4 YAŞ-HEM SAĞ HEM SOL ELİ KULLANMA VE KALEM,MAKAS TUTAMAMA SORUNU

Bebeklerimden biri havale geçirdiğinde Kadir Tuğcu takip etmiştim çok da faydalandim.
Belden aşağısını daha çok küçüklüğünden bir havaya kaldiriyor.

Ben de öğretmenim ama cp ile ilgili hiçbir şey aklımda kalmamış :KK43:. Bugün fırsatım olursa Kadir Tuğcu'nun cp ile ilgili makalelerine de bakayım. Tekrardan Teşekkürler cevaplarınız için
Rica ederim. Kadir Tuğcuyu biliyor olmanıza çok sevindim. Onu tanimak ayri bir şans sanki. Ben 20 gunlukten beri onu takip ediyorum hep dinledim uyguladim ilacsiz bugünlere geldik cok şükür. Bizi hep rahatlattı. Siz de rahat olun az bir zamanı kalmış. Daha uzun mesafeler yürüdüğünde koştuğunda inanamıyor insan. Gec olsun guc olmasın hepsi olur insallah.

Geri geri yuruyor mu, gerı gerı yurume den sonra mısır patlıyormus bebeklerde dıye biliyorum
Geri geri yuruyor tek ayakta duruyor (onu bu sabah denedim) ama ziplayamiyor. Ben bu durumu gülerek yaptiriyordum ona. Ama baktım zıplayamamak demiş bir üye hemen atladım. Zaten geç yürüdü geç konuşuyor konuştuğu hala anlasilmiyor bir de bu mu vardı dedim

Oğlumun bu sorununu bugün öğretmeninden öğrendim.motor gelişimle ilgili deyince canım sıkıldı.boyama yazma çalışmalarını tamamlayamıyor.sebebi sağlak ya solak değil, bir o elle bir bu elle yazıyor.ben bugüne kadar çocuğun doğasına müdahale etmemek adına yönlendirme yapmadım.öğretmen hangi el hakimse ona yönlendirme yapın diyor.netten araştırdım bazı beyin hastalıklarında oluyormuş bu, beynin hangi lobun baskın olduğu oğlumda belli değil, en çok das görece sanki solu kullanıyor ama bazen de sağ.
endişelerim var.bu sorun çözümlenebilinir mi, karşılaşan var mı,4 yaş kalem tutamamak için geç mi
bir de bizim zamanımızda böyle sorunlar da yoktu.çok şaşkınım.yardım lütfen.
o yaslarda hic elime makas almamistim.muhtemelen ilkokulda baslamisimdir makas almaya elime.o yuzden bu onemli bi sorun mu bilemem.ciddi bi sıkıntı yaratmiyorsa akisina birakmak lazim.emin ol bizim annelerimiz hic farketmemislerdir boyle seyleri.

Back
X