Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Benim 4 yaşındaki oğluma hiperaktivite teşhisi kondu 3 yasina kadar bizim için herşey normaldi sadece sakarlik ve sürekli kendini sakatlama durumları vardi bu yil anasifina göndermek istedik 2 hafta birlikte oturduk sinifta ama alisamadi beni birakmadi birde 20 kişilik soniflarinda bitek benim oğlum diğerlerinden fazlaca sivrildi daha hareketli verilen komutları almiyo otur diyorsun kalkiyo kalk diyorsun oturuyor sinifin düzenini bozuyor sessiz durulması gereken zamanlarda garip sesler cikariyo saçma hareketler yapip koşuyor zaten evde de hic sozumuzu dinletemez olduk öğretmenimiz de alismasi için hic katkıda bulunmadi sürekli al diye bir suru şeyler söyledi ama ben inatla 2 hafta görürdüm daha sonraki dayanamasim ogretmenimizin en agir sözü şuursuz hareketleri var dedi sinirli bi şekilde, acayip üzüldüm ve okuldan mecburen aldim sonrasında doktora götürmeye karar verdim 2. Görüşmede hiperaktif dendi ve risperdal verdi 1 ay kullandik daha sakin bagirip yüksek sesle konuşmayan garip garip hareketler yapmayan sürekli kardeşini aglatan cocuk gitti yerine baya baya daha uslu bi çocuk geldi 1. Ay sonra tekrar gittiğimizde doktor ritalinde verdi 1 haftadir kullanıyoruz sinirli agresif bi çocuk oldu ayrıca yan etkilerinden görme bozukluğu yasiyor sanirim 2 gündür de başim dönüyor diyip duruyor bu akşamda sürekli kafesini tutarak basim agriyo başim donuyuo demeye basladi yarin doktorunun ariyacam yada yanina gidecem asil merak ettiğim şey ise hiperaktif çocukları olan anneler cocuklariniza ozel eğitim terapi aldirmak gerekir mi
Hiperaktivite teşhisini ilkokul bire başlamadan koymuyorlar genelde,sizin doktorunuz erken davranmış:) kızım 7 yaşını bitirecek ilkokul 2 ye gidiyor. Bende aşırı hareketliliğinden ve çok konuşmasından dolayı ilk kez dört yaşında götürdüm çocuk psikiyatristine.sınırsız çocuk dedi yani biraz şımartılmış demek istedi:) İlaç vermek istemedi ben ısrar edince risperdal yazdı ama ben kullanmadım prospektüsü okuyunca. Birde çocuğunuza sınır koyma diye bir kitap tavsiye etti.bu sene başında farklı bir doktora tekrar götürdüm üç tane test verdi anne-baba, öğretmen ve kendisi olmak üzere doldurup götüreceğiz. Hiperaktivite için özel eğitim varmış ama sizin çocuğunuza teşhis konması erken gibi geldi. Birde çok şekerli gıda tüketiyorsa o da hiperaktivite belirtileri göstertebilir. Inşallah yoktur bişeyi. Son çocuk psikiyatristi de Eyüp Sabri Ercan ın dikkat eksikliği ve hiperaktivite kitabını okumamı tavsiye etti. Sizde bu kitabı alıp okuyun, içinde belirtiler örnekler falan var.
Çocuğumuza sinir koyma kitabini bizede önerdiler ikisinide aldim ilkini okudum 4 yas erken ama risperdal bizde çok ise yaradi sadece bizim için değil oğlumun kendi adinada o testlerden bizde doldurup goturduk öğretmene de verdiler ama zaten benim oğlumu 2 haftada ne kadar taniyabilirki öğretmeni benim oğlum istahsiz bir çocuktu zaten 1 hafta abur cubur verme aramaz risperdal istahini baya arttirdi benim oğlum belki hiperaktif olabilir ama dikkat eksikliğini aslinda okula başlamadan teşhis koymuyolar ritalin bizim için bana çok fazla gibi geldi benim teyzenin 2 tane otistik oğlu var okula gidiyorlar terapi aliyolar teyzem önerdi aslında bana anasinifgina kesinlikle yollayamiyoruz en azindan haftada 1-2 saat birebir eğitim alsin dedi o yüzden merak ediyorum bu durumda olup eğitim aldiran varmi diye bide doktorumuz şuan onunu alamazsak büyüyünce daha zor olur dedi
Çocuğumuza sinir koyma kitabini bizede önerdiler ikisinide aldim ilkini okudum 4 yas erken ama risperdal bizde çok ise yaradi sadece bizim için değil oğlumun kendi adinada o testlerden bizde doldurup goturduk öğretmene de verdiler ama zaten benim oğlumu 2 haftada ne kadar taniyabilirki öğretmeni benim oğlum istahsiz bir çocuktu zaten 1 hafta abur cubur verme aramaz risperdal istahini baya arttirdi benim oğlum belki hiperaktif olabilir ama dikkat eksikliğini aslinda okula başlamadan teşhis koymuyolar ritalin bizim için bana çok fazla gibi geldi benim teyzenin 2 tane otistik oğlu var okula gidiyorlar terapi aliyolar teyzem önerdi aslında bana anasinifgina kesinlikle yollayamiyoruz en azindan haftada 1-2 saat birebir eğitim alsin dedi o yüzden merak ediyorum bu durumda olup eğitim aldiran varmi diye bide doktorumuz şuan onunu alamazsak büyüyünce daha zor olur dedi
Benim oğluma atipik otizm dendiği için haftada iki saat özel eğitime gidiyor. Bende sormuştum hiperaktivite için eğitim var mı diye, olduğunu söylediler. benim kızımda anaokulunda çok uyumlu değildi ama öğretmenleri ilgilenip uğraştı. İlkokul biri farklı öğretmende okudu tayin dolayısıyla, bu öğretmen yeni olduğu için çocuğu iyice tanıdıktan sonra testi verin dedi psikiyatrist. İki hafta bence de hiç yeterli değil. Siz bence imkanınız varsa önce başka bir çocuk psikiyatristine daha gösterin, sonrasında da bulunduğunuz yerdeki özel eğitim rehabilitasyon merkezi ile gidip görüşün. Olmazsa haftada iki saat eğitim denersiniz faydalı olursa devam edersiniz.
Benim oğluma atipik otizm dendiği için haftada iki saat özel eğitime gidiyor. Bende sormuştum hiperaktivite için eğitim var mı diye, olduğunu söylediler. benim kızımda anaokulunda çok uyumlu değildi ama öğretmenleri ilgilenip uğraştı. İlkokul biri farklı öğretmende okudu tayin dolayısıyla, bu öğretmen yeni olduğu için çocuğu iyice tanıdıktan sonra testi verin dedi psikiyatrist. İki hafta bence de hiç yeterli değil. Siz bence imkanınız varsa önce başka bir çocuk psikiyatristine daha gösterin, sonrasında da bulunduğunuz yerdeki özel eğitim rehabilitasyon merkezi ile gidip görüşün. Olmazsa haftada iki saat eğitim
denersiniz faydalı olursa devam edersiniz.
Teşekkürler yanitiniz için bizim öğretmenimiz hic bizimle ugrasmadi maalesef inşallah yari donemde yada seneye tekrar baslicaz başka okul başka ogretmenle