• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Değiştir valla :)))canım sınır ölüyorum devlet 40 RAPOR desteği vermiyor Dr yöntemleri 40 yaşlara denemiyorlar bu nasıl bir şey genç insanların zamanı şansı daha yüksek (onlarla yapılmasın bize yapılsın demiyorum TABİKİ )BİZ gözden çıkartılmış ANNE olmayacak gurupmuyuz neymiş tıp ilerlemiş benim derdime çare olamayan tıp BENCE ilerleyememiştir ne zaman yarama ÇARE OLURSUNUZ o zaman inanacagim

40 yaş üstü kadını bebek sahibi yapamayan dr.a ben doktor demem :)))) umarım gaza gelirler.

çok geçmiş olsun, biran önce sorun bulunur,umarım işlerini yoluna koymuşsundur..bi arkadaşım vardı, hamile kalıyor ve sürekli düşük yapıyordu..sonra test yaptırmışlar pıhtılaşma çıkmış en son iğne yaptırıyordu..hatta yan komşumdu sürekli görüşürdük, sanırımm hamileliği devam ediyor düşün hamile olduğunu eşinden duydum..o günden sonra 2 günde bir görüşdüğümüz komşum benden köşe bucak kaçtı ,sakladı:))) bende üstüne düşmedim..yani ne yapabilirsin ki,ama çok üzüldüm halende üzülüyorum,çünkü burda bütün komşularım sırayla hamile kaldı ben hariç, hatta bi komşum sen anlayamazsın falan dedi..bazen düşünüyorum acaba bu dünyada çektiğimiz sıkıntıların öbür dünyada mükafatınımı alacagız..bunlar olalı 6 ay kadar oluyor, yani o sıkıntıyı üzüntüyü üzerimden attım, yazıyı okuyupda sakın benim için üzülmeyin, belki bu heep böyleydi ben göremedim , ilk defa karşılaştım böyle insanlarla.

Sagol arkadasim haftaya doktor randevum var, testleri yaptiracagim eger sorun cikarsa ne yapilacak bilmiyorum. sorun cikmazsa anne olma cabalarim baslayacak. Senin icinde üzülmedim o arkadaslarina üzüldüm. insani duygulari azalmis insanlar, bizimde güzel günlerimiz gelecektir yeterki biz umudumuzu yitirmeyelim.

Selam arkadaslar,

Uzun süredir girmiyorum topige biraz kendimden bahsedeyim. 16 kasimda 8+4 günlükken kürtaj olmak zorunda kaldim. 7. haftada kalp atimi durmustu. Yase arkadasin ve Güzbahar arkadasinda sanirim ayni sekilde olmustu. Daha evvelde benim düsügüm oldugu icin, doktor genetik testlerimi ve pihtilasma testlerimi yaptirmami istedi haftaya onlari yaptiracagim. Ensu, Sara, Kelebek ve Volin bebeginizi saglikla kucaginiza alin diliyorum.

Yeterrrrr arkadasim, iyi niyetin ve objektif yorumlarinla, burada arkadaslara cevap vermeni takdir ediyorum. Dilerim sen ben hepimiz anne olalim.

Gülneva, gecmis olsun dis tedavin ve böbrek icin ugrasiyorsun. Tam dogalindan gebelik haberini aliyoruz diye sevindik, ama olmadi hayirlisi olsun.

Duova'mmm,çok üzüldüm böyle acı bir tecrübe yaşadığına,ama doktorlar böyle durumlarda hamile kalabilmeyi çok olumlu buluyorlar,umarım sorun bulunur ve tez zamanda 9 ay sağlıkla tamamlayacağın hamilelik haberini paylaşırsın bizimle.
Kendine dikkat et...Muckksss

atibiyortik gecikme yapabilir canım oyyy o dişlerden be neler çektim ALLAH kolaylık versin
cevap için çook teşekkür ediyorum canım çook dirençli bir vicudun var dedi dişçi o kadar antibiyotie ramen apse geçmedi bakalım canım diş tedavim geçsin hayırlısıyla sıra bebişleri almaya gelicek..inş seninde bebişin en doalından gelsin..

Sagol arkadasim haftaya doktor randevum var, testleri yaptiracagim eger sorun cikarsa ne yapilacak bilmiyorum. sorun cikmazsa anne olma cabalarim baslayacak. Senin icinde üzülmedim o arkadaslarina üzüldüm. insani duygulari azalmis insanlar, bizimde güzel günlerimiz gelecektir yeterki biz umudumuzu yitirmeyelim.
canım çook üzüldüm ama herşeyde vardır bir hayır diyoru herzmanki gibi inş bebeşin en uygun zamanda sağlıklı gelicek..evet canım 4 küsür hiç görmedim kanda bende umutlandım inş bebişlerimiz en doğru zamanda gelicek..

arkadaşlar dün twitteerda gördüm paylaşıyım dedim.

GEBELİK AŞISI ÜZERİNE BİLİMSEL BİR YORUM;

Doğurganlık Aşısı

Medyada doğurganlık aşısı olarak lanse edilen ve gebe kalamayan hastalara büyük bir umut olarak sunulan tedavi hakkındaki detaylar Nisan 2015 de Journal of Clinical İnvestigation dergisinde yayınlanan “Tekrarlayan implantasyon Başarısızlığı: potansiyel yeni tedavi opsiyonu” başlıklı makalede anlatılmıştır. Tunus’taki bir tüp bebek merkezinde tedavi gören, en az 3 kez tüp bebek tedavisi başarısızlığı yaşamış hastalar çalışmaya alınmıştır. Yumurtalık kapasitesi düşük olan hastalar (FSH>15 mIU/ml) çalışma kapsamı dışında tutulmuştur.
Tedavi grubunda yaş ortalaması 33 olan 45 hasta vardır. Yumurta toplama günü hastaların kanından bağışıklık hücreleri (periferik kan mononukleer hücreler) izole edilerek Kortikotropin Salgılatan Hormon (CRH) ilavesi yapılmış ve yumurta toplama işleminden 2 gün sonra rahim içine verilmiştir. Hastalara sadece 5.gün embryosu yani blastokist transferi yapılmıştır. Klinik gebelik oranı (ultrason ile kalp atımı görülme oranı) %44.4 olarak bulunmuştur.

Çalışma, genç ve yumurtalık rezervi iyi olan hastaları incelemiştir. Çalışmada, hastaların yumurtalık rezervi, yumurta döllenmesi ve embryo bölünme oranları o kadar iyi olmalı ki blastokist evresine ulaşamayan hasta bulunmamaktadır. Çalışma hastaları, bu tedaviyi almayan hastalarla gebelik sonucu için karşılaştırılmamıştır. Çalışmada kontrol grubu bulunmamaktadır. İdeal çalışma dizaynında, bu özelliklerdeki hastaların rastgele iki gruba ayrılıp bir gruba bahsedilen tedavi verilip, bir gruba da verilmeyerek gebelik oranı arasındaki fark değerlendirilmelidir. Prognozu son derece iyi olan bir grubu inceleyen çalışmada büyük olasılıkla hastalara hiçbirşey yapılmadan 5. Gün embryo transferi yapılsa idi aynı sonuçlar elde edilecekti. Hastaların daha önceki sikluslarında trasferin hangi gün yapıldığı belli değidir. Literatürde daha önceki denemelerinde 2 veya 3. gün embryo transferi yapılan ve gebe kalamayan olgulara 5. gün transferi yapıldığında sırf daha iyi embryo seçimi ve embryo-endometrium senkronizasyonundan kaynaklanan bu çalışmadakine benzer gebelik oranları elde edilmiştir.

Çalışma medyada iddia edilen sonuçlara destek olmaktan çok uzaktır. Medyada bu tür yanıltıcı ve hasta umudunu sömüren beyanlara karşı olduğumuzu ve hastalarımıza bilimsel kanıtı olmayan hiçbir tedavi seçeneğini empoze etmediğimizi bildirmek isteriz.

Teşekkürler Prof Dr Bulent Urman

cevap için çook teşekkür ediyorum canım çook dirençli bir vicudun var dedi dişçi o kadar antibiyotie ramen apse geçmedi bakalım canım diş tedavim geçsin hayırlısıyla sıra bebişleri almaya gelicek..inş seninde bebişin en doalından gelsin..
sağol kuzum inş senin bebeişlerde tutunup seni anne yapar

Selam arkadaslar,

Uzun süredir girmiyorum topige biraz kendimden bahsedeyim. 16 kasimda 8+4 günlükken kürtaj olmak zorunda kaldim. 7. haftada kalp atimi durmustu. Yase arkadasin ve Güzbahar arkadasinda sanirim ayni sekilde olmustu. Daha evvelde benim düsügüm oldugu icin, doktor genetik testlerimi ve pihtilasma testlerimi yaptirmami istedi haftaya onlari yaptiracagim. Ensu, Sara, Kelebek ve Volin bebeginizi saglikla kucaginiza alin diliyorum.

Yeterrrrr arkadasim, iyi niyetin ve objektif yorumlarinla, burada arkadaslara cevap vermeni takdir ediyorum. Dilerim sen ben hepimiz anne olalim.

Gülneva, gecmis olsun dis tedavin ve böbrek icin ugrasiyorsun. Tam dogalindan gebelik haberini aliyoruz diye sevindik, ama olmadi hayirlisi olsun.
teşekürederim canım benim amin amin inş

Contente Contente canım cok üzüldüm rabbim inşallah bize anne diyecek evlatları göndersin
Testleri yaptır hayırlı sonuclar olsun canımm en azından bulunsun bende bişey cıkmadı ama takdir Allahın

yeteriim Allahın izniyle bizde hamiş kalıcaz sırayla...hamiş kalanlarda bebişlerini sağlıklı kucağına alsın inş...canlar benim adett çook gecikti ikinci adet tarihim geldi sayılı iki aydan beri tık yook TOMOGRAFİ ÇEKTİRMEK İÇİN KANDAN GEBELİK BAKILMIŞTI 4 ÇIKMIŞTI 1 HAFTA SONRA 3 DÜŞMÜŞTÜ BETA ..DİŞ TEDAVİME DEVAM EDİYORUM BİR YANDANDA haftalarca gitmeyen dşi apsem var intibiyotik aldım iki kere biri iğne olmak üzere..antibiyotik adeti geciktiririmi canlar..söktürücü kullandım bugün bitti yinede gelen giden yokk..
Canım antabiyotikten dir kafana takma gelcegi zaman geliyor

çok geçmiş olsun, biran önce sorun bulunur,umarım işlerini yoluna koymuşsundur..bi arkadaşım vardı, hamile kalıyor ve sürekli düşük yapıyordu..sonra test yaptırmışlar pıhtılaşma çıkmış en son iğne yaptırıyordu..hatta yan komşumdu sürekli görüşürdük, sanırımm hamileliği devam ediyor düşün hamile olduğunu eşinden duydum..o günden sonra 2 günde bir görüşdüğümüz komşum benden köşe bucak kaçtı ,sakladı:))) bende üstüne düşmedim..yani ne yapabilirsin ki,ama çok üzüldüm halende üzülüyorum,çünkü burda bütün komşularım sırayla hamile kaldı ben hariç, hatta bi komşum sen anlayamazsın falan dedi..bazen düşünüyorum acaba bu dünyada çektiğimiz sıkıntıların öbür dünyada mükafatınımı alacagız..bunlar olalı 6 ay kadar oluyor, yani o sıkıntıyı üzüntüyü üzerimden attım, yazıyı okuyupda sakın benim için üzülmeyin, belki bu heep böyleydi ben göremedim , ilk defa karşılaştım böyle insanlarla.
Canım Allah böylelerinden uzak tutsun ici fesat
Benim hep hamileyim diye takılan bi eltim var fesat işte uzak dursunlar bizden zaten
Ve en önemlisi en cok ne istersen bu tür insanlar yarana basar

Canım Allah böylelerinden uzak tutsun ici fesat
Benim hep hamileyim diye takılan bi eltim var fesat işte uzak dursunlar bizden zaten
Ve en önemlisi en cok ne istersen bu tür insanlar yarana basar

aynen canım, ya saflığıma yanıyorum,aslında kendime kızdım..dediğin gibi bizden uzak olsunlar, Allah diyorum başka bişey demiyorum .

yeteriim Allahın izniyle bizde hamiş kalıcaz sırayla...hamiş kalanlarda bebişlerini sağlıklı kucağına alsın inş...canlar benim adett çook gecikti ikinci adet tarihim geldi sayılı iki aydan beri tık yook TOMOGRAFİ ÇEKTİRMEK İÇİN KANDAN GEBELİK BAKILMIŞTI 4 ÇIKMIŞTI 1 HAFTA SONRA 3 DÜŞMÜŞTÜ BETA ..DİŞ TEDAVİME DEVAM EDİYORUM BİR YANDANDA haftalarca gitmeyen dşi apsem var intibiyotik aldım iki kere biri iğne olmak üzere..antibiyotik adeti geciktiririmi canlar..söktürücü kullandım bugün bitti yinede gelen giden yokk..
Insallah.. ne guzel dedin oyle. Bazen umudu yitirsemde Bizde hamile kalip doguracaz insallah.. diyelim ve allahim ol desin olsun.

Merhaba kızlar bir hafta önce ikili test yapmıştık ense kalınlığı burun kemiği normal çıktı ultrasonda ama kan tahlili sonucunda yüksek risk çıkmış doktorum Harmony testini önerdi ama ben sonuç ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecem deyince o zaman hiç testlerle uğraşma akısına bırak zaten yaştan dolayı bu sonucu bekliyorduk kalbini ferah tut dedi içim çok rahat bu testlere güvenmiyorum zaten Allah ne dediyse o olur

Merhaba kızlar bir hafta önce ikili test yapmıştık ense kalınlığı burun kemiği normal çıktı ultrasonda ama kan tahlili sonucunda yüksek risk çıkmış doktorum Harmony testini önerdi ama ben sonuç ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecem deyince o zaman hiç testlerle uğraşma akısına bırak zaten yaştan dolayı bu sonucu bekliyorduk kalbini ferah tut dedi içim çok rahat bu testlere güvenmiyorum zaten Allah ne dediyse o olur
Canım geçmiş OLSUN bu sonuçların net olmadığını dusunen çok kişi VAR inş SAGLİKLA GELSİN kuzun

Ah canim tuylerim diken diken oldu. Saglikla gelsin. Ali yi ogrendigim gun aklima geldi. Cok sevindim. Hadi bakalim anneyi babayi uzmeden hosgelsin Cem:nazar:

sağol canımm, zor bi süreçmiş,bu 4 ay oldukça ağır geçti belkide çalıştığım için çok zorlandım.. eşimin işten ayrılmama dair ısrarlarına rağmen ben sonuna kadar çalışmak istedim ama işyerimle evimin arasındaki mesafe çok uzak olduğu için sanırım 28. hafta itibari ile izne ayrılacağım.. güzel dileklerin için teşekkürler.. Ali bebeğimizi öpüyorum..

Back
X