• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık ilişki sonrası, evliliğe hevessiz olmak

Benim arkadaşımın kayınvalidesi şiir dinletilerine giden, sosyal tatlı bir hanımmış. Nişanlıyken ilk kavgaları neden beni sık sık aramıyor diye oğluna sormasından çıkmış. Yani bizim kadınlarımız istediği kadar modern görünsün içlerinden bir canavar çıkıyor demek ki.
kaynana işte.
hepsinin oğlu dünyada tek.

Kayınvalidemle daireler karşılıklı.. Pişman hiç olmadım.. Ama neden çünkü bu konuda anneden çok eş önemli oluyor. Sağlam durabilecek bir adam olmalı.. Herkes istediği kadar iyiym ben desin o dengeyi koca sağlar.. Konu sahibi arkadaşım eğer bir gram bile sevmediğinize dair şüphe varsa ne kendi hayatınızı ne de bir başkasının hayatını yıkmayın.. Annesiyle aynı apartmanda oturmak dünyanın sonu olmayabilir ama eğer nişanlınız bahsettiğim dengeyi kuramayıp sizi ezdirecekse zaten hiiiiç bulaşmayın.. Önce siz kendi içinizde bir karar verin..
Kayınvalidemle daireler karşılıklı.. Pişman hiç olmadım.. Ama neden çünkü bu konuda anneden çok eş önemli oluyor. Sağlam durabilecek bir adam olmalı.. Herkes istediği kadar iyiym ben desin o dengeyi koca sağlar.. Konu sahibi arkadaşım eğer bir gram bile sevmediğinize dair şüphe varsa ne kendi hayatınızı ne de bir başkasının hayatını yıkmayın.. Annesiyle aynı apartmanda oturmak dünyanın sonu olmayabilir ama eğer nişanlınız bahsettiğim dengeyi kuramayıp sizi ezdirecekse zaten hiiiiç bulaşmayın.. Önce siz kendi içinizde bir karar verin..
Bu konuda ona çok güvenemiyorum ailesine çok düşkün kızkardesıyle ilgili bişey söledğimde haklı dahi olsam direk parlıyo savunmaya geçiyo örneğin annesine karşıda öyle.Sizin kayınpederiniz hayatta sanırm bizim olmycagı için çok farklı olcak yani sürekli birlkte yiyip otralm der gibi geliyo annesı yanlz kalmasn diye özel hayatmız olmaz gibi bende bunları birtürlü göze alamıyorm ondanda vazgeçemiyorm oda burda otrmaya tamam demiyo ne olcak bilmiyorum

annesi nasıl biri diye sormadan direk sakın oturma alt katında diyenler, hemde yalnız olduğunu bile bile kadının, acaba adam nasıl güvenip evlensin hadi evlendi uzaklaştı annesi neler hissetsin bunları düşünüyor mu?
Ben ayrı yerde otursak annesınden uzaklasmasına asla ızın vermem gerçekten öyle birisi deilim o kadın içinde üzülüyorm ama orda otarursam mutsuz olup huzursuzluk cıkarırsam daha kötü

Canım 4 yıllık ilişkinin emeğini sen düşünüyorsan o da düşünüp kararlarını biraz yumuşatmalı olumlu olmalı bencillik etmemeli. Sana uymalı biraz. Yok uymuyorsa yolları bu yüzden ayırmaya hazırsa geç olmadan kurtul zaten o adamdan. Tek sen mi düşüncen 4 yıllık emeği? O düşünmüyorsa canı cehenneme derim atarım çöpe.
Haksızlıkmı ediyorum dıye düşünyorm öok ama içimden gelmiyo belki allah tarafından orda otrursak mutsuz olcagımızdandır.Neden kabl etmıyokı anlamyorm sankı annene gtmeyelm dıcem zaten sık sık gideriz

Benim nişanımın hazırlıkları yapılırken bir sürü talihsizlik yaşandı eşimle çok kavga ettik o dönem. Bunalıma girmiştim bir an o yüzüğü parmağıma takmak istemedim soğumuş gibi hissettim hâttâ ben istemiyorum demiştim annem gile. Ama allahıma şükür öyle bir hata yapmadım şu an evliyiz ve çok mutluyum sanırım dünyada benim için ondan başka erkek yok o derece. Beni anlayıp kaldırabilecek tek erkek kocam. Yani kararını iyi ver dikkat et korkuların endişelerin varsa bunları sevgilinle konuş kaynananla altlı üstlü oturmak zorunda değilsin bunu herkes kabul etmez zaten. Konuşmalısın korkularını açmalısın istemediğin şeyleri belirtmelisin.
Bende bidaha onun gibisini bulamam diye korkuyorm yoksa bende bilirim rest çekmeyi sevgmden şüpe ettm eve niye hevessizim diye ama sonra düşündüm orda oturmak istemediğimden böleyim yoksa neden istemeyim. İnsan sevmediği biriyle dört sene birlkte olabilirmi diyorum inşallah bende doğru kararı veririm sizin gibi. Bugün yaZdm bunları anlıyorum seni drdi sustu konuşmaktan oda yoruldu tam kabul etmiş gibi oluyorm içime sinmiyo patlyorm biyerde.

Ben ayrı yerde otursak annesınden uzaklasmasına asla ızın vermem gerçekten öyle birisi deilim o kadın içinde üzülüyorm ama orda otarursam mutsuz olup huzursuzluk cıkarırsam daha kötü
Aynı şey onlar içinde geçerli. Kimse suratlarina gülmeyen bir komşu istemez. Erkek arkadaşınıza guvenmeniz lazım rahatsız oldugunuz noktada eşim rahatsız oluyor diyebilmeli kimseyi sizinle yuzgoz etmemeli. Yoksa taşınma garantisi vermeli. Aslında güvenilmez durmuyor baştan size demiş orayı. Sonradan deseydi neyse. Siz daha iyi tanırsınız ailesini ezdirmemesi ayrı bişey sizi ezmesi apayri. Dengeyi korursa ne güzel kirada vermezsiniz vicdanininiz da rahat olur. Ağzını arayın çat kapı gelirler mi Üstüm başım musait olur olmaz yada ben evde rahat edemem gibi. Bakalım tabi gelirler ne var bunda vs dicek mi

Aynı şey onlar içinde geçerli. Kimse suratlarina gülmeyen bir komşu istemez. Erkek arkadaşınıza guvenmeniz lazım rahatsız oldugunuz noktada eşim rahatsız oluyor diyebilmeli kimseyi sizinle yuzgoz etmemeli. Yoksa taşınma garantisi vermeli. Aslında güvenilmez durmuyor baştan size demiş orayı. Sonradan deseydi neyse. Siz daha iyi tanırsınız ailesini ezdirmemesi ayrı bişey sizi ezmesi apayri. Dengeyi korursa ne güzel kirada vermezsiniz vicdanininiz da rahat olur. Ağzını arayın çat kapı gelirler mi Üstüm başım musait olur olmaz yada ben evde rahat edemem gibi. Bakalım tabi gelirler ne var bunda vs dicek mi
Canm annesı tek basına olcak yannd akızı veya eşi olsa bukdar tedirgın olmamda yanlı olnca bıde esını yenı kaybettı yanı sureklı bıarada olmak ıster gıbı gelyo zaten süreklı aklı annesınde

Canm annesı tek basına olcak yannd akızı veya eşi olsa bukdar tedirgın olmamda yanlı olnca bıde esını yenı kaybettı yanı sureklı bıarada olmak ıster gıbı gelyo zaten süreklı aklı annesınde
Aklı a annesindeyken yanınızda mutsuz olması daha mı iyi? Bence yanında kimsenin olmayışı daha iyi özellikle kızı vs bir uyusmazlikta kimse duymadan aranızda halletmeye şansınız olur

Bu konuda ona çok güvenemiyorum ailesine çok düşkün kızkardesıyle ilgili bişey söledğimde haklı dahi olsam direk parlıyo savunmaya geçiyo örneğin annesine karşıda öyle.Sizin kayınpederiniz hayatta sanırm bizim olmycagı için çok farklı olcak yani sürekli birlkte yiyip otralm der gibi geliyo annesı yanlz kalmasn diye özel hayatmız olmaz gibi bende bunları birtürlü göze alamıyorm ondanda vazgeçemiyorm oda burda otrmaya tamam demiyo ne olcak bilmiyorum
Benden size tavsiye ailesi için size şimdiden parlıyorsa kesinlikle evlendikten sonra daha sert davranır emin olun.. Seviyorum diyorsunuz ama ilerde bu büyük sıkıntı olur keşke dersiniz..

Haksızlıkmı ediyorum dıye düşünyorm öok ama içimden gelmiyo belki allah tarafından orda otrursak mutsuz olcagımızdandır.Neden kabl etmıyokı anlamyorm sankı annene gtmeyelm dıcem zaten sık sık gideriz
özeliniz kalmaz çok net.iki kişilik bir hayatınız olacagınıda sanmam cünkü sevgilinizde o potansiyel hic yok. Erkekler evlenince daha bi kıymete biniyolar nedense tabi eşler içinde anneleri ekstra kıymete biniyor . tabi burda k.v adayınızın tavrıda çok önemli ama sevgiliden yana sorun yasarsınız. bencede iyi düsünün evlenince hadi bitti demek sevgililikdeki gibi kolay olmuyor çünkü

Canım hani aynı mahallede 10 dk lık mesafe olsa yine neyse. (Onu bile kabul etmem de ben olsam, neyse...) Ama sevgilin inatla altlı üstlü diyor. Canım zaman gelecek siz kavga edeceksiniz sesiniz yükselecek en ufak bir bağırtına kapınıza dayanacak müdahale edecek kaynanan emin ol. Kötü niyetli olmasa aranızı düzeltmeye çabalasa bile her tartışmanızda kapıya gelip ne oluyor denmesi çok can sıkıcı. Özeliniz kalmayacak her şeyi duyacak bilecek. En azından sesinizi duymayacağı bir mesafede otursanız yine iyi. Baş başa bile kalamayacaksınız doğru düzgün. Eşin her yemeğe annesink de çağıracak yalnız yemesin diye. Çünkü bir kat altında oturuyor... Kaynanan hastayım ayağına sana kendi evini sürekli temizletmeye bile çağırabilir ben olsam katlanamam. İstediği kadar yalnız olsun. Evlilik yeni bir aile kurmak demektir. Anneyi babayı bazı konularda ikinci plana atmak gerek. Onun ailesi artık sen olacaksın hele bir de çocuk olursa... Herşeyden önce sizi düşünmeli. Evlenmek yuvadan uçmak anneden babadan ayrılmak demektir sevgilin bunu kabullenmeli kabullenmiyorsa evlenmesin hiç. İyi düşün ileride yaşayabileceğin bir sürü terslik var canın sıkılmasın sonra.

Canım hani aynı mahallede 10 dk lık mesafe olsa yine neyse. (Onu bile kabul etmem de ben olsam, neyse...) Ama sevgilin inatla altlı üstlü diyor. Canım zaman gelecek siz kavga edeceksiniz sesiniz yükselecek en ufak bir bağırtına kapınıza dayanacak müdahale edecek kaynanan emin ol. Kötü niyetli olmasa aranızı düzeltmeye çabalasa bile her tartışmanızda kapıya gelip ne oluyor denmesi çok can sıkıcı. Özeliniz kalmayacak her şeyi duyacak bilecek. En azından sesinizi duymayacağı bir mesafede otursanız yine iyi. Baş başa bile kalamayacaksınız doğru düzgün. Eşin her yemeğe annesink de çağıracak yalnız yemesin diye. Çünkü bir kat altında oturuyor... Kaynanan hastayım ayağına sana kendi evini sürekli temizletmeye bile çağırabilir ben olsam katlanamam. İstediği kadar yalnız olsun. Evlilik yeni bir aile kurmak demektir. Anneyi babayı bazı konularda ikinci plana atmak gerek. Onun ailesi artık sen olacaksın hele bir de çocuk olursa... Herşeyden önce sizi düşünmeli. Evlenmek yuvadan uçmak anneden babadan ayrılmak demektir sevgilin bunu kabullenmeli kabullenmiyorsa evlenmesin hiç. İyi düşün ileride yaşayabileceğin bir sürü terslik var canın sıkılmasın sonra.
Sesi duycanı sanmıyorm çift daire yan dairenın altnda olucaz biz ama dediğinz gibi sürekli annemle yiyelim dicek bencede ikna olucak gibi durmuyı ikimizde birbirimize kızgını suan kabl etmiyoryz diye neolcak bilmyorum

İçinize sinmeyen bir şeyler var belli ki. Kendinizi iyice irdeleyin, ne zamandan beri böyle hissediyorsunuz, o hissettiğiniz zamandan beri neler yaşandı? Buna göre soğuma sebeplerinizi belirleyin. Çözülebilecek meselelerse çözüm yolları arayın, değilse işler daha da ciddiye binmeden yollarınızı ayırın.

Sesi duycanı sanmıyorm çift daire yan dairenın altnda olucaz biz ama dediğinz gibi sürekli annemle yiyelim dicek bencede ikna olucak gibi durmuyı ikimizde birbirimize kızgını suan kabl etmiyoryz diye neolcak bilmyorum

Akşam yalnız oturmasın canı sıkılır, yalnız yemesin canı sıkılır, yalnız kahvaltı yapmasın vs derken bir bakmışsın aynı evde yatıp kalkmaya başlamışsınız. Benim kocam nişanlıyken kaynanama dedi ki artık sık sık gelirsin anne canın sıkıldıkça dedi. Kaynanam dedi yok oğlum ben kimseye yük olmak istemem ablanın kaynanasına kızıyorum bunun için aynı hatayı gelinime yapmam herkes evine baksın dedi. Çok iyiydik kaynanamla. Evlendik daha 2. Haftada yanımıza yerleşecekti neredeyse. Sözde kayınbaba evden kovmuş. Gerisini sen düşün artık. Kaynana ne kadar iyi olursa olsun mesafe şart bence herkes evinde olmalı kimse kimseye yük olmamalı. Sevgilin annesinden vazgeçmiyorsa ve orta yolu bulmak yerine seninle arasını bozuyorsa o insan boş. İleride burnundan getirir. İnsanız kendi annemizle bile zaman zaman kavga ediyoruz. Kaynananla da en ufak bir tartışman olduğunda seni atıp annesini koruyacak gibi geldi bana. 4 yıllık sevgi, emek eşinin seni bir ezdirmesiyle son bulur pişman olursun kafanı vurursun duvarlara. Evlendikten sonra ayrılmak da kolay değil.

Kızlar eski konularımdan bilen bilir erkek arkdasmla dört yıl sonnda o adımları atma zamanına geldik. Yaknda tanıştıralm aileleri diyo fakat bende hiç istek yok.Buaralar yoğun bi sevgi hissedemiyorm ona karşı neden böyle oldu bilmiyorum sürekli kafamda düşünceler; ne nasıl olur falan diye kaynanamın altkatında oturcamız içinmi, istemediği bi semte gidiceğim içinmi bu tedirginliğim, annesinin yanlız olacak olması ve sürekli biarada olma budurumdan mutsuz olma korkusumu, son zamanlarda yalnız vakit geçiremedik secgilimle yoksa ondanmıdır? İş ciddiye binince böle heyecansızlaşan korkan adım atmak istemeyenler oldumu aranızda yoksa duygularımmı bitti kendimi çözemiyorum. Yaknda evlenme teklif edicek ve ben korkuyorum neyapmalıyım bu durum normalmi
Çok güzel insanı heycanlandıran heveslendiren duygular bunlar iyi düşünün

Back
X