Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar benim transfer günüm de belli oldu. 2 Ocak cuma günü, bir mevlit kandilin de bebeklerimle ben bütünleşeceğiz inşallah.. Geçen sene ki mevlit kandilinde de nişanlanmıştık..
kısaca transferim var.. süslü anlatayım dedim :))
İyi dilek ve dualarınız da olmayı isterim..
hayırlısı olsun, az kalmış..umarım 2015 uğurlu gelir,güzel haberlerini alırız..

oy yaşasınnnn
hadi hayırlı olsun.yeni yıl hediyelerinizi alıp geldiniz ne güzel.
Allahım sağlıkla huzurla devamını kucağına almayıda nasip etsin inşh.
darısı hepimize........

Cok tesekkur ederimmmm. Amin. Darisi hepinize,Allahim hepimizin kucaklarina bebislerimizi saglikli saglikla almayi nasip etsin.
hayırlısı olsun, Allah kucağına almayı nasip etsin..2014 ü bu güzel haberle kapatıyoruz ne güzel..

gözün aydın canım sen bana umut oluyosun biliyomusun dilerim sağlıkla kucağına alırsın bebeğini ve yine sağlıkla büyütürsün
Canim, umut olsun, hic umudumuzu kaybetmeyelim. Bak oldu sonunda. Tabii insallah Allah saglikla hayirlisiyla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin. Hep olumlu dusunelim hep olumlu olsun. Sevgiler...

Kendimi kasmakdan ağlıyorum .Gerçi artık çok da takmıyorum rahatım herşey olacağına varıyor çünkü
kendini kasma arkadaşım, ağlamak seni rahatlatacaksa ağla..bazen kimseyle paylaşılmayınca insan ister istemez kasılıyor, bunun için ağlamak bazen insanı gevşetir rahatlatır..yaşadıklarımızın sebebi stres bebek olacakmı? elbette olsun istiyoruz..ama aksi olursa diye korkuyoruz..ben de böyledim, sanırım birazda aldığımız ilaç ve iğneler psikolojimizi etkiliyor,yani %100 ..ama yinede yumurtaların toplanacaksa, tranfer zamanınsa arkadaşım stresi atmaya çalış..

Arkadaşlar merhaba. Allah'ın izniyle bugün kesemizi gördük. 1 tane bebişimiz olacakmış. 2015 yılında allahım bütün isteyenlere ne istekleri, arzuları, muratları varsa versin. Tüm topikteki arkadaşlarında 2015 yılında evleri Bebiş sesleriyle şenlensin
Cok sevindimm. Oh be birimiz kotu haber alsaydi gercekten cok uzulecektim. Allah saglikla bebegimizi kucagimiza almayi nasip etsin. 2015 herkese bebeciklerle dolu bir yil olsun

• Beğen
Reactions: Eua
bana denilen şey şuydu canım.. eşimin ve benim kromozon testlerimizde sorun yok.. ama bende bebekteki kromozon bozukluğunun nedeninde yaş etkenmiş.. benim genetik sonucum 2 haftada çıkmıştı.. sizinkisi 1 gündemi çıktı ne çabuk çıkmış en azından bu konuda çok çabuk tutmuşlar ellerini..
bana bi çizelge gösterdi genetik profösörü bayanlarda yaşla beraber bebeklerdeki kromozon bozuklukları 35 yaşından sonra katlamalı artıyormuş.. bu dünyanın her yerinde aynı dedi.. 35-37 yaş arası %50 miş.. 37-40 arası %65 miş..ve 40 yaş sonrası %80 üzeriymiş.. tabi bu herkezde olacak diye bir şey yokmuş ama tüm dünyada yaş oranlamalarına göre bebeklerde çıkan kromozon bozuklukları yaşlara göre böyleymiş..
bunlar nedensiz olarak sadece yaşla beraber gelişen bozuluklar oluyormuş..
desene hamile kalmak yetmiyor ...

Arkadaşlar benim transfer günüm de belli oldu. 2 Ocak cuma günü, bir mevlit kandilin de bebeklerimle ben bütünleşeceğiz inşallah.. Geçen sene ki mevlit kandilinde de nişanlanmıştık..
kısaca transferim var.. süslü anlatayım dedim :))
İyi dilek ve dualarınız da olmayı isterim..

Hayırlı, bebekli olsun inşallah. Yola çık sen, arkandayım geliyorum Hoppa

İngiltere’de araştırmacılar, insan derisinin hücrelerini sperm ve yumurtaya çevirmeyi başardı. Testlerin olumlu sonuç vermesi durumunda bu yöntem, kısırlık sorunu yaşayan çiftler için umut olabilir.

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi’nde yapılan çalışma, çocuk sahibi olamayanlar için umut olabilir. Üniversitede görevli araştırmacılar, insan derisi hücrelerini sperm ve yumurtaya çevirdi.

Ancak oluşumlarının başında olan suni sperm ve yumurtaların olgunlaşması gerekiyor. Araştırmalarına devam eden bilim insanlarıbu çalışmayı ilk etapta farelerde deneyecek.

Laboratuvarda üretilen sperm ve yumurta hücreleri, deney farelerinin rahmine ve testislerine enjekte edilecek ve gelişimleri izlenecek. Başarı sağlanırsa insanlarda uygulanması gündeme gelecek.

Bu, kısırlık sorunu olan herkesin kendi genetiğinden bir çocuğa sahip olamasına olanak tanıyacak.

Çalışma daha şimdiden etik tartışmaları da tetiklemiş durumda. Bazı araştırmacılar, bu yönetmenin doğanın işleyişine aykırı olduğunu savunuyor. Ancak birçok araştırmacı, çalışmanın sürüdürülmesi gerektiğine vurgu yapıyor.
umarım tutunma içinde bişey yaparlar çok geç olmadan...

Anlaştık şekerim, önden gider yolları açarım sana :)

Aç valla. Karlı olacakmış Cuma günü. Benim de kontrolüm var, kara kara düşünüyoruz nasıl geliriz diye. Otobüsle geleceğiz ama başka bir ilçeden kalkıyor. O yol bugün kapalıydı...

umarım tutunma içinde bişey yaparlar çok geç olmadan...

Aynen. Bunun güzel tarafı menapoza da girsen yumurta üretebilecek olmak. Ya da hiç sperm bulunamaması durumunun ortadan kalkması. Tabi ne zaman sonuç alınır, ne zaman uygulamaya geçer, biz görür müyüz bilemiyorum...

• Beğen
Reactions: Eua
Back
X