Zerolika
Canın öncelikle teşekkür ederim benim için söylediklerinden ötürü

K
kirmizicilek00
selam, ben doğum yaptığım ilk gün hemşireler gelip göğüs ucun büyük bebek alamaz diyip silikon uç aldırdı ( keşke hiç almasaydım). Bebeğim hiçbir şekilde silikon ucu sevemedi öğürüyordu ağzına alınca . Benee göğüs ucum büyük bebek başka türlü alamaz psikolojisine girip sürekli silikon uç ile emzirmeye çalıştım. ve tabi bebej bi emdi bi emmedi derken en sonında hiç almamaya başladı . 2 ay boyunca durmadan çabaladım ama silikon uç ile çabaladım (keşke çıplak meme ile ilk fünden çabalasaydım ). 2 ay boyunca süt sağıp versim bebeğe ama o arada günde 5-6 kez silikon uç ile deneme ywpıyordum alsın diye . Kenarından şırınga ile süt damlatıyordum, eds sistemini deniyordum hergün ikimizde süt içinde kaloyorduk sinirlerim epey yıprandı . Sonra bi kaç gün çıplqk meme ile deneme yapayım dedim bi ihtimal belki alır desim ve 2 ay sonea bebeğim memeyi aldı . (Şükürler olsun). Biz şöyle yaptık kısaca anlatauom belki işinize yarar. Yanınızda size yardım edecek biri olsun . Bebeği memeye yapıştırıp memeyi ağzına almasını sağlayın sonea pışpışlayıp bebeğin ağlama sesini bastıracak şekilde pış pış diye sesli şekilde pışpışlayın . O sırada siz sakin olun ve olacak gözüyle bakın moral bozmayın. Sakin olmak çok önemli. Ve ben etkisi var mı bilmiyorum ama vücudumu göğsümü bebek şampuanı ile yıkamıştım bebekler temiz olmasına önem veriyormuş çünkü . Bu şekilde bir kaç kez deneyin eminimki tutacaktır. Bu şekilde 10 gün boyunca her memeye geldiğinde ağladı ama ağlaya ağlaya aldı memeyi her seferinde . Özellikle ilk zamanlar uykudan uyandığı zaman daha rahat aldı. Uyanık ilen çok ağlayıp asla almıyordu. Uykudan uyandığı an emzirdiğimde daha rahat alıyordu. Ben 7. Gün falandı yine çok ağlamaya başlado memeyi bir tüelü almadı bu kez ağlaya ağlaya da almadı o kadar sinirlerim yıprandı ki gidip biberonu geri çıkarıp verexektim bebeğe pes edip. Annemde “1 haftadır emek verdin 1 haftadır biberon vermedin biraz daha sabret verme desi” . Aç kalmasın diye şırınga ile o gece besledim onu çübkğ hiçbir şekilde almadı memeyi. Sabahında tekrar aldı memeti. Demem o ki sabır ve sakinlik gerekitoe