Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Teşekkürler sorduğun için.😊 Ben çok kararsızım yaş 45 malum.Tıp bilimine kafa tutarcasına defalarca denemek istiyorum ama öte yandan da herkesin bildiği gibi yıpratıcı bir süreç. Herseye rağmen Kasımda yakaladığım bir yumurtamla yapilan transfer sonucu ne kadar negatif olsa da bir ışık oldu benim için. Takviyelere devam ediyorum ve kök hücre tedavisini araştırıyorum deli gibi. Dünyada neler yapılıyor, her hasta için farklı tedavi yöntemleri farklı takviyeler,farklı dozajlar uygulanıyor. Turkiyede biraz ezbere gidiyor işler sanki. Yaş 45se ve kendi yumurtanla çocuk sahibi olmak istiyorsan delirmişsin gibi davraniyorlar ve acımasızca umudunu kırıyorlar. Hep söylüyorum, zaten farkındayız biz zorluğunun ve siz doktor olduğunuz için bize ekstra ne katabilirsiniz diye medet umdugumuzdan uğraşıyoruz. 38-40li yaslardaysaniz size şöyle dönüşler yapılıyor:Yumurta varsa 1 yumurta bile olsa umut vardır. 45seniz dönüş genelde şu şekilde: Yahu boşa kürek çekmeye ne gerek var,evet yumurta olabilir ama hamilelik olmaz olsa da sorunlu olur. Ama belki benim metabolizmik yaşım daha 37. Bunu ezbere nasıl belirliyorsun? Gerçekten bilim adına çalışma, araştırma yapan ve kendini sürekli yenileyen sadece paraya odaklamamış olan doktorlarla(varsa) karşılaşmamız dilegiyle. Sorduğun için tekrar teşekkürler. Gelişme olduğunda mutlaka yazicam
ah ahh 41 yaşındayım 37 den buyana bak guk vs bi deneyelim söyle böyle bence dr lar zor vakalara bulaşmak istemiyor tabi unku değilseniz hatta tv kendi programınız varsa siz vazgecsenizde onlar vazgecmez

merhaba CD56 ve CD19 pendik eğitim ve araştırma hastanesinde bedava yaptırsım sgk ile sonuç 2 haftaya çıkıyormuş 1 hafta sonra alıcam.özellerde bu testler pahalı ama yinede uygun yapan yerler var mesela 380 tl ye de buldum 2 sini 1.500 tl yede sadece CD56 yı 180 tl yapıyorlar
Pendikte hangi poliklinikten randevu alarak bu testleri yaptırdınız?

Aaaa!!! İ
Bireysel olarak düşününce saçma geliyor evet ☺ Ama normal bir evlilikte, bir sonraki eş ile kullanmak üzere yumurta toplatmak normal kabul edilmeyebilir. Evlilik kurumu ile pek bağdaşmıyor gibi.
Ancak sizinki gibi veya başka özel durumlarda bir çözümü özel bir izni vs vardır belki bilemiyorum. Bir araştırın isterseniz.

Benim bir tedavim sırasında eşimin şehir dışında olma durumu vardı, doktoruma sordum “ya gelemezse ne yaparız dondurup sonra dölleyebilir miyiz” diye, “Yapamıyoruz yasal değil” demişti doktorum. Detay sormadım bana çok gerekli olmadığı için. Bir araştırın derim
İlk defa duydum. İlginç geldi ama mantıklı ama ne bileyim gönül torpil geçiyor. Keşke ben de daha gençken yumurta toplatsaydım. Bekle bekle bu yaşlara geldik.

Merhaba canım bende daha yeni yaptırdım harmony test ikizlerim için. Dün sonucumu aldım şükür temizler yanı risk değeri 1/10,000 şeklinde düşük risk dendi. 9 gündür bekliyordum herkes stresli bekliyor bu normal. Inşallah güzel sonuç alırsın :KK200: Zaten ngsli embriyo için öyle bir olası mümkün değildir. Benim embroylar ngs yaptırmamıştık. 2li test zaten yaptırmadık detaylı ultrasona girmiştik.
Maşallah, Allah tamamına erdirsin. Yaşınız kaçtı ?

Bn 37 yasndaym. Hsg cektrelm dedigm doktr buna cok gerek yok simdilim vs dedi. Neye gore gerek yok diyor? Alttan muayene,boyle bir yorum yapmasi icn yeterli mi?
Tüp Bebek için gerekli işlem değilmiş ama ben yaptırdım. Başka yere gittiğimde doktora önceki tahlil vs verdiğimde hsg sordu onu da verdim. Bence yaptır. En azından normal yolla olmuyorsa bir sebebi elemiş olursun. Bendeki mantık buydu.

Tüp Bebek için gerekli işlem değilmiş ama ben yaptırdım. Başka yere gittiğimde doktora önceki tahlil vs verdiğimde hsg sordu onu da verdim. Bence yaptır. En azından normal yolla olmuyorsa bir sebebi elemiş olursun. Bendeki mantık buydu.
Bn gec evlndm 2 yillik evlyz ilk yil korundk sonra da cok sık birlikte olmdk. Gidip de 6ay denedik diyeblck durumda da deglm desem yaln olck..tekrar gdeym mi yoksa 6ay deneyip oyle mi gdym bilemedim

Bn gec evlndm 2 yillik evlyz ilk yil korundk sonra da cok sık birlikte olmdk. Gidip de 6ay denedik diyeblck durumda da deglm desem yaln olck..tekrar gdeym mi yoksa 6ay deneyip oyle mi gdym bilemedim
Doktor bize bir yıl bekleyin demişti. Keşke 6 ay deseydi. Zaman kaybettim bence. Siz de zamanınızı iyi değerlendirin işleme başlayın derim.

Bn 37 yasndaym. Hsg cektrelm dedigm doktr buna cok gerek yok simdilim vs dedi. Neye gore gerek yok diyor? Alttan muayene,boyle bir yorum yapmasi icn yeterli mi?
hsg cektirin. cunku tuplerin saglikli olup olmadigini ancak hsg ile gorebilir doktor. bazi doktorlar tup bebek tedavisine baslamadan istiyorlar sebebi ise tuplerde sivi birikmesi varsa zaman zaman rahime akarak embriyonun tutunmasini engelliyor ayrica rahimdeki anomalilerde hsg ile anlasiliyor. birebir bu surecleri yasamis biri olarak size bu konuda bilgi vermeyen doktorun cok da iyi niyetli olabilecegini dusunemiyorum.

hsg cektirin. cunku tuplerin saglikli olup olmadigini ancak hsg ile gorebilir doktor. bazi doktorlar tup bebek tedavisine baslamadan istiyorlar sebebi ise tuplerde sivi birikmesi varsa zaman zaman rahime akarak embriyonun tutunmasini engelliyor ayrica rahimdeki anomalilerde hsg ile anlasiliyor. birebir bu surecleri yasamis biri olarak size bu konuda bilgi vermeyen doktorun cok da iyi niyetli olabilecegini dusunemiyorum.
Tamam cok tesekkur ederim. Sagolun

Arkadaşlar kafam karışık, 43 yaşında anne olmaya çalışıyorum hatta 44 diyebilirsiniz. Son şansım denemek istiyorum. Sorum şu: Ankara'da Başkentte Zeyneoglu mu? Gürgan klinik mi? Yoksa Anatolia mi? Bu benim 3. Denemem olacak.

Merhaba arkadaşlar
Bende de olumlu haberler yok maalesef.
5. Negatif tüp bebekten sonra bir yandan donasyon araştırmaları bir yandan kendimizi toparlanma derken çok zorlanıyorduk.
Yalan değil, maddi manevi süründük kocamla. Allah'ım beterinden saklasın, şükür bugünlerimize diye diye hep ikimiz birbirimize destek olduk.
Yılbaşından 1,2 hafta önce yine adet olmuyorum, menapoz mu yükselen tiroid mi diye kan vereyim dedim. İlla beta hcg bakalım dediler, 0 küsurlu rakam çok ağlattığı için istemiyorum dedim, doktor dinlemedi, baktı.
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Öyle muhteşem günlerdi ki
Az mı şükrettik az mı sadaka dağıttık diye sorguluyorum kendimi...
Pazartesi oksapar ve crione jel yazdırmak için hastanede ölçülen tansiyon 19-10.
Hemen kardiyoloji sevk, tansiyon hapı başladı, bu haftayı raporla kapattı. Eve geçerken kanamam geldi. Hemen kliniğe koştuk, aspirini kes, o yapmış, bebek sağlıklı, kalp atışı hızlı.
Salı kanama devam, yeniden doktora koş, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Çarşamba kanama arttı, üniversite hastanesine koştuk, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Perşembe temizim, evdeyim, akşam saatlerinde resmen regl oluyorum,hem de şakır şakır. Acil kadın Doğum evine koştuk. Bebek solda, kanama sağda. Korkma iyisiniz dediler. Progestran yut dendi, yuttum. Tansiyon ölçümü 12-9
Perşembe gece tam uyumadan tuvalete girdim, gene kanıyor.
Olsun dedik, dayanalım, Cumartesi zaten kendi doktorumuzda randevu var.
Cuma yatarak ve bol kanamalı geçti.
Cumartesi öğlen 13'te randevu.
Maalesef kalp atmıyor.
Yerin kaç kat dibine girdik, hatırlamıyorum. 10+ bilmem küsur bebeğimiz var, kalbi atmıyor. O son gördüğümde kıpırdayan yavru şimdi sessizce duruyor.
Yarın işe gidip yıllık izin alacağız, durumu anlatacağız, aile büyükleri az önce öğrendi. Hep saklamıştık onu koynumuzda.
Salı günü operasyon ile alacaklar.
Çok uzattım biliyorum, affedin, içimi dökmek istedim.
İsyan etmiyoruz, kıyaslamıyoruz, neden demiyoruz da çok zorlanıyoruz.
Allah'ım şahit bu yolda yürüyen herkese ediyorum dualarımızı.
Bu bir imtihan bunu da biliyoruz.
Allah'ım zorumuzu kolaylaştırsın inşallah.

Merhaba arkadaşlar
5. Negatif tüp bebekten sonra bir yandan donasyon araştırmaları bir yandan kendimizi toparlanma derken çok zorlanıyorduk.
Yalan değil, maddi manevi süründük kocamla. Allah'ım beterinden saklasın, şükür bugünlerimize diye diye hep ikimiz birbirimize destek olduk.
Yılbaşından 1,2 hafta önce yine adet olmuyorum, menapoz mu yükselen tiroid mi diye kan vereyim dedim. İlla beta hcg bakalım dediler, 0 küsurlu rakam çok ağlattığı için istemiyorum dedim, doktor dinlemedi, baktı.
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Pazartesi oksapar ve crione jel yazdırmak için hastanede ölçülen tansiyon 19-10.
Hemen kardiyoloji sevk, tansiyon hapı başladı, bu haftayı raporla kapattı. Eve geçerken kanamam geldi. Hemen kliniğe koştuk, aspirini kes, o yapmış, bebek sağlıklı, kalp atışı hızlı.
Çarşamba kanama arttı, üniversite hastanesine koştuk, kese sağlıklı, kalp atıyor.
Perşembe temizim, evdeyim, akşam saatlerinde resmen regl oluyorum,hem de şakır şakır. Acil kadın Doğum evine koştuk. Bebek solda, kanama sağda. Korkma iyisiniz dediler. Progestran yut dendi, yuttum. Tansiyon ölçümü 12-9
Maalesef kalp atmıyor.
Yerin kaç kat dibine girdik, hatırlamıyorum. 10+ bilmem küsur bebeğimiz var, kalbi atmıyor. O son gördüğümde kıpırdayan yavru şimdi sessizce duruyor.
Yarın işe gidip yıllık izin alacağız, durumu anlatacağız, aile büyükleri az önce öğrendi. Hep saklamıştık onu koynumuzda.
Cok uzuldum Allah yar ve yardımcınız olsun🙏

Merhaba arkadaşlar
Sonuçlar açıldı.
Beta 277
2 gün sonunda 690 küsur
2 gün sonra 1400 küsur
Deliriyoruz karı koca
Kese görüldü
Kalp attı
Maalesef kalp atmıyor.
Çok üzüldüm nefesimi tutarak okudum. Allah sabırlar versin. Hepimizin imtihanlarımızı kolay kılsın inşallah. En kısa zamanda sağlık sıhhat ve afiyetle bir evlat nasip etsin.

Back
X