Merhabalar, Aret Kamar'ı ben de duymuştum, daha sonra tesadüfen aradığım bir arkadaşımın onda tedaviye başlayacağını duydum, ben de onunla devam etme kararı aldım. Çoook doğal ve içten bir doktor. Konuşuyor, ağzından lafı kerpetenle almak zorunda kalmıyorsunuz. 5. gün olayına farklı yaklaşıyor. 40 yaşın üstünde 5. güne gitmek daha da riskli diyor. 5. günü embriyoyu çöl ortamında bırakmak olarak tanımlıyor. 25 yaşındaki birini çöl ortamına bırakmak ile 40 yaşındaki birini çöl ortamına bırakmak arasında fark var diyor. Genetik test ile ilgili de, örneğin genetik testten çıkmayan bir embriyo, anne karnında kendini düzeltme, onarma şansı var diyor. Tabi, unutmamak lazım, bu işte hiçbir şeyin kuralı yok. Bu onun yaklaşımı.
Ben henüz tedaviye başlamadım. Önce rahim filmi istemişti. Tüplerim arızalı çıkınca önce laparoskopi olacağım ilk reglim bitince, yani nisanın ilk haftası gibi. Ardından kısmetse başlayacağız. Arkadaşım başladı, 41 yaşında. Ondan da rahim filmi ve kromozom testi istemişti. Sorun çıkmadı, tedaviye başladılar. İlk gittiğinde, adetin 3. günü iğne vermemiş, Klomen vermiş, sonraki günlerde iğneye dönmüş. 7 yumurtası çıktı. Bugün 3. gün transferi olacak.
Aklıma gelenler bunlar...