Tebrik ederim masallah Allah kucagina almayi nasip etsin:) ilk tedavinide mi orada yaptırdın biraz tedavi şeklini anlatırsan cok sevinirin bende su anda arastırma yapıyorum henüz tam karar veremedim... sevgiler
Teşekkürler, bizim karar vermemizdeki etkenlerin bir kısmını biraz anlattım, diğer detayları da eklemek gerekirse biraz uzun ama şöyle anlatabilirim.
- Benim miyomlarım vardı ve tüplerimden birinde sıvı birikmesi vardı, görüştüğüm tüm doktorlara rahim filmimi gösterdim, Yücel bey dışında hiçbiri müdahale gerek demedi Mustafa Bahçeye(tecrubesi ve başarılarını duyduğum için) özellikle sordum sizce bu miyomların alınması gerekmiyo mu biri tüplereden birini tıkamış, gebelikte de büyüdüklerini biliyoruz dedim, eğer isterseniz alırız dedi. Bu riski doktorun düşünmesi gerektiğini düşünüyorum benim değil diye düşündüm. Yücel bey bize şöyle bir açıklamada bulundu; miyomlardan biri tüpe baskı yapıyor ve tüpün tıkanmasına sebep olmuş eğer oradan rahim içinde biriken sıvılar atılamazsa düşük ve erken doğum riski ortaya çıkar ve bu da rüm tedaviyi riske atmak demek dedi.
-Tedaviye başlamadan önce tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmak için Yücel bey bir dünya test istedi eşimden ve benden, genetik tarama, pıhtılaşma zamanı vb. Bahçeci Fulya kliniğinde anne babadan genetik tarama istenmiyor direkt embriyoya genetik test uygulanıyor, ve embriyo başına test ücreti 1000 tl idi, anne baba taşıyıcı ise bebeğe geçer zaten neden böyle bir masraf daha yükleniyo hastalara, 10 embriyo oluşsa kaç kişinin gücü yeter bu testlere, bu yüzden Yücel beyin yaklaşımı daha mantıklı gelmişti bize.
- Birde beni Bahçeci Fulya kliniği ile ilgili irite eden diğer bir olay şu oldu, Mustafa Bahçeciye muayene oldum, muayene odasından çıkarken dedi siz giyinin odanıza geçin ben geliyorum dedi, giyindim ve muayne odasından çıkarken Mustafa bey başka bir muayne odasında başka bir çiftle görüşüyordu, ve bizim yanımıza asistanı geldi, bir zahmet ben size muayne olmak için günlerce beklemişim, dünyanın parasını vermişim 15 dakikalık sürenin tamamında bize odaklanın, asistanı(ki o da doktor) bize ilaç raporu hazırladı, tedaviye başlayacaksak ilaçlara başlamamız gerektiğini söyledi o arada geldi Mustafa bey ve dedi soracağınız bişey olursa asistanım size yardımcı olacak, biz asistanı ile tedavi planlamadık bu nasıl bir yaklaşım. Sonra oradan çıktık tedavi ücreti için muhasebeye gittik sorumlu yoktu, dediler sizi biz arayalım dedim tamam, aradılar tedavi ücretlerini test ücretlerini söyledi, dedim biz eski hastanızız bu gibi durumlarda herhangi bir opsiyon oluyor mu dedim, dedi ki pozitif sonuç almışsınız, başımdan kaynar sular döküldü, dedim siz bizim dosyamızı incelediniz mi, dedi evet, dedim emin misiniz çünkü ben hamilelik yaşamadım, negatif sonuç aldım tedaviden, dedi ki 300 tl indirim yapıyoruz bu durumlarda, ve o an karar verdim bu klinikte tedavi olmayacağım.
- Yaşım gereği yumurta rezervimden endişe ettiğim için Yücel beyle şöyle bir süreç planladık; önce yumrta geliştirme ve toplama yapıldı, 6 yumurta toplandı, 4'ü döllendi, sadece 1 tanesi 5.ci güne kadar gelişimine devam ettim ve onu dondurduk.
- Sonra miyomlarımın alınması ve tüpün bağlanması için laparaskopi yaptı Yücel bey(bu operasyonlarda dünyadaki en tecrubeli doktorlardan biri olduğunu öğrendim) operasyon sırasında tüpe baskı yapan miyom alındıktan sonra tüpün açıldığını ve bağlanmasına gerek kalmadığını söyledi, böylece rahim temizlendi ve tüpler açıldı.
- Rahmin toparlanması için 3 ay bekledim, sonrasında transferin planlanması için kontrole gittiğimde hormon tahlili yapıldı ve progesteron olması gerekenden yüksek çıktı, 3-4 ay boyunca progesteron hormonu olması gereken oldukça yüksek çıktığı için hep bir sonraki ay'a ertelendi transfer, ideal koşullar sağlanmadan tüm tedaviyi çöpeatmayalım dedi ve ona güvendik.
- Nihayet ocakta adetimin 2. günü gittim ve progesteron düşmüştü, ve transfer öncesi ilaçlara başladım. 25 ocak adetimin 2. günüydü, transfer 13 şubatta yapıldı ve test 24 şubatta yapıldı.