40 + yaş hamileleri tanışalım mı?

şu nasıl "no old they are clasic" veya "no old she is clasic"

öyküm,merhaba .hoşgeldin bu topiğe.hamileliğinin sonuna yaklaşmışsın. ne güzel. cinsiyeti belli dir tabi.
ben de sheakspear gibi merak ettim. nasıl bu kadar az kilo aldın diye. uyguladığın bir beslenme planı mı var.
yoksa çok hareketlimisin?

sheakspear,ayak ağrıların için dr. bir öneride bulunmadı mı?kemik ağrısı mı yoksa kas ağrısı mı acaba?ayırt etmek güç.çünkü benim de bel ve leğen kemiğimde ağrı oluyor.dr mğnezyum verdi. ama henüz bir gelişme yok.
daha 5.ayımdayım şimdiden 6 kilo aldım. bu hızla gidersem ilk hamileliğim gib 24kg artışı ile tamamlarım herhalde.hayırlısı bakalım.

evet 2li test daha ayrıntılıymış.down sendromu riskim yaştan dolayı 1/165 çıktı. normalde dr.dediğne göre 1/250 riskin altında olduğu için amniyosentez öneriyorlar.
2li ve 3 lü testi yaptırmak çok kolay .sadece kan veriyoz. ama amniyosentezde tabi bir işlem yaptırılıyor. onun stressi bile yeter bana.cesaretim yok.kızlar önceki doğumlarınız sezeryanmıydı?benim ki sezeryan dı. dolayısı ile 2. de sezeryan olacak.

yaştan dolayı sezaryen yaparlar herhalde. ama ilk dogumun sezaryan olsa bile 2.sini normal doğum yapabiliyorsun. doktor bana bırakırsa belden aşağı uyuşturup normal doğum isterim. bu sefer hiç bir şeyden korkmuyorum.

aminiosentezden neden korkuyorsun ki anlamadım. aminiosentez yaptıran birileriyle konuştun mu hiç. yaptırmadığı halde herkes bir şey söylüyor.niyeti olanı da korkutuyorlar. bebek düşer diyorlar.Kardeşim düşeceği varsa bir şey bahane olup yine düşecek o.ayağın kayar bebek düşer.bebeğin ömrü varsa trafik kazası geçirsen düşmez.

nasıl gidiyor hamilelik bayanlar?uzun zamandır paylaşım da yuapmıyoruz.
ben 22. haftamdayım.yani 5.5 aylık diyelim.nerdeyse 9 kilo almış durumdayım.
sizlerde gelişmeler nasıl?

merhaba paylaşımlarınızı okudum. ben de 39 yaşında ve mart 2012 de doğum yaptım alklaha çok şükür sağlıklı bir kızım daha oldu ve amniyosentez yaptırdım. korkulacak bir durum yok doktorunuza güveniyorsanız en fazla 5 dk bile sürmüyor.

merhaba defneli,son doğumun ile kaçıncı çocuğun oldu?
amniyosentezi kenddinmi istedin. yoksa 2li veya 3lü tarama testine göre dr.mu önerdi?
ben de bu hafta sonu gideceğim dr.a.bakalım ne diyecek.

merhaba hanımlar nasılsınız ya bebişleriniz?

hastaneye kontrole gittiğimde üzerimde kıyafetlerimle botlarımla ve kahvaltı yapmış olarak tartılınca kaç aydır 56 çıkıyorum fakat geçen haftasonu evde aç karnına ve üzerimde pijamalarımla tartıldım ki 54! eşim ve kızım çok kızdılar tabii çünkü ben ya hiç kilo almamışım ya da yarım kilo ancak almışım doktorum bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu ama ayda 1 kilo almazsan geriye düşebilir dedi alsam bile 1,5-2 ayım kaldı zaten
son 2-3 aydır ev taşıma yerleşme telaşımız vardı ve büyük bölümünü kendim hallettim sanırım çok enerji harcamaktan alamadım kilo bir de şeker yüksek çıkıp diyete başlayınca (pek de dikkat edemiyorum aslında ama) işte ancak bu kadar alabilmişim
sağ salim hayırlısıyla doğsun da inşallah sütüm olursa büyütürüm ben kuzumu

plasenta previa teşhisi verilen oldu mu aranızda?benim doppler ultrasonda öyle dedi dr. çok korkuyorum.daha çok erken herşey için. çocuğun eşi aşağıda diyor dr.

merhaba defneli,son doğumun ile kaçıncı çocuğun oldu?
amniyosentezi kenddinmi istedin. yoksa 2li veya 3lü tarama testine göre dr.mu önerdi?
ben de bu hafta sonu gideceğim dr.a.bakalım ne diyecek.

Kusura bakma uzun zamandır giremedim. 2. çocuğum. 2 çocuk arasında 8 yaş var biraz fazla ara vermişim. Amniyosentezi ben istedim 2 li tarama testinde bir sıkıntı yoktu 3 lüye gerek kalmadı zaten. Umarım sağlıklı bir şekilde geçirirsin hamileliğini:)

benimde 2.hamileliğim. ilk çocuğum da 8 yaşında .yani ben de çok ara verdim.bugün sağlık ocağına gittim .hiç kayıt yaptırmamıştım. yani hamileliğimi bildirmedim diye hemşire bana kızdı tabi. bir tetanoz aşısı yaptılar artık.24. haftamdayım .şuana kadar da 9 kilo almış durumdayım. önümde yaklaşık 4 ay daha var.
senin nasıl gidiyor 2 çocuk ile?hepimiz için hayırlısı olur inşallah. sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah..

Son düzenleme:
Ben toplamda 4 kg aldım.hergün yürüyorum.biraz şekerle başım dertte. 10 ocakta aminiosenteze gideceğim. Ayrıca dün 39 yaşında , 1 ay önce doğum yapan bir bayanla tanıştım . bebekte down sendromu çıkmış.2 ve 3 testi normal olduğu ve bebeğe zarar verebileceği için aminiosentez yaptırmamışmış.ağlıyordu.ve o bakışlarını unutamam.çok zor.ama kimsenin noralini de bozmak istemem.kardeşim de hamile ve bebeğe hiç bir test yaptırmama konusunda kararlı.amacım anne olmak diyor.o da haklı.paylaşayım dedim işte. hepinize sağlıklı ve huzurlu günler.

çok üzüldüm o bayan adına.ne ümitlerle bekliyoruz 9 ay boyunca,öyle değil mi?
mantıken düşündüğümde amniyosentez sonucu ne olursa olsun diyelim,o saatten sonra yapılabilecek ne var ki?yani bilemiyorum. bu işin geri dönüşü oluyor mu?yani sonucu kötü çıkanların kararı ne oluyor ,merak ediyorum.
ben 27.haftamdayım.allahdan hayırlısı diyorum.plasenta previa durumu olunce bende,başka hiç bir şeye de konsantre olamiıyorum. isim dahi bulamadık desem yalan olmaz.hiç konusu bile geçmiyor gibi.

aminiosentez maceramdır............. duyrulur.
izmir de yaptırdım.10 tane aminiosentez yapılacak hamileyi 5-6 yatağın olduğu bir odaya aldılar1.sıradaki hamileyi içerideki odaya çağırdılar.5 dakika kadar sonra iki büklüm, ağlamaklı ve acı iniltileri içinde odaya geldi.ilk cümlesi "rahmimi oydular" oldu..eliyle sol kasığını tutuyordu.Tahmin edebileceğiniz üzre hepimiz panik olduk.2.bayan da odadan ikibüklüm , hüngür hüngür ağlayarak çıktı.nefes almakta güçlük çekiyordu. (aminiosentezden vazgeçeyim demeye başladım) hepimiz çok mu acıyor diye soru yağmuruna tuttuk.Kızcağız nefes alamaya alamaya hiç acımıyor fakat iğne korkum ve panik atağım var dedi.daha önce 3 düşük geçmişi olduğu için iyice gerilmiş.neyse biraz rahatladık ama kaygı yüksek. 3. içeri aldılar.ahanda bunun canı tatlı değildir pek dirayetli görünüyor,bu da ağlayarak gelirse kesin vaz geçiyorum dedim.o da ağlayarak odadan çıktı ki beni çağırdılar.hiç bir şey hissetmeden masaya uzandım.Perinatolg mesanen dolu dedi.ben hissetmiyorum ama isterseniz boşaltayım dedim. yok buradan gireriz dedi (meğer mesane boş olacakmış, kalkmama izin verse arkama bakmadan kaçacağım...sansımı denemiştim, neyse....) önce jel sürdüler, sonra başka bir sıvı (batikon galiba) Şimdi iğneyle gireceğim kımıldama dedi.sol leğen kemiğimin hizasından iğneyle giriş yaptı. iğneyi hissetim ama canım yanmadı.vücudunuzun herhangi bir yerine iğne batmasıyla eş değer bir acıydı.şimdi suyu alıyorum dediği an iğneden 1 karış yukarısında ani bir kasılma oldu.birden o bölgenin taş gibi sertleştiğini hissettim.ilk kez içimde bir canlının olduğunu idrak ettim.sıvı alam 30 sn civarı sürdü.işlem bitti dedi. inanamadım. yatan hasta olduğum için beni başka kapıdan dışarı çıkarmak istediler.İzin verirseniz odaya geri döneyim çünkü acımadığını söylemek istiyorum.herkes panik halde onlara moral olsun dedim.acımadığını söyleyince yüzlerde bir gülümseme gözlerde inanmazlık oluştu.İnşallah aminiosentez yaptıracaklara da moral olur.fakat aminiosentez sonrası maceramı okumadan tam karar vermeyin.en kısa zaman da onuda yazacağim.

Bu mayıs ayında 40 yaşıma basacagım ve hamileyim :)
yakaladım seni kıs hamilesin ve hiç söylemiyorsun aşk olsun daha geçen gün aklımdan geçti üçüncüyü düşünmüyormu acaba diye hayırlısı olsun arkaaşım ççok sevindim adına ömerime kardeş geliyor desene ilk duyduğumda kız geçti içimden hadi hayırlısırabbim hayırla ve sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…