4 yaşında oğlumu yüzme kursuna göndermelimiyim

eymosumcum

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
1.009
1.974
333
35
Kayseri
merhaba arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var şu anda kreşe gidiyor.Biraz hırçın ve inatçı bir çocuktur sanırım birazda burcundan dolayıdır.oğlak burcu.neyse ben çocuğumun biraz kendine güveni gelsin birazda stresini atsın diye yüzme kursuna göndermeyi düşünüyorum.bulunduğum şehirde belediyenin tesisi.4 hafta haftasonları 1 saat gidecek bizde camekandan onları seyredebilecekmişiz.sormak istediğim 4 yaş yüzme eğitimi için erken mi boğulma vs gibi risk olur mu ordaki eğitimi nasıl veriyorlar lütfen bilenler varsa tecrübelerini paylaşsın.şimdiden teşekkür ederim.kolay gelsin

Bu tarz merkezlerde genelde çocuklar çok bir şey öğrenemiyorlar . Yüzme öğrenmesini istiyorsanız boğulma tehlikesini tamamen çıkarın aklınızdan . Zaten çocuklara verdikleri çubuklarla oyun oynatıyorlar gibi bir şey . bireysel olarak ders aldırırsanız verilen eğitim çok daha faydalı olur .ama su da yutar , ufak tefek tehlikeler de geçirir . İki oğlum da 2 yaşında başladı yüzmeye . 16 yaşındaki lisanslı mavi bantlı cankurtaran belgesi aldı bu sene . 6 yaşında ki tam bir balık .Ama toplu kursların faydasını hiçç görmedim ben .

bence süper fikir oglumda 4 yasında hazıranın ortasında krese baslayacak orda 2 gun yuzme var olmasaydı kesın yollardım. hem yüzme erken yaşta öğrenilir enerjısını atar kendıne guvenı gelır. ablam yurtdısında yıgenım 6 yasındayken 3 metrelık havuzda balık gıbı yuzuyordu.

Ben de oğlumu 4 yaşında yüzme kursuna yazdırdım.Hatta yanında çok sevdiği kendinden büyük arkadaşımın çocukları da vardı.Ama ilk günden beri oğlum hiç gitmek istemedi havuza alışır diye hep zorla ağlaya ağlaya götürdüm.Halbuki bütün yaz yazlıkta denize çok severek girdi.3.derste pes ettim o kadar çok ağlamaya başladı ki gitmeyeceğim diye.Aradan bir hafta geçti oğlumun kafasında saçlarının arasında kocaman kabuklu bir yara fark ettim.Hemen cildiyeciye götürdüm ve doktorun ilk sorduğu şey son zamanlarda aşırı stres yaşadı mı oldu Evladım demekki o kadar sıkıntı yapmış ki havuza zorla gitme olayı bir yerden patlak verdi.Demem o ki ilk derste oğlunuzun hazır olup olmadığını anlarsınız.Eğer olumsuz bir hareketini görürseniz alışır diye sakın zorlamayın.

Hiç de erken değil. Daha yürümeyi bilmeyen bebekler için bile ebeveynleriyle birlikte katılabilecekleri yüzme kursları var. İnternetten bakın videolarına. Kızım şuan 2,5 yaşında. İlla ki yüzmeye göndereceğiz biz de ama henüz fırsat bulamadık. Bence fırsatınız varsa kullanın.

ayy evett haklısınız şimdilik gitmek istiyorum diyo ama tabiki ders başlayınca nasıl davranacak bilemiyorum

teşekkür ederim inşallah herşey iyi olur internetten araştırdım hem ruhsal hemde bedensel gelişimi için çok iyi imiş yüzme ama inşallah oğlum korkmadan severek gider

Kızımı 4.5 yaşında iken yaklaşık 1.5 ay süren ve haftada 2 ders olan bir kursa yazdırdım(belediye ve spor kulübü bünyesinde idi) .Biz hafta ici programa yazdirdik ,daha az ogrenci vardi haftasonuna gore.Onun için çok güzel bir deneyimdi .Yüzmeyi burada öğrendi.Yazin da geliştirdi ve Eylül ayında da teknik öğreneceği gruba yazdirdik ama işin stil yüzme kısmı kızımın hoşuna gitmedi ve bıraktı.Bence başlatın kursa belki bu spor tam ona göredir ve bırakmayip devam etmek ister.

inşallah öyle olur

Aquababies var onu araştırın. Bebeklere doğar doğmaz yüzme eğitimi ve su güvenliği dersleri veriliyor. Yani demem o ki 4.5 yaş erken değil hatta bu mantıkla geç bile sayılır :)

Yüzmekten daha güzel bir spor düşünemiyorum. İmkanınız varmış ne güzel gönderin tabi ki..

çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için buradan paylaşacağım deneyimlerimizi inşallah

Bizimki daha 1 aylık. Bayramdan sonra öğretmeye başlayacağız inşallah. Suyu seviyor zaten. Bence yaşı yok bu işlerin. Ama bu konuda ben başkasına güvenemem maalesef.

Deneme dersi yok mu?
Bir sorun derim,varsa öyle bir imkan 1 ders deneme amaçlı götürün.
Kızım geçen yaz baleye gitmek istedi,yazın açık bale sınıfı yoktu jimnastik vardı aynı okulda,1 ders jimnastik dersine girdi ama çıktığında çok mutsuz ve isteksizdi. Eylülü bekledik bale için,eylülde sınıflar açılınca yine 1 ders deneme aldık,çok mutlu keyifli çıktı dersten,hemen o gün kaydını yaptırıp,bale kıyafetlerini aldık,hala severek devam ediyor baleye.
Spor,aktivite fiziksel gelişimleri ve enerjilerini doğru yönlendirmeleri açısından gerekli ama önemli olan gerçekten severek gideceği şeyi bulmak.
Zaten yaşı itibariyle sadece 1 aktivite yapabilir,fazlasını önermiyorlar (okulundaki pedagog öyle söylemişti bana) dolayısıyla sevebileceği,keyif alabileceği bir şey olmalı.

Kurslarin yas sınırı var. Erken degil emin olabilirsiniz. Ben kendim bi sporcu olarak soyluyorum cok faydasini gorucek. Ben judo yapiyorum temelimde yuzme ve cimnastik var. Temelinde yuzme ve cimnastik olan cocuklar ileride bu sporlari biraktiklarinda her spora yatkin oluyolar. Yuzme inanilmaz derecede vucudun butun bolgesini gelistirir cimnastikte esneklik kazandirir. Suan sadece sakinlik kazanmasi ve kendine guvenmesini saglamak icin yollamayi dusunuyosunuz ama ileride sportif bi gelecek dusunurse cocugunuz icin dogru karar onu yuzmeye yazdirmak olur.
Sportif bi gelecek dusunurse bireysel sporlarda ilerlemek daha kolay. Millilik ve burs acisindan. Aklinizda bulunsunn

***Baska spor dusunurseniz judoyla ilgili ozelden bilgi verebilirimmm.

Oglum 2.5 yasindan beri yuzuyor yani herhangi bir arac kullanmadan ( kolluk simit vs) kendi kendine yuzuyor
4 yas erken bir yas degil
Mutlaka gonderin

“Biraz hırçın ve inatçı bir çocuktur sanırım birazda burcundan dolayıdır.oğlak burcu”
Şurayı okudum hala gülüyorum,çünkü aynı modelden bende de var,4 buçuk yaş ve oğlak

Bebekliğinden beri denize girer,geçen sene yani 3.5 yaşındayken kolluklarla çok iyi yüzüyordu. Tatile gidemezsek bu sene yüzme kursuna göndermeyi bende düşünürüm.
Spor çok iyi geliyor hırçınlığına,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…