Tuvalet Eğitimi 4 yaşındaki oğlum kakasını klozete yapmıyor yardım :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kahve85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
1.654
799
oğlum kakasını hala beze yapıyor. 1 hafta önce bezi bıraktım 2 gün yapmadı direndi. 3 gün kakasını peçeteye yaptı klozete attık gönderdik. 3 gündür her akşam bu durumdayız. klozet ve lazımlığa kesinlikle oturmuyor. tekrar bez takmak istemiyorum. çok zor durumdayım. lütfen tecrübeli olanlar akıl versin :KK43: kaka gelmesin diye kendimi çok sıkıyor. ama kabızda değil yani. her akşam yapıyor.

Neden yapmadığını anlamaya çalışsanız. Korkuyor mu, tiksiniyor mu, rahatsız mı oluyor? Muhakkak bir sebebi vardır.

Önceden yapıyordu da yeni mi çıktı bu huyu?
Neden olduğunun üstüne gidin ama asla bez bağlayarak geçici bir çözüm bulmayın.

Benimki hala klozete büyüğünü yapmıyor.
alaturka tuvalete alıştı.yaşı kaç?
Biz ilk başlarda her yapmada ödüllendirdik.araba
hastalığı vardı.Yapmadan önce ballandıra ballandıra anlatırdım.
acaba ne renk alsak,polis arabası mı yoksa otobüs mü felan derken
bir iki haftaya alıştı.yapar yapmaz hemen gidip alıyorduk.
benimki o zaman 2.5 yaşlarındaydı.kakayı alıştırmak biraz daha zordur.

Bak kardesim bu konuda tecrubeli degilim cunku vebegim daha on aylik ama gordugum kadariyla ve okudugum kadariyla erkek cocuklarina babanin tuvalet egitimi vermesi gerekiyo yani bizim cabalarimiz pek sokmez ve bubu yaparken oyun oynarmis gbi yaparsaniz cocugu tesvik etmis olursunuz tuvaleti gostererek hadi yap kakani deyince zitlasiyo cocuklar ozelliklr bunu acik havada balkon gbi bi yerde yaptirmaya calistit koy cocuklari bu konuda sehirli cocuklara gore daha cabuk ogreniyolar cunku ortam musait eger sehirde oturuyosan bunlari yapmaya calis belki bu faydasi olur ama tuvalet isini keyifli ve oyun seklinde anlat yada uygula

Kaka onların bedeninin bir parçası gibi.
Benimki hala dönüp bakıyor hem de iç geçirerek.
Öncelikle ayakları yere bassın klozete oturduğunda. Bu ona güvende hissettirecektir.
Bir de sifonu hemen çekmeyin hatta ilk başlarda o çıktıktan sonra çekin.
Kaybetme hissini yaşamasın.
Düşünün ki siz kolunuzu kesip klozete atıyorsunuz, işte aynı his varmış çocuklarda.
Biz sifon çekmeye "küçük kaka annesinin yanına gidiyor" diyerek başlamıştık.
"Annesi onu çok özlemiş, ben de seni özlüyorum ya..." demiştim :)
Biraz sabır, bezden yeni çıkmış. Peçeteye yapması kaybetmek istememesi ve gözünün önünde olmasını istemesinden.
Lazımlığa yaparsa birlikte götürüp "hadi ailesinin yanına gönderelim küçük kakayı" diyerek sifon çekme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.
Kolay gelsin.

oğlum kakasını hala beze yapıyor. 1 hafta önce bezi bıraktım 2 gün yapmadı direndi. 3 gün kakasını peçeteye yaptı klozete attık gönderdik. 3 gündür her akşam bu durumdayız. klozet ve lazımlığa kesinlikle oturmuyor. tekrar bez takmak istemiyorum. çok zor durumdayım. lütfen tecrübeli olanlar akıl versin :KK43: kaka gelmesin diye kendimi çok sıkıyor. ama kabızda değil yani. her akşam yapıyor.
Bir de çocuğunuzun artık ana okuluna ya da kreşe gitmesi gerek. Tuvalet eğitimini bir an önce tamamlayıp onu yaşıtlarının arasına göndermelisiniz.

Benim oğlum da çişini 3 günde kakasını 15 günde öğrenmişti. Korkuyor olabilir. Bedeninden bir parça kopuyor diye düşünüyordur muhtemelen. Kızmadan güzellikle öğretmeye çalışın. Ödüller çok işe yarıyor.

internette müzikli klozet lazımlıklar görmüştüm çok güzellerdi onlardan alsanız acaba işe yarar mı ?

ypg-88975_1.jpg

böyle birşey

çocuklar alaturka tuvalete klozetten daha çabuk alışıyor,eğer ikisinde de problem yaşarsa bi lazımlıkla başlayın önce derim ben.benim oğlumda tuvalette yapamıyordu ,ilk olarak lazımlığa alıştı daha sonra tuvalete alıştı,
aşamalandırın ,daha çabuk öğrenir:KK66:
kolaylılar diliyorum

Kaka onların bedeninin bir parçası gibi.
Benimki hala dönüp bakıyor hem de iç geçirerek.
Öncelikle ayakları yere bassın klozete oturduğunda. Bu ona güvende hissettirecektir.
Bir de sifonu hemen çekmeyin hatta ilk başlarda o çıktıktan sonra çekin.
Kaybetme hissini yaşamasın.
Düşünün ki siz kolunuzu kesip klozete atıyorsunuz, işte aynı his varmış çocuklarda.
Biz sifon çekmeye "küçük kaka annesinin yanına gidiyor" diyerek başlamıştık.
"Annesi onu çok özlemiş, ben de seni özlüyorum ya..." demiştim :)
Biraz sabır, bezden yeni çıkmış. Peçeteye yapması kaybetmek istememesi ve gözünün önünde olmasını istemesinden.
Lazımlığa yaparsa birlikte götürüp "hadi ailesinin yanına gönderelim küçük kakayı" diyerek sifon çekme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.
Kolay gelsin.
bizde aynısını yapıyoruz. 3 gündür her akşam kaka yapıyor ama klozete değil. bizde kakamızı annesine gönderiyoruz. seviniyo ama zaman lazım galiba daha

çocuklar alaturka tuvalete klozetten daha çabuk alışıyor,eğer ikisinde de problem yaşarsa bi lazımlıkla başlayın önce derim ben.benim oğlumda tuvalette yapamıyordu ,ilk olarak lazımlığa alıştı daha sonra tuvalete alıştı,
aşamalandırın ,daha çabuk öğrenir:KK66:
kolaylılar diliyorum
daha 1 hafta oldu ama kıyamet kopuyo evde ne klozet ne lazımlık.

Benim oğlum da çişini 3 günde kakasını 15 günde öğrenmişti. Korkuyor olabilir. Bedeninden bir parça kopuyor diye düşünüyordur muhtemelen. Kızmadan güzellikle öğretmeye çalışın. Ödüller çok işe yarıyor.
yok hiç kızmıyorum gayet sakinim ama içimde fırtınalar kopuyor :KK43:

Bir de çocuğunuzun artık ana okuluna ya da kreşe gitmesi gerek. Tuvalet eğitimini bir an önce tamamlayıp onu yaşıtlarının arasına göndermelisiniz.
gidiyor zaten kreşe.. okulda yapmıyor kakasını eve saklıyor :)

Neden yapmadığını anlamaya çalışsanız. Korkuyor mu, tiksiniyor mu, rahatsız mı oluyor? Muhakkak bir sebebi vardır.
galiba korkuyor arkadaşım. akşam bana anne kaka geliyor anne dedi. bende bırak gelsin oğlum korkma dedim. delmesin gelmesin lütfen diyor. hem gülüyorum hem üzülyorum :)

galiba korkuyor arkadaşım. akşam bana anne kaka geliyor anne dedi. bende bırak gelsin oğlum korkma dedim. delmesin gelmesin lütfen diyor. hem gülüyorum hem üzülyorum :)
Korkusunu yenmesine yadımcı olmanız lazım o zaman. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ödül vermeyi deneyin.

bizde aynısını yapıyoruz. 3 gündür her akşam kaka yapıyor ama klozete değil. bizde kakamızı annesine gönderiyoruz. seviniyo ama zaman lazım galiba daha
:) yesinler onu.
alışacak tabii... Benim doktorum "bezle gezen yetişkin gördün mü hiç, tabii rayına girecek ama nasıl girdiği çok önemli. tuvalet eğitimi kişilik oluşumunda çok etkili" demişti.
Zamanla düzelecektir. Sağlığı iyi olsun da :))

X