4 yıldır bekliyorummmm..

Sevmekcokzor

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
256
166
23
29
slm kızlar size bir soru sormak istiyorum. benim bir dileğim var ve yaklaşık 4 yıldır bekliyorum olmasını çok istiyorum ama bir türlü gerçekleşmiyor. umudumu hiç kaybetmiyorum olacağını hissediyorum ama beklemek artık çok zor geliyor. tesbih dileği gibi bişey okudum burda onu daha yapmadım ama yapıpta dileği gerçekleşen var mı aranızda veya başka dua namaz vs. yapan. lütfen yardımcı olur musunuz. inanın çok istiyorum olmasını adaklar bile adadım o derece :)

Dini konular yasak. Ama madem inançlısın sana bir ayet söyleyim sanırım Bakara suresindeydi.
"Sizin hayır gördüğünüzde şer, şer gördüğünüzde hayır vardır, ALLAH bilir siz bilmezsiniz. "

Yani çok istemek değil hayırlı istemektir aslolan.
Başka bir ayet, İsra suresi 13. Ayet: biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, der.

Yani istemek, dua iyidir ama uğraş ve çaba gerektirir. Sadece dua ettim olsun bitsin olmaz. Elinden geleni yapacaksın.

Dini konular yasak. Ama madem inançlısın sana bir ayet söyleyim sanırım Bakara suresindeydi.
"Sizin hayır gördüğünüzde şer, şer gördüğünüzde hayır vardır, ALLAH bilir siz bilmezsiniz. "

Yani çok istemek değil hayırlı istemektir aslolan.
Başka bir ayet, İsra suresi 13. Ayet: biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, der.

Yani istemek, dua iyidir ama uğraş ve çaba gerektirir. Sadece dua ettim olsun bitsin olmaz. Elinden geleni yapacaksın.
elimden bişey gelmiyor sadece bol bol dua ediyorum ve bekliyorum

ALLAH' a onun güzel isimleri ile dua ediniz.
Ya Mucib- Duaları kabul eden
Ya El Mütekebbir ( ben bu ismi çok istediğim işlerde sürekli tekrarlarım ve oldu çoğu zaman)
Ya Latif
Ya Zul Celali vel İkram
Dileğiniz hayırlı ise ve başka bir insanın iradesini etkilemiyorsa, hayırlı bir iş vs için ise, başarı ise ya da her türlü istek dini değerlere ve iradelere tters düşmüyorsa, bu güzel isimlerle dua edin

Ben tesbih duası yapmıştım. Vesile oldu belki bilmiyorum. Ama çok şükür kabul oldu.

Hıdırellezlerde şimdiye kadar ne çizdiysem ne yazdıysam abartısız hepsi oldu. Yine bir hıdırellezde olmasını çok çok istediğim bir dileğimi yazmıştım, olmuştu. Ama o çok istediğim dileğim benim başıma öyle işler açtı ki inanamadım. Sözün özü birşeyi çok istemek bence tehlikeliymiş ve artık ne dilediğime çok dikkat ediyorum.

Demek ki o sevmediğin ve hayatından çıkartmak istediğin insan hayatından çıkarsa bu bütün dengeleri negatif anlamda değiştirecek. Hayatından çıksın diye değil, sorunun neyse artık sana zarar vermemesi ve iyi geçinmeniz için dua et.

Örnek; Eşinin annesini sevmiyorsundur ve hayatından çıkmasını istiyorsundur ama onun çıkması demek eşinin de hayatından çıkması anlamına geliyor olabilir. Bu yüzden, hayatından çıksın diye değil, aranızda ki sorunların hallolması için dua et.

Back
X