Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

PempeeMavii PempeeMavii buradaki yorumlardan okuduğum hep aç karnı, Haremiz Haremiz in dedği gibi ilacı daha erken saatte alıp kahvaltıdan yarım saat evvel kullanabilirsin kürü
Canım zaten sabah 6 da uyanıp ilacı alıyorum.yarım saat bekleyip kahvaltı yapıp apar topar servise koşuyorum.daha erken kalkmam mümkün değil :((((

Canım zaten sabah 6 da uyanıp ilacı alıyorum.yarım saat bekleyip kahvaltı yapıp apar topar servise koşuyorum.daha erken kalkmam mümkün değil :KK43:(((
Daha erken kalkma zaten canım. saat 6 da yine ilacını al. yarım saat sonra da karışımı ye. Sonra bi sandviç yap ofise götür yada serviste ye. Olmaz mı? olmuyorsa yumurta geliştirmek için aç karnına olmayan başka kürler var onları denersin.Mesela arı sütü. Bir araştırma sonucunu okumuştum. Arı sütü verilen kadınların arı sütü verilmeyen diğer gruptaki kadınlara göre hamile kalması iki katı fazla olmuş. Bir araştır bunu.

Daha erken kalkma zaten canım. saat 6 da yine ilacını al. yarım saat sonra da karışımı ye. Sonra bi sandviç yap ofise götür yada serviste ye. Olmaz mı? olmuyorsa yumurta geliştirmek için aç karnına olmayan başka kürler var onları denersin.Mesela arı sütü. Bir araştırma sonucunu okumuştum. Arı sütü verilen kadınların arı sütü verilmeyen diğer gruptaki kadınlara göre hamile kalması iki katı fazla olmuş. Bir araştır bunu.
Evet bi bakayım canım

Merhabalar,
Başlık itibarı ile konuya dahil olmaya karar verdim, ben 41 yaşında 2.tüp bebek tedavisi sürecinde bir kadınım. Dün kanda test günümdü ve değerim 148 çıktı oldu gibi sanki diyoruz eşimle ama ikinci test ve ultrason kontrolüne kadar beklemeye devam. Doktorum Prof Dr Yücel Karaman, Brüksel Tüp Bebek merkezi.
1 dondurulmuş 5.gün emriyomuz ile şuan bu aşamadayız, yardımcı olabileceğim herhangi birşey varsa seve seve yardımcı olmaya çalırım, hepinize iyi şanslar. ❤

Canım neden çatlatma iğnesi olmuştun yani yumurtan kendi kendine çetlamıyor muydu? Olanları anlatabilir misin? Merak ettim.
Zaten az sayıda folikül oluyor. Onu da kontrollü kullanmak istedi doktor. İğne yap 36 saat sonra ilişki..şansımın daha yüksek olması için uğraştık ama kısmet olmadı..

Merhabalar,
Başlık itibarı ile konuya dahil olmaya karar verdim, ben 41 yaşında 2.tüp bebek tedavisi sürecinde bir kadınım. Dün kanda test günümdü ve değerim 148 çıktı oldu gibi sanki diyoruz eşimle ama ikinci test ve ultrason kontrolüne kadar beklemeye devam. Doktorum Prof Dr Yücel Karaman, Brüksel Tüp Bebek merkezi.
1 dondurulmuş 5.gün emriyomuz ile şuan bu aşamadayız, yardımcı olabileceğim herhangi birşey varsa seve seve yardımcı olmaya çalırım, hepinize iyi şanslar. ❤
Allah tamamına erdirsin inşallah. Transferden kaç gün sonra kanda test gününüzdü?

Zaten az sayıda folikül oluyor. Onu da kontrollü kullanmak istedi doktor. İğne yap 36 saat sonra ilişki..şansımın daha yüksek olması için uğraştık ama kısmet olmadı..
Evet canım hatırladım sonradan hikayeni. Denemeye devam napalım. Bırakmak yok.

Allah tamamına erdirsin inşallah. Transferden kaç gün sonra kanda test gününüzdü?
Çok teşekkürler, darısı hepimizin başına inşallah
Transferden sonraki 11. gün yapmamızı söylemişti doktorumuz, şimdi 2 gün sonra tekrar yaptırıcaz rakamın katlanması gerekiyor.

Bu arada şunu belrtmek isterim, şuanki doktorumla tedaviye başlama kararı vermeden önce istanbuldaki isim yapmış tüm doktorları dolaştım, yaklaşık 3000 tl muayene ücreti ödedim hepsinin yaklaşımını ve süreçle ilgili planlamalarını dinledim, ilk denememi Bahçeci Fulya kliniğinde yapmıştım sonuç negatifti. Tedaviye başlayacak olan arkadaşlar size tavsiyem doktorunuzu iyi seçin. Benim tedavim yaklaşık 1 yıl sürdü, arada laparaskopi operasyonu geçirdim, hormonlarım istenilen düzeyde olmadığı için transfer için aylarca bekledim, ama mühim olan sonuç ve bu sürece hakim bir doktorla ilerlemek.

Transferden sonraki 11. gün yapmamızı söylemişti doktorumuz, şimdi 2 gün sonra tekrar yaptırıcaz rakamın katlanması gerekiyor.

Bu arada şunu belrtmek isterim, şuanki doktorumla tedaviye başlama kararı vermeden önce istanbuldaki isim yapmış tüm doktorları dolaştım, yaklaşık 3000 tl muayene ücreti ödedim hepsinin yaklaşımını ve süreçle ilgili planlamalarını dinledim, ilk denememi Bahçeci Fulya kliniğinde yapmıştım sonuç negatifti. Tedaviye başlayacak olan arkadaşlar size tavsiyem doktorunuzu iyi seçin. Benim tedavim yaklaşık 1 yıl sürdü, arada laparaskopi operasyonu geçirdim, hormonlarım istenilen düzeyde olmadığı için transfer için aylarca bekledim, ama mühim olan sonuç ve bu sürece hakim bir doktorla ilerlemek.
Kesinlikle haklısınız ama doktorun işine hakim olup olmadığını malesef birlikte denemeden bilemeyebilşyoruz. Biz uzmandır diyerek zaten doktorumuza güvenerek çıkıyoruz yola. Belki şans belki kısmet ama tecrübelere de kulak vermek gerek tabiki.kaç yıldır bebek içşn uğraşıyordunuz? Tüp bebek en son denediğiniz yöntem miydi? Başka tedaviler denediniz mi? Bir de transferden 11 gün sonra demişsiniz. Yani adetinize 2-3 gün kala mı test yaptınız. Transfer adetin kaçınci gününe denk geldi?

Merhabalar,
Tebrik ederim masallah Allah kucagina almayi nasip etsin:) ilk tedavinide mi orada yaptırdın biraz tedavi şeklini anlatırsan cok sevinirin bende su anda arastırma yapıyorum henüz tam karar veremedim... sevgiler

Kesinlikle haklısınız ama doktorun işine hakim olup olmadığını malesef birlikte denemeden bilemeyebilşyoruz. Biz uzmandır diyerek zaten doktorumuza güvenerek çıkıyoruz yola. Belki şans belki kısmet ama tecrübelere de kulak vermek gerek tabiki.kaç yıldır bebek içşn uğraşıyordunuz? Tüp bebek en son denediğiniz yöntem miydi? Başka tedaviler denediniz mi? Bir de transferden 11 gün sonra demişsiniz. Yani adetinize 2-3 gün kala mı test yaptınız. Transfer adetin kaçınci gününe denk geldi?
Biz 10 yıldır evliyiz, çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde eşimle gidip birer chek-up yaptırdık, o aşamada eşimde azospermi tesbit edildi, doktorum aşılama ile oyalanmayın direkt tüp bebek tedavisine başlayın dedi, 2011 yılında araştırmalarım sonucunda tecrube ve donanım olarak en iyi klinik olduğuna karar verdiğimiz Bahçeci Fulya kliniğinde tedaviye başladık, 5 embriyo elde edildi, 5.günde 2 ebriyo transfer edildi ve sonuç negatifti, bu arada kalan embriyolar da çöpe gitti, dondurma yapılmadı. Negatif sonucu alınca sebep sorguladık tabi ama bazen böyle olabiliyor şeklinde cevap alınca ve o yıkımdan sonra uzun bir süre toparlanamadım.
Bir sonraki deneme için cesaretimizi topladığımızda yakınımız olan bir kadın doğum uznamanın kızıyla ilgili tecrubesini öğrendik, kızının yumurtalıklarındaki kistlerden dolayı görüştüğü tüm prof lar her 2 yumurtalığının da alınması gerektiğini savunurken, ki kız daha bekar ve çocuğu olma ihtimalinin elinden alınması demek, Yücel Karaman kızın yumurtalığının birini kurtarıyor. Daha sonra 6 kez düşük yapmış ve bebek sahibi olamayan bir yakınımı oraya yönlendirmiş ve şuan 10 yaşında sağlıklı bir evladı var., kadın doğum uzmanı yakınımızın 40 yaşındaki bir hastasını tek yumurta ile evlat sahibi olmalarını sağlamış, tüm bu tecrubelerden sonra ve doktorla görüştükten sonra bizim tercihimiz de ondan yana oldu.
Normalde adetimin başlaması gereken günden 1 gün sonraya denk geldi test günü. Test günü embiyonun kaçıncı gün embriyosu olduğuna da bağlı bildiğim kadarıyla, bizim tek emriyomuzun gelişimi 1 gün geriden ilerliyordu bu yüzden 6. gün donduruldu.

Tebrik ederim masallah Allah kucagina almayi nasip etsin:) ilk tedavinide mi orada yaptırdın biraz tedavi şeklini anlatırsan cok sevinirin bende su anda arastırma yapıyorum henüz tam karar veremedim... sevgiler
Teşekkürler, bizim karar vermemizdeki etkenlerin bir kısmını biraz anlattım, diğer detayları da eklemek gerekirse biraz uzun ama şöyle anlatabilirim.
- Benim miyomlarım vardı ve tüplerimden birinde sıvı birikmesi vardı, görüştüğüm tüm doktorlara rahim filmimi gösterdim, Yücel bey dışında hiçbiri müdahale gerek demedi Mustafa Bahçeye(tecrubesi ve başarılarını duyduğum için) özellikle sordum sizce bu miyomların alınması gerekmiyo mu biri tüplereden birini tıkamış, gebelikte de büyüdüklerini biliyoruz dedim, eğer isterseniz alırız dedi. Bu riski doktorun düşünmesi gerektiğini düşünüyorum benim değil diye düşündüm. Yücel bey bize şöyle bir açıklamada bulundu; miyomlardan biri tüpe baskı yapıyor ve tüpün tıkanmasına sebep olmuş eğer oradan rahim içinde biriken sıvılar atılamazsa düşük ve erken doğum riski ortaya çıkar ve bu da rüm tedaviyi riske atmak demek dedi.
-Tedaviye başlamadan önce tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmak için Yücel bey bir dünya test istedi eşimden ve benden, genetik tarama, pıhtılaşma zamanı vb. Bahçeci Fulya kliniğinde anne babadan genetik tarama istenmiyor direkt embriyoya genetik test uygulanıyor, ve embriyo başına test ücreti 1000 tl idi, anne baba taşıyıcı ise bebeğe geçer zaten neden böyle bir masraf daha yükleniyo hastalara, 10 embriyo oluşsa kaç kişinin gücü yeter bu testlere, bu yüzden Yücel beyin yaklaşımı daha mantıklı gelmişti bize.
- Birde beni Bahçeci Fulya kliniği ile ilgili irite eden diğer bir olay şu oldu, Mustafa Bahçeciye muayene oldum, muayene odasından çıkarken dedi siz giyinin odanıza geçin ben geliyorum dedi, giyindim ve muayne odasından çıkarken Mustafa bey başka bir muayne odasında başka bir çiftle görüşüyordu, ve bizim yanımıza asistanı geldi, bir zahmet ben size muayne olmak için günlerce beklemişim, dünyanın parasını vermişim 15 dakikalık sürenin tamamında bize odaklanın, asistanı(ki o da doktor) bize ilaç raporu hazırladı, tedaviye başlayacaksak ilaçlara başlamamız gerektiğini söyledi o arada geldi Mustafa bey ve dedi soracağınız bişey olursa asistanım size yardımcı olacak, biz asistanı ile tedavi planlamadık bu nasıl bir yaklaşım. Sonra oradan çıktık tedavi ücreti için muhasebeye gittik sorumlu yoktu, dediler sizi biz arayalım dedim tamam, aradılar tedavi ücretlerini test ücretlerini söyledi, dedim biz eski hastanızız bu gibi durumlarda herhangi bir opsiyon oluyor mu dedim, dedi ki pozitif sonuç almışsınız, başımdan kaynar sular döküldü, dedim siz bizim dosyamızı incelediniz mi, dedi evet, dedim emin misiniz çünkü ben hamilelik yaşamadım, negatif sonuç aldım tedaviden, dedi ki 300 tl indirim yapıyoruz bu durumlarda, ve o an karar verdim bu klinikte tedavi olmayacağım.
- Yaşım gereği yumurta rezervimden endişe ettiğim için Yücel beyle şöyle bir süreç planladık; önce yumrta geliştirme ve toplama yapıldı, 6 yumurta toplandı, 4'ü döllendi, sadece 1 tanesi 5.ci güne kadar gelişimine devam ettim ve onu dondurduk.
- Sonra miyomlarımın alınması ve tüpün bağlanması için laparaskopi yaptı Yücel bey(bu operasyonlarda dünyadaki en tecrubeli doktorlardan biri olduğunu öğrendim) operasyon sırasında tüpe baskı yapan miyom alındıktan sonra tüpün açıldığını ve bağlanmasına gerek kalmadığını söyledi, böylece rahim temizlendi ve tüpler açıldı.
- Rahmin toparlanması için 3 ay bekledim, sonrasında transferin planlanması için kontrole gittiğimde hormon tahlili yapıldı ve progesteron olması gerekenden yüksek çıktı, 3-4 ay boyunca progesteron hormonu olması gereken oldukça yüksek çıktığı için hep bir sonraki ay'a ertelendi transfer, ideal koşullar sağlanmadan tüm tedaviyi çöpeatmayalım dedi ve ona güvendik.
- Nihayet ocakta adetimin 2. günü gittim ve progesteron düşmüştü, ve transfer öncesi ilaçlara başladım. 25 ocak adetimin 2. günüydü, transfer 13 şubatta yapıldı ve test 24 şubatta yapıldı.

Açıkcası ben böyle şeyler okuyunca umutsuzluğa kapılıyorum.korkuyorum. Kendim için... bu kadar zor mu ya bu iş? Hem maddi hem manevi çok çok zor. Umudum kırılıyor ne yalan söyliimo_O

Açıkcası ben böyle şeyler okuyunca umutsuzluğa kapılıyorum.korkuyorum. Kendim için... bu kadar zor mu ya bu iş? Hem maddi hem manevi çok çok zor. Umudum kırılıyor ne yalan söyliimo_O
Umutsuzluğa kapılmayın ne olur, size umut olsun diye paylaşıyorum yaşadıklarımı, bu arada benim uzayan tedavi sürecimde yakın bir arkadaşımı daha yönlendirdim Yücel bey'e onların sorunu sperm morfolojisi bözukluğu idi, o benden önce evladını kollarına aldı Hoppa.Darısı hepimizin başına. Anlattıklarım biraz reklam yapmak gibi gelebilir ama gerçek ben bu doktora çok güveniyorum, kesinlikle paragöz biri değil, mütevazi ve güleryüzlü bir doktor. Brüksel'de kliniği var ayın 1 haftası orada oluyor, Brüksel de senelerce çalışmış tüp bebek konusunda ve şunu da öğrenmiştim Brüksel kraliyet ailesinin doktorluğunu yapıyormuş orada çalıştığı süreçte.

Umutsuzluğa kapılmayın ne olur, size umut olsun diye paylaşıyorum yaşadıklarımı, bu arada benim uzayan tedavi sürecimde yakın bir arkadaşımı daha yönlendirdim Yücel bey'e onların sorunu sperm morfolojisi bözukluğu idi, o benden önce evladını kollarına aldı Hoppa.Darısı hepimizin başına. Anlattıklarım biraz reklam yapmak gibi gelebilir ama gerçek ben bu doktora çok güveniyorum, kesinlikle paragöz biri değil, mütevazi ve güleryüzlü bir doktor. Brüksel'de kliniği var ayın 1 haftası orada oluyor, Brüksel de senelerce çalışmış tüp bebek konusunda ve şunu da öğrenmiştim Brüksel kraliyet ailesinin doktorluğunu yapıyormuş orada çalıştığı süreçte.
Evet adını görünce ben de araştırdım biraz başarıları aşikar. Ama ben urfadayım malesef. İstanbul benim için hem maddi hem manevi büyük külfet olur. Kalacak yer sıkıntı sürekli git gel yapamam. İşte o noktaya gelmekten korkuyorum. Tüp tedavisine mecbur kalmaktan. :KK61:Ama yinede içimde normal yoldan hamile kalacağım hissi var nedense. İnşallah tüm bunlara gerek kalmaz yoksa işimiz çok çok zor.birkaç ay daha beklerim bir de aşılama denerşm bu arada, olmadı direk tüp bebek napalım

Back
X