40 + yaş hamileleri tanışalım mı?

43. yaşındayım .2. hamileliğim.10 yaşında oğlum var.diyabet hastasıyım.bu hamileliğimde tiroid tembelliği oluşmuş.2'li ve 3'lü testler biraz tedirgin ediyor. siz neler hissediyorsunuz?
Bu arada bebek kokusunu özlemişim.40 yaşından sonraki anneliğin çok hoş bir deneyim olacağını düşünüyorum.

43. yaşındayım .2. hamileliğim.10 yaşında oğlum var.diyabet hastasıyım.bu hamileliğimde tiroid tembelliği oluşmuş.2'li ve 3'lü testler biraz tedirgin ediyor. siz neler hissediyorsunuz?
Bu arada bebek kokusunu özlemişim.40 yaşından sonraki anneliğin çok hoş bir deneyim olacağını düşünüyorum.

hoş geldin dünyama.şeker tansiyon vs problemlerin var mı?ben riskli gebelik doktoru araştırdım. (yaştan dolayı)cumartesi için randevu aldım.pazartesi görüşlerimi yazarım.allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.pazartesi görüşmek üzere.

hoşbulduk canım.allah sana da kolaylık versin.hayırlısı ile bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
ben de tansiyon ve şeker gibi sağlık sorunum yok.sadece kötü alışkanlığm olan sigarayı bırakamıyorum. günde 7 yi buluyor. dr sadece 2 tane içebilirsin dedi.
2 li testimi yaptırdım. sonuçlar normal görünüyor. bu gün de 3 lü tarama testi için kan verdim. sonucu haftaya alıyorum.
senin hamileliğin nasıl geçiyor. daha 2. ayındasın galiba.

senin adına sevindim (test sonuçları için) ben 2'li ve 3'lü test yaptırmayayım nasıl olsa yaştan dolayı yüksek çıkacak direkt aminyo sentez yaptırayım diyorum.ama tam kararımı vermedim.sigara benim de sorunum ne yapabiliriz acaba. ben kısa ve nikotini 5 olan bir sigaraya döndüm.tadından hiçbir şey anlamıyorum ama yine de 5-7 arası gidiyor.

evet,cinsiyeti belli oldu. 8 yaşında oğluma erkek kardeş geliyor.şimdi de isim bulma telaşı sardı beni. büyük oğlumun adı mert.
sigara konusunu dr .ile görüştüğümde ,özellikle ileri yaş annelerin bewbeklerinde erken doğum,düşük kilolu doğum,kalp ve damar gelişiminde rahatsızlık daralma gibi şikayetlerin olması muhtemel dedi.
beni bir de erken doğum endişelendiriyor.ilki sezeryan olunca bu hamileliğimde erkenden doğum ve bebeğin düşük ağırlıkta olması endişelendiriyor.vs....
amniyosentez den de korkuyorum aslında. işlem sonrası düşük ile sonuçlanıyor diye.
senin hamileliğin daha yeni. sanırım 17.haftasında amniyosentez yaptırırsın.
gerçi 2li ve 3 lü testleri yaptırmak çok kolay. ben de tahlillerde kademe kademe ilerliyorum.
bir de elimize geçen sonuçlardan sonra ne yapabiliriz acaba?yani herşey belli olduktan sonra var olan sonuca göre bu hamileliğin geri dönüşü de yok. yani bilemiyorum. aldırmak için de çok geç sanırım.insan düşündükçe...ne biliym çok zor bir süreç var önümüzde. allah hepimizin yardımcısı olsun.
senin de 2. doğum değil mi.sezeryan mı olacak?

canım,ne oluyor sana .... seni çok kaygılı gördüm.ben aminiosentez yaptıran bayanlarla görüştüm.canın yanmıyor (1350 tl kısmını saymazsak) .Perinatoloji Uzmanı (Sorunlu gebelikler uzmanı) na yaptırırsan sorun olmuyor. ben perinatoloji uzmanıyla görüştüm.2500 civarı aminiosentez yaptım hiç birinde sorun çıkmadı, dedi.lütfen gevşe ve hamileliğin tadını çıkar.bu sana tanrının bir armağanı.mesaj sayımı artırmak için burada kesip altta devam edeceğim.

bak benim arkadaşlarım bir iki cocuklarını bir iki üniversiteye göndermeye başladılar.canları sıkılıyor ve kendilerini boşlukta buldular (tek çocuğu olnlar) mesela biz böyle boşluk hiç yaşamayacağız. bir bayan söylemişti hiç unutmam.büyütmesi kolay olsun diye üst üste cocuk yapmış.doğru,büyütmesi kolay oldu, ama hepsi aynı anda gittikleri için çok yalnız kaldık, aralarında 5-10 yaş olsaydı her şeyi tadıyla yaşardık, dedi.(üstüste düğün , torun ..vs)

hayatta herşeyin avantaji ve dez avantajı vardır.yaşadığın dez avantajı avantaja dönüştürebiliyorsan buna da başarı diyorlar.ben senden daha fazla riske sahibim.ama bu yaşta hamilelik o kadar hoşuma gitti ki anlatamam.sanki hayata meydan okuyor gibiyim.hadi bas gaza...........

helal sana arkadaşım.gerçekten. çok gıpta ettim görüşlerine.böyle pozitif olmak lazım hayatta,ne güzel.
demek amniyosentez yaptırmak o kadar pahalı.yani devlet hiç bir ücretini karşılamıyor.
ben özel bir hastaneye gidiyorum dr. kontollerine.ilçede yaşadığım için her zaman da vakit bulamıyorum il merkezine gitmeyi.
mesa sayını arttırırsan özel mesajlaşmaya da geçebiliriz.

ben devletin karşılayıp karşılamadığını bilmiyorum.sadece özeli araştırdım istersen resmi boyutunu da araştırırım.devlet hastahanelerinin bazılarında Perinatoloji Uzmanı var .e-randavudan görebilirsin.ama özel hastahanelerde pek yok galiba. sayıları az ve özel muayenehaneleri oluyor anladığım kadar. Öğretmen misin?

merhabalar 39 yaşındayın ilk doğumumu 1999 yılında yaptım ve şimdi ikinci kez hamileyim kızım o kadar çok kardeş istiyordu ki Allahım onun gözyaşlarını görüp kardeş verdi ona şu an çok mutlu sabırsızlıkla kardeşini bekliyor hergün defalarca karnımı öpüyor,kokluyor kardeşine sevgi sözcükleri söylüyor küçük yaşta kardeşi olanların kıskançlıkları yok tersine sanki kendi çocuğunu bekler gibi bekliyor bana da çok dikkat ediyor tek sıkıntımız şeker biraz sınırın üstünde çıktı ve diyet yapmak zorundayım onun dışında herşey yolunda şükür ve şu ana kadar da 3 kilo aldım doktorum çok iyi diyor
hepinize hayırlı olsun

benim doktorum sadece ikili test yaptırttı üçlüden daha güvenilirmiş sonuçları ikili iyi çıkınca amniyosenteze de gerek görmedi
amniyosentezde az da olsa düşük riski varmış ayrıca ben önce ikili testi yaptırın derim

merhaba öyküm, hoş geldin aramıza. sen hamileliği bir hayli ilerletmişsin, allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.darısı bizim başımıza. (buara da mertle aynı yaştasınız.) biz kendimize bir isim bulsak ya... "40'lık çıtırlar" desek size uymayacak...sizler de düşünün kızlar........

öyküm, şeker konusunda kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin çünkü 10 yıldır şeker hastasıyım. kilo almayışına takıldım. nasıl başardın.(zayıf mısın şişman mısın)

hamilelik şikayetlerimi sormuşsun.şeker hastası olduğum için diyet artı insülin, tiroid tenbelliği oluştuğu için bir ilaç kullanıyorum. ayak ağrılarım var.yürüyüşe başladım. (gıcık bir durum ama cevap sayımı artırmak için böyle yapıyorum kusura bakmayın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…