Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Haremiz Haremiz , Aylin42Konya Aylin42Konya sizlerin yumurta takipleri nasıldı.
Aylin42 senin yumurta büyümesi cok erken oluyordu doktoruna sordun mu sebebi nedir veya problem içeren bir durumu varmı diye. Cünkü bugun doktorum 2 gündür hasta olunca farklı bir doktora gittim. Bugun de adetimin 13.günü yumurtam 22 mm olmuş bana bu kist dedi. Adetimin 9.günü 18 mm idi deyince adetin 9. 18mm yumurta olamaz cok cabuk buyumus gibi birseyler söyledi önce. sonra istersen çatlatma vereyim dedi. sanki ben doktorum da istersen diyor. biri yumurtan cok güzel diyor diğeri kist diyor. ne oluyor anlamadım. Caplarini bilmemekle beraber Cok buyumus yumurtalara çatlatma yapmıyorlar diye biliyorum ne yapacagimi sasirdim acikcasi.
kist ise çatlatma iğnesi ile beraber daha fazla büyüyüp kiste döner mi
kist değil yumurta ise çatlama problemim varsa kaçırmış olurum diye de uzuluyorum.
canım çok büyüyüp kiste dönüşen yumurtaların adetle birlikte atıldığını duymuştum. O yüzden hiç merak etme ve evet adetin 9. günü ilaçsız o kadar büyümemesi gerekiyor. Büyümüşse bile istersen demeyip çatlatma iğnesi vermeliydi. Çünkü zaten olgunluğa erişmiş. çatlamasını beklemek hata. belki çatlamayacak daha da büyüyüp işe yaramaz hale gelecek bilemeyiz ki. hazır büyümüşken çatlatma ile şansınızı denemeliydiniz. olsun diğer ay inşallah. belkide çatlamıştır.
ben ilk defa klomen ve çatlatma iğnesinden sonra fena halde sancı çektim ve yumurta çatladığında böyle sancı olacağını söylediler. Hemen aynı akaşam yani çatlatma iğnesinden 1 gün sonra ovülasyon testi yaptım ve ilk defa çift çizgiyi gördüm. Hemen akşam da çalışma yaptık zaten. bakalım, kısmet artık. Biz elimizden geleni yapıyoruz taktir allahın. Ama preseed jel siparişi vermiştim. tam çalışma gününe yetişemedi. ertesi gün geldi kargodan. Kısmet artık.

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.. zaten sende de iki tüpte sorun var ve rahimle bağlantıları kesilecekse, tüp benekten başka çare Yok. Bu arada benim tüplerim alınmadı, rahimle bağlantısı kesildi. Yani Rahime bağlantı yerlerinden bir kaç cm kadar kesilmiş ve uçlarını yakarak körelmişler. Bu operasyon geri çevrilemez bir operasyon, yani yarın hadi tekrar bağlayalım demek mümkün değil. Doktorumun aktardığı kadarı ile de yumurtalara bir zararı Yok. Bizim 3 tane embriyoyu evvelinde biriktirme şansımız oldu, ama ileride tekrar embriyo biriktirmeniz gerekirse, biriktireceğiz. Doktorum sadece hazır biriktirebiliyorken,biriktirelim diye düşündü.
Umarım hakkımızda hayırlısı olur..
Evet, geri dönüşü olmayacak, neyse zaten normal yoldan olması da zormuş. İnternetten araştırdığıma göre, yumurtalara zarar sadece çikolata kisti temizlendiğinde olabiliyor sanırım.

:spor::spor:cok iyi oldu aydınlattın.bende bunun hakkında ne düsunduğünüzü merak ediyordum.ilk olumlu bilgiyi aldım buradaki.demek bu üclü iyi geliyor.bende 5. Gun ve pgt yapiliyor.sira cizik atmada o zaman.era testine ne diyorsun cnm?? Doktorum yapalım dedi birde cd56 bagısiklik testi.era testi rahmin en iyi tutunacaģı gunü gosteriyir 4000 tl.
Cizik atmak ne kadar ? Faydalı olan bu mu ?era kalsin mi ki ?
Senin doktorun ve yerin neresi birde arkadasın dogum yapmıs kac yasında hamile kaldı cnm :oops:
Esimde kimle mesajlasiyorsun diye bakiyor bu kadar bitmeyen mesajlara.haa su cocuk meselesi sizin diyor saka yapıyor ama kontrolünu de arada yapıyor :halay:
canım merhaba,
bizim çocuk meseleleri konuş konuş biter mi?:))
Ben ERA testini senden duydum canım, hiç malumatım yok:ıslık:
rahme çizik attırmak bedava sanırım çünkü çok kolay bir işlemmiş bana da para ile ilgili bir şey demediler.
Benim arkadaş 35 yaşında falandır ama uzun zamandır uğraşıyordu kendisi, neyse ki en son bu üçlü için doktor ile pazarlık yaptı, kesinlikle istiyorum diye. ve sonunda muradına erdi:)
haydi hepimiz için hayırlısı olsun:)

Canım bende hem çikolata kisti var hemde 2 tane miyom , yaşımda ilerledi tabi , size umut olsun diye yazıyorum , ilk denememde tuttu Allaha şükür umudunuzu sakın kaybetmeyin , tüp bebekte ilk denemem ama normal yollarla bir kızım var 2 tanede kaybım 5 yıldır bunu bekledik biz , kürtajlardan dönerken kızıma bakıp şükrediyordum Rabbim ben bu acıyı böyle yaşarken hiç yavrusu olmayanlar ne yapsın yinede onları anlayamam çektikleri acıyı anlayamam diyordum , Rabbim düşmanımı bile evlat hasretiyle sınamasın.
bu uğurda bu yolda uğraşan tüm kardeşlerim Rabbim tez vakitte sizlerede nasip etsin inşallah mis kokulularından, sağlıklısından.
Teşekkürler canım benim, inşallah:KK46:

benim doktorum adet zamanında kontrol etmedi ki beni ezbere 5.gün klomene basla dedi ben de basladım. önceden kalma kist degildir inşallah. Bugunku başka doktor da adetin 9. günü 18mm yumurta cok büyük o kadar erken büyümez deyince aklima geldin. Ne kadar ilginç değil mi herkes farklı seyler soyluyor : )
o zaman çatlatma iğnesini alayim aksama da vurulayım . göbektenmiydi bu iğne.
Arkadasim simdi aklima geldi.K.kulubunde okudum cok kisi yazmis.Igne kistide buyutuyor.Aameliyatlik bile olanlar varmis.Tekrar gitsene dr a baksin bi.Ne olmus duruyor mu?Belkide yumurtaydi ve catladi.Zaten goremezse bazi dr lar goremiyormus yada kuculmusse kesin yumurtadir o Ama igneye bisey diyemicem canim.Eger gercekten kistse igne riskli olur diye dusunuyorum.

Bak ne yap biliyor musun bence?Daha once ignesiz klomen denemen oldu mu?Eger olmadiysa bu ay bi denersin.Bakalim yumurtan kendiliginden catlicak mi?Bunu da nasil ogrenecegini biliyorsundur.Adetin 21-23. Gunleri arasinda progesterana baktirican.Saglik ocaginda yapiyorlar.Hatta kan vermisken betada istersin.Tedavi gordugunu soyleyince yapiyorlar canim.

canım sıkma canını vardır herseyin bir hayrı. Zaten amaç sıvı geçişini kapatmak. Onceki doktoruna ne kadardır gidiyorsun bilmiyorum ama ben tam 1 sene boyunca prolaktinim 80 küsürlerde tedavi gördüm özel hastane doktoru ve tanidikti : ). yani bana hiçbir tahlil yaptırmadan 1 sene tedavi uyguladı. o ilaçlar bu iğneler derken 1 senemi yedim :KK43:
bu tarz doktorlar bizim yönlendirmemiz gereken doktorlar. biz yönlendireceksek sen niye doktor oldun.
Insan sinirleniyor isyan edesi de geliyor ama ne yapalım kı Memleketimin yüzde yüze yakın doktorları böyle.
Hiç kafana takma bence, ben de takmamaya çalışıyorum:) ben de önce başka bir doktora gittim; rahim filmi vs istemedi. 2 opu, 1 transfer ve sonuç negatif. Sonra kk den okuyup rahim filmi istiyorlarmış baştan, neden biz yapmadık dediğimde , biz 3 negatiften sonra istiyoruz klinik olarak dediler. Yani seni beni düşünmüyor sistem, neyse ben de kliniği değiştirdim, bahçeci ye geçtim. İlk yaptıkları şey rahim filmi ve eşim&benden kromozom testi istemekti. İyi ki kısa zamanda kliniği değiştirme kararını almışız diyorum şimdi. Bu arada sana tavsiyem ameliyata girmeden doktoruna ameliyatın cd sini , Ameliyat sonrasında almak istediğini söyle. Ben öyle yaptım. Aklında birşey kalmasın. Kimi ameliyatların başarısız olduğundan, Rahime sıvı akmaya devam ettiğini ve sorunun giderilemediğini okuyorum buradan. En azından elimizde cd olmuş olur, sonraya ışık tutması açısından. Ameliyatı da bu ameliyatı çokça yapan( mümkünse kendi dr un) birisine yaptırmanı üne tavsiye ederim poppy73.
Sevgiler

canım çok büyüyüp kiste dönüşen yumurtaların adetle birlikte atıldığını duymuştum. O yüzden hiç merak etme ve evet adetin 9. günü ilaçsız o kadar büyümemesi gerekiyor. Büyümüşse bile istersen demeyip çatlatma iğnesi vermeliydi. Çünkü zaten olgunluğa erişmiş. çatlamasını beklemek hata. belki çatlamayacak daha da büyüyüp işe yaramaz hale gelecek bilemeyiz ki. hazır büyümüşken çatlatma ile şansınızı denemeliydiniz. olsun diğer ay inşallah. belkide çatlamıştır.
ben ilk defa klomen ve çatlatma iğnesinden sonra fena halde sancı çektim ve yumurta çatladığında böyle sancı olacağını söylediler. Hemen aynı akaşam yani çatlatma iğnesinden 1 gün sonra ovülasyon testi yaptım ve ilk defa çift çizgiyi gördüm. Hemen akşam da çalışma yaptık zaten. bakalım, kısmet artık. Biz elimizden geleni yapıyoruz taktir allahın. Ama preseed jel siparişi vermiştim. tam çalışma gününe yetişemedi. ertesi gün geldi kargodan. Kısmet artık.
Haremiz Haremiz catlatma ignesi verdi de nasıl bir igneyse bulamadım hicbir eczanede muadil vardi devletin karsilamadigi 50küsürTL onu aldim. Preseed ben de kullandim ama kullanim amacim kuruluktu. Birkac kullanımlıgım daha var. Insallah sana iyi gelir.
Arkadasim simdi aklima geldi.K.kulubunde okudum cok kisi yazmis.Igne kistide buyutuyor.Aameliyatlik bile olanlar varmis.Tekrar gitsene dr a baksin bi.Ne olmus duruyor mu?Belkide yumurtaydi ve catladi.Zaten goremezse bazi dr lar goremiyormus yada kuculmusse kesin yumurtadir o Ama igneye bisey diyemicem canim.Eger gercekten kistse igne riskli olur diye dusunuyorum.

Bak ne yap biliyor musun bence?Daha once ignesiz klomen denemen oldu mu?Eger olmadiysa bu ay bi denersin.Bakalim yumurtan kendiliginden catlicak mi?Bunu da nasil ogrenecegini biliyorsundur.Adetin 21-23. Gunleri arasinda progesterana baktirican.Saglik ocaginda yapiyorlar.Hatta kan vermisken betada istersin.Tedavi gordugunu soyleyince yapiyorlar canim.
Aylin42Konya Aylin42Konya düsünmedim degil ama sonra dedim ki ya yumurta ise ve igne istiyorsa. Sonra da vurdurdum.
Bu igneden sonra agri sizi karin sisligi falan olması gerekiyordu (internetten baktım da ) bende hic birsey yok. Etki mi etmedi acaba. Sen kan testi yaptirdin mi

D den77 Bilgiler icin teşekkür ederim. Burada hiçbir merkezi ya da doktoru yargılamak istemem. Ancak benim ilk gittiğim yer Bahçeci Umut'tu. Film ve kromozom testi istemediler. İkinci yer arkadasimdam film ve test (daha önce bir düşüğü olduğu için) benden de film istedi.

D den77 Bilgiler icin teşekkür ederim. Burada hiçbir merkezi ya da doktoru yargılamak istemem. Ancak benim ilk gittiğim yer Bahçeci Umut'tu. Film ve kromozom testi istemediler. İkinci yer arkadasimdam film ve test (daha önce bir düşüğü olduğu için) benden de film istedi.
Valla çok enteresan, aynı klinikteki doktorlar arasında bile farklılık oluyor. Şu an nereye gidiyorsun?

Bahçeci Fulya , Erbil Yağmur. Hakkımızda hayırlısı olsun
Seninde ayni doktor ve memnun olmana sevindim.bende erbil yagmura gidiyorum memnunum.sizin yaşa kromozom testi istiyor.oradan bir hasta ile arkadaşım 40.5 yaşında onunda seninle aynı kromozom testi yapılmış karı kocaya.benden de 5. Gun embriyosuna NGS genetik test istendi.yasım sizden buyük diye bence.
Aret Kamar. Senin hangi Bahçeci?
Aret Kamarda sayende oğrendim daha onceki mesajindan.iyi bir doktor.nasıl bir tedavi uygulayacaktı sana ? Bize anlatir misin faydalanalım :KK16:

Bahçeci Fulya , Erbil Yağmur. Hakkımızda hayırlısı olsun
Seninde ayni doktorda ve memnun olmana sevindim.bende erbil yagmura gidiyorum memnunum.sizin yaşa kromozom testi istiyor.oradan bir hasta ile arkadaşım 40.5 yaşında onunda seninle aynı kromozom testi yapılmış karı kocaya.benden de 5. Gun embriyosuna NGS genetik test istendi.yasım sizden buyük diye bence.
Aret Kamar. Senin hangi Bahçeci?
Aret Kamarda sayende oğrendim daha onceki mesajindan.iyi bir doktor.nasıl bir tedavi uygulayacaktı sana ? Bize anlatir misin faydalanalım

Merhabalar, Aret Kamar'ı ben de duymuştum, daha sonra tesadüfen aradığım bir arkadaşımın onda tedaviye başlayacağını duydum, ben de onunla devam etme kararı aldım. Çoook doğal ve içten bir doktor. Konuşuyor, ağzından lafı kerpetenle almak zorunda kalmıyorsunuz. 5. gün olayına farklı yaklaşıyor. 40 yaşın üstünde 5. güne gitmek daha da riskli diyor. 5. günü embriyoyu çöl ortamında bırakmak olarak tanımlıyor. 25 yaşındaki birini çöl ortamına bırakmak ile 40 yaşındaki birini çöl ortamına bırakmak arasında fark var diyor. Genetik test ile ilgili de, örneğin genetik testten çıkmayan bir embriyo, anne karnında kendini düzeltme, onarma şansı var diyor. Tabi, unutmamak lazım, bu işte hiçbir şeyin kuralı yok. Bu onun yaklaşımı.
Ben henüz tedaviye başlamadım. Önce rahim filmi istemişti. Tüplerim arızalı çıkınca önce laparoskopi olacağım ilk reglim bitince, yani nisanın ilk haftası gibi. Ardından kısmetse başlayacağız. Arkadaşım başladı, 41 yaşında. Ondan da rahim filmi ve kromozom testi istemişti. Sorun çıkmadı, tedaviye başladılar. İlk gittiğinde, adetin 3. günü iğne vermemiş, Klomen vermiş, sonraki günlerde iğneye dönmüş. 7 yumurtası çıktı. Bugün 3. gün transferi olacak.
Aklıma gelenler bunlar...

Back
X