Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bir konuda yanlış bilgin var sanırım. Araştırdım şimdi evli bekar vs farketmiyormus. Ama benim endişem yumurta dondurma sonrası yumurtalar çözülünce kalitesi düşüyor mu

Bana bu bilgiyi Şişli Memorial’dan verdiler.
Siz hangi merkeze sordunuz?? Merkez veya doktor ismi verirseniz sizin gibi ihtiyacı olanlara yol göstermiş olursunuz.

Merhaba, çok teşekkür ederim. benim çok uzun bir serüvenim oldu. İlk gittiğimde tek tüpümde sıkıntı görüldü ameliyat dendi, bir sefer deneyelim sonra ameliyat olurum dedim tek embriyo transferi negatif aldım. Sonra ameliyat oldum 2 tüpümü de kapattılar hem de 2. si için sormadan... Yine negatif oldu. Tekrar yumurta topladılar genetik testler cd56 lar bir sorun bulunmadı 3. negatifimi aldım. en son genetikten dönmüş 2 embriyo transfer edildi yine negatif oldu.

Sonrasında merkez değiştirmeye karar verdim. era yapıldı ilk 3 transferimle 24 saat 4. transferim ile 48 saat bir fark çıktı ek olarak adenomyozis teşhisi kondu. sonrasında 5. transferim yapıldı ve betahcg 560 çıktı yarın kese görmeye gideceğim inşallah.

Bu arada 40 yaş üstü değilim ama muayenehanesinde 40 yaş üstü çok hasta ile tanıştım, çok şükür onlar da hamile kaldılar, iyi haberlerini aldım.

Maşallah 🧿 Sonu güzel hikayelere bayılıyorum 🥰
Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim 🙏

Era ve cd56 duyuyorum ama çok hakim değilim, dolayısıyla o saat farklarını falan anlamadım. Test yapıp önceki transferler hakkında da yorum yapabiliyorlar mi?
Adenomyozis de Era’da mı çıkıyor? Tedavisi nasıl oldu?

Maşallah 🧿 Sonu güzel hikayelere bayılıyorum 🥰
Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim 🙏

Era ve cd56 duyuyorum ama çok hakim değilim, dolayısıyla o saat farklarını falan anlamadım. Test yapıp önceki transferler hakkında da yorum yapabiliyorlar mi?
Adenomyozis de Era’da mı çıkıyor? Tedavisi nasıl oldu?

Çok teşekkür ederim, herkesin hikayesi güzel bitsin inşallah, çok emek veriyoruz. Ben de yolun başındayım daha.

CD56 bağışıklık sistemi ile ilgili bilgi veriyor rahimden biyopsi alınarak yapıldı parça incelemeye gönderildi, benim 3 çıkmıştı yani sorun görünmedi. Intralipid serum veriliyor genelde yüksek çıkanlarda.

Adenomyozis muayenede çıktı, doktorum sağolsun birkaç ay adetli iken rahim içini inceledi, ilk ay şüphe duydu emin olamadı kanamaya denk gelmedi, 2. ay kanamaya denk geldi. Transferden 1 ay kadar önce bir iğne yaptı yapay menapoz gibi bir sürece girdim.

Era için de rahimden parça alınıyor, o test sonucuna göre jele başladığımız dakikadan itibaren kaç saat sonra transfer yapılması gerektiği sonucu çıkıyor, eski transferlerimin saatlerine kadar excelde tutmuştum, karşılaştırma yapabildik o yüzden. Erada anestezi almadım.

Bana bu bilgiyi Şişli Memorial’dan verdiler.
Siz hangi merkeze sordunuz?? Merkez veya doktor ismi verirseniz sizin gibi ihtiyacı olanlara yol göstermiş olursunuz.
Bekarlar yumurta evliler embriyo Dondurabiliyor diye biliyorum ben de. Aksi doğruysa çok iyi tabi, evliliğin yürümeme ihtimali açısından da yumurta dondurma tavsiye ediliyor çünkü.

Arkadaşlara güzel bir haber vermek istedim sevgili arkadaşımız cilekliturta_33 cilekliturta_33 15 gün önce kızına kavuşmuş. Prensesimiz biraz acele etmiş erken gelmiş ama şükür herşey yolunda allah izin verirse pazartesi hastaneden taburcu olacak :KK200: Darisi hepimizin başına inşallah. Böyle güzel haberler hep duyalım :anne: Analı babalı büyüsün hayırlı evlat olsun prensesimiz :KK60:

Fairytale2 Fairytale2 canım seni düşünüyorum pozitif enerjini hep hissediyorum kendini toparladığında dondurulmuşla yola devam canım herşey güzel sonuçlanacak inanıyorum :KK200:
Beni tanıyan insanlarla konuşmak çok konforlu 😊 arada enerjim düşse de, acaba pes mi etsem desem de sonra toparlıyorum, bu kadar oldu yine olur diyorum. Tıpkı senin gibi ben de inanıyorum.
En az iki üç ay zaten bi şey yapamayacağım. Genetik sonucuna göre de dondurulmuşun akıbeti belli olacak, sorun çıkmazsa tabi ki yola devam, desteğin için çok çok sağol, öpüyorum 💕

nemod nemod nasılsın ne yaptın tedavi hakkinda düşüncen nedir
Teşekkürler sorduğun için.😊 Ben çok kararsızım yaş 45 malum.Tıp bilimine kafa tutarcasına defalarca denemek istiyorum ama öte yandan da herkesin bildiği gibi yıpratıcı bir süreç. Herseye rağmen Kasımda yakaladığım bir yumurtamla yapilan transfer sonucu ne kadar negatif olsa da bir ışık oldu benim için. Takviyelere devam ediyorum ve kök hücre tedavisini araştırıyorum deli gibi. Dünyada neler yapılıyor, her hasta için farklı tedavi yöntemleri farklı takviyeler,farklı dozajlar uygulanıyor. Turkiyede biraz ezbere gidiyor işler sanki. Yaş 45se ve kendi yumurtanla çocuk sahibi olmak istiyorsan delirmişsin gibi davraniyorlar ve acımasızca umudunu kırıyorlar. Hep söylüyorum, zaten farkındayız biz zorluğunun ve siz doktor olduğunuz için bize ekstra ne katabilirsiniz diye medet umdugumuzdan uğraşıyoruz. 38-40li yaslardaysaniz size şöyle dönüşler yapılıyor:Yumurta varsa 1 yumurta bile olsa umut vardır. 45seniz dönüş genelde şu şekilde: Yahu boşa kürek çekmeye ne gerek var,evet yumurta olabilir ama hamilelik olmaz olsa da sorunlu olur. Ama belki benim metabolizmik yaşım daha 37. Bunu ezbere nasıl belirliyorsun? Gerçekten bilim adına çalışma, araştırma yapan ve kendini sürekli yenileyen sadece paraya odaklamamış olan doktorlarla(varsa) karşılaşmamız dilegiyle. Sorduğun için tekrar teşekkürler. Gelişme olduğunda mutlaka yazicam

Nifty zaten markasi bu testin hayatim, baska markalar da var; o sebeple Nifty markasi adi altindaki testlerin hepsi Amerika’ya gonderiliyor. Genoks kendi laboratuvarinda yapmiyor, ben onlarla konustugum zaman bana da Amerika’ya gonderiyoruz demislerdi. Diger markalardan Turkiye’de yapan varmis ama. 2500 benim de bulabildigim en dusuk fiyatti. Hepsi ayni anlayacagin, ama ben Bahceci’de kek gibi 600€ vermek istemedim acikcasi...
Ayrintili benim anladigim en detayli 16-18. haftalarda yapiliyor; ama benim 13. hafta (12+1) kontrolumde detayli butun organlarinin var olup olmadigina, burun kemigine ve ense kalinligina bakildi. Nifty icin de doktorun bu kontrolu ve kontrol sonuclari gerekiyor Amerika’ya gonderilirken. Bir nevi ikili testin kan testi olmadan sadece ultrason kontrolu sanirim. Zaten dedigim gibi kan testinde yastan direk riskli cikacak diye ben onu yaptirmadim. En nihayetinde test dedikleri bir olasilik hesabi, bana cok da anlamli gelmiyor. O yuzden sadece NIPT yaptiririz diye karar vermistik.
Etrafa soyleme isi gercekten bize de zor geliyor. Neden bilemiyorum ama korkuyorum ben de insanlara soylemeye. Nifty sonucuna gore soyleyelim dedik biz de...
Insallah senin de bu surec hayirlisiyla cabucak iyi bir sekilde sonuclanir. Sabir konusunda yuksek lisans yaptim ben de su son iki senede 🙄🙄🙄
merhaba, ben de ngs li embriyo ile hamile kaldım ve ikili testim 1/150 riskli çıktı tekil gebelik ama iki transfer edilmişti. sizin nifty sonucunuz ne çıktı acaba, ben de sonuç bekliyorum da biraz stresli bir süreç :(
dilerim herşey yolundadır...

merhaba, ben de ngs li embriyo ile hamile kaldım ve ikili testim 1/150 riskli çıktı tekil gebelik ama iki transfer edilmişti. sizin nifty sonucunuz ne çıktı acaba, ben de sonuç bekliyorum da biraz stresli bir süreç :KK43:
S sucklingpigs arkadaşımız foruma pek girmiyor Nıfty sonucu temiz çıkmıştı Ekim ayında bebeğini kucağına aldı.Bence sizinde temiz çıkacaktır. Yaşınız kaç bilmiyorum ama belli bir yaş üstü 2 test riskli çıkıyor zaten o nedenle direkt nifty yaptırmak daha az stresli oluyor. Sonucunuz çıkınca bizimle de paylaşırsanız memnun oluruz

merhaba, ben de ngs li embriyo ile hamile kaldım ve ikili testim 1/150 riskli çıktı tekil gebelik ama iki transfer edilmişti. sizin nifty sonucunuz ne çıktı acaba, ben de sonuç bekliyorum da biraz stresli bir süreç :KK43:
Merhaba canım bende daha yeni yaptırdım harmony test ikizlerim için. Dün sonucumu aldım şükür temizler yanı risk değeri 1/10,000 şeklinde düşük risk dendi. 9 gündür bekliyordum herkes stresli bekliyor bu normal. Inşallah güzel sonuç alırsın :KK200: Zaten ngsli embriyo için öyle bir olası mümkün değildir. Benim embroylar ngs yaptırmamıştık. 2li test zaten yaptırmadık detaylı ultrasona girmiştik.

S sucklingpigs arkadaşımız foruma pek girmiyor Nıfty sonucu temiz çıkmıştı Ekim ayında bebeğini kucağına aldı.Bence sizinde temiz çıkacaktır. Yaşınız kaç bilmiyorum ama belli bir yaş üstü 2 test riskli çıkıyor zaten o nedenle direkt nifty yaptırmak daha az stresli oluyor. Sonucunuz çıkınca bizimle de paylaşırsanız memnun oluruz
merhaba, yaşım 38 ikili test hiç yaptırmak istememiştim zaten. Çok sağolun iyi dilekleriniz için mutlaka bilgi vereceğim.

Merhaba canım bende daha yeni yaptırdım harmony test ikizlerim için. Dün sonucumu aldım şükür temizler yanı risk değeri 1/10,000 şeklinde düşük risk dendi. 9 gündür bekliyordum herkes stresli bekliyor bu normal. Inşallah güzel sonuç alırsın :KK200: Zaten ngsli embriyo için öyle bir olası mümkün değildir. Benim embroylar ngs yaptırmamıştık. 2li test zaten yaptırmadık detaylı ultrasona girmiştik.
çok sevindim sizin adınıza, Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin... ikili teste eğer yaş da varsa hiç gerek yok bence. Ultrasonda şükür herşey iyi demişti dr , inşallah testin sonucu da temiz çıkar...

Merhaba arkadaşlar ileri yaş tüp bebek tedavilerinde en cok memnun kaldığınız merkezler hangileri acaba? Kafam cok karıştı
Bahçeciden cok memnun olanlar var ama bir kaç skandal haber okudum Eurofertil den memnun olanlar cok az Memorial düşünmüyorum çünkü hep Farklı Kişiler muayene ediyormuş hiç bana göre değil cok kafam karıştı daha önce Seval Taşdemir e gittim pek memnun kalmadım doğrusu

Televizyonda yine doktorun biri tüp bebekle ilgili konuşuyor. Keşke tüp bebek tedavisi ile ilgili program yaparlarken her zaman bir doktor konusturacaklarina bir kere de tüp bebek tedavisi olan yaşı 40uzerinde olan gercek bir savaşcıyı da konustursalar ve halk gercekten tüp bebek tedavisi nasıl olur_ olmalı konusunda bilgilense. Şu forumdan birçok kadın bu televizyondaki adamdan daha çok şeyi daha doğru açıklar diye düşünüyorum

Bu arada biraz önce bahçesiyle görüştüm duşuk amh ve ileri yaş tüp bebek tedavilerinde Mehmet Reşit Aşoğlu nu önerdiler fikri olan ?

İleri yaşta Erbil yağmur ve memorial da Semra Kahraman ve Ercan Baştu duydum istanbul için. ben gitmedim açıkcası. forumda gidenler bilgilendirebilir.
Forumda tüp bebekte 42 yaşında hamile kalan var Ercan Baştu hocada.

Back
X