Çocukla yada ailesi ile konuşmanız gereken bir durum değil ki bu. Kızıma bir arkadaşı vuruyordu o yaşlardayken,hemde öğretmen arkasını dönünce vuruyormuş. Konuştum öğretmeniyle gözlemleyin dedim,cidden vururken yakaladı ve uyardı güzelce ve özür dilettirdi kızımdan.
Tekrarı olmadı,olsaydı şayet vuran çocuğun ailesini çağırıp görüşmesini talep ederdim zira bir iki üç derken akran zorbalığina dönebilir olay.
Öte yandan yine kızıma vuran,sürekli derste rahatsız eden, bir kız arkadaşına kızım artık dayanamayıp seni sevmiyorum dedi diye,annesi parmağını sallaya sallaya bir daha yapma vb bir cümle kurduğu için,okulu ayağa kaldırıp,o kadını da rezil etmişliğim vardır. Vuran tartaklayan ,taciz eden kendi kızı,kadın gelmiş benim kızıma ayar veriyor. Kadına en son bir daha kızımın yanına yaklaşırsan seni mahvederim dedim.
Bakın okul var arada her ne olursa olsun siz çocukla muhattap olmamalısınız. Sizin çocuğunuza başka bir veli gelip uyarıda bulunsa hoşunuza gider mi? Gitmez dimi? Öyleyse sizde yapmayın.
Okula hep söylediğim şey benim kızım birine birşey yaparsa haberim olsun,bileyim,gerekirse bende konuşurum yaptığının yanlış olduğunu anlatırım oldu. Bu zamana kadar öyle bir şikayet gelmedi kızımla ilgili ama kızımı itende oldu ,düşüren de ,hiç çocukla muhattap olmadım zira bu sene hep aynı kişiyle sorun yaşadık,öğretmeni ile hallettik.