• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık ilişki sonrası, evliliğe hevessiz olmak

Kayınvalıdesinin bınasnda otrup mutlu olan yokmudur hıç modern bırıne benzıyo nebıliym belkı sorun ckmaz diyorm ama süreklı annemle duralm derse dıyede korkuyorm
Olabilir tabi anlayışlı ve yerinde durmasını bilirse yine de evlenmeden konuşun ilerisin de bazen verilen sözler tutulmayabiliyor.

Yani ev olayı yüzündenmi böleyim ondanda emin deilim bide yaşım 29 kolay kolay birini sevebilen biride deilim ayrlsam zor olur gibi geliyo
29 yasindasin cnm kendi evin hayatın olursa bebegin kocanla kendi evinde oturursun ben senin kucugm sen daha iyi bilirsin bazi seyleri belki yani bu deme sebebim ben burda okuduklarını için sana böyle diyorum pişman olma diye ama dedigim gibi sen bilirsin

Kayınvalide iyi gibi ama bilemiyorm sizdemi aynı binada oturmuştunuz nasıl okdar müdahale ettiki
ya benim aynı bina sorunu filan degildi. cok başka sorunlar. sadeceolayı sana iyi anlatmak için kendimden örnek verdim.

Seninle aynı yaşta sayılırız. İçine tam anlamıyla sinmeden evlenme. Bu yaşına kadar kv ile birlikte yaşamak için mi bekledin? Altlı üstlü oturup mutlu olan da hiç görmedim. İleride annesi yaşlanacak ama senin ailen de yaşlanacak. Onlarla vakit geçirmek yerine kv ile mi vakit geçirmek istiyorsun? Anasını o kadar düşünüyorsa evlenmeyecek yada ona şöyle bir teklif sun; madem onun anası alt katta oturuyor seninkiler de gelsin üst katta otursun? Onunki anada seninki ne? Senin ailen ne? Ayrıca yaşında hiçbir şey yok. 30unda evlen ama hakettiğin gibi yaşa, değer gör. O evde oturduğun sürece eşinin ikinci önceliği olacaksın maalesef.

Ben hic tereddut etmemistim,cok istemistim evlenmeyi.Bence emin degilsin,mutlu degilsin demek ki.Bi daha dusun.

Seninle aynı yaşta sayılırız. İçine tam anlamıyla sinmeden evlenme. Bu yaşına kadar kv ile birlikte yaşamak için mi bekledin? Altlı üstlü oturup mutlu olan da hiç görmedim. İleride annesi yaşlanacak ama senin ailen de yaşlanacak. Onlarla vakit geçirmek yerine kv ile mi vakit geçirmek istiyorsun? Anasını o kadar düşünüyorsa evlenmeyecek yada ona şöyle bir teklif sun; madem onun anası alt katta oturuyor seninkiler de gelsin üst katta otursun? Onunki anada seninki ne? Senin ailen ne? Ayrıca yaşında hiçbir şey yok. 30unda evlen ama hakettiğin gibi yaşa, değer gör. O evde oturduğun sürece eşinin ikinci önceliği olacaksın maalesef.
Keske yaa ayrlmak yada o evde otrmak zornda kalmasaydm seçim şansım bitek bu o kabuletmıyo etmıycek benımde okdar emegm sevgim çöpe gidicek bunu kabullenemiyorum

kişiden kişiye değişiyo benım ıcın hergun yenıden asık olrum hıc sıkıcı gelmıyor bana nedense 4 yıl 5 yıl falan. Bence onsuz kalsan onu ozlermısın dıye bir dusun ıyı karar ver sevıp sevmedıgıne ıs cıddıye binerse durduramıyosun çorap söküğü gibi bi bakmıssın evlenmıssın.

sevmiyorsan hiç uzatma nişana filan bulaşma yada nişanlandıktan sonra düzelir yada olmazsa ayrılırım deme nişanlıyken daha zor oluyor hele ki anlaşamıyorsanız arada saygı sevgi azalması varsa sevgiden çok üzüntü yaşıyorsan arkana bakma bitir ...

Kızlar eski konularımdan bilen bilir erkek arkdasmla dört yıl sonnda o adımları atma zamanına geldik. Yaknda tanıştıralm aileleri diyo fakat bende hiç istek yok.Buaralar yoğun bi sevgi hissedemiyorm ona karşı neden böyle oldu bilmiyorum sürekli kafamda düşünceler; ne nasıl olur falan diye kaynanamın altkatında oturcamız içinmi, istemediği bi semte gidiceğim içinmi bu tedirginliğim, annesinin yanlız olacak olması ve sürekli biarada olma budurumdan mutsuz olma korkusumu, son zamanlarda yalnız vakit geçiremedik secgilimle yoksa ondanmıdır? İş ciddiye binince böle heyecansızlaşan korkan adım atmak istemeyenler oldumu aranızda yoksa duygularımmı bitti kendimi çözemiyorum. Yaknda evlenme teklif edicek ve ben korkuyorum neyapmalıyım bu durum normalmi
Cunku cinsellik haric herseyi yasiyorsunuz. Ve cabuk tuketiyorsunuz. Heves kalmiyor.

Kızlar eski konularımdan bilen bilir erkek arkdasmla dört yıl sonnda o adımları atma zamanına geldik. Yaknda tanıştıralm aileleri diyo fakat bende hiç istek yok.Buaralar yoğun bi sevgi hissedemiyorm ona karşı neden böyle oldu bilmiyorum sürekli kafamda düşünceler; ne nasıl olur falan diye kaynanamın altkatında oturcamız içinmi, istemediği bi semte gidiceğim içinmi bu tedirginliğim, annesinin yanlız olacak olması ve sürekli biarada olma budurumdan mutsuz olma korkusumu, son zamanlarda yalnız vakit geçiremedik secgilimle yoksa ondanmıdır? İş ciddiye binince böle heyecansızlaşan korkan adım atmak istemeyenler oldumu aranızda yoksa duygularımmı bitti kendimi çözemiyorum. Yaknda evlenme teklif edicek ve ben korkuyorum neyapmalıyım bu durum normalmi
4 yıl sürdü diye evlilikle sonuçlanmak zorunda değil ilişkiniz. Bahsettiğin şeyler üzerinde düşünülmesi gerkene konular. Evlilik için tek etken duygular olursa hata yapılır. Sizin düşündükleriniz çok olgunca, iç sesinize güvenin. Kendinizi hazır hissetmiyorsanız, ya doğru zaman değildir ya da doğru ilişki değildir.

Benim nişanımın hazırlıkları yapılırken bir sürü talihsizlik yaşandı eşimle çok kavga ettik o dönem. Bunalıma girmiştim bir an o yüzüğü parmağıma takmak istemedim soğumuş gibi hissettim hâttâ ben istemiyorum demiştim annem gile. Ama allahıma şükür öyle bir hata yapmadım şu an evliyiz ve çok mutluyum sanırım dünyada benim için ondan başka erkek yok o derece. Beni anlayıp kaldırabilecek tek erkek kocam. Yani kararını iyi ver dikkat et korkuların endişelerin varsa bunları sevgilinle konuş kaynananla altlı üstlü oturmak zorunda değilsin bunu herkes kabul etmez zaten. Konuşmalısın korkularını açmalısın istemediğin şeyleri belirtmelisin.

Keske yaa ayrlmak yada o evde otrmak zornda kalmasaydm seçim şansım bitek bu o kabuletmıyo etmıycek benımde okdar emegm sevgim çöpe gidicek bunu kabullenemiyorum
Canım 4 yıllık ilişkinin emeğini sen düşünüyorsan o da düşünüp kararlarını biraz yumuşatmalı olumlu olmalı bencillik etmemeli. Sana uymalı biraz. Yok uymuyorsa yolları bu yüzden ayırmaya hazırsa geç olmadan kurtul zaten o adamdan. Tek sen mi düşüncen 4 yıllık emeği? O düşünmüyorsa canı cehenneme derim atarım çöpe.

annesi nasıl biri diye sormadan direk sakın oturma alt katında diyenler, hemde yalnız olduğunu bile bile kadının, acaba adam nasıl güvenip evlensin hadi evlendi uzaklaştı annesi neler hissetsin bunları düşünüyor mu?

eski konulara baktım.
yaşından dolayı aile ve çevre tarafindan yapılan evlilik baskısı, bu yüzden kendisine mecbur olduğunu düşünen ve seni istemediğin bir yerde yaşamaya zorlayan erkek arkadaş.

mutsuz bir bekar olmak mı daha katlanılabilir, evli ve mutsuz olmak mı?

erkek arkadaştan ayrılmak mı daha zor, boşanmak mı?

hayat senin, tercih senin.

Kayınvalıdesinin bınasnda otrup mutlu olan yokmudur hıç modern bırıne benzıyo nebıliym belkı sorun ckmaz diyorm ama süreklı annemle duralm derse dıyede korkuyorm
o iş görüntüye bakmıyor.
bir akraba kızı, sosyetik denilebilecek bir aileye gelin gitti. evleri aynı sokaktaydı.
karı koca çok kez ayrılık aşamasına geldiler. psikolojik destek alarak yuvayı kurtardılar.

o iş görüntüye bakmıyor.
bir akraba kızı, sosyetik denilebilecek bir aileye gelin gitti. evleri aynı sokaktaydı.
karı koca çok kez ayrılık aşamasına geldiler. psikolojik destek alarak yuvayı kurtardılar.

Benim arkadaşımın kayınvalidesi şiir dinletilerine giden, sosyal tatlı bir hanımmış. Nişanlıyken ilk kavgaları neden beni sık sık aramıyor diye oğluna sormasından çıkmış. Yani bizim kadınlarımız istediği kadar modern görünsün içlerinden bir canavar çıkıyor demek ki.

Kayınvalidemle daireler karşılıklı.. Pişman hiç olmadım.. Ama neden çünkü bu konuda anneden çok eş önemli oluyor. Sağlam durabilecek bir adam olmalı.. Herkes istediği kadar iyiym ben desin o dengeyi koca sağlar.. Konu sahibi arkadaşım eğer bir gram bile sevmediğinize dair şüphe varsa ne kendi hayatınızı ne de bir başkasının hayatını yıkmayın.. Annesiyle aynı apartmanda oturmak dünyanın sonu olmayabilir ama eğer nişanlınız bahsettiğim dengeyi kuramayıp sizi ezdirecekse zaten hiiiiç bulaşmayın.. Önce siz kendi içinizde bir karar verin..

Back
X