- Konu Sahibi akideciknane
-
- #48.221
Bende seni merak ettim. Umarım bir an evvel bebisine kavusursun.. hersey kısmet bakalım bazen sadece allah yazdiysa olur demek lazim. Bu işlemlerde zaten bizler fiziksel duygusal tüm koşulları zorluyoruz.. Memorial Hastanesi de tedaviseyim. Çok araştırdım güvendim. Çok titizler. Daha evvel baska yerde bir deneme yapmıştım hic alakası yok burayla zaman kaybiymis sadece.. hayırlısı artik
Prolaktin canim. doktorun vermediyse onu da iste.Ama 2. Tedavi icin gittigim yer istedi. Biraz gec oldu.yazdiklarin cok hosuma gitti progestan bu kadar onemli oldugunu bilmiyordum.bu sefer embriyon pgt mi deniyor genetik teste gidecek miydi sanki gitse daha iyi oluyor
Supermis , umarim hamilesindir. Nerede kan veriyorsunuz ki bir gün sonra cikiyor sonuçlari ?Ys3m canim 23 yasinda bir oglum var.4 yil oncede yani 41 yasindayken korunmayi biraktigimiz ay gebe kaldim.Folikasit haric hicbisey icmedim.Maalesef boş gebelik oldu.6 haftalikken kese kendiliginden dustu.Bi daha da hamile kalamadim.Bu yasima kadar ilk defa ilac tedavisine basladim bu ay.Klomen kullandim.3 yumos oldu ki bende aylardir 1 tane bile yumos yoktu.Biri olgun kaliteli.Adetin 9 gunu 26 mm olmus.uc gun sonra kontrole gittim catlamis dedi dr.Bugun adet gunum ama tik yok.Kan verdim yarin alicam sonucu bakalim hayirlisi artik.
Agnucastonu gunde 1 mi 2 mi ictinizInsallah canim,insallah hepimiz hamile kaliriz.Saglik ocaginda yaptiriyorum canim.Evime 100 mt kadar yakin,ucretsiz de.Hormonlarima da ayda bir baktiriyorum.21. Gunu de progesterona baktidim bu ay.Allah dan benim prolaktin 13.Fsh 22 di,o da agnucastonla iki ayda 7 ye dustu.Biz cabalayalim ugrasalim tevekkul Allahtan.Rabbim hepimiz hakkinda hayirlisini versin.
Transferden sonra neden cinsel ilişkinin yasaklandığını araştordım. Şu iki ihtimalden bahsediliyor: çoğul gebeliğe neden olabilirmiş, bu da aslında çok istenmeyen bir durum foktor gözüyle bakıldığında. Çünkü çoğul gebelikler riskli. Diğeri de ohss söz konusuysa, -sanırım tedavi süresince yumurtalıkların aşırı uyarılmasından kaynaklanan bir durum bu- kanamaya sebebiyet verebiliyormuş. O yüzden yasak deniyor. Benim foktorum yransferden sonra yasak koymadı. Merkezden merkeze, doktordan doktora değişiklik gösteriyor sanırım bu durum. Ben de okumuştum transferden sonra cinsel ilişkinin bebeğin tutunma olasılığını yükselttiğine dair bir yazıyı. Bana da mantıklı geldi açıkçası.Kızlar slm transfer sonrası cinsel ilişki test gününe kadar yasak dendi 5 transferimdede fakat bir görüş daha varki 2.günden sonraki cinsel ilişki sperm ler emrıyo yu vücudun reddetmesini büyük ölçüde engelliyormus yani sperm bi nevi bağışıklığı sağlıyordu embriyonun bu konuda ne düşünüyorsunuz ...
Gnowee bahcecinin ucretleri yanımda dosya ekledim.tup bebek 6750 tl.bunun haricinde sadece ilk muayene icin bir kez 350 tl odeniyor ben de onu odedim.tup bebege baslanildiginda bu 6750 tl.nin 1350 tl.si ile geliyorsun.yumurta toplama zamani 5400 odeyerek 6750 yi tamamliyorsun.ilk transferimizde iceride sakli kalacakmis.
Bizlere havuz uygulandigi icin her bir opu islem icin 4.100 tl. Arti her opuda 1500 2000 ilac parasi yaninda hazir olacak.embriyo basina genetik tarama 350 usd. Rahim dinlendirme 500.bana doktor 3 kez opu yapariz dedi.rakamlar böyle Allah emeklerimizin karsiligini versin.cocugumuz olursa da ona hersey serbestşu an dosya eklemedi daha sonra yine denerim.yukarida yazdiğim seyler vardi ekleyecegim kagitta.
Cvp yazdığın için teşekkürler bi an kimseyi bu konu ilgilendirmiyor herhalde dedimTransferden sonra neden cinsel ilişkinin yasaklandığını araştordım. Şu iki ihtimalden bahsediliyor: çoğul gebeliğe neden olabilirmiş, bu da aslında çok istenmeyen bir durum foktor gözüyle bakıldığında. Çünkü çoğul gebelikler riskli. Diğeri de ohss söz konusuysa, -sanırım tedavi süresince yumurtalıkların aşırı uyarılmasından kaynaklanan bir durum bu- kanamaya sebebiyet verebiliyormuş. O yüzden yasak deniyor. Benim foktorum yransferden sonra yasak koymadı. Merkezden merkeze, doktordan doktora değişiklik gösteriyor sanırım bu durum. Ben de okumuştum transferden sonra cinsel ilişkinin bebeğin tutunma olasılığını yükselttiğine dair bir yazıyı. Bana da mantıklı geldi açıkçası.
Gnowee evet ya genetikten temiz gelmis embriyo % 70 bu doktorda bunu söyledi.ama neden tam olmadı degil mi..ilaclari doktor söylemedi cd56 era hemen erbil bey söyledi.ozellikle era testi %25 tutunmayi arttiriyor.bu sayida cok onemli dedi.bunlari ilk uygulayan kisi oldugunu söyledi uzun zamandir uyguluyormusBebegimhadi çoook teşekkür ederim. Dosyayı eklersen daha da mutlu olurum :)
Yapılacak işlemler ve hazırlık aşamasında kullanacağın ilaçlar da yazıyo mu orada? Doktorum bana hiç era testi, cd56 testi vb. bahsetmemişti. Belki de ilk denemem olduğu içindi. Cgh den sağlıklı bir embriyom geldi ve %70-75 gibi şans verdi bana cgh den temiz embriyo geldiği için. Ama olmadı. 1 ay sonra tekrar kontrole gideceğim bakalım. Ondan sonra orda devam edip etmeyeceğime karar vereceğim.
Hangi memorial? Tedavinin hangi aşamasındasın? İnşallah güzel haberler verirsin bize. Bizimle de paylaş deneyimlerini olur mu?Bende seni merak ettim. Umarım bir an evvel bebisine kavusursun.. hersey kısmet bakalım bazen sadece allah yazdiysa olur demek lazim. Bu işlemlerde zaten bizler fiziksel duygusal tüm koşulları zorluyoruz.. Memorial Hastanesi de tedaviseyim. Çok araştırdım güvendim. Çok titizler. Daha evvel baska yerde bir deneme yapmıştım hic alakası yok burayla zaman kaybiymis sadece.. hayırlısı artik
Şişli Memorial Hastanesi de başladim. 6 aydır uygun zamanı bekledim. Yumurta sayısı düşük hormon değerleri iyi değil derken bu ay 1 adet yumurta için dr Semra Kahraman şans verelim dedi. 11 günlük ilaç tedavisi ile 4 yumurta gelisti salı gunu yumurta toplandı 2 si dollendi dediler. Cuma günü haber bekliyorum. 5. Güne giderse pgt yapilicak. Bakalım heyecanla bekliyorum...Hangi memorial? Tedavinin hangi aşamasındasın? İnşallah güzel haberler verirsin bize. Bizimle de paylaş deneyimlerini olur mu?
Pgt sonucu başarı oranı yüzde kaç %70 gibi bir rakam mi? Her hastaya göre fark eder ama dogru mu anladım?Gnowee evet ya genetikten temiz gelmis embriyo % 70 bu doktorda bunu söyledi.ama neden tam olmadı degil mi..ilaclari doktor söylemedi cd56 era hemen erbil bey söyledi.ozellikle era testi %25 tutunmayi arttiriyor.bu sayida cok onemli dedi.bunlari ilk uygulayan kisi oldugunu söyledi uzun zamandir uyguluyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?