- 18 Kasım 2023
- 46
- 74
- 3
- 45
- Konu Sahibi kirazsapikarpuzcopu
Butun soylediklerinize katiliyorum. Cok zor olduguna eminim, kesinlikle hayal kurmuyorum ve gercekciyim bu konudaBu kararı en iyi siz verebilirsiniz. Her döneminin her yaşının ayrı zorluğu var.
İlk iki sene fiziken çok zor. Emzirme süreci devam ederken ortalama iki saatte bir uyanıyor. Gerçekten perişan oluyor insan.
Sonra tuvalet eğitimi, iki yaş sendromu.
Bu kısımlar o dönem bana en zoru gibi geliyordu ama şu an ilkokulda oğlum. Aslında artık istekleri kararlarıyla karşına geçtiğinde olmayacak şeyleri istediğinde sabırla sakinlikle defalarca anlatmak dana zormuş.
Ödevi, dersi, kurs kurs gezdirmesi gerçekten beni tüketiyor. Yani mesela altı senedir 8den geç uyanamadım. Uykumu hala alamıyorum. Kendi isteğiyle baskete ve piyanoya gidiyor. Sabahları erkenden kalkıp kahvaltı hazırlayıp sonra o lekeli kazağı sepetten çıkarma onu giyemezsin onla gidemezsin iknaları, geç kaldık nolur yalvarmalarıyla ordan oraya taşıyorum. Dönüp eve ödev yaptırıyorum. Sonra 9da uyuduğunda pestil gibi iki saat dinlenip ertesi gün aynı şeyleri bir daha yapıyorum. Haftaiçi zaten 7de kalkıyoruz ki servise makul bir şekilde inebilelim. Çünkü tuhaf bir şekilde bir yere gitmek istese de direnç gösterip illa bir saat değişik şekillerde ikna etmek gerekiyor. Çok sabır zorluyor hala.
Ama 50li yaşlarımda da çok zorlanırdım eminim şu an bana kolay gelmiyor. Aynı miktarda zor. Gençken daha enerjiğiz daha kolay geliyor olayına inanmıyorum ben. 38 yaşında 6 yaş çocuğum var ve ne sabrım ne enerjim yetiyor.
Yani evet çok zor. Ama her yaşta zor. Kaç yaşında anne olursanız olun çok zor.
Bunu göze alıyorsanız bence yaş önemli değil. Zor olacağını bilip isteyen biri de kaç yaşında olursa olsun yapabilir bana göre