Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Tamam şekerim görüşürüz.evet haha bu böyle sürer gider 😀
Ek gıdaya gecince önce sebze yemese de SEBZE mesela anne adaylarina sana tavsiye ederim.6 aylik amaan yemesin dedi bizde annem.2 yaşına girecek hala sebze yok.ispanak herhangi bir yimek yani tencere yemeği.cocuktandır deniyor ama bebekcik bile bebekken kialdığı ilk tatları halen afiyetle yiyor.sebze çorbası ile başlamalı mesela tarhana yoğurt cepte zaten ☺ babada sebze yemiyor ama ikiside bezelye yiyor huy iste

Ben bu konuda Canan Karatayciyim sekerim. Meyve falan yok, oyle abuk sabuk seyler vermem. Veririm eline havucu, kitir kitir yer.. 🤣

Benim gittiğim gelecek tüp bebek merkezi dr mete ışıkoğlu.
Ivf de başarılı prof dr. Kemal özgür var orada o da bilinen bir dr ama ben görüşmedim. Bir yerde 40 yaş üstü hastaya direk donasyona git dediğini okumuştum o yüzden görüşmek içimden gelmedi. Bence sen bir görüş derim çünkü başarılı bilinen bir dr.
Ayrıca cemil karakuş, mehmet öztürkmen ve memorial da murat özekinci var.
Benim rutin kontrolümü yapan doktorum memorial in kadın doğumcusu idi o bana gelecek tüp bebek merkezinin labratuvarı memorial den başarılı demişti.
Bütün bunlara rağmen yazdığım tüm doktorlarda başarılı sonuçlar alanlar var. Gelecek tüp bebekte tanıdığım 4 kişi pozitif aldı ve çocuklarını sağlıkla doğurdu ama ben negatif aldım. Benim doktorum bu iş biraz bilim biraz kısmettir demişti bize henüz kısmet olmadı.
Anladım canım öok teşekkürler.sordupum yerdeki dr donasyona yönlerdiriyorsa hiç gerek yok o zaman bana hiç bakmaz ben 45 yaşındayım 😔 inş.senden hayırlı haberler alırız.yaza yaptırmayı düşünüyoruz biz.eğer hamile kalırsan ki inanıyorum inş.olacak bana haber verir misin.bazen burayı takip edemiyorum.çok sağol zamanını bana ayırdın 😘 güzel hayırlı haberler dileğiyle...

Guzelim uykusuz bir uc aydan sonra biraz toparladim diyebilirim; ama bu kadar zorlu bir yoldan sonra sikayet etmiyorum 😉
Foruma da girmememin sebeplerini anlattim daha once ☺
E Elexus canim ben sana basindan beri Bahceci diyorum biliyorsun. Guvenc Bey’i burada cok anlattim, soguktur, ilgisiz gibi gorunur, oyle umut verici konusmaz seninle; ama isinin erbabi bence. Ayrica onemli bir durum oldugunda her isini yarida keser seni alir one. Ben ilk bebeklerimi kaybettigimde de, hamilelik takibi sirasinda hareket sorunu yasadigimda da iki dakika beklemeden almisti beni. Ama normal prosedurlerin sirasinda herkes gibi bekleyeceksin, kacari yok, orasi cok yogun bir klinik. Bu sana uymazsa Bahceci’ye gitme yani.
Ozellikle genetik konusunda uzmanlastigi icin bence bizim yasimiz ve durumumuzda on numara. Kaldi ki Bahceci’nin laboratuvari ve calistigi genetik laboratuvari cok ileride... Bence mozaigin bir kenarda dursun ve sen Bahceci’de bir havuz yap. Benim hikayemi biliyorsunuz cogunuz. 60’tan fazla yumurta toplandi, iki tane saglikli geldi. Bu is biraz da sans isi, bir toplanan sette yoktur digerinde cikar. Benim kanimca ardisik toplamalarla istatistiksel olarak en yuksek sansa sahip olunuyor. Yani bir ay opu yap uc ay bekle sonra bir daha yap, sansi boluyorsun. Ben arka arkaya kac tane yaptim... isin maddi kismina girmiyorum tabi, biz artik olsun da ne olursa olsun moduna girmistik.
Guvenc Bey bir de NGS’yi hemen onermiyor; ama israr edersin, sonucta karar senin. Bahceci zaten mozaik transferi yapmaz, mitoscore degerin de iyiyse, 70-80% tutma sansi var. bence daha vakit kaybetmeden orada birkac opu yaptir.
Guvenc Bey’e muadil Mustecep Bey var; kendisi daha guler yuzlu ve bence Guvenc Bey kadar iyi. Benim su anki bebisin opusunu yapmisti hatta; bir de dogumuma Guvenc ile girdiler. Yani ikisine de cok guveniyorum ben.

Kimleri görüyorummm 😍 hoşgeldin canım, dişçideydim okudum ama cvp yazamadım. Hamile kalmadan önce dişlerimi bir elden geçireyim dedim de 🤪

İyi olmanıza ve senden haber aldığıma çok sevindim canım 🥰

Evet sonunda bir de Bahçeci’yi denemeye karar verdim ve peşinizden Güvenç Bey’in yolunu tuttum. Bana da NGS önermedi ama kararı sen vereceksin dedi yani istersem tabi ki yapacak. Havuz konusunda hem onu hem eşimi aynı anda ikna etmem zor, bana da önermiyor çünkü ve eşim de üst üste istemiyor ama başladığımda tekrar bir sorarım.

Bana güven verdi Güvenç Bey, detaycı ve ilgili görünüyor. Yarım saatten fazla konuşmuşuzdur. Her soruma cevap verdi, evet tavrı tarzı pek yumuş yumuş değil ☺️ düşündüğünü dan dan söylüyor. Bu benim için problem değil severim öyle tipleri ama tedavi sırasında hormonlar oynakken ne düşünürüm bilmiyorum 😂😂
Aslında benim tüp bebek doktoru bir yakın arkadaşım Müstecep Bey’e gidebilirsin iyi doktordur gidersen selamımı da söyle falan dedi ama aklımdaki isim Güvenç Bey olduğu için ona gittim, şimdi hiç karıştırmayayım çünkü aklımda Erbil Yağmur da var o zaman ona da gideyim buna da gideyim liste uzayıp gidecek.

Bekleme konusunda yapacak birşey yok ama 3-4 saat merkezde kalınca sinirim bozuluyor elimde değil. Belki eskisi kadar bozulmaz. İlk tedavi en zoruydu benim için her açıdan 😂 İğneler bile olaydı benim için 🤦‍♀️ deneyimler değiştiriyor insanı belki aynı tepkileri vermem şimdi.. Sigarayı da bırakmasaydım tadından yenmezdi Bahçeci valla bekleme salonunun önü teras 😂 Kahve+sigara+telefon üçlüsü ile uzun saatler gıkım çıkmayabilirdi 😂😂 ama sigarayı bıraktım bugün tam 2 ay oldu 💪 inşallah bir faydası olur tedavide. Kromozom açısından faydası olmazmış ama kalite açısından olurmuş.
Takibi orada yapıyorlar, peki doğumu nerede yaptırıyorlar?

Canim benim işi şakaya vuruyorum artık. bana bir rahatlik geldi aslında. 41 yaş ilk tedavimden ngs siz 3 blastim için ilk merkezime donus yaptım. Sorun rahim gibi gorundugu icin şansımı denemek istedim.Tek positifim dusukle sonuclansada bu tedavimde olmustu.biyopsi ve çizik işlemi yapıldı gecen ay ve dün itibari ile dondurulmuş tedavisine başladık .Rahim umarım kalinlasir.doktorum ne gerekiyorsa yapacağız dedi.Hayirlisi artık.Sevgiler

Hayırlı olsun şimdiden. Rahatlık gelmesi iyidir bence ☺️ herşey yolunda gider inşallah 🙏

Ben de Güvenç bey de 2 tedavi gördüm ve geçen hafta itibari ile 3. tedavime başladım.. Güvenç bey enerjik ve güven uyandıran bir insan, ama öyle çok umut vaad eden konuşmalar yapmaz ve teselli etmez.. Gerekli gördüğü durumlarda ngs yaptırıyor bence ki benimkiler ngs ye gitti.
3. tedavim için bu forumdan tavsiyeler üzerine 2 şeyle gitmiştim yanına; biri havuz yöntemi diğeri de mini ivf... ikisini de benim durumum için uygun bulmadı. Havuz yöntemi yumurtası az, kemoterapi görecek hastalar veya başka elzem durumlar için öneriyoruz dedi. Mini ivf içinde kuzey ülkelerinde yaşı daha genç hastalarda kullanılan bi yöntem dedi ve desteklemediğini belirtti... Ve bana bu yöntemin aksine daha yüksek doz ilaç verdi:)
Yaşın yeni tedaviler için genç, doğru karar vermişsin bence de. Senin için en hayırlısı neyse ve neredeyse olsun inşallah🙏

Yeni tedavin hayırlı olsun. İnşallah bu sonuncu olsun 🙏
İlk iki tedavide Ngs’den sağlıklı dönüş mü olmamıştı yoksa tutunmama düşük vs mi?

Ben Güvenç Bey’e dozları sordum; kromozom yapısına etkisini, alakası yok dedi. Ama enteresandır Acıbadem’deki ilk tedavimde çok ilaç ve yüksek doz vardı. 5 embriyonun hepsinde çoklu kromozom bozuklukları çıktı. Bir embriyoda hem monozomi 2,5,13, hem trizomi3,21 falan gibi (rakamları attım) Memorial’da çok daha az ilaçla tedavi oldum, bir opu’da mozaik bir opuda bir sağlıklı embriyo bulduk ve sağlıksız olanlar nispeten daha az anomaliliydi ilk tedaviye göre. Ama alakası yokmuş. Tesadüf mü değil mi denemeden göremeyeceğim sanırım. Umarım tesadüftür ☺️

Biliyorsunuz bende Güvenç beyde tedavi oldum.Kalabalik olmasına rağmen hiç yoğunluk sevmedim. Her gittiğimde gayet güzel ilgilendi.Opuma Güvenç bey girmedi sadece Müstecap Bey girdi onunda çok iyi bir doktor olduğunu bildiğim için hiç sorun yapmadım. Ben klinikten her anlamada memnun kaldım. Ama bana ilaç anlamında farklı birşey yapılmadığı için kesinlikle Güvenç beye gitmelisin diye kimseye oneride bulunamıyorum. Bende sucklingpigs ve Hippolyta sayesinde onu seçtim. Olmasa idi son seçenek belki erbil yağmuru dener ondan sonrada donasyona yönelirdim. Fakat 4 başarısız tedaviden sonra ilk tedavimde başarılı olması tesadüf olamaz gibime geliyor. Labaratuari iyi birde Güvenç beyin uzmanlığı genetik olduğu için labaratuar la yakından ilgileniyor. Embriyonun gelişimini takip ediyor.En azından bana öyle yaptı. Ama sonuç itibari ile yinede herşey nasip.Bahceciden memorial a geçen insanlarda var.Ben oradayken embriyolarini başka yere tasitmaya gelen de vardı. Allahım hepimize doğru zamanda doğru yerde olmayı nasip etsin sanırım en önemlisi bu.

Opu’lara hiç girmiyor mu acaba? sucklingpigs’in bebişinin opusunu da Müstecep Bey yapmış ya ondan merak ettim.

Ben de Güvenç bey de 2 tedavi gördüm ve geçen hafta itibari ile 3. tedavime başladım.. Güvenç bey enerjik ve güven uyandıran bir insan, ama öyle çok umut vaad eden konuşmalar yapmaz ve teselli etmez.. Gerekli gördüğü durumlarda ngs yaptırıyor bence ki benimkiler ngs ye gitti.
3. tedavim için bu forumdan tavsiyeler üzerine 2 şeyle gitmiştim yanına; biri havuz yöntemi diğeri de mini ivf... ikisini de benim durumum için uygun bulmadı. Havuz yöntemi yumurtası az, kemoterapi görecek hastalar veya başka elzem durumlar için öneriyoruz dedi. Mini ivf içinde kuzey ülkelerinde yaşı daha genç hastalarda kullanılan bi yöntem dedi ve desteklemediğini belirtti... Ve bana bu yöntemin aksine daha yüksek doz ilaç verdi:)
Yaşın yeni tedaviler için genç, doğru karar vermişsin bence de. Senin için en hayırlısı neyse ve neredeyse olsun inşallah🙏

Peki opuları kim yapmıştı Güvenç Bey opuya hiç girmiyor mu?

Yeni tedavin hayırlı olsun. İnşallah bu sonuncu olsun 🙏
İlk iki tedavide Ngs’den sağlıklı dönüş mü olmamıştı yoksa tutunmama düşük vs mi?

Ben Güvenç Bey’e dozları sordum; kromozom yapısına etkisini, alakası yok dedi. Ama enteresandır Acıbadem’deki ilk tedavimde çok ilaç ve yüksek doz vardı. 5 embriyonun hepsinde çoklu kromozom bozuklukları çıktı. Bir embriyoda hem monozomi 2,5,13, hem trizomi3,21 falan gibi (rakamları attım) Memorial’da çok daha az ilaçla tedavi oldum, bir opu’da mozaik bir opuda bir sağlıklı embriyo bulduk ve sağlıksız olanlar nispeten daha az anomaliliydi ilk tedaviye göre. Ama alakası yokmuş. Tesadüf mü değil mi denemeden göremeyeceğim sanırım. Umarım tesadüftür ☺
Çok teşekkürler. Ngs den sağlıklı dönüş olmamıştı maalesef. İlaç dozajı ve embiryo kalitesine etkisi hakkında hiç bilgim yok. Ama olsa dr lar yönlendirmez mi ki...Şu an dr la hedefimiz max yumurta. Ben ilk tedavilerimi memorial ataşehirde oldum, dozajlar nispeten daha azdı ama sonuçta yine sağlıklı gelmedi.
Bu arada sağlıksız ve sağlklı gelenlerde ilaç dozajların neydi?
Hadi bakalım inşallah Güvenç le 2 de 2 yaparız🙏🙏

Çok teşekkürler. Ngs den sağlıklı dönüş olmamıştı maalesef. İlaç dozajı ve embiryo kalitesine etkisi hakkında hiç bilgim yok. Ama olsa dr lar yönlendirmez mi ki...Şu an dr la hedefimiz max yumurta. Ben ilk tedavilerimi memorial ataşehirde oldum, dozajlar nispeten daha azdı ama sonuçta yine sağlıklı gelmedi.
Bol şans diliyorum inşallah bu defa dönen olur canım tedaviye başladığında yürüyüş yapabilirsin.Mustafa beyin bir videosunda izlemistim.ignelere başlandığında her gün 5 km yürüyüş yumurta gelisimi açısından faydalı oluyor demişti. Ben her yere yürüyerek gidiyordum. İstanbula gittiğimde bile taksimden şişlide kliniğe yürüyordum.

Anladım canım öok teşekkürler.sordupum yerdeki dr donasyona yönlerdiriyorsa hiç gerek yok o zaman bana hiç bakmaz ben 45 yaşındayım 😔 inş.senden hayırlı haberler alırız.yaza yaptırmayı düşünüyoruz biz.eğer hamile kalırsan ki inanıyorum inş.olacak bana haber verir misin.bazen burayı takip edemiyorum.çok sağol zamanını bana ayırdın 😘 güzel hayırlı haberler dileğiyle...
Rica ederim canım ne demek güzel haberler alayım da inşallah haber veririm tabi. Daha önce yaptırmadıysan genetik testler istiyorlar onları yaptır istersen sonuçlar 10-15 günde çıkıyor.

kızlar kist çıktı bende. dondurulmş embrıolarım var 7 tane. transfer iptal oldu. cyloprognova kullanıyorum. benım gibi olan varmı. transfer aşaması nasıl olacak merak edıyorm

Merhaba bayanlar,
Ben de yaklaşık iki ay önce bebeğimin gelişimi durduğu için 8 haftalık olarak kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası lekelenmelerim hiç bitmedi. Ara ara adet kanaması gibi kanamaltim da oldu kısa süreli. Kürtaj sonrası kontrole gittiğimde kötü birşey görmedi doktor kistin var dedi 3 cm ama korkulacak birşey değil. Takipte kalınır dedi. Ama sonraki günler ve bugün hala lekelenmem devam ediyor. Bu arada oluyorum surkeli kanama lekelenme hala bitmediyse parça kaldığından yanaydi açıklamalar. İçim rahat etmedi bugün yine genel muayeneye gittim. Bugünkü doktor da miyom gördü rahimde daha doğrusu miyomdsn şüphelendi, o miyom etrafına bebekten kalan plesentasi yapışmış olabilir kürtaj da müdahale edilememsi olabilir bundan emin olmamiz için histereskopi yapmalıyız dedi o sırada da miyom varsa onu temizlerim dedi. En net bu şekilde görülebilir mi. Bende kabul ettim o an. Ama içimde çok soru işaretleri var şuan. Anestezi altında olacakmış bütün tektkikleri yaptılar bugün anestezi için. Perşembe gün verilecek operasyon için. Bence içimde parça unutuldu. Miyom olsa daha önceleri de çıkmaz mı. Bazen de düşünüyorum acaba bu miyomsa bebeğim bunun yüzünden mi gelisemedi. 1,5 sene üstüne hamile kalabilmistm onun etkisinden dolayı mı geç hamile kaldım. Bir oğlum var 5,5 yaşında Allah ona uzun ömür versin ama kardeşi olsn çok istiyorum yaşımda 38 oldu olacak artık. Beklemek benim için bir lüks bu aşamada. Benim gibi sorun yaşayan var mi aranızda.

İnşallahhh 🙏
Benim ilaçlar şöyle:
1. Deneme Gonal-F: 150 + Merional 150 + Humatrope 1 ml (son günlerde humotrope x2 olmuş) 18 yumurta - 0 sağlıklı
2. Deneme sadece Gonal-F: 250 ile başladı 300 ile bitti. 11 yumurta - 1 mozaik
3. Deneme sadece Menopur: 262,5 ile başladı 300 ile bitti. 9 yumurta - 1 sağlıklı.

Belki de bana Humatrope mu yaramadı acaba 🙄☺️
Belki de tamamen tesadüftür dediğim gibi, hiç bilemiyorum. Senin dozlar nasıldı nasıl oldu?

Merhaba bayanlar,
Ben de yaklaşık iki ay önce bebeğimin gelişimi durduğu için 8 haftalık olarak kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası lekelenmelerim hiç bitmedi. Ara ara adet kanaması gibi kanamaltim da oldu kısa süreli. Kürtaj sonrası kontrole gittiğimde kötü birşey görmedi doktor kistin var dedi 3 cm ama korkulacak birşey değil. Takipte kalınır dedi. Ama sonraki günler ve bugün hala lekelenmem devam ediyor. Bu arada oluyorum surkeli kanama lekelenme hala bitmediyse parça kaldığından yanaydi açıklamalar. İçim rahat etmedi bugün yine genel muayeneye gittim. Bugünkü doktor da miyom gördü rahimde daha doğrusu miyomdsn şüphelendi, o miyom etrafına bebekten kalan plesentasi yapışmış olabilir kürtaj da müdahale edilememsi olabilir bundan emin olmamiz için histereskopi yapmalıyız dedi o sırada da miyom varsa onu temizlerim dedi. En net bu şekilde görülebilir mi. Bende kabul ettim o an. Ama içimde çok soru işaretleri var şuan. Anestezi altında olacakmış bütün tektkikleri yaptılar bugün anestezi için. Perşembe gün verilecek operasyon için. Bence içimde parça unutuldu. Miyom olsa daha önceleri de çıkmaz mı. Bazen de düşünüyorum acaba bu miyomsa bebeğim bunun yüzünden mi gelisemedi. 1,5 sene üstüne hamile kalabilmistm onun etkisinden dolayı mı geç hamile kaldım. Bir oğlum var 5,5 yaşında Allah ona uzun ömür versin ama kardeşi olsn çok istiyorum yaşımda 38 oldu olacak artık. Beklemek benim için bir lüks bu aşamada. Benim gibi sorun yaşayan var mi aranızda.

Çok geçmiş olsun hiç bildiğim bir konu değil ama genel olarak düşüncem herhangi bir operasyona karar vermeden önce mutlaka ikinci bir uzman yorumu almak.
En kısa sürede sağlığınıza kavuşup oğlunuzun abi olmasına vesile olmanızı dilerim 🙏

Merhaba arkadaşlar
40 yaşımdayım ve henüz 5 aylık evliyim. Rutin kontrol için kadın doğuma gidip kendimi tüp bebek tedavisine başlarken buldum bir anda. Her doktor kadın yaşından bahsediyor, yumurta sayısının azalması, 40 yaşın eşik olması, hamile kalma olasılığının düşmesi gibi gibi. Eşimde de sperm sayısı düşük çıktı. Tedaviye Ocak ayında başladık. Kısa protokol ile 2 adet embriyo elde edildi ve 3. gün embriyosu olarak nakil edildi. 12. gün gebelik testinde pozitif sonuç alsamda beta hcg değerim 40 idi ve doktorum değer düşük ilaçları kullanmaya devam dedi ama maalesef değerim düştü. Doktorum ilaçları keselim adet görmeyi bekleyelim dedi. Adetimde bugün başladı. Doktorum kısa zamanda tekrar denememi ama yaş faktörünü unutmamı tavsiye ediyor. Daha evliliği anlamadan tüp bebek tedavisi gördüm ve olumsuz sonuç aldım. Şimdi baştan başlamak korkutuyor beni. Gerçekten her birimiz için duygusal olarak zor ve yıpratıcı bir süreç.
Allah hepimize yardımcı olsun.

Back
X