4 yaşindaki kizim aşiri içine kapanık:( annelerr yardimmm

Erkeklerden utanmasindan bahsetmissin aklıma farklı şeyler geldi. Çocuğun vücuduna bak biraz konusturmaya çalış. Belki biri birsey demistir Allah korusun dokunmustur vs ondan utanıyor olabilir. Ayrıca bende balik burcuyum küçükken hiç öyle ani ruh değişimim olmamıştı. Bence çocuğunu gozlemle oyun yoluyla konusturmaya çalış ve doktora göster

Simdi sordum haydi hayal gucumuzu kullanalim dedim neden oyun alanlarinda anne babalardan cekiniyorsun sana kizdilar mi hic dusun bakalim dedim hayir anne kimse bana kizmadi ilgisi yok dedi....sizi ozluyorum dedi
neden özlüyor sizi.
sizin olmadğınız ortamda olmadığını söylemiştiniz

hanimlat pedagog egitimi olmayan anneye niye tavsiye video yolluyorsunuz...bunu herkes basarsaydi pedagoglara ne gerek var ? hadi ogrendi annesi yanlis birsey soylerse cocuk bundan etkilenirse sorumluluk alacakmisiniz

Kızınız şu an fallik dönemin içinde ve cinsel kimliğini bulmaya çalışıyor ayrıca birtakım ahlaki değerlerin yüklemesini de farkında olmadan alıyor üzerine. Eğer birisi ona ayıp,cıs,yasak,günah gibi ifadeleri kullandıysa,kendini karşı cinsten sakınması ile ilgili telkinde bulunduysa bu içe kapanmasına sebep olmuş olabilir.
Yakın dönemde eline geçirdiği bazı şeyleri kesip kesmediğine dikkat edin(kağıt,püskül,oyuncak bebeğin saçları gibi)

sizin yerinizde olsam acilen pedagoga giderim
bir anda bu hale gelmez hicbir cocuk
mutlaka birsey yasamis ozellikle erkeklerden cekiniyor demissiniz
hic beklemeden iyi bir pedagoga gidip durumu anlatin , o cozecektir sorunu

Size iyi bir terapist önerebilirim. Bir donem anksiyete için gitmiştim.Biraz pahalı gelebilir ama çocuğunuzun sağlığı daha önemli.Yada sizi iyi bir terapiste yönlendirir.Bilgen terapi dediğim yerin adı.Isterseniz bakabilirsiniz.Umarim kısa zamanda düzelir kızıniz.Egitimli kişilerden mutlaka yardım alın.

ayy yorumları okudum da Allah korusun. ama olur mu olur yani. götür çocuğunu bugün hadi

Balık burcuyum ve beni anlattınız şuan misafirlikte nasılsın diye sorana iyiyim derken yanaklarım ateş gibi olurdu utangaçlıktan. Oyun yerlerinde yabancı çocuklarla oynamaya utanırdım. Ama gel gör ki şuan sosyal patlamayım zamanla geçti bu durum. Liseye geçmemle birlikte ergenlikle sanırım tamamen geçti bu durum. Şimdi yanarım yanarım top havuzlarına giremediğim için. Bence akışına bırakın ama her çocuk farklı. Bir uzmana götürün en azından içiniz rahatlasın

Yalnız kaldığı dönemler oldu mu hiç? Yatıya bıraktığınız yada 1-2 saatliğine emanet ettiğiniz yerler? Bu tip olaylar çok çok önemli. Siz anlatır anlatmaz istismara uğramış olabileceği geldi aklıma. Kimseye emanet etmeyin çocuğunuzu bu aralar. 5 dakika bile. Teyze halaya bile. Sadece erkekler tarafından istismara uğramaz çocuklar.

En kısa zamanda pedagoga gidin. Çocuklar bu kadar ani değişimleri durup dururken yaşamaz.

acilen bir pedagogla görüştürün.
kötü bir şey yoksa bile en azından neler yapabileceğinizi öğrenmiş olursunuz...

Yaşadığı bir olay,gördüğü veya duyduğu herhangi bir şeyden etkilenmiş olabilir mi?
Çekindiği bir şeyler var gibi.
Çünkü 3 ay önce gayet sosyal olan bir çocuk bir anda bu kadar değişemez diye düşünüyorum.
Bir uzmana başvurmanızı öneririm.

Merhaba , konuyu geç gördüm ama yine de yorum yazmak istedim.
Kızınıza resim yaptırın , çocuklar resimleriyle çok şey anlatır.
Aile resmi , dayı-babanne vs resimleri yaptırın.
Eğer buraya atarsanız ben de yorumlarım, diğer arkadaşlar da yorumlar.
Bir diğeri de ; çocuğunuza masal anlattırın.
Bir kız varmış , bir gün çok ağlamış çünkü ..... deyip masalın devamını ona anlattırın.
Yakın zamanda yaşadığı şeylerden etkilenip devam edecektir.
Kızınıza mutlu günler dilerim :)

Mesleginizi merak ettim. Cok bilinclisiniz bunlar aklimda kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…