Merhaba,
Ben Bahçeci Ankara'da başarıya ulaşanlardanım.
Önceki denemelerimde embriyo kalitesi çok kötü olmuştu, 5. güne sadece 1 tane ulaşıyordu o da yavaş gelişimli embriyo olmuştu. Bahçeci Ankara'da yumurtalarımın hepsi döllendi, 5. güne 4 tane embriyo ulaştı. Doktorum sperm seçiminde imsi yöntemini kullandıklarını söyledi. Yani daha büyütücü bir mikroskopla daha hassas bir seçim yapılmış oldu. Bunu daha önceki lablarda yapmamışlardı. Mesela Bahçeci'de benim hiç bir embriyom 5. gün yeterli büyüklüğe ulaşmamıştı. Hepsi 6. güne bekletildi, 6. gün parça alınıp genetik incelemeye gönderildi. 6. güne kadar bekletebilmeyi her merkez yapamıyor. Başka merkezdeki önceki denememden yavaş gelişimli embriyoyu 5.gün transfer ettiler, belki de embriyo ve rahim zaman uyumunda problem oluştu ve gebelik oluşmadı.
Transfer günü ilk önce en iyi kalitedeki embriyo çözdürüldü, ama mesela o embriyo kötü bir hale gelmiş, imha edildi. Aklıma bile gelmedi "demek ki laboratuar kötü" demek. Daha düşük kalitede olan diğer embriyo çözdürüldü ve onun ilk dondurulduğunu ana göre daha da iyileştiği söylendi. İnanın biraz muamma hangi embriyonun gelecek vaad ettiği. Bunları niye anlatıyorum?
Önemli olan laboratuara ve doktora güvenmek.
Siz de içinizden neresi geçiyorsa, zaman kaybetmeden orayı deneyin lütfen
gördüğüm kadarıyla Ankara da Labratuvar kalitesi en iyi sanırım Bahçeci. yaşadıklarından ve benimde tecrbelerimden anladığım bu. teşekkürler cevap için. Bahçeci ye daha sıcak bakıyorum artık