4 yasindaki oglum ayni sozleri tekrarliyor

Hanimlar ya da uzmanlar ya da bi sorunu yasayanlar... Dort yasinda bi oglum var ve konusmaya basladigindan beri ne zaman bisey diyecek olsa dort bess kere tekrarliyor..
Ornegin;
Anne sut istiyorum
Tamam oglum getiriyorum
Anneee sut istiyorum
Oglum tamam bi kere soyle
Anneee sut ver sut istiyorum

Ya da

Sutu veriyorum
Anne sen bana sut mu verdin
Evet oglum
Anne sutu bana mi verdin
Evett oglum
Annem bana sut verdi tisekkur ederim anne

Ya da

Anne sakizi nerden aldin
Marketten
Neeyyy
Marketten oglum
Anne neeyyyy marketten mi
Evet marketten oglum

Daha once hiperaktif teshisi konuldu ve ricalin die bi ilac verdiler ama been vermedim cunku cocugu uyusturdu hemen krese baslattim ogretmenlerinin soyledigine gore algilamada ya da ogrenmede konusmada hicbir aorunu yok hatta kresteki hocalarin hepsi cok zeki oldugunu soyluyorlar ama artik cinnet gecirmek uzereyim ayni seyleri tekrarlamasindan...

Otizm ya da obsesiflik olabilir mi die korkuyorum
Benim de eltimin oglu 4 yasinda o da ayni boyle ama biz yadirgamadik hic ne bileyim cocuk deyip geciyoruz yani cocuk belli donemlerde cok sorar cok tekrarlar. Ama hiperaktivite teshisi konduysa lutfen ilaclari kafaniza gore kesmeyin gorumcemin ogluna da 3-4 yil once teshis kondu ama inlar ilaclari kullanmadi cocuk birinci sinafa basladi aman allahim ev ciglik kiyamet bir kere dersin basinda 5 dk bile oturmuyor hadi otudu diyelim bu bes dakikanin anca 2 dksi dersle ilgileniyor. Yapmicam okumayacagim yazmayacagim diye nasil agliyor ciglik cigliga. Snratekrar doktora goturler bu kez hiperaktivitenin yaninda dikkat daginiligi eklenmis. Doktor vaktinde tedavi edlmedigi icin ilerledigini soylemis. Simdi ilaclarini kullaniyorlar oyle cigliklar bagrismalar kalmadi cok sukur. Kucuk yaslarda yapilmayan tedviler ilerleyen yaslarda buyuk sorunlar cikariyor.

Bilişsel psikolojiye göre 2-6 yaş arası çocuklar beğendikleri bir kelime ya da söz öbeğini defalarca tekrarlarlar. Buna devresel tepki denir. Bana çocuğunuzun durumu böyle gibi geldi yani gelişim Dönemi'ne göre normal bir şey.Tabi şüphelendiğiniz durumlar varsa (Allah korusun) bir pedagogla da görüşebilirsiniz.

Benim de eltimin oglu 4 yasinda o da ayni boyle ama biz yadirgamadik hic ne bileyim cocuk deyip geciyoruz yani cocuk belli donemlerde cok sorar cok tekrarlar. Ama hiperaktivite teshisi konduysa lutfen ilaclari kafaniza gore kesmeyin gorumcemin ogluna da 3-4 yil once teshis kondu ama inlar ilaclari kullanmadi cocuk birinci sinafa basladi aman allahim ev ciglik kiyamet bir kere dersin basinda 5 dk bile oturmuyor hadi otudu diyelim bu bes dakikanin anca 2 dksi dersle ilgileniyor. Yapmicam okumayacagim yazmayacagim diye nasil agliyor ciglik cigliga. Snratekrar doktora goturler bu kez hiperaktivitenin yaninda dikkat daginiligi eklenmis. Doktor vaktinde tedavi edlmedigi icin ilerledigini soylemis. Simdi ilaclarini kullaniyorlar oyle cigliklar bagrismalar kalmadi cok sukur. Kucuk yaslarda yapilmayan tedviler ilerleyen yaslarda buyuk sorunlar cikariyor.
Benimki de tam aksine kresten geliyo anne ben odevimi yapicam diyip boyalarini alio ya da ben kitap okurken ben de okucan deyip kitap alip okuyomus gibi yapio .. Verdikleri ilac oglumu uyuttu ve sersemletti kiyamadim

Sabırsız yapıdaysa bir sey istediginde yapana kadar söyler. Sohbet amaçlı konuştuğunda onu dinlediğinizi belli etmezseniz tekrarlar. Ya da heyecanlı bir şekilde anlatırsa yine tekrar eder. Kısacası yerinde duramayan heyecanlı ve sabırsız bir çocuksa normal.

Hanimlar ya da uzmanlar ya da bi sorunu yasayanlar... Dort yasinda bi oglum var ve konusmaya basladigindan beri ne zaman bisey diyecek olsa dort bess kere tekrarliyor..
Ornegin;
Anne sut istiyorum
Tamam oglum getiriyorum
Anneee sut istiyorum

Ya da

Sutu veriyorum
Evet oglum
Anne sutu bana mi verdin
Evett oglum

Ya da

Anne sakizi nerden aldin
Marketten
Neeyyy
Marketten oglum
Evet marketten oglum

Daha once hiperaktif teshisi konuldu ve ricalin die bi ilac verdiler ama been vermedim cunku cocugu uyusturdu hemen krese baslattim ogretmenlerinin soyledigine gore algilamada ya da ogrenmede konusmada hicbir aorunu yok hatta kresteki hocalarin hepsi cok zeki oldugunu soyluyorlar ama artik cinnet gecirmek uzereyim ayni seyleri tekrarlamasindan...

mesajları okumadım, yazıldı mı bilmiyorum
çocuğunuz anne su istiyorum dediğinde
göz hizasına inip, gözlerinin içine bakarak "tamam hemen getiriyorum" demeyi denediniz mi?
yani onu gerçekten duyduğunuzu, anladığınızı ve cevap vereceğinizi göstermeyi denediniz mi?

yani evet, her çocuk bir cümleyi 2-3 kez tekrarlar ama siz bu kadar bunaldığınıza göre...

belki çocuğunuz sizin dikkatinizi çektiğinden emin olamıyordur...

Anormal bir durum yok bence.
Yani derste gordugum kadariyla suan kelimeleri ogrenip cevreyle iletisime gecme evresinde ayrica fallik evreye girecek ben merkezcilik olabilir. Bak ben bunu biliyorum, ogrendim ve guzel soyluyorum demek istiyor aslinda. Bir kere duzgun cevap verin, sinirlenmeyin eger cok israr ederse 4.5. Tekrarlarda cevap vermeseniz de olur.

Mesela siz mutfaktasiniz, o salonda ve su istedi ilk soylediginde tamam oglum deyin, sonra getiriyorum yavrum deyin ve suyu getirene kadar daha cevap vermeseniz o sizin anladığınızı bilir, tekrarlamayi birakmaz ama en azindan cildirmazsiniz :))
Anlasilmak istiyorlar. Guzel iletisim kurun ona guven verin.
1 sene sonra duzelir. Allah sabır versin :KK45:

Ornegin;
Anne sut istiyorum
Tamam oglum getiriyorum
Anneee sut istiyorum

Ya da

Sutu veriyorum
Evet oglum
Anne sutu bana mi verdin
Evett oglum

Ya da

Anne sakizi nerden aldin
Marketten
Neeyyy
Marketten oglum
Evet marketten oglum

Anneler cocuklari hakkinda cok nadir yanilirlar. Sizin hisleriniz ve dusunceleriniz cocugumun bu hareketleri normal degil diyorsa farkli farkli doktorlara gidin. Ona sarki dinletin masal okuyun.

Zaten hiperaktivite teşhisi konulmuş bir çocuğunuz var.
Siz kafanıza göre iş yapıp ilaç bırakmamalısınız. Yanlış bir şey yapmayın.
İyi bir çocuk psikiyatristine götürün tekrar.

aklıma gelenler.
çocuğunuz işitme de zorlanıyor olabilir. bunuda yüksek sesli konuşuyorsa anlayabilirsiniz. ben oğlumda yaşadım. sıvı birikmesi olmuştu.
sizinle daha çok iletişim kurmak isteyebilir
taktir bekleyebilir
aynısını siz yapıyor olabilirsiniz.
ya da bu durumdan kendince zevk alıyor olabilir.
sanmıyorum kötü bir durum olsun...

Evet calisiyorum calismadigim gunlerde de anne bugun niye para kazanmadin diye sorup duruyo :KK66:) dengesiz sey.. Hamileyken ne yedim diye dusunmeye basladim artik
bir kez daha böyle sorduğun da kuzunuza annen seni de özlüyor seni daha fazla görebilmek için bu gün çalışmadım deyin. bakalım fark olacak mı? bence çalıştığınız için sizinle daha fazla vakir geçirmek istiyor. ya da sizi tam anlamıyla çözmüş değil. çocuğunuz la ilgilnrn kişi bellki bu tarz konuşmalar yapıyor olabilir. ordan öğrenmiştir

Hiperaktivite kısmını şimdi okudum. O zaman çok normal tekrarlaması... Tikleri de var mı?

Çocuğunuza Risperdal mi verdiler Ritalin mi? Ritalin okul çağında çocuğun ders durumuna göre veriliyor 7 yaşından önce pek verilmiyor...

Back
X