40 yaş ve sonrası doğal yollarla gebe kalanlar varmı!! kaçıncı denemede

geçen sene 42 yaşında dogal yollardan kaldım zaten tedavi falan olmuyordum ,
boş gebelık oldu aldırdık , sonrada olmadı zaten

benim is arkadasim 42 yasinda hamile kaldi.Tanidigim baska birisi önce tedavi ile cocuk sahibi oldu ardindan dogal yolla hamile kaldi.Böyle örnekler cok aslinda.Ama amh degerinize baktirdiniz mi yumurta rezervleriniz ne durumda diye?

benim is arkadasim 42 yasinda hamile kaldi.Tanidigim baska birisi önce tedavi ile cocuk sahibi oldu ardindan dogal yolla hamile kaldi.Böyle örnekler cok aslinda.Ama amh degerinize baktirdiniz mi yumurta rezervleriniz ne durumda diye?

Herşey normal çok şükür, ama doktorlar herşey normal olsada bu olacak anlamına gelmiyor diyor okadar olumsuz konuşuyorlarki, herşeyin sadece en olumsuzunu yüzüne pat diye söyleyiveriyorlar, :((

Herşey normal çok şükür, ama doktorlar herşey normal olsada bu olacak anlamına gelmiyor diyor okadar olumsuz konuşuyorlarki, herşeyin sadece en olumsuzunu yüzüne pat diye söyleyiveriyorlar, :KK43:(

üzülmeyin öncelikle.Kendinize bir süre taniyin.Mesela bir yil.Eger o süre zarfinda olmazsa asilama ve tüp bebegi denersiniz.Ben de bu yollardan gectim.Sizi cok iyi anlayabiliyorum.Umarim en kisa zamanda mutlu bir anne olursunuz.

Herşey normal çok şükür, ama doktorlar herşey normal olsada bu olacak anlamına gelmiyor diyor okadar olumsuz konuşuyorlarki, herşeyin sadece en olumsuzunu yüzüne pat diye söyleyiveriyorlar, :KK43:(
Merhaba bende hamile kalmaya çalışıyorum yaş 41 .Amh iyi geçen hafta bir kadın doktor dedi ki amh önemli değil önemli olan yaş dedi beynime kaynar sular döküldü 1 haftadır bana uyku haram oldu, dediğine göre bir yaştan sonra yumurtalar genetik olarak bozuluyormuş ve döllenemez hale geliyormuş , şimdi şimdi sakinleşmeye başladım dedim madem bozukmuş Allah ne diye bu kadar yumurta yaratmış illa bir gün sağlam bir tanesine denk gelecek illaki . Artık tüp bebeklemi olur doğal yolla mı olur.

Merhaba bende hamile kalmaya çalışıyorum yaş 41 .Amh iyi geçen hafta bir kadın doktor dedi ki amh önemli değil önemli olan yaş dedi beynime kaynar sular döküldü 1 haftadır bana uyku haram oldu, dediğine göre bir yaştan sonra yumurtalar genetik olarak bozuluyormuş ve döllenemez hale geliyormuş , şimdi şimdi sakinleşmeye başladım dedim madem bozukmuş Allah ne diye bu kadar yumurta yaratmış illa bir gün sağlam bir tanesine denk gelecek illaki . Artık tüp bebeklemi olur doğal yolla mı olur.

Doktorlar hasta psikolojisinden anlamiyor, bu konuda olumsuz yorumlari dikkate almamak lazim . Bir arkadasim 44 yasinda anne oldu kismet

Kısmet bu işler sağlıklı bir bebek için tabiki birtakım kriterler ve olasılıklar var ama doğurganlık bedensel yaş ve yumurta kalitesi insandan insana degisebiliyor.

Ben tup bebege basladim ikitane nur topu gibi embriyom yarin transfer edilecek 🙏

Doktoruma her gittiğimde ee yaş 41 dedikce içimden başka bir ben çıkıp onun saçını başını yolasım geliyor, ben geçen ay tüp bebek denemesi yaptım ve negatif sonuç: :( bu ay soğan kürü deniycem hemde bunu bana doktorum önerdi :)

Herkese merhaba yaşım 41 Aralık 1978 doğumluyum. Evliliğimi 39 yaşında yaptım ve ilk gebeliğim doğal yollarla oldu. Bu süre içerisinde yaşadıklarımı anlatmak istedim. Maalesef ülkemizde ileri yaş evliliğe ve anne olmaya bakış açısı inanılmaz bağnaz bir düşünce yapısında. Hayatım boyunca hiç bir otoriteye teslim olmamış biri olarak diyeceğim tek şey insanların ne söylediğine bakmadan tevekkül ederek herşeyi Allaha bırakmanızdır. Evlendik direk tüp bebek deneyin yaşınız geç dediler. Karşı çıktık. Sonra yumurta sayım 12 olmasına rağmen rahim içi myomlardan dolayı bebeğin olmadığı kanaatiyle myom ameliyatı oldum şubat 2019 da. Ameliyat öncesi yumurta dondurun dediler yine kabul etmedik. Çünkü Allah nasip ederse olacaktı biliyorum. Ameliyatım laparoskopi ile yapıldı ve iyileşme süreci 6 ay olarak belirlenmişti. 6. Ayın başında farkında bile olmadan hamile kaldım. Düşünmeyi bırakmış, her şeyimizle Allaha teslim olmuştuk. Öğrendiğimde 6 haftalıktı. Şu an 13 haftalık sağlıklı, büyümesi, gelişimi normal bir erkek çocuğuna hamileyim. Hem devlete hem özele gidiyorum. Özelde ki doktorum engelli bir çocuk doğuracağıma neredeyse emin cümleler kuruyor. Başlarda sizin normal yollarda çocuğunuz olmaz diyenler kadar emin.. Oysa ölçümler normal. Değerler normal. Yaş riski, sigara içen biri olduğum için risk yüksek gözükse de biliyorum ki sapasağlam bir evladım olacak. Allaha bırakın hanımlar. Allahu Teala herşeyin hayırlısını versin. Hayırsız ve sağlıksız bir çocuk vermektense hiç vermesin. İçinizi bunaltmayın. Olmuyorsa bir sebebi olduğunu, hayrın da şerrinde Allahtan olduğunu hiç unutmayın. Allahım gönülden isteyen her kadına annelik nasip etsin inşallah. Bu arada unutmadan ben doğurmadan da yaklaşık 10 senedir onlarca köpeğin ve kedinin anneliğini yapan bir kadınım. Annelik doğurmak asla değildir. Biyolojik olarak anne olmasaydım da önümüzde ki 2 yıl içerisinde koruyucu aile olmak için eşimle başvuracaktık. Kalbinizi doğruluk ve güzellikten ayırmadığınız sağlıklı ömürler dilerim.

Back
X