- Konu Sahibi eymosumcum
-
teşekkür ederim canım 4 yaşını doldurduysa alıyoruz dediler benim oğlum 4 yaşını 6 ay geçti inşallah sıkıntı olmazErken değil. Kursa alıyorlarsa zaten sorun yok. Eğitmenler de yanında olacak. Boğulmaz yani.
Bu tarz merkezlerde genelde çocuklar çok bir şey öğrenemiyorlar . Yüzme öğrenmesini istiyorsanız boğulma tehlikesini tamamen çıkarın aklınızdan . Zaten çocuklara verdikleri çubuklarla oyun oynatıyorlar gibi bir şey . bireysel olarak ders aldırırsanız verilen eğitim çok daha faydalı olur .ama su da yutar , ufak tefek tehlikeler de geçirir . İki oğlum da 2 yaşında başladı yüzmeye . 16 yaşındaki lisanslı mavi bantlı cankurtaran belgesi aldı bu sene . 6 yaşında ki tam bir balık .Ama toplu kursların faydasını hiçç görmedim ben .merhaba arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var şu anda kreşe gidiyor.Biraz hırçın ve inatçı bir çocuktur sanırım birazda burcundan dolayıdır.oğlak burcu.neyse ben çocuğumun biraz kendine güveni gelsin birazda stresini atsın diye yüzme kursuna göndermeyi düşünüyorum.bulunduğum şehirde belediyenin tesisi.4 hafta haftasonları 1 saat gidecek bizde camekandan onları seyredebilecekmişiz.sormak istediğim 4 yaş yüzme eğitimi için erken mi boğulma vs gibi risk olur mu ordaki eğitimi nasıl veriyorlar lütfen bilenler varsa tecrübelerini paylaşsın.şimdiden teşekkür ederim.kolay gelsin
ayy evett haklısınız şimdilik gitmek istiyorum diyo ama tabiki ders başlayınca nasıl davranacak bilemiyorumBen de oğlumu 4 yaşında yüzme kursuna yazdırdım.Hatta yanında çok sevdiği kendinden büyük arkadaşımın çocukları da vardı.Ama ilk günden beri oğlum hiç gitmek istemedi havuza alışır diye hep zorla ağlaya ağlaya götürdüm.Halbuki bütün yaz yazlıkta denize çok severek girdi.3.derste pes ettim o kadar çok ağlamaya başladı ki gitmeyeceğim diye.Aradan bir hafta geçti oğlumun kafasında saçlarının arasında kocaman kabuklu bir yara fark ettim.Hemen cildiyeciye götürdüm ve doktorun ilk sorduğu şey son zamanlarda aşırı stres yaşadı mı olduEvladım demekki o kadar sıkıntı yapmış ki havuza zorla gitme olayı bir yerden patlak verdi.Demem o ki ilk derste oğlunuzun hazır olup olmadığını anlarsınız.Eğer olumsuz bir hareketini görürseniz alışır diye sakın zorlamayın.
canım 3 seviye olacak dediler bilenler,az bilenler,hiç bilmeyenler diye ama kaçar kişilik grup onu tam öğrenmedim bugün gidip konuşacağım inşallah30 öğrenci 1 öğretmen varsa çok da mantıklı değil.
teşekkür ederim inşallah herşey iyi olur internetten araştırdım hem ruhsal hemde bedensel gelişimi için çok iyi imiş yüzme ama inşallah oğlum korkmadan severek giderHiç de erken değil. Daha yürümeyi bilmeyen bebekler için bile ebeveynleriyle birlikte katılabilecekleri yüzme kursları var. İnternetten bakın videolarına. Kızım şuan 2,5 yaşında. İlla ki yüzmeye göndereceğiz biz de ama henüz fırsat bulamadık. Bence fırsatınız varsa kullanın.
inşallah öyle olurKızımı 4.5 yaşında iken yaklaşık 1.5 ay süren ve haftada 2 ders olan bir kursa yazdırdım(belediye ve spor kulübü bünyesinde idi) .Biz hafta ici programa yazdirdik ,daha az ogrenci vardi haftasonuna gore.Onun için çok güzel bir deneyimdi .Yüzmeyi burada öğrendi.Yazin da geliştirdi ve Eylül ayında da teknik öğreneceği gruba yazdirdik ama işin stil yüzme kısmı kızımın hoşuna gitmedi ve bıraktı.Bence başlatın kursa belki bu spor tam ona göredir ve bırakmayip devam etmek ister.
çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için buradan paylaşacağım deneyimlerimizi inşallahAquababies var onu araştırın. Bebeklere doğar doğmaz yüzme eğitimi ve su güvenliği dersleri veriliyor. Yani demem o ki 4.5 yaş erken değil hatta bu mantıkla geç bile sayılır :)
Yüzmekten daha güzel bir spor düşünemiyorum. İmkanınız varmış ne güzel gönderin tabi ki..
merhaba arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var şu anda kreşe gidiyor.Biraz hırçın ve inatçı bir çocuktur sanırım birazda burcundan dolayıdır.oğlak burcu.neyse ben çocuğumun biraz kendine güveni gelsin birazda stresini atsın diye yüzme kursuna göndermeyi düşünüyorum.bulunduğum şehirde belediyenin tesisi.4 hafta haftasonları 1 saat gidecek bizde camekandan onları seyredebilecekmişiz.sormak istediğim 4 yaş yüzme eğitimi için erken mi boğulma vs gibi risk olur mu ordaki eğitimi nasıl veriyorlar lütfen bilenler varsa tecrübelerini paylaşsın.şimdiden teşekkür ederim.kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?