Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Senin yasin kacti arkadasim ,niye ngs yapiyor erbil bey acgh den daha mi ileri bir uygulama yoksa sizin esinizle genetik testle alakali biseyler oldugu icinmi
Yasım 43 e yeni girdim.genetik teste; bahceci fulya hastaları burada forumundan bir üye, NGS dedi.bende o yüzden soyledim.ismi acgh genetik test bende oyle biliyordum

Merhabalar, Aret Kamar'ı ben de duymuştum, daha sonra tesadüfen aradığım bir arkadaşımın onda tedaviye başlayacağını duydum, ben de onunla devam etme kararı aldım. Çoook doğal ve içten bir doktor. Konuşuyor, ağzından lafı kerpetenle almak zorunda kalmıyorsunuz. 5. gün olayına farklı yaklaşıyor. 40 yaşın üstünde 5. güne gitmek daha da riskli diyor. 5. günü embriyoyu çöl ortamında bırakmak olarak tanımlıyor. 25 yaşındaki birini çöl ortamına bırakmak ile 40 yaşındaki birini çöl ortamına bırakmak arasında fark var diyor. Genetik test ile ilgili de, örneğin genetik testten çıkmayan bir embriyo, anne karnında kendini düzeltme, onarma şansı var diyor. Tabi, unutmamak lazım, bu işte hiçbir şeyin kuralı yok. Bu onun yaklaşımı.
Ben henüz tedaviye başlamadım. Önce rahim filmi istemişti. Tüplerim arızalı çıkınca önce laparoskopi olacağım ilk reglim bitince, yani nisanın ilk haftası gibi. Ardından kısmetse başlayacağız. Arkadaşım başladı, 41 yaşında. Ondan da rahim filmi ve kromozom testi istemişti. Sorun çıkmadı, tedaviye başladılar. İlk gittiğinde, adetin 3. günü iğne vermemiş, Klomen vermiş, sonraki günlerde iğneye dönmüş. 7 yumurtası çıktı. Bugün 3. gün transferi olacak.
Aklıma gelenler bunlar...
Sonuçtan bizi de bilgilendirir misin.evet embriyo icin kötü.ama ne olacagı belli degil.sonuç negatif oldugunda hemen embriyonuz kötü oluyor.embriyoya kotü demeyecek doktor o zaman.sende iyi yaptın 5. Güne gitmemisti hatirliyorum illa 5. Gün beklenmesin tabi.benimde kalan 2 embriyom 6. Günü gelisimleri durdu.artik kötü oldugu icin mi durdu.yoksa o kültür ortamında daha fazla dayanamadi mi bilmiyoruz.bana transfer edilselerdi tutmayabilirdi de.
Erbil beyde sadece bana 5. Gun uyguluyor.cok iyiymisim gibi bana acımıyor.:KK48: 40.5 yaşında hastasına aret bey gibi eşlere genetik test yapti erbil bey.3. Gun embriyosu dondurdu 3 tane.onları transfer edecek.ama era testi histeroskopiden sonra.ben doktora ne gerekiyorsa yapalım gibi konuşmustum.ondan sert gidiyor :KK51: bundan sonrasında tedaviyi değiştirebilirde...

Sonuçtan bizi de bilgilendirir misin.evet embriyo icin kötü.ama ne olacagı belli degil.sonuç negatif oldugunda hemen embriyonuz kötü oluyor.embriyoya kotü demeyecek doktor o zaman.sende iyi yaptın 5. Güne gitmemisti hatirliyorum illa 5. Gün beklenmesin tabi.benimde kalan 2 embriyom 6. Günü gelisimleri durdu.artik kötü oldugu icin mi durdu.yoksa o kültür ortamında daha fazla dayanamadi mi bilmiyoruz.bana transfer edilselerdi tutmayabilirdi de.
Erbil beyde sadece bana 5. Gun uyguluyor.cok iyiymisim gibi bana acımıyor.:KK48: 40.5 yaşında hastasına aret bey gibi eşlere genetik test yapti erbil bey.3. Gun embriyosu dondurdu 3 tane.onları transfer edecek.ama era testi histeroskopiden sonra.ben doktora ne gerekiyorsa yapalım gibi konuşmustum.ondan sert gidiyor :KK51: bundan sonrasında tedaviyi değiştirebilirde...
Tabi, bilgilendiririm. Doktorlar fazla sorumluluk almak istemiyor, haklılar mı haksızlar mı tartışılır. Biz takip edeceğiz ve talep edeceğiz. Şu yaş faktörüne de çok mu takılıyorlar acaba. Bir de böyle deneyelim dedik. İnsan biyolojisinin inanılmaz ve hala tıp biliminin çözemediği onarma ve iyileştirme gücü var.
6. güne niye gittiler ki, 6. gün yaşaması daha da zor diye okudum çünkü.
Tedaviyi değiştirmeleri ve alternatif düşünmeleri gerekir tabi. Nasıl biz hayattaki sorunlarımızla baş ederken çözemeyince farklı yollar deniyoruz, aynı olmalı. Ama benim ilk doktora sorduğumda, size gelsek tekrar ikinci deneme için farklı ne yaparsınız diye, hiçbir şey, belki ilaç dozlarını değiştiririm demişti.

Arkadaşlar bugün bir doktora gittim rahme çizik atalım dedi. Bu faydalı birşey mi? Tutunmayı mı kolaylaştırıyor? Aranızda yaptıran var mı?

Tabi, bilgilendiririm. Doktorlar fazla sorumluluk almak istemiyor, haklılar mı haksızlar mı tartışılır. Biz takip edeceğiz ve talep edeceğiz. Şu yaş faktörüne de çok mu takılıyorlar acaba. Bir de böyle deneyelim dedik. İnsan biyolojisinin inanılmaz ve hala tıp biliminin çözemediği onarma ve iyileştirme gücü var.
6. güne niye gittiler ki, 6. gün yaşaması daha da zor diye okudum çünkü.
Tedaviyi değiştirmeleri ve alternatif düşünmeleri gerekir tabi. Nasıl biz hayattaki sorunlarımızla baş ederken çözemeyince farklı yollar deniyoruz, aynı olmalı. Ama benim ilk doktora sorduğumda, size gelsek tekrar ikinci deneme için farklı ne yaparsınız diye, hiçbir şey, belki ilaç dozlarını değiştiririm demişti.
poppy73 poppy73 bende 6. Gune gitmesi daha zor diye okudum. 6. Gune bekletme nedeni suymuş.3. Gune hepsi iyi geldi (zaten 3 taneler) 5. Güne geldiginde 1 i cok iyi 2 si yavaş gelisiyor dendi.yarın ki durumuna bakacagız ona gore karar verecegiz.6. Gun ise gelisimleri durdu . Durur tabi :) ama olsun. Şans nasip kısmet..

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün bir doktora gittim rahme çizik atalım dedi. Bu faydalı birşey mi? Tutunmayı mı kolaylaştırıyor? Aranızda yaptıran var mı?
Burada yeni konusu gecti.iyi birsey.tutunmaya cok etkisi var deniyor. bunu doktordan isteyip hamile kalan arkadasi vardi konu buydu.ücreti ne kadar ki ? doktorun sana nasil tedavi uyguluyor ?bende düsunmeye basladim cizik atilmasinı..doktora gittiğimde sormak istiyorum

Burada yeni konusu gecti.iyi birsey.tutunmaya cok etkisi var deniyor. bunu doktordan isteyip hamile kalan arkadasi vardi konu buydu.ücreti ne kadar ki ? doktorun sana nasil tedavi uyguluyor ?bende düsunmeye basladim cizik atilmasinı..doktora gittiğimde sormak istiyorum
Benim normal yüp bebek. Tedavi yok, henüz iğnelere başlamadık. Doktorla ön görüşme yaptım. Sgklı 2000 tl dediler

Benim normal yüp bebek. Tedavi yok, henüz iğnelere başlamadık. Doktorla ön görüşme yaptım. Sgklı 2000 tl dediler
Sansın bol olsun hayatguzel2015 hayatguzel2015 yine buradan paylasırsan seviniriz.az once seni diger formda gördumde, eski cağda kaldı bu yontem demis doktor.senin doktorda tavsiye etmisti.hangi hastNeye gidiyorsun ? Iyi bir yer mi

Selam kızlar bugün adetim başladı doktorumu aradım yarın gel dedi muayene edecek ve transfer için ilaç ve iğnelere başlayacağız dedi benden haberler böyle Rabbim hepimizin muradini versin tez zamanda inşallah :dua:
Şansın bol olsun canım. Ben de antep te bir tüp bebek merkez buldum adetten önce gidip bir keşif yapmak istiyorum. Olmuyor olmuyor işte napalım, yaş 43 kendi kendine gebe kalmak zormuş. Hiç böyle olacağı aklıma gelmezdi. Biraz uğraştırır ama olur diyordum. Vakit te kalmadı zor. Allahım umudumuzu bersin inşallah.

Şansın bol olsun canım. Ben de antep te bir tüp bebek merkez buldum adetten önce gidip bir keşif yapmak istiyorum. Olmuyor olmuyor işte napalım, yaş 43 kendi kendine gebe kalmak zormuş. Hiç böyle olacağı aklıma gelmezdi. Biraz uğraştırır ama olur diyordum. Vakit te kalmadı zor. Allahım umudumuzu bersin inşallah.
Valla benimde aklıma gelmezdi benimde yaş 40 dondurulmuş Embryo deneyecegizz bakalım 1 tane taze negatif sonucum var
Umarim son tedavimiz olur hepimizin

Back
X