Selam arkadaslar, saniyorum bir cogunuz Bahceci'ye gidiyorsunuz, ben Antalya'da denemek istedim. Gec evlendim, ve daha once hic hamile kalmadim. 40 yasin uzerinde oldugumu duyan hicbiryer kabul etmedi
tup bebek icin, sonogram ile bakip, bir iki tane yumurta var, tup bebek olmaz diyip, yumurta donasyonu onerdiler, FSH degerim 23 cikmisti, amh'ye hic bakmadilar. Antalya'da tavsiye edilen iki yere gitmistim. Ailemde orada oldugu icin, rahat olur diye dusunmustum, ama sanirim zaman kaybiymis 2 senelerdir hicbirsey denemeden vakit kaybettim.
Simdi infertilite doktoruna gidiyorum yurtdisinda, bu kadin doktor da polyanna gibi, ciddi ciddi dogal yolla hamile kalacagimi dusunuyor. Rastgele bir fsh, e2, amh degerlerine bakti. fsh 6.8 cikti, ama bu adetin 3. gunu degildi. amh de 0.04 cikti, bildigim kadariyla 0.04 amh degeri neredeyse yumurtam yok demek, ama bu dr hanim dhea verdi, prenatal yazdi, yumurtlama gunumu hesap edip, bize bildirdi falan, herneyse akabinde yine kan testine gittim, sonrasinda beni hemen aradi, bana hamile olabilirsin, o yuzden Clomid yaziyorum dedi. Almadim bile clomid'i eczaneden, dhea ve prenatal i da biraktim, cunku eminim hamile kalamayacagimdan, yani 7 sene hamile kalamayip, simdi boyle rahatlikla kalmak biraz sacmalik degil mi sizce? Dalga mi geciyor anlayamadim pek dogrusu. Ustelikte yakin aile dostumuzun yakini, hani bize acik olur, dogrusunu soyler dedik ama bu da bir tuhaf cikti.
Bu dr hanim ustelikte bir numara imis, muayene ucreti falan ates pahasi, yazmiyorum ne kadar odedigimizi bana deli misin diyip, kizabilirsiniz.
Merak ettim, aranizda amh degeri dusuk olup, tup bebek yapilan var mi?