- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
- Konu Sahibi kadin555kadin
-
günde biraz zamanini cocugunla sohbet etmeye ayir, birseyler anlat, sorularina ciddi cevaplar ver
bu yaslar cok önemli
Hergun onunla aktivite yapiyoruz ayni resimleri bulmaca odamizdaki duvari boyamaca kitap okumaca telefondan okculuk oynamaca daha napimmm .. Bi de ben o anlamayacagi bi cevap bile olsa ornegin bu ne anne baza basligi oglum ya da anne bunu niye buraya koydun yer kapliyodu o yuzden oglum gibi cvplar veririm... Ne bilim belki de anne baba ayriligindan dolayi boyledir
Hergun onunla aktivite yapiyoruz ayni resimleri bulmaca odamizdaki duvari boyamaca kitap okumaca telefondan okculuk oynamaca daha napimmm .. Bi de ben o anlamayacagi bi cevap bile olsa ornegin bu ne anne baza basligi oglum ya da anne bunu niye buraya koydun yer kapliyodu o yuzden oglum gibi cvplar veririm... Ne bilim belki de anne baba ayriligindan dolayi boyledir
3 yildir ayriyiz tabiki hrr hafta goruyor kaliyor ondaKaç senedir ayrısınız ? Görüyor mu babasını ?
Benimki de 3.5 yasinda . Sürekli niye, niye diye sorar. Bir şeyi defalarca sorduğu da olur ama bunu önceden daha fazla yapıyordu. Sizinkine de bir problem yok gibi geldi bana. Konuşmayı yeni mi öğrendi ? Eğer öyleyse tekrar yapmak hoşuna gidiyor olabilir.
Bizler annesiyiz sabirla cevap veririz ama ya okulda tepki alirsa.. Ay bogarim o hocayiiibu soruların cevabı da bu gelişim döneminde saklı :) Bu yaşlarda tekrarlanan konuşmalar, bitmeyen sorular, kendi başına bir şey yapma çabaları, hayal dünyaları vs. onların problemden ziyade normal olduğunu gösterir.
Girişimciliğe Karşı Suçluluk (3-7 yaş)
Bu dönem, okul öncesi eğitim dönemine denk gelmektedir. Bu dönemde çocuğun çevresine karşı duyarlılığı ve ilgisi artar. Çevresinde olan biteni anlamak için çok fazla soru sorar. Bu sorulardan dolayı azarlamak, küçümsemek veya soruları cevapsız bırakmak çocuğun araştırma ve girişimcilik duygularının önüne geçmek ve bu duyguları köreltmek demektir.
Çocuğun sorularına anlayabileceği şekilde açık cevaplar vermek gerekmektedir. Çocuk soruları ve araştırma girişimleri nedeniyle suçlanırsa ve engellenirse suçluluk duyguları gelişecektir. Çocuğun merak duygusunun beslenmesi ve soru sormasının teşvik edilip bu soruların cevaplanması ise çocuklara amaçlı olma, araştırıcı bir kişilik özelliğini kazandırır ve bireysel hedefler koyabilmelerini sağlar.
Çocuk, bağımsız olarak hareket etmek istemektedir. Bu amaca yönelik girişimde bulunur ve sorumluluk almayı ister. Ancak yaptıklarının yanlış olabileceğini düşünerek suçluluk duyar. Bu dönemde çocukların motor becerilerinde de (kas ile ilgili beceriler) artış olduğu için bu becerilerin kullanıldığı oyunlara katılma isteği artar. Bu alandaki başarısızlıklar veya girişimlerin ebeveynler tarafından önlenmesi suçluluk duygusunu besler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?