4 yaş anneye bağımlılık

Ebrulibayan

Aktif Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
20 Ocak 2021
2.143
2.628
83
27
Kızlar iyi akşamlar.
Kızım 4 yaşına girecek. Son zamanlarda çok çok aşırı bana bağlandı.
Duşa gireceğim zaman duşa kabinin kapısı açık duracak diyor,1 buçuk yaşından beri ayrı uyuyor ama şimdi gece 50 kere kalkıp yanıma geliyor. Ben yanında uyusam sabah 10da uyanır ama ben yoksam 7de kalkıyor. Odasında yanlız başına saatlerce oynayan kız gitti şimdi ben olmadan adım dahi atmıyor.
Babasıyla heryere giderdi ama oda yok artık.
Bişeyden mi korktu,biri mi korkuttu bilmiyorum.
Ama böyle olsun istemiyorum.
Bensiz de bişeyler yapabilsin.
Öneriniz var mıdır,ne yapabilirim ?

bence birseyden korkmus olabilir korkununsebebini bulun benim kizim da yer olmadigi icin derin dondurucuyu odasina koymustum onun sesinden korkuyormus kalkip kalkip yanimjza geliyordu yerini degistirdik sorun cozuldu bence sizde korkuyorsa kaynaginj bulmaya calisin

Kaç gündür düşünüyorum ama korkabileceği farklı bişey yok.
Kuzeni geliyor bize saatlerce oynuyorlar aynı yaştalar çok iyi anlaşıyorlar.
Ben oraya götürdüğüm zaman dibimden ayrılmıyor. Anne yanımda dur öyle oynayacağım diyor.
Veya 10 dk da bir beni kontrole geliyor

iki sey soracagim birincisi kuzeni telefon veya baska birsey izliyor mu yaninda ? ikincisi bu surecte siz onu birakip herhangi bir yere gittiniz mi yani onu badkasina birakip
Hayır hiç onu bırakıp gitmedim. Bazılarıda her şeyi benimle yaptığı için,tek başına hiç bir yere bırakmadığım için bu bağlılık var diyorlar.
Kuzeni telefondan Tom oynuyor. Birazda youtup kıds

kzınızla sakin bir zamanda konuşup sorun, illa vardır bir sebebi

him size baglilik var ama bu sefer birakip giderseniz ters tepebilir .. yaz tatilinde komsunun ogluyla oynarken video izlemisler beraber oglan buyuktu izledikleri seyden kizim cok korkmustu hatta lavaboya bile gidemiyordu o yzuden sordum bence ilk once bi konusun hani korkuyor musun korktuvun birsey mi var diye cunku dort yasinda soyleyebilir

kzınızla sakin bir zamanda konuşup sorun, illa vardır bir sebebi
Önceden böyle değildi. Soruyorum annecim bak ben burdayım bi yere gitmiyorum vs. Diyorum.
Ama tek dediği şey anne beni bırakma korkuyorum.
Tv falan izlese ondan diyeceğim. Ama oda yok.

Var mı önerebileceğiniz bişey? Korkusunu yenmesi için.
Çünkü bu şekil beni yoruyor. Ve onada zarar bu kadar bağlılık.
Çok utangaç,çekingen bi kız oldu. Kimseyle konuşmuyor.

Bi ara oğlum dayısının şaka olarak dediği bir şeyden korkmuş bayağı sonra hem dayısından korktu hemde rüyamda gördüm anne işte şu kişi şunu diyordu deyince anladım konuştuk hallettik bir şekilde şimdi lafı da geçmiyor ama bayağı konuştuk yani dayısını da uyaracağız görünce şaka da olsa yapmasın diye yani en ufak şeyden bile etkilenebiliyorlar benim de oğlum bu arada dört yaş olmak üzere

Evet şuan herşeyi anlayabilecek yaştalar

gel bakalim seninle bir oyun oynayalim ben mesela elime sicak su dokulmesinden cok korkuyorum sen neden korkuyorsun gibi oyun oynayarak konusturabilirsin

gel bakalim seninle bir oyun oynayalim ben mesela elime sicak su dokulmesinden cok korkuyorum sen neden korkuyorsun gibi oyun oynayarak konusturabilirsin
Acaba gerçekten tek olduğu için,yanında sürekli ben olduğum için olabilir mi bu bağlılık.
Okula gitmiyor,kardeş yok,arkadaş yok. Tek anne var.

oda olabilir yaninizda yakininizda kres var mi isterseniz oradaki ogretmenlerden yardim alabilirsiniz hatta bir kacgun goturun ve gozlemleyin bu bagimlilogi asmaniz lazim sosyallesmesi veya korkuyorsa korkusunu yenmesi lazim ileride travma olamamsi adina

Acaba gerçekten tek olduğu için,yanında sürekli ben olduğum için olabilir mi bu bağlılık.
Okula gitmiyor,kardeş yok,arkadaş yok. Tek anne var.
Bağlılık yalnız olduğundan olsa korkuyorum demezdi. Korktuğunu söylüyor yani tedirgin eden bir şey olmuş,tek olduğu için sürekli sizi istiyor olsa inat eder sebepsiz yere yapışırdı. Oynadığı kuzeninden korkmuş olabilir söylediği bi laftan korkmuş olabilir oyunla öğrenmeye çalışın.

Bişey demiyor. Tek dediği korkuyorum benim yanımda dur. Ağzından laf almaya çalışıyorum ama bişey demiyor
Oyunla ağzında laf arayın
Örneğin ;
İki peluş oyuncak alın elinize
bu ayıcık anne ayıdan ayrılmak istemiyor. Nereye giderse annesinin peşinden gidiyor. neden olabilir acaba? diye sorun sonra "hiımmm düşünün "karanlıktan mi korkuyor acaba? Yada annesi gidecek diye mi korkuyor ? himmm yoksa birisi mi birsey dedi korkuttu ? Yoksaa ....diye bekleyin sessiz cevap verme şansı verin belki mantıklı bir cevap verir .

Çok çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim. Bakalım bir şeyler söyleyecek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…