• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba kızlarr hepinizi çok özledim...
Hiç vakit bulamıyorum. Kalan zamanlarda nefes almaya çıkıyorum.. Evde derseniz koşturmaktan oturmuyorum bile :KK43:(
Ama bıraktığınız yerdeyim zamanı durdurmuş aynı anları yaşıyorum...
Çok şükür tabii her halimize...
Hamişler var aramızda sanırım ve doğumlar hepsine sağlıklı uzun ömürler diliyorum...
Dilerim olmayanlara da nasip olsun en kısa zamanda...

Hepinizi çok seviyor ve çok öpüyorum...
Şimdi yemeğe çıkıyorum...
Hoş kalın mucuksss...
portakal cicegiiiiiii

Canım inşallah herşey iyi olacak saglıkla gelsin ....sen amniyo sonucuna kafayı takma kan sonuçların nasıldı kuzum ...bizim yaşlarda riksler tabiki var ama millette saglıkla doguruyor sende doguracaksın stres bebişkoyu etkiler kaç haftalık oldu bebiş..rabbime emanet olun cancazım
Kanda sorun çıktı canım.ultrason normal.burda en iyi ultrason Dr gittim o sorun yok dedi ama tabi biz de yaş var malesef.2 gün sonra 5. Ay bitiyor sen nasılsın

10 subat ankara memorialde kismetse geliyor Abdullah Kayra:KK46:heyecanli mutlu gergin telasli kisaca her hallerdeyim:-) Allahim size de yasatsin ennn kisa zamanda guzel dostlarim....
CANIM BENİM SAĞLIKLA SIHATLE GELSİN İNŞ gelsin ve bitirsin bu yıllardır süren özlemi hasreti

10 subat ankara memorialde kismetse geliyor Abdullah Kayra:KK46:heyecanli mutlu gergin telasli kisaca her hallerdeyim:-) Allahim size de yasatsin ennn kisa zamanda guzel dostlarim....
Cok cok sevindimmm ayyy kayramızı öperim kokulu öper amin inşallah bizde yaşarız bu mucizeyi
canım inşallah cok rahat dogum olur rabbim dualrını kabul etsin bizede dua et kuzumm

Kanda sorun çıktı canım.ultrason normal.burda en iyi ultrason Dr gittim o sorun yok dedi ama tabi biz de yaş var malesef.2 gün sonra 5. Ay bitiyor sen nasılsın
Canım rabbim büyük inşallah sag salim dogacak ve büyüyecek
Bende hala düşügün etkilerini yaşıyorum bakalım bi normale dönsem rahatlayacagım

Merhaba kızlarr hepinizi çok özledim...
Hiç vakit bulamıyorum. Kalan zamanlarda nefes almaya çıkıyorum.. Evde derseniz koşturmaktan oturmuyorum bile :KK43:(
Ama bıraktığınız yerdeyim zamanı durdurmuş aynı anları yaşıyorum...
Çok şükür tabii her halimize...
Hamişler var aramızda sanırım ve doğumlar hepsine sağlıklı uzun ömürler diliyorum...
Dilerim olmayanlara da nasip olsun en kısa zamanda...

Hepinizi çok seviyor ve çok öpüyorum...
Şimdi yemeğe çıkıyorum...
Hoş kalın mucuksss...
Portakalım olsun arada bi ses versen de yeter sen iyi ol yeter öptümmmm

Butun arkadaşlara selam olsun. Hepinizin yeni yılı kutlu olsun arkadaşlar biraz gecte olsa. 2016 hepimize önce sağlık sıhhat sonra da bebek getirsin. Birde güzel ülkeme barış. Bu sıkıntılı günler biran önce geçsin bitsin.
Kelebek arkadaşım seninde gözün aydın olsun darısı isteyenlere olsun insallah. Saglikla kucağına alman dileğiyle cnm.
Bizde durumlar aynı ikinciyi halen tutturamadik. Bütün gün kızımın arkasında kosturuyorum. Kismetten öteye gidilmiyor herşeyin hayırlısı.
Oyyy yerim ben onu koşturmak güzeldir canımmm maşallah
Canım olur olur insallah sen oluruna bırak bizim gibi degilsin rahatla öyle gelir 2 bebiş

BEN cocuk sıkıntısı haricinde başka sıkıntılarda yaşamış yaşamaya devam eden birisiyim tek derdim evlat değil ama elbette rabbim yaşadıklarımızdan daha büyük imtihanla sınamasın bizleri ... söyle bir bakıyorum (FACEDE GRUPLARIMIZ VAR BU KONULARIN KONUŞULDUĞU ) aman allahım neler yapmışım ben oradaki tüm insanların bakın ben şunu duydum dediği her şeyi yapmışım denemeişim dr medet umuşum olmamış hacıdan hocadan medet umuşum olmamış ot çöp ten medet umuşum olmamış aklına ne gelirse bu açıdan bakınca dur artık diyorum kendime ama yüreğimin yarası kanadığında eksik tarafım oratya çıktığında :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:ben her zaman yaşananın en hayırlısı olduğuna inanırım ama insanız duygular karışıyor bazen
Karışık duyguları def edelim kış kış edelim canımmm
yani yine yaşıyoruz hayattayızzz
şükürrr

yeteriim Allahın izniyle bizde hamiş kalıcaz sırayla...hamiş kalanlarda bebişlerini sağlıklı kucağına alsın inş...canlar benim adett çook gecikti ikinci adet tarihim geldi sayılı iki aydan beri tık yook TOMOGRAFİ ÇEKTİRMEK İÇİN KANDAN GEBELİK BAKILMIŞTI 4 ÇIKMIŞTI 1 HAFTA SONRA 3 DÜŞMÜŞTÜ BETA ..DİŞ TEDAVİME DEVAM EDİYORUM BİR YANDANDA haftalarca gitmeyen dşi apsem var intibiyotik aldım iki kere biri iğne olmak üzere..antibiyotik adeti geciktiririmi canlar..söktürücü kullandım bugün bitti yinede gelen giden yokk..

yeteriim Allahın izniyle bizde hamiş kalıcaz sırayla...hamiş kalanlarda bebişlerini sağlıklı kucağına alsın inş...canlar benim adett çook gecikti ikinci adet tarihim geldi sayılı iki aydan beri tık yook TOMOGRAFİ ÇEKTİRMEK İÇİN KANDAN GEBELİK BAKILMIŞTI 4 ÇIKMIŞTI 1 HAFTA SONRA 3 DÜŞMÜŞTÜ BETA ..DİŞ TEDAVİME DEVAM EDİYORUM BİR YANDANDA haftalarca gitmeyen dşi apsem var intibiyotik aldım iki kere biri iğne olmak üzere..antibiyotik adeti geciktiririmi canlar..söktürücü kullandım bugün bitti yinede gelen giden yokk..
atibiyortik gecikme yapabilir canım oyyy o dişlerden be neler çektim ALLAH kolaylık versin

Selam arkadaslar,

Uzun süredir girmiyorum topige biraz kendimden bahsedeyim. 16 kasimda 8+4 günlükken kürtaj olmak zorunda kaldim. 7. haftada kalp atimi durmustu. Yase arkadasin ve Güzbahar arkadasinda sanirim ayni sekilde olmustu. Daha evvelde benim düsügüm oldugu icin, doktor genetik testlerimi ve pihtilasma testlerimi yaptirmami istedi haftaya onlari yaptiracagim. Ensu, Sara, Kelebek ve Volin bebeginizi saglikla kucaginiza alin diliyorum.

Yeterrrrr arkadasim, iyi niyetin ve objektif yorumlarinla, burada arkadaslara cevap vermeni takdir ediyorum. Dilerim sen ben hepimiz anne olalim.

Gülneva, gecmis olsun dis tedavin ve böbrek icin ugrasiyorsun. Tam dogalindan gebelik haberini aliyoruz diye sevindik, ama olmadi hayirlisi olsun.

arkadaşlar dün twitteerda gördüm paylaşıyım dedim.

GEBELİK AŞISI ÜZERİNE BİLİMSEL BİR YORUM;

Doğurganlık Aşısı

Medyada doğurganlık aşısı olarak lanse edilen ve gebe kalamayan hastalara büyük bir umut olarak sunulan tedavi hakkındaki detaylar Nisan 2015 de Journal of Clinical İnvestigation dergisinde yayınlanan “Tekrarlayan implantasyon Başarısızlığı: potansiyel yeni tedavi opsiyonu” başlıklı makalede anlatılmıştır. Tunus’taki bir tüp bebek merkezinde tedavi gören, en az 3 kez tüp bebek tedavisi başarısızlığı yaşamış hastalar çalışmaya alınmıştır. Yumurtalık kapasitesi düşük olan hastalar (FSH>15 mIU/ml) çalışma kapsamı dışında tutulmuştur.
Tedavi grubunda yaş ortalaması 33 olan 45 hasta vardır. Yumurta toplama günü hastaların kanından bağışıklık hücreleri (periferik kan mononukleer hücreler) izole edilerek Kortikotropin Salgılatan Hormon (CRH) ilavesi yapılmış ve yumurta toplama işleminden 2 gün sonra rahim içine verilmiştir. Hastalara sadece 5.gün embryosu yani blastokist transferi yapılmıştır. Klinik gebelik oranı (ultrason ile kalp atımı görülme oranı) %44.4 olarak bulunmuştur.

Çalışma, genç ve yumurtalık rezervi iyi olan hastaları incelemiştir. Çalışmada, hastaların yumurtalık rezervi, yumurta döllenmesi ve embryo bölünme oranları o kadar iyi olmalı ki blastokist evresine ulaşamayan hasta bulunmamaktadır. Çalışma hastaları, bu tedaviyi almayan hastalarla gebelik sonucu için karşılaştırılmamıştır. Çalışmada kontrol grubu bulunmamaktadır. İdeal çalışma dizaynında, bu özelliklerdeki hastaların rastgele iki gruba ayrılıp bir gruba bahsedilen tedavi verilip, bir gruba da verilmeyerek gebelik oranı arasındaki fark değerlendirilmelidir. Prognozu son derece iyi olan bir grubu inceleyen çalışmada büyük olasılıkla hastalara hiçbirşey yapılmadan 5. Gün embryo transferi yapılsa idi aynı sonuçlar elde edilecekti. Hastaların daha önceki sikluslarında trasferin hangi gün yapıldığı belli değidir. Literatürde daha önceki denemelerinde 2 veya 3. gün embryo transferi yapılan ve gebe kalamayan olgulara 5. gün transferi yapıldığında sırf daha iyi embryo seçimi ve embryo-endometrium senkronizasyonundan kaynaklanan bu çalışmadakine benzer gebelik oranları elde edilmiştir.

Çalışma medyada iddia edilen sonuçlara destek olmaktan çok uzaktır. Medyada bu tür yanıltıcı ve hasta umudunu sömüren beyanlara karşı olduğumuzu ve hastalarımıza bilimsel kanıtı olmayan hiçbir tedavi seçeneğini empoze etmediğimizi bildirmek isteriz.

Teşekkürler Prof Dr Bulent Urman

Selam arkadaslar,

Uzun süredir girmiyorum topige biraz kendimden bahsedeyim. 16 kasimda 8+4 günlükken kürtaj olmak zorunda kaldim. 7. haftada kalp atimi durmustu. Yase arkadasin ve Güzbahar arkadasinda sanirim ayni sekilde olmustu. Daha evvelde benim düsügüm oldugu icin, doktor genetik testlerimi ve pihtilasma testlerimi yaptirmami istedi haftaya onlari yaptiracagim. Ensu, Sara, Kelebek ve Volin bebeginizi saglikla kucaginiza alin diliyorum.

Yeterrrrr arkadasim, iyi niyetin ve objektif yorumlarinla, burada arkadaslara cevap vermeni takdir ediyorum. Dilerim sen ben hepimiz anne olalim.

Gülneva, gecmis olsun dis tedavin ve böbrek icin ugrasiyorsun. Tam dogalindan gebelik haberini aliyoruz diye sevindik, ama olmadi hayirlisi olsun.

Can'ım ne diyeceğimi bilemedim ,sabır ve güç dileyebiliyorum sadece,çok teşekkür ederim,senin içinde bundan sonra herşey güzel olsun inşallah....

Selam arkadaslar,

çok geçmiş olsun, biran önce sorun bulunur,umarım işlerini yoluna koymuşsundur..bi arkadaşım vardı, hamile kalıyor ve sürekli düşük yapıyordu..sonra test yaptırmışlar pıhtılaşma çıkmış en son iğne yaptırıyordu..hatta yan komşumdu sürekli görüşürdük, sanırımm hamileliği devam ediyor düşün hamile olduğunu eşinden duydum..o günden sonra 2 günde bir görüşdüğümüz komşum benden köşe bucak kaçtı ,sakladı:))) bende üstüne düşmedim..yani ne yapabilirsin ki,ama çok üzüldüm halende üzülüyorum,çünkü burda bütün komşularım sırayla hamile kaldı ben hariç, hatta bi komşum sen anlayamazsın falan dedi..bazen düşünüyorum acaba bu dünyada çektiğimiz sıkıntıların öbür dünyada mükafatınımı alacagız..bunlar olalı 6 ay kadar oluyor, yani o sıkıntıyı üzüntüyü üzerimden attım, yazıyı okuyupda sakın benim için üzülmeyin, belki bu heep böyleydi ben göremedim , ilk defa karşılaştım böyle insanlarla.

yumurta gelişim aşamaları aynı kan usg takibi yapılıyor gonal f vb ilaçlarla ve destek tedavi (co enzimq10,dhea ,ben coraspirin 100 mg ,colostrom 250 mg kullandırıyor ) yumurta toplama günü kan alınıyor ve kan ayrıştırılarak emrio gelişimi onun içinde gerçekleşiyor ..transver günü yine alınan kanla rahim içi hazırlanıyor ..yıkanıyor gibi düşünün..sonrasında embriolar rahme transfer ediliyor ..moral balanslama daçok önemli hep pozitif düşünceler için hasta ile iletişim kuruluyor .umarım yardımcı olmuşumdur.

yanıt verdiğin için teşekkür ederim,en kısa sürede bebişine kavuşman dileğiyle.

Back
X