• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 40 günlük kızımda şimdide reflü şüphesi :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Eyiryah1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
208
130
103
38
Geçen gün yine yazmıştım şimdi yine yardım istiyorum Bilgisi olan cevap yazsın nolur 40 günlük kızım 3 kg 880 gram ile doğdu sezeryan ile solunum sıkıntısı ile 11 gün yoğun bakımda kaldı hastaneden üç 780 ile taburcu olduk üç gün Sonra kontrole gittik 3 kg 650 gr olmuştu sütüm yetmediği için Aptamil mamaya başladık bir hafta sonra gittiğimizde 130 gr almıştı bir hafta sonra tekrar gittik 160 gr almıştı bir hafta sonra grip oldu tekrar gittiğimizde 100 gram vermişti Şimdi yine yoğun bakımda sıkıntılı nefes yüzünden ama kilosu çok dengesiz bir alıp bir veriyor çok iştahsız topugundan alınan kandan olumsuz bir geri dönüşte olmadı doktorumuz metabolik rahatsızlıkdan şüpheleniyor ama çok yedirirsen kusuyor diyor ve çok hıçkırık tutuyor ve kilo kaybı da var sizce reflü olabilir mi lütfen bu durumu yaşayan varsa bir fikir versin

Kusuyor mu bebeğiniz? Bebek reflüsü çok doğaldır, katı gıdaya geçtikten sonra azalır ve biter. Kilo sorunu reflüden ziyade yaşadığı diğer sağlık problemlerinden olabilir.

Geçen gün yine yazmıştım şimdi yine yardım istiyorum Bilgisi olan cevap yazsın nolur 40 günlük kızım 3 kg 880 gram ile doğdu sezeryan ile solunum sıkıntısı ile 11 gün yoğun bakımda kaldı hastaneden üç 780 ile taburcu olduk üç gün Sonra kontrole gittik 3 kg 650 gr olmuştu sütüm yetmediği için Aptamil mamaya başladık bir hafta sonra gittiğimizde 130 gr almıştı bir hafta sonra tekrar gittik 160 gr almıştı bir hafta sonra grip oldu tekrar gittiğimizde 100 gram vermişti Şimdi yine yoğun bakımda sıkıntılı nefes yüzünden ama kilosu çok dengesiz bir alıp bir veriyor çok iştahsız topugundan alınan kandan olumsuz bir geri dönüşte olmadı doktorumuz metabolik rahatsızlıkdan şüpheleniyor ama çok yedirirsen kusuyor diyor ve çok hıçkırık tutuyor ve kilo kaybı da var sizce reflü olabilir mi lütfen bu durumu yaşayan varsa bir fikir versin
Canım hiç stres yapma, mamayı bence doktor kontrolünde bırak emmediği için bebek kendini toparlayamıyor diye düşünüyorum. Ben emzirmeni, reflü yastığı kullanmanı öneriyorum.
Başı yukarıda olmalı, nefes almasını sağlamalısın. Hıçkırık meme emerse hemen geçer bir dene. Benim de bebeğim hıçkırık tutardı hemen emzirirdim ve geçerdi. Kilo kaybı olabilir çünkü hastalık geçirmiş ve iyileşemiyor bence emzirmeye yoğunlaş

Daha kucuk normal aslında kilo durumu bizimde böyleydi doğumdan sonra bebekler kilo veriyor sonra tekrar alıyor benim kizimdada reflü vardı 9 aya kadar sürdü sonra geçti günde kaç kere kıyafet değiştirirdim her gün Bi makine kıyafet cikartirti sürekli kusardi az da değil ictiginin çoğunu çıkarırdı sık sık mama içtiği için mi bilmem ama kilosu iyiydi sağlık sorunu yaşamadık refluden dolayı korkmayin

Bnm kizim ictigini selale gibi fiskirtarak kusardi, az az beslemeiz lazim.
Mesela 2 olcek mama degil 1 olcek mama verin, 1 saat sonra 1 olcek daha verin.
Zamanla duzelir meraklanmayin

Bnm kizim ictigini selale gibi fiskirtarak kusardi, az az beslemeiz lazim.
Mesela 2 olcek mama degil 1 olcek mama verin, 1 saat sonra 1 olcek daha verin.
Zamanla duzelir meraklanmayin
Canım benim kızımda kusma yok denilicek kadar az ama bi gece kilo alıyo diğer gece veriyo ve iştahsız az ve sık yiyince sıkıntı olmuyo diyor yoğun bakımdaki hemşire

Daha kucuk normal aslında kilo durumu bizimde böyleydi doğumdan sonra bebekler kilo veriyor sonra tekrar alıyor benim kizimdada reflü vardı 9 aya kadar sürdü sonra geçti günde kaç kere kıyafet değiştirirdim her gün Bi makine kıyafet cikartirti sürekli kusardi az da değil ictiginin çoğunu çıkarırdı sık sık mama içtiği için mi bilmem ama kilosu iyiydi sağlık sorunu yaşamadık refluden dolayı korkmayin
Benim kızım bit türlü istikrarlı bir şekilde kilo alamıyor :(

Canım benim kızımda kusma yok denilicek kadar az ama bi gece kilo alıyo diğer gece veriyo ve iştahsız az ve sık yiyince sıkıntı olmuyo diyor yoğun bakımdaki hemşire

Az ve sIk besle bencede.
Yani saat basi yada 1,5 saatte bir az az vermelisin mamasini.
Bnm kizimda kusmaktan kilo alamiyordu,zamanla duzeldi.
Bide besledikten sonra en az 15-20 dik pozisyonda tut ki midesi eksimesin, gazi olmasin

Yeğenimde reflü vardı yaklaşık beş aylık olana kadar durmadan kusuyordu çocuk. Daha bugün bakıp güldük, o dönemki fotoğraflarının çoğunda ağzından süt akıyor kuzunun, ağzını silmeyle fotoğraf çekme arasında hemen çıkartıverirdi çünkü. Ablam keçi sütlü bir mama kullanıyordu o dönem golden goat olabilir ismi. Sanırım hızlı emilip ya da katılaşıp geri gelmiyormuş reflü atakları sırasında. Bir de reflü yastığı tabiki. Çok canınızı sıkmayın, bu günler hızlı geçer ileride sizde gülerek hatırlarsınız bugünlerinizi.

Yeğenimde reflü vardı yaklaşık beş aylık olana kadar durmadan kusuyordu çocuk. Daha bugün bakıp güldük, o dönemki fotoğraflarının çoğunda ağzından süt akıyor kuzunun, ağzını silmeyle fotoğraf çekme arasında hemen çıkartıverirdi çünkü. Ablam keçi sütlü bir mama kullanıyordu o dönem golden goat olabilir ismi. Sanırım hızlı emilip ya da katılaşıp geri gelmiyormuş reflü atakları sırasında. Bir de reflü yastığı tabiki. Çok canınızı sıkmayın, bu günler hızlı geçer ileride sizde gülerek hatırlarsınız bugünlerinizi.
Benim kızımda kusma yok denilicek kadar az çok aşırı yerse kusuyor ve çok hıçkırık tutuyor ama en büyük sorunumuz kilo alamaması :(

Benim kızımda kusma yok denilicek kadar az çok aşırı yerse kusuyor ve çok hıçkırık tutuyor ama en büyük sorunumuz kilo alamaması :KK43:

Premature bebek mamaları var hemen hemen her markada. Belki doktorunuzla konuşup öyle bir mamaya geçiş yaparsanız daha hızlı kilo alır kızınız.

Allah sifa versin kiziniza. yalniz gunluk kilo tartimi cok saglikli degil ki. bir gun cisini kakasini yapmis olur diger gun yapmamis olur. Gittiginiz hastane ozel mi. eger oyleyse hastaneyi degistirin haftalik kilo tartimi yapilsa daha saglikli olur.

Back
X