Nifty zaten markasi bu testin hayatim, baska markalar da var; o sebeple Nifty markasi adi altindaki testlerin hepsi Amerika’ya gonderiliyor. Genoks kendi laboratuvarinda yapmiyor, ben onlarla konustugum zaman bana da Amerika’ya gonderiyoruz demislerdi. Diger markalardan Turkiye’de yapan varmis ama. 2500 benim de bulabildigim en dusuk fiyatti. Hepsi ayni anlayacagin, ama ben Bahceci’de kek gibi 600€ vermek istemedim acikcasi...
Ayrintili benim anladigim en detayli 16-18. haftalarda yapiliyor; ama benim 13. hafta (12+1) kontrolumde detayli butun organlarinin var olup olmadigina, burun kemigine ve ense kalinligina bakildi. Nifty icin de doktorun bu kontrolu ve kontrol sonuclari gerekiyor Amerika’ya gonderilirken. Bir nevi ikili testin kan testi olmadan sadece ultrason kontrolu sanirim. Zaten dedigim gibi kan testinde yastan direk riskli cikacak diye ben onu yaptirmadim. En nihayetinde test dedikleri bir olasilik hesabi, bana cok da anlamli gelmiyor. O yuzden sadece NIPT yaptiririz diye karar vermistik.
Etrafa soyleme isi gercekten bize de zor geliyor. Neden bilemiyorum ama korkuyorum ben de insanlara soylemeye. Nifty sonucuna gore soyleyelim dedik biz de...
Insallah senin de bu surec hayirlisiyla cabucak iyi bir sekilde sonuclanir. Sabir konusunda yuksek lisans yaptim ben de su son iki senede