası.
Okul okumadan direk turizmbirligimi oyle bir yer vardi dun okumustum.oranin sertifika kokart programlarina katilarak da olabilirim ozaman degil mi ? Bir de turist rehberlerinin genekde her konuda bilgisi olur ya.ben de o tur insanalri cok severim.dinlemeyi.
Bir soru daha sorayim.boyle mesela kardesiniz nisletme okumus ordan turizme de gecmis.bunlarin hepsine kendi basviruyor nasil aklina geliyr nasil is bulunuyor..mesela biz staj icin basvuracak firma bulamiyoruz.tamam cok var ama.ozellikle farkli alana yonelme olaylarini merak ediyorum.
Cok tesekkur ederim bu arada cok yardimci oldunuznher konuda bir kapi actiniz

Buarada evlilik cocuk dusunuyo musun? Ama bunlarida hesap ederek basla okumaya derim. Kuzenimin esi hostes mesela bi tane cocugu var.. kiz bi bakiyosun arabistanda bi bakiyosun fransada bi bakiyosun baska bi yerde.. cok zor bi hayati var.. mesela
Ayy cok guzelll tam hayalimdeki yasam.
Daha sevgilim bile olmamisken evlilik baya uzak.cocuk daha da uzak :/

Nasil yani makine okiyup turizmde yuksek lisansla mi rehber olunur?
Cene olarak bildigim bir konuda kendimi de rahat hissedersem konusurum tabi.ama tanimadigim insanlar icinde o kadar da konuskan oldugimu soyleyemem.ha bazen oyle anlar geliyor ki yetki sende olunca hemen bir idare aliyorsun.

L
Gemi ile ilgili yüksek lisans yaparsan ve yabancı dile de vakıfsan ayrıca turist rehberliği okumana gerek yok ki, şu an herşey diploma değil beceri daha ön planda. Ayrıca askeri düzen varsa disiplinli olman lazım, alınmak gücenmek/duygusallık olmamalı duygu ve düşüncelerini kontrol edebilmelisin

Gemi ile ilgili yüksek lisans yaparsan ve yabancı dile de vakıfsan ayrıca turist rehberliği okumana gerek yok ki, şu an herşey diploma değil beceri daha ön planda. Ayrıca askeri düzen varsa disiplinli olman lazım, alınmak gücenmek/duygusallık olmamalı duygu ve düşüncelerini kontrol edebilmelisin
Tabi ki kontrol edebilmeliyim ama bir sey de de iyi olmak icin biraz denemek yasamak alismak lazim.ben askeri duzene girmeden suan alisamam.ha askere gidiyim dicem ama kizim.
Bir de bu ise alim konusunda keske biran once olup bitse de yapsam istediigm gibi.yani o kirilma noktasimi gecmek istiyorym.hani beceriyi olusturabilmek icin

Ben makine muh.okuyorum.3 bitti bu sene seneye mezu olacagim.ingilizce hazirligida sayarsak 5 senem gitmis nolacak.biraz maymun istahliyim sanirim .biraz da ne istedigimi bilmiyorum.
Cok disa donuk olmasam da bu yonumu gelistirmeye istekliyim.yani insanlarla konusarak ya da disarda aktif olarak yapilan bir meslek beni daha mutlu eder diye dusunuyorum.ama bir yandan da pisman olma korkusu var.
Simdi mezun olduktan sonra 22 23 yasindayum.tekrsr bir 4 yillik bolum okusam 26 27 olucam..bir yandan da soyle bir derdim var.
Ailemin yaninda okuyorum.aslinda eskisehirdeyim iyi guzel fakat ben resmen onlara bagimliyim kendi kendime pek birbseyimi halledemiyorum.kendi ayaklarimin ustunde durmak sorumluluk almak istiyorym.boyle yasadigimi hissediyorym
.zaten gorunus olarak da 17 gibi duruyorum.
Ikinci bir bolum icin mesela istsnbula gitsem.ama artik kendi parami kazanmak istiyorum.mesela burda annem calistirmiyor da tamam aslinda iyi tabi ama zor da olsayapmak istiyorum aci cekmek istiyorum resmen.suan evde oturmak okadar bos anlamsiz ki.

Teknik alanlarinin daha az kullanildigi pazarlama kisminde kendinizi gelistirebilirsiniz meslegibizden de kopmamis olursunuz hem de sosyalliginiz gelisir insanlarla aktif gorusme yapmabizi gerektiren bir is

Lise okur gibi okudum universiteyi aileme cok bir masrafim yok hatta lisede dershaneye ozel derse yollarlardi simdi onlar da yok.
Calisma ortamini gormeden bir meslek istemek pek mantikli gelmiyor bana.mesela siz avukat olmak neden istiyordunuz.adaleti saglamak icin mi ?

Avukat falan olmak istemiyorum. Örnek olarak verdim. Kiminin aklında çok nettir ne istediği.
Öyle bir durum olsa okuyun derdim.
Sizin yapacağınız en güzel şey, fotoğrafçılık kursuna falan gidip haftasonu geze toza fotoğraf çekmek. Öte yandan başka şehirde de yüksek lisans yapmak.
Bunları yaparken de iş bulursanız ne ala...
Masabaşında sıkılmazsınız çok, alternatifinizi düşününce..

Bir de turizmde arkeoloji tarih mitoloji gibi derslerin yaninda belki rehberlikle ilgili farkli taktikelr de veriliyordur..yani ben bunlari bilmeden kendi beceirmle yapmam ne derece dogru olur

Avukat falan olmak istemiyorum. Örnek olarak verdim. Kiminin aklında çok nettir ne istediği.
Öyle bir durum olsa okuyun derdim.
Sizin yapacağınız en güzel şey, fotoğrafçılık kursuna falan gidip haftasonu geze toza fotoğraf çekmek. Öte yandan başka şehirde de yüksek lisans yapmak.
Bunları yaparken de iş bulursanız ne ala...
Masabaşında sıkılmazsınız çok, alternatifinizi düşününce..
Evet bu dediginiz de cok guzel bir oneri.ama iste yine is durumuna bagli guzel sevecegim birnis bulabilirsem ne ala onun disinda 8 5 sevmeden yapmak istemem.tesekkurler

Teknik alanlarinin daha az kullanildigi pazarlama kisminde kendinizi gelistirebilirsiniz meslegibizden de kopmamis olursunuz hem de sosyalliginiz gelisir insanlarla aktif gorusme yapmabizi gerektiren bir is
Pazarlama bolumlerinde yuksek lisans ya da isletme muhabe okumam gerekmez mi oyle bir is icin.cunku isletme okuyan arkadaslrim vardi

Okul okumadan direk turizmbirligimi oyle bir yer vardi dun okumustum.oranin sertifika kokart programlarina katilarak da olabilirim ozaman degil mi ? Bir de turist rehberlerinin genekde her konuda bilgisi olur ya.ben de o tur insanalri cok severim.dinlemeyi.
Bir soru daha sorayim.boyle mesela kardesiniz nisletme okumus ordan turizme de gecmis.bunlarin hepsine kendi basviruyor nasil aklina geliyr nasil is bulunuyor..mesela biz staj icin basvuracak firma bulamiyoruz.tamam cok var ama.ozellikle farkli alana yonelme olaylarini merak ediyorum.
Cok tesekkur ederim bu arada cok yardimci oldunuznher konuda bir kapi actiniz
Kardeşim turizm okudu birkaç sene Antalya'da turizm sezonunda çalıştı onun kokartı da yoktu almadı, sonradan başka sektöre geçince de vazgeçti. Çalıştığı işte yükselirim en azından lisans diplomam olsun diyerek açıktan işletmeye tamamladı ama üniversite diploması sadece cvde eğitim durumunu göstermesinden ibaret onun için şu anda. Yaptığı işle ilgili firmanın eğitimlerine katıldı rutin bir işi var ne yapması gerektiğini biliyor. Zaman zaman eğitimler veriyorlar ama turizmle alakası yok şu an. Ha bir de dil sınavına girdi 80 üstü bir puan aldı tabii dil bilmek her zaman avantaj.
O rehberlerin her konuda bilgisi yok aslında sadece işlerinin gereği, gezdirdikleri alanlarla ilgili kendilerini geliştirmişler, okumuşlar. Yani bu üniversiteyle, diplomayla alakalı değil. Hani çok okuyan mı bilir çok gezen mi hesabı, gezmeyi yeni yerler görmeyi seven biriysen o yerler hakkında yazılan şeyleri okuyarak ve tarihi geçmişi varsa yerinde görerek kendini geliştirirsin zaten.
Kokart konusunda çok detaylı bilgi sahibi değilim ama sanırım dediğin gibi turizm birliğine başvuruyorsun belli aşamalardan geçerek veriyorlar o belgeyi. Zaten o belgeyi almak için de gezilip görülmesi ve hakkında bilgi toplanması gereken yerler var

Kardeşim turizm okudu birkaç sene Antalya'da turizm sezonunda çalıştı onun kokartı da yoktu almadı, sonradan başka sektöre geçince de vazgeçti. Çalıştığı işte yükselirim en azından lisans diplomam olsun diyerek açıktan işletmeye tamamladı ama üniversite diploması sadece cvde eğitim durumunu göstermesinden ibaret onun için şu anda. Yaptığı işle ilgili firmanın eğitimlerine katıldı rutin bir işi var ne yapması gerektiğini biliyor. Zaman zaman eğitimler veriyorlar ama turizmle alakası yok şu an. Ha bir de dil sınavına girdi 80 üstü bir puan aldı tabii dil bilmek her zaman avantaj.
O rehberlerin her konuda bilgisi yok aslında sadece işlerinin gereği, gezdirdikleri alanlarla ilgili kendilerini geliştirmişler, okumuşlar. Yani bu üniversiteyle, diplomayla alakalı değil. Hani çok okuyan mı bilir çok gezen mi hesabı, gezmeyi yeni yerler görmeyi seven biriysen o yerler hakkında yazılan şeyleri okuyarak ve tarihi geçmişi varsa yerinde görerek kendini geliştirirsin zaten.
Kokart konusunda çok detaylı bilgi sahibi değilim ama sanırım dediğin gibi turizm birliğine başvuruyorsun belli aşamalardan geçerek veriyorlar o belgeyi. Zaten o belgeyi almak için de gezilip görülmesi ve hakkında bilgi toplanması gereken yerler var
Cok tesekkurler son bir sorum var.mesela ilk rehberligimde beni hemen bir yere koyarlar mi ? Yani en azindan yanima birini verseler deneyimli.bir de mesela ingiltere rehberligi yapicam ama oraya gitmemisim daha omce ne kadar okusam da zor olur.

Diğer yorumlarını da okudum
İş bulmak zor bu devirde ve sevdiğim işi yapmam lazım olayına hiç girme ben okurken çok severek okudum emek de verdim ve meslekten atandım ama kamuda ne iş verirlerse onu yapıyorum yaptığım işi sevmiyorum aksine köreldiğimi hissediyorum ona rağmen okuyor, araştırıyor, kurslara katılarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Çok fazla detaylara takılmışsın, soruların da bu yönde. Hayat öyle kafamızda kurguladığımız gibi 4-4lük değil.
Kendi adıma şunu diyebilirim. İş şu an benim için maddi gelir için gittiğim yer; ama iş harici zaman benim kendi dünyam dolayısıyla onu renklendirmek de senin elinde

Cok tesekkurler son bir sorum var.mesela ilk rehberligimde beni hemen bir yere koyarlar mi ? Yani en azindan yanima birini verseler deneyimli.bir de mesela ingiltere rehberligi yapicam ama oraya gitmemisim daha omce ne kadar okusam da zor olur.
O kadar detaylı bilgim yok. Zaten kokartı aldıktan sonra, rehberlik yapacağın yerle ilgili kendini geliştirmek senin elinde zaten bu konuda kokart süreci de bir eğitimdir ve orada bu tür sorulara cevap da bulabilirsin diye düşünüyorum

Diğer yorumlarını da okudum
İş bulmak zor bu devirde ve sevdiğim işi yapmam lazım olayına hiç girme ben okurken çok severek okudum emek de verdim ve meslekten atandım ama kamuda ne iş verirlerse onu yapıyorum yaptığım işi sevmiyorum aksine köreldiğimi hissediyorum ona rağmen okuyor, araştırıyor, kurslara katılarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Çok fazla detaylara takılmışsın, soruların da bu yönde. Hayat öyle kafamızda kurguladığımız gibi 4-4lük değil.
Kendi adıma şunu diyebilirim. İş şu an benim için maddi gelir için gittiğim yer; ama iş harici zaman benim kendi dünyam dolayısıyla onu renklendirmek de senin elinde
Evet biliyorum da imkan varken en azindan cabalamak istiyorum.hayat sizin dediginiz gibi oldugu icim bu kadar tereddutteyim zaten karsima ne cikacsk bilmiyorum diye.belki turizm rehberi olsam sevecek miyim onunda hic birnseyin garantisi yok.bugun ak yarin kara derim.biliyorum

O kadar detaylı bilgim yok. Zaten kokartı aldıktan sonra, rehberlik yapacağın yerle ilgili kendini geliştirmek senin elinde zaten bu konuda kokart süreci de bir eğitimdir ve orada bu tür sorulara cevap da bulabilirsin diye düşünüyorum
Tesekkurler her sey icin..artik hayat ne cikarirsa karsimiza..

Pazarlama bolumlerinde yuksek lisans ya da isletme muhabe okumam gerekmez mi oyle bir is icin.cunku isletme okuyan arkadaslrim vardi
Hayir okul bitirmene gerek yok iş başvurularinda direkt olarak yetiştirilmek üzere alimlar olabiliyor
Ylisans isterim dersen bence işi seversen yapmalisin henuz kararli degilsin calisio gormelisin kararini öyle vermelisin

Back
X