40 yaş hiç evlenmemiş kadın ile boşanmış 1 çocuk olan adam

Güzel yorumlariniz ve tavsiyeleriniz için tşk ederim.20 li yaşlarımda böyle bir hayatı hiç hayal etmemiştim.hersey planladığıma göre güzel gidecekti.ama olmadı..ben plan yaparken.hayatin gerçekligi aldı götürdü yıllarımı.bu günlere geldim..şimdi yarım eksik ve geç kalınmışlikla baş etmeye çalışıyorum..
Rica ederim🌸
Ben de arka arkaya iki çocuk yaparken böyle hayal etmemiştim ama şimdi kendimi aşırı yorgun bitkin hissediyorum. Oğlum 14 kızım 15 yaşında. İkisinin de ergenliği çok zor geçiyor. Ergen diyoruz gerçi ama bu neslin gençleri de çok kolay değil.
Ya ben anne olmayı beceremedim diyorum bazen sonra aynı sorunları başkasından duyunca yaşadıklarımın “normal” olduğunu düşünerek kendimi teselli ediyorum.
Bazen de gidip tımarhaneye yatmak istiyorum ciddi ciddi.
Yarım yada eksik değilsiniz ayrıca.
Sizin için hayırlısı olur umarım🙏

Çocuklu biriyle evlilikte düşünülecek pek çok nokta var.
Siz bana bunları sağlıklı bir şekilde düşünebilecek durumda gelmediniz.
Böyle olunca da evlenirseniz kısa sürede neyin içine düştüm ben diyebilirsiniz.
Çocuklu biriyle evlenip mutlu da olabilirsiniz illa kötü olacak diye de bir şey yok ama biraz bilinçli bir karar verme ve sonrası süreç gerekiyor.

Yav arkadaş şart mı çocuk? Bence sağlıklı insan her zaman sağlıklı.siz zaten sorunlusunuz o konuda demek ki.hem bir de 30 yaşında çocuğun olmuyor diyelim.hemen yaşa başlayacaksınız.eee belki 25 yaşında da olmuyordu denemediniz ki.ben bu evlilik çoluk çocuk işlerinin tamamen kader kısmet işi olduğunu düşünüyorum valla.
Ferhans senin laflarını ezberledik her seferinde tek tek yazmana gerek yok. Çocuk şart dedik mi demedik. 40 yaş sonrası evliliği övmeye de gerek yok. Her şeyin vakti var. 40 küsür yaşına kadar bi kişiyle bile sevişmeyip sonra çocuklu insanla evlenmenin bir artısı yok.
Sağlık sorunu diyince de aklına sadece cocuk olmaması gelmis tabii ki aklın baska yerde olmadığı için ama eklem sorunu yaşıyorum Ferhans müsaadenle. 20 yasinda sakatlanan biriyle 35 yasinda sakatlanan kisi ayni sürede iyileşmiyor malum. Hormonlar yavaşlıyor, tiroit diyabet falan bir suru sey çıkabiliyor bir yastan sonra ama tabi konu vajina falan olmayınca cok ilgini çekmiyordur.

Çocuk ve evlilik kısmet işi. Yaş yüzde yüz etken değil.
En canlı örneği kuzenim. 22 yaşında, biyolojiye göre en doğurgan yaşta evlendi. Çocuğu o yaşta olmadı. Halam 42 yaşında evlenince doğal yolla hamile kalmış. Tüp bebek, aşılama vs yok. Allah kaderine o çocuğu yazdıysa anne oluyorsun. Yoksa istersen 20'lerinde evlen olmuyor.

Ben çevremde anlaşıp evlenen görüyorum. Aralarında kadınların büyük olduğu evlilikler de var. Zaten bir erkek sadece yaştan eleyecekse de elesin. Bu onların sığ bakış açısını gösteriyor. Bir de çok şaşırıyorum..40 ve üstü erkekler çok kolay ürüyor gibi kadınlara kulp buluyorlar. Son yıllarda azospermi olan erkek sayısı bir hayli fazla.. Yani bir erkeğin de çocuğu olup olmayacağı belli değil. Bu işler nasip işi.. sırf yaşla alakalı değil. Hiç çevrenizde yok mu adetten kesildim zannederken doktora gidip 40 kusur yaşında hamile olduğunu anlayan kadın? Bunlar şehir efsanesi değil. Allah istedi mi o çocuk doğuyor yaş kaç olursa olsun.

14 yasindaymis zaten siz evlenesiye 16 olur sonra da üniversite muniversite askerlik derken hayatini kurar gider
eger maddi olarak ogluna destek oluşuna takilmayacaksaniz sorun edecek bir yas degil bence genc delikanli. o da hevesli degildir zaten babasiyla yeni karisiyla yasamaya

Öncelikle merhabalar.isin içinden çıkamadığım bir derdim var ve sizinle paylaşmak ve akıl almak istedim.ben 40 yaşındayım ve hiç evlenmedim.bu güne kadar mantıklı iyi diyebileceğim biri girmedi hayatıma.oyle adam akıllı bir iliskimde olmadı açıkçası.son görüştüğüm kişi hayatımın hatasıydı. Aşırı sinirli, inat, anlayışsız ve en önemlisi yalancı biri çıktı.evlenmis boşanmış ve bir oğlu olduğunu öğrendim.bana kendisi söylemedi ben birinden öğrendim.ogrenince ayrilmak istedim.tehtitler hakaretler, çok yıprandım.erkeklere olan güvenimi sarstı benim.kotu günlerdi bitti.üzerinden 4 yıl geçti.simdi kader mi bilemiyorum biri çıktı karşıma 40 yaşında, oda evlenmiş boşanmış ve 14 yaşında bir oğlu var..direk söyledi bana başında.anlatti herşeyi.bir yıl kadar benimle görüşmek için uğraştı.ama ben önceki yaşadıklarımdan dolayı red ettim sürekli. ama o hiç pes etmedi kendini anlatmaya çabaladı durdu.sonra konuşmaya başladık ama bir ilişki içinde değil konuşmamız öyle sohbet gibi.onunla konuşmanın çok iyi geldiğini hissettim beraber ortak nokta bulmak beraber gülebilmek aynı hastalıklarla sınanmak aynı hayali kurabilmek güzel geldi.oda evlenmek istediğini söyledi tekrar, seninle anlasabiliyorum bunu anladım dedi.ne kadar iyi gelsede ben kabul edemiyorum. bir yanim çok istiyor bir yanımda çok korkuyor.yas itibari ile küçük degilim yaşlı bile sayılırım artık farkındayım.ama ruhum genç orasi ayrı :) işin özü herşeyi göze alıp evlenip bu hayatı onunla yaşamalımiyim yoksa ağrısız başıma dert açmadan benden geçti artık deyip, oturup geri kalan ömrümü böyle gecirmelimiyim? Ha kızlar ?
Sen calısan mı sın? Çocuga hep para harcıcak. Bekçlkı çocuk sözde kalmak ıstıcek. Bunlara dayancakmısın

Bir insanın çocuğu olması defosu mu? 40 yaşında bir insanın 14 yaşında çocuğu olması gayet normal. Benim ilk evliliğimden çocuğum olsaydı 25 yaşında çocuğum olurdu. İkinci evliliğimde yaptım. 46 yaşında 3 yaşında çocuğum var. Bence bu daha anormal. Yani 46 yaşında torunum olsa bence daha normaldi.
Nasip kısmet böyle şeyler. Ben sorun etmezdim.

Öncelikle merhabalar.isin içinden çıkamadığım bir derdim var ve sizinle paylaşmak ve akıl almak istedim.ben 40 yaşındayım ve hiç evlenmedim.bu güne kadar mantıklı iyi diyebileceğim biri girmedi hayatıma.oyle adam akıllı bir iliskimde olmadı açıkçası.son görüştüğüm kişi hayatımın hatasıydı. Aşırı sinirli, inat, anlayışsız ve en önemlisi yalancı biri çıktı.evlenmis boşanmış ve bir oğlu olduğunu öğrendim.bana kendisi söylemedi ben birinden öğrendim.ogrenince ayrilmak istedim.tehtitler hakaretler, çok yıprandım.erkeklere olan güvenimi sarstı benim.kotu günlerdi bitti.üzerinden 4 yıl geçti.simdi kader mi bilemiyorum biri çıktı karşıma 40 yaşında, oda evlenmiş boşanmış ve 14 yaşında bir oğlu var..direk söyledi bana başında.anlatti herşeyi.bir yıl kadar benimle görüşmek için uğraştı.ama ben önceki yaşadıklarımdan dolayı red ettim sürekli. ama o hiç pes etmedi kendini anlatmaya çabaladı durdu.sonra konuşmaya başladık ama bir ilişki içinde değil konuşmamız öyle sohbet gibi.onunla konuşmanın çok iyi geldiğini hissettim beraber ortak nokta bulmak beraber gülebilmek aynı hastalıklarla sınanmak aynı hayali kurabilmek güzel geldi.oda evlenmek istediğini söyledi tekrar, seninle anlasabiliyorum bunu anladım dedi.ne kadar iyi gelsede ben kabul edemiyorum. bir yanim çok istiyor bir yanımda çok korkuyor.yas itibari ile küçük degilim yaşlı bile sayılırım artık farkındayım.ama ruhum genç orasi ayrı :) işin özü herşeyi göze alıp evlenip bu hayatı onunla yaşamalımiyim yoksa ağrısız başıma dert açmadan benden geçti artık deyip, oturup geri kalan ömrümü böyle gecirmelimiyim? Ha kızlar ?
Yaşınızda ne var 40 yaş genç bir yaş bu ve siz sevmeye ve sevilmeye layıksınız. Herkes aynı değildir geçmiş ilişikinizde ki adamla tek benzerlikleri ayrışmış ve 1 çocuğunun olması. Gerçekten anlaşa bildiğinizi ve aşık olabileceğinizi düşünüyorsanız denemeye değer. He bir de çocuk sizin için sorun olmayacaksa.

Genellikle kadınlarda, 35-40 yaş üstü bekarlık normal olabiliyor. Ama erkeklerde bir sıkıntı oluyor genele bakınca. Yaşınıza uygun bekar biriyle evleneceğinize bu yaşlarda,boşanmış çocuklu biri daha mantıklı. Çünkü evlilik kadar boşanmak da normal.Ama hemen de evlenmenize gerek yok, uzun süre bekleyip öyle evlenebilirsiniz tabi bebek düşünceniz yoksa.
tam tersi boşanmış erkek daha sıkıntılı. istisnaları saymıyorum ama ortada Bi boşanma varsa özellikle Türkiye gerçeklerinde Adam kusurludur büyük ihtimalle. Ya aldatmıştır, ya şiddet Kumar falan gibi ciddi bir şey vardır. son raddeye kadar biz Türk kadınlarının boşanmadığını düşünürsek. o yüzden evlenmemiş adamın boşanmış adamdan Daha iyi çıkma ihtimali yüksek.

Boşanmış veya çocuklu olup olmaması değil duruşu var mı yok mu o önemli. Evladına ve eşine aynı saygıyı gösterip denge kuracak mı? Gelirini çocuğuna bağlayıp eşinin maaşıyla geçinenleri çok gördük burada. Kadının evine taşınıp kendi evini kiraya verip kirasını eski karısına vereni de okuduk. Ayrıca 15 yaşında, küçük değil diyenlere kötü haber. Ergenin derdi daha büyük oluyor. Elinden tutup parka yemeğe oraya buraya götürerek mutlu edemiyorsun. İhtiyaçlarını isteklerini erteleyemiyorsun. En yumuşak huylu ergenin bile isyan döneminde ağzından kırıcı kelimeler cümleler çıkabiliyor. Belki babasının evliliğini kabullenmeyecek, annesi dışında başka bir kadının varlığını istemeyecek. Anne babasının boşandığı gerçeğiyle büyümüş ama üvey anne üvey baba deneyimi yok. Alamadığı elde edemediği kötü giden her şeyde suçu atacağı, onun yüzünden diyeceği biri olacak artık.

Çocuğunu asla ilgisiz bakımsız bırakmayacak, eğitimiyle sağlığıyla sosyal gelişimiyle vs ilgilenecek ama aynı zamanda eşinin hakkını sınırını koruyacak, maddi olarak hak geçirmeyecek bir erkek bulan hiç kaçırmasın derim. Duruş karakter çok önemli. Adamda bunlar yoksa isterse milyonları olsun. Vakit geçirmeden denemeden bilemezsiniz. O bana ters bu bana ters diye diye kapalı kutu mu teslim alacaksınız? Belki çok düzgün bir adamdır ama değilse onun kaybedeceği bir şey yok. Evlilik yapmış baba olmuş, bunların heyecanını yaşamış zaten. Oldu bittiye getirip hemen evlenmemenizi tavsiye ederim. Bir anne kızsınız, evim arabam gelirim var diyorsunuz, maddi olarak kendinizi güvenceye alın. Mesela yaşayacağınız yer için sakın kendi evinizi öne sürmeyin.

Ferhans senin laflarını ezberledik her seferinde tek tek yazmana gerek yok. Çocuk şart dedik mi demedik. 40 yaş sonrası evliliği övmeye de gerek yok. Her şeyin vakti var. 40 küsür yaşına kadar bi kişiyle bile sevişmeyip sonra çocuklu insanla evlenmenin bir artısı yok.
Sağlık sorunu diyince de aklına sadece cocuk olmaması gelmis tabii ki aklın baska yerde olmadığı için ama eklem sorunu yaşıyorum Ferhans müsaadenle. 20 yasinda sakatlanan biriyle 35 yasinda sakatlanan kisi ayni sürede iyileşmiyor malum. Hormonlar yavaşlıyor, tiroit diyabet falan bir suru sey çıkabiliyor bir yastan sonra ama tabi konu vajina falan olmayınca cok ilgini çekmiyordur.
Yoo gayet de o sorunları kastetmiştim.bence o durumlar genetik.hastalık altyapısı lâzim.altyapı olmayan yine aynen sağlıklı devam ediyor.kişisel bir durum o.kadin belki sağlıklı ne biliyorsun?

tam tersi boşanmış erkek daha sıkıntılı. istisnaları saymıyorum ama ortada Bi boşanma varsa özellikle Türkiye gerçeklerinde Adam kusurludur büyük ihtimalle. Ya aldatmıştır, ya şiddet Kumar falan gibi ciddi bir şey vardır. son raddeye kadar biz Türk kadınlarının boşanmadığını düşünürsek. o yüzden evlenmemiş adamın boşanmış adamdan Daha iyi çıkma ihtimali yüksek.
Bence 40 yaşına kadar bir erkek evlenmediyse onda da bir soru işareti olmalı. Ben 2. Evliliğimi 39 yaşında yaptım. O ara 20 tane erkek arkadaşım olduysa içlerinde sadece 1 tanesi evlendi. O da hayatını kurtarmak için Taylandlı bir kadınla evlendi. Kadın İsviçre’de yaşıyor. Onun dışındakiler hala bekar. Ya madde bağımlısı, ya alkolik, ya anasının lafından çıkmıyor, ya tek eşli değil, ya eşcinsel. Yani ben onlarla evlenmedim ama hiçkimseyle de evlenmediler. Ama şöyle bir şey var ki, bazı erkeklerde var evlilik insanıdır. İlk eşim 22 yaşındaydı biz evlendiğimizde. Bana hep “Gözümü açtım seni gördüm. Seni kadın sandım” filan derdi sinirlenince. Boşandık. 4 ay sonra yine evlenmiş. 15 sene evli kaldık. Yani dememiş biraz boş kalayım.

Bence 40 yaşına kadar bir erkek evlenmediyse onda da bir soru işareti olmalı. Ben 2. Evliliğimi 39 yaşında yaptım. O ara 20 tane erkek arkadaşım olduysa içlerinde sadece 1 tanesi evlendi. O da hayatını kurtarmak için Taylandlı bir kadınla evlendi. Kadın İsviçre’de yaşıyor. Onun dışındakiler hala bekar. Ya madde bağımlısı, ya alkolik, ya anasının lafından çıkmıyor, ya tek eşli değil, ya eşcinsel. Yani ben onlarla evlenmedim ama hiçkimseyle de evlenmediler. Ama şöyle bir şey var ki, bazı erkeklerde var evlilik insanıdır. İlk eşim 22 yaşındaydı biz evlendiğimizde. Bana hep “Gözümü açtım seni gördüm. Seni kadın sandım” filan derdi sinirlenince. Boşandık. 4 ay sonra yine evlenmiş. 15 sene evli kaldık. Yani dememiş biraz boş kalayım.
Sevgili seçimleriniz de şahaneymiş.

Valla adamın durumu iyiyse çocuk hiç de problem değil. Yok geçim sıkıntısı yaşayacaksanız dünya iyisi de olsa o iş olmaz.

👏🏻👏🏻👏🏻45 yaşında evlendim.Şimdi benden nefret eden birkaç kişiyi rahatsız edeceğim ama ;o yaşa kadar bir sürü insan çıktı karşıma hepsi kariyerli iyi aile çocuklarıydı ama toplumun dayatmasına inat hiçbir zaman evlenmiş olmak için evlilik yapmak düşüncesi ile hareket etmedim ve yaşımın geçtiğini de düşünmedim.İçimde net oturtabildiğim zaman evlenirim dedim ve eşim çıktı karşıma .Rabbim herkese nasip etsin harika bir insanla evliyim.Eğitimi kültürü kariyeri duruşu görgüsü ve insanlığı ile bana evleneceğin kişiyi tarif et deseler tam karşılığı eşim olurdu.Evliliğin yaşı yok.Falan yaşa gelince beklentin olmasın diye de bir şey de yok.Rabbim mutlaka sizin gönlünüze göre olanı nasip ediyor.Allah herkesi iyilerle ve gönlüne göre olanlarla karşılaştırsın.
Kimseye güvenmeyin. Zamanında ben de eski eşim için çok olumlu konuşuyordum. Her yaşta evlilik mümkün diyelim.

Benim icin cocugunun buyuk olmasi avantaj olurdu ama icine sinmedigi biriyle evlenmektense hic evlenme daha iyi. 40 yasinda ve genc ve bakimli gorunuyorsan kendinden kucuk ama cocugu olmayan adaylar da cok cikar. Illa 40 yas ustu olsun diye dusunme.

İşin sonunda boşanmiş cocuklulara kalacaksiniz geç yaşa kadar sözde secici olmanin ne manasi kaldi şimdi? 🙄
Ne saçma bir yorum. Nasip olmayabilir, begenmeyebilir, eleyebilir. Evlilik meraklısı olsaydı zaten çoktan evlendirdi konu sahibi. Demek ki tartti biçti beğenmedi ki evlenmedi yorumunuz çok itici
Konu sahibi arkadaşım. Öncelikle maddi durumu önemli bence.. evi var mı mesela...maaşı nasıl..çünkü ortada bir çocuk var...Ergen...masrafları olacaktır...maaşı siİzi gecindirecek kadar değilse bir süre sonra tatsilziklar çıkar dertsiz başınıza dert almayın. Bu saate kadar paranizi kimseye hesap vermeden harcadınız ne istiyorsaniz yaptınız kırk yaşından sonra hesap vermek sizi yorar.
Ama maddi durumu iyiyse iyi anlasiyorsaniz neden olmasın. Acele etmeyin derim

Şu an kadınların maaşı varsa,yaşadığı koşullar da fena değilse uyuz,mıymıntı kocayı çekmiyor. Kocayı boşadığında daha da rahat ediyor çünkü. O yüzden burda en küçük şeyde boşan diye yazılıyor. Yani o fedakarlık,son radde olayı filan kalmadı yani.40 yaş olayına gelince kadının beğenmeme seçeneği var ama erkeğin yok; çünkü hala nefes alsın yeter olayı devam ediyor.Yemeğini yapar, çamaşırını yıkar,ihtiyaçlarını da görür. Kadın bu toplumda erkeğin temel ihtiyacı gibi hala malesef. 40 yaşında erkek bekarsa ya kendisi ya da ailesi arızalıdır istisnalar tabiki vardır.

Ne saçma bir yorum. Nasip olmayabilir, begenmeyebilir, eleyebilir. Evlilik meraklısı olsaydı zaten çoktan evlendirdi konu sahibi. Demek ki tartti biçti beğenmedi ki evlenmedi yorumunuz çok itici
Konu sahibi arkadaşım. Öncelikle maddi durumu önemli bence.. evi var mı mesela...maaşı nasıl..çünkü ortada bir çocuk var...Ergen...masrafları olacaktır...maaşı siİzi gecindirecek kadar değilse bir süre sonra tatsilziklar çıkar dertsiz başınıza dert almayın. Bu saate kadar paranizi kimseye hesap vermeden harcadınız ne istiyorsaniz yaptınız kırk yaşından sonra hesap vermek sizi yorar.
Ama maddi durumu iyiyse iyi anlasiyorsaniz neden olmasın. Acele etmeyin derim
Bu ülkede adamlar eşlerini, sevgililerini hatta çocuklarını öldürüyor keşke tek derdimiz 40 yaş üstü evlenmemiş kadın ve erkekler olaydı🙁

Back
X