Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kızlar slm yaşım 42 6 negatif tup denemesinden sonra vazgeçtim denemelerden geçtiğimiz ay.ama tup bebekten vazgeçtim bebis ten değil çok kafaya takmaya kaydıyla esime maranki nin karışımından kullandirtmaya başladım aynı anda keci boynuzu kuru de içiyor çok düzenli hastalansam biriyim şu an adetim 2 gun geçti 6 tup bebek denemesinden sonra doğal kurle 1 ayda tutturursak çok güler im fena süpriz olur hani umutlanmiyorum ama bellide olmaz allahın işi. ..

Kızlar slm yaşım 42 6 negatif tup denemesinden sonra vazgeçtim denemelerden geçtiğimiz ay.ama tup bebekten vazgeçtim bebis ten değil çok kafaya takmaya kaydıyla esime maranki nin karışımından kullandirtmaya başladım aynı anda keci boynuzu kuru de içiyor çok düzenli hastalansam biriyim şu an adetim 2 gun geçti 6 tup bebek denemesinden sonra doğal kurle 1 ayda tutturursak çok güler im fena süpriz olur hani umutlanmiyorum ama belkide olmaz allahın işi. ..
Neden olmasın. Tüp tedavilerinden aonra olma olasılığı fazlaymış. Ben olsam hemen test yapardım

Kızlar slm yaşım 42 6 negatif tup denemesinden sonra vazgeçtim denemelerden geçtiğimiz ay.ama tup bebekten vazgeçtim bebis ten değil çok kafaya takmaya kaydıyla esime maranki nin karışımından kullandirtmaya başladım aynı anda keci boynuzu kuru de içiyor çok düzenli hastalansam biriyim şu an adetim 2 gun geçti 6 tup bebek denemesinden sonra doğal kurle 1 ayda tutturursak çok güler im fena süpriz olur hani umutlanmiyorum ama bellide olmaz allahın işi. ..
İnsallah sürpriz olur hamilesindir cnm test yaptır kanda çıkar. bende dondurulmus için transfer bekliyorum biraz garipler oluyor bu süreçte benimde aklıma gelmiyor değil acaba normal yolla olabilirmi diye :) Allah dilerse olur

Insallahhhh ama sorun esimde sayı azlığı o yüzden bukadar çabuk zor diye düşünüp umutlanmiyorum ama burada okumuştum bi bayanın eşi aynı şeyleri kullanıp 2 milyon olan 6 gun sonra 14 milyon olmuş imkânsızda değil demekki bu arada böyle dusunmen bana çok iyi geldi Sağol cnm.

İnsallah sürpriz olur hamilesindir cnm test yaptır kanda çıkar. bende dondurulmus için transfer bekliyorum biraz garipler oluyor bu süreçte benimde aklıma gelmiyor değil acaba normal yolla olabilirmi diye :) Allah dilerse olur
Sağol cnm inşallah öyledir allah hepimizin kucağına tez günde doldurun inşallah. .

Bakalım bir sürpriz mi var :KK66:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle umarım hepiniz en kısa zamanda bebişlerinize kavuşursunuz. 44 yaşındayım. İlk tüp bebek denememi yaptım, başarısızlıkla sonuçlandı. Transfer bile yapılamadı. Adetimin 2. günü yaklaşık 10 adet folikül görünmesine rağmen sadece sol tarafta 4 yumurta gelişti. 3'ü olgun çıktı, 3'ü de döllendi. Ardından 3'ü de 3. güne geldi. Ancak doktorum 5. günü bekleyeceğini, ardından da PGT'ye göndereceğini söylemişti işin başında. Biz de kabul etmiştik. Dolayısıyla 5. günü bekledik, fakat hiçbiri 5. güne gelemedi. Araştırınca 35 yaş üstünde, bir de az embriyo sayısında 5. güne gitmenin uygun olmadığının söylendiğini öğrendim. Bu bir risk almaydı. Hiçbir yapay ortam anne karnının sağladığı ortamı veremediği için embriyoların 5. güne gitme ihtimali düşükmüş (yüzde 40). Bir de 3 adet olunca risk de arttı tabi. Üstüne bir de PGT'ye gidecekti, şansım çok çok azdı sanırım. Yine de umutlandık tabi. 3 embriyom vardı, 3. günde transfer edilseydi belki tutunurdu, belki tutunmazdı, bilemiyorum. En azından seçim şansına sahip olmak isterdim. Sizlerin denemelerinizde de 5. günü beklemeniz istendi mi, onu merak ettim.

Bende yine bir istanbuldan dönüş yolundayım kızlar uçan süpürgeli kızı koymustum ilk mesajımda aynen yollardayim :KK55:
Ilk ocak ayında gittim subat mukemmel gecti tedavide.bu ay ise 1 yum. Varmıs yani bu ay tedavi yok :110: üzülmemeye calısiyorum.biliyorum cünki normal böyle olması.
ilk 41 yaşında doktora gidip doktor baktığında 5 yum. Görmüş durumumu cok iyi bulmuş bende öyle umitsiz gitmiştim ki buna cok sevinmistim.bir sonraki ay yum. Yok demis ve stres yapma onumuzdeki ay gel demisti.ve yine olmustu. hep 2 veya 3 gordüm ta ki gecen aya kadar.Allahım o günlere bir daha dönebilir miyim derken tam iki yıl önce ocak ayında olduğu gibi pik yapmıstım.bu ayda yum 1 tane yani yok hukmunde tedavi yok.giderkende aklıma geldi böyle olabilecegi vücut dinleniyor kızlar.
erbil beye havuzu 3 kez mi yapacağız diye sordum.bu tedaviye bakacağız ondan sonra sana bırakacağım dedi. E elifdemirelif sen havuz tedavisi mi gördün ve diger arkadaşlar ne dersiniz 3 kez mi yum. Toplansa.gecen ay ki embriyomunda cok iyi bir sey olduğunu söyledi.:dua: arı sütü bal polende devam bende, tedaviye ek katkı seyleri yapmam lazım.
Ben isterdim benim 3 kez yum. toplansın.tekrar uğraşmaktansa bu tedaviden biraz dondurulmusum kalsın.biz elimizden geleni yapıp Allahtan istiyoruz.insallah Rabbim bebek dualarımızı kabul eder hepimize.gecen ay o kadar sasırmıstım ki mutlu olmustum.her gun mujdeli haber almamiz dilegiyle :KK31:birde kızlar merkezde kanal d renkli sayfaları sunan gülşen yüksel saltı gordüm.benim doktorun asistanı gunaydın dedi.sekreterler oyle.sabahın 8.30 unda merkeze yalnız gelmis bekliyordu aynı bizim gibi.baktimda 39 yaşında eside 49 yaşinda.bu merkezi tercih etmesine sevindim.cok da güleryuzlü birisi.bakalım o ve biz müjdeli haberi kim verecek :cool:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle umarım hepiniz en kısa zamanda bebişlerinize kavuşursunuz. 44 yaşındayım. İlk tüp bebek denememi yaptım, başarısızlıkla sonuçlandı. Transfer bile yapılamadı. Adetimin 2. günü yaklaşık 10 adet folikül görünmesine rağmen sadece sol tarafta 4 yumurta gelişti. 3'ü olgun çıktı, 3'ü de döllendi. Ardından 3'ü de 3. güne geldi. Ancak doktorum 5. günü bekleyeceğini, ardından da PGT'ye göndereceğini söylemişti işin başında. Biz de kabul etmiştik. Dolayısıyla 5. günü bekledik, fakat hiçbiri 5. güne gelemedi. Araştırınca 35 yaş üstünde, bir de az embriyo sayısında 5. güne gitmenin uygun olmadığının söylendiğini öğrendim. Bu bir risk almaydı. Hiçbir yapay ortam anne karnının sağladığı ortamı veremediği için embriyoların 5. güne gitme ihtimali düşükmüş (yüzde 40). Bir de 3 adet olunca risk de arttı tabi. Üstüne bir de PGT'ye gidecekti, şansım çok çok azdı sanırım. Yine de umutlandık tabi. 3 embriyom vardı, 3. günde transfer edilseydi belki tutunurdu, belki tutunmazdı, bilemiyorum. En azından seçim şansına sahip olmak isterdim. Sizlerin denemelerinizde de 5. günü beklemeniz istendi mi, onu merak ettim.
Merhaba hangi merkeze gidiyorsun arkadaşım ? insallah sende bebegine kavusursun.ben burada üzülmemeye calısırken halime hala umut et der gibi senin 10 folikül nedir öyle maşallah :nazar: masallah.
Canım bana esimin akrabaları ilk denemede pek tutmuyor üzulme olur demişlerdi senin icinde gecerli.bana ilk ankara gen-art tup bebek merkezinde hicc birsey soylenmeden 3. Gun embriyosu kondu tutmadi ayni anda 43 yasindaki hastada tutmus kisi farkliligı kasım ayında oluyor bunlar.
Ben bu isi sevmedim :bicak: bir daha geldigimde yine 1 tane, ver 7500 ü sonuc yine aynı.ee nasil olacak embriyoma "demek 1. Kalitede olsa kotu" dendi negatif sonuç icin.
Ee bende o zaman bu kadinlar kulubunde ogrendim 5. Gun ve pgt.yi.simdi havuz sistemi ile tedavim devam ediyor.bence iyi bir tecrube olmuş.bana 3. Gun kondu ayni sonuc.senin de 5. Gune gitmedi ayni sonuc.simdi 2. Denemende umut edelim umutlu baslayalim olacak diye bu sefer 3. Gunu denersin.tutar mı tutar ...ama doktor hatası göremedim.ne olacağını göremeyiz icimden bir yandan evet yumilerine yazik olmus güzel bir zamanmis diyorum.bir yanımda 3. Gun konulanin ne olacagı hatta bizim yaş icin olumsuz sonuca 1 tık daha yakin geliyor.doktorunla konuşsan ne diyecek ?? merak ediyorumm :KK67:

Son düzenleme:
Bende bu ay saf arı sütü yesem diyorum daha mı faydalı kızçeler geçen bir arkadaşımiz yazmıstı tekrar yazsanız ???

merhabalar hayırlısı olsun inşallah hepimizin adına. ben de 40 yasındayım 3. denemeye baslayacagım. 2 deneme de 3. gün transfer edilmişti. şimdi 5. gun olmasını istiyordum. demek 5. gune gitmeyebiliyor. böyle bir durumu bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. tekrar deneyebilecekmisiniz ?

Merhaba hangi merkeze gidiyorsun arkadaşım ? insallah sende bebegine kavusursun.ben burada üzülmemeye calısırken halime hala umut et der gibi senin 10 folikül nedir öyle maşallah :nazar: masallah.
Canım bana esimin akrabaları ilk denemede pek tutmuyor üzulme olur demişlerdi senin icinde gecerli.bana ilk ankara gen-art tup bebek merkezinde hicc birsey soylenmeden 3. Gun embriyosu kondu tutmadi ayni anda 43 yasindaki hastada tutmus kisi farkliligı kiz kasım ayında oluyor bunlar.
Ben bu isi sevmedim :bicak: bir daha geldigimde yine 1 tane, ver 7500 ü sonuc yine aynı.ee nasil olacak embriyoma "demek 1. Kalitede olsa kotu" dendi negatif sonuç icin.
Ee bende o zaman bu kadinlar kulubunde ogrendim 5. Gun ve pgt.yi.simdi havuz sistemi ile tedavim devam ediyor.bence iyi bir tecrube olmuş.bana 3. Gun kondu ayni sonuc.senin de 5. Gune gitmedi ayni sonuc.simdi 2. Denemende umut edelim umutlu baslayalim olacak diye bu sefer 3. Gunu denersin.tutar mı tutar ...ama dojtor hatası göremedim.ne olacağını göremeyiz icimden bir yandan evet yumilerine yazik olmus güzel bir zamanmis diyorum.bir yanımda 3. Gun konulanin ne olacagı hatta bizim yaş icin olumsuz sonuca 1 tık daha yakin geliyor.doktorunla konuşsan ne diyecek ?? merak ediyorumm :KK67:

merhabalar hayırlısı olsun inşallah hepimizin adına. ben de 40 yasındayım 3. denemeye baslayacagım. 2 deneme de 3. gün transfer edilmişti. şimdi 5. gun olmasını istiyordum. demek 5. gune gitmeyebiliyor. böyle bir durumu bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. tekrar deneyebilecekmisiniz ?
Bende 5. Gune gitmez diye korkuyordum.buralardan bir arkadas 5. Gune genelde gidiyor ama bizim yaşimızda genetikten sağlıklı sonucu gelmemesinden kork demişti.siz de oyle hemen korkmayın.benim de 1 tanesi 5. Gune gitti.kalan 2 embriyoyu 6. Gune beklettiler gelisimi yavaş olunca donduramadilar...

Bahçeci Umut Cem Bey doktorum, bugün embriyolog aradı, Cem Bey'in de arayacağını, bilgi vereceğini söyledi, henüz aramadı. Aslında konu çok ilginç ve hassas. Bu süreçte çok araştırdım, okudum. Evet, 5. güne gelen embriyonun tutma olasılığı yüksek, ancak embriyonun 5. güne gelmesi de zor. Yani yapay ortamda 3. günden sonra yaşamayabiliyorlar. Bir laboratuarın şartları ne kadar iyi olursa olsun, anne rahminin sağladığı ortamı sağlayamıyor. O yüzden 5. gün yani blastosist embriyoyu genelde yaşı 35'in altında, ikiz bebek istemeyen, embriyo sayısı fazla kişilere yapıyorlar. Bahçeci'nin kendi sitesinde bile blastosist herkese uygulanmaz diye yazıyor. Yani tercih ve seçim işi, zor bir karar.

Bu ay rahmimi dinlendirip bir dahaki ay tekrar başlamayı düşünüyorum farklı bir yerde. Çünkü Bahçeci çok profesyonel bir ekibe sahip olmasına rağmen sanki işi otomasyona bağlamışlar gibi geldi. Tıp bilimi yaklaşım ve bakış açısı işi, farklı bir doktor görüşü almakta da fayda var en azından. Cumartesi farklı bir yerde randevum var, sizlere de öğrendiklerimi seve seve anlatırım. Aşağıdaki linkleri paylaşıyorum, burada blastosisti ve risklerini Aret Kamar çok iyi anlatmış.

Evet, her deneme bir deneyim, umudumuzu kaybetmiyoruz:))

Bahçeci Umut Cem Bey doktorum, bugün embriyolog aradı, Cem Bey'in de arayacağını, bilgi vereceğini söyledi, henüz aramadı. Aslında konu çok ilginç ve hassas. Bu süreçte çok araştırdım, okudum. Evet, 5. güne gelen embriyonun tutma olasılığı yüksek, ancak embriyonun 5. güne gelmesi de zor. Yani yapay ortamda 3. günden sonra yaşamayabiliyorlar. Bir laboratuarın şartları ne kadar iyi olursa olsun, anne rahminin sağladığı ortamı sağlayamıyor. O yüzden 5. gün yani blastosist embriyoyu genelde yaşı 35'in altında, ikiz bebek istemeyen, embriyo sayısı fazla kişilere yapıyorlar. Bahçeci'nin kendi sitesinde bile blastosist herkese uygulanmaz diye yazıyor. Yani tercih ve seçim işi, zor bir karar.

Bu ay rahmimi dinlendirip bir dahaki ay tekrar başlamayı düşünüyorum farklı bir yerde. Çünkü Bahçeci çok profesyonel bir ekibe sahip olmasına rağmen sanki işi otomasyona bağlamışlar gibi geldi. Tıp bilimi yaklaşım ve bakış açısı işi, farklı bir doktor görüşü almakta da fayda var en azından. Cumartesi farklı bir yerde randevum var, sizlere de öğrendiklerimi seve seve anlatırım. Aşağıdaki linkleri paylaşıyorum, burada blastosisti ve risklerini Aret Kamar çok iyi anlatmış.

Evet, her deneme bir deneyim, umudumuzu kaybetmiyoruz:))

Bende bahceci fulyadayım.bu da iyiydi...deneyim kazanıyoruz bu tedaviye kim nasil tepki veriyor belli oluyor.5. Gune çıkmamîşsa bir daha ki sefere bence de 3. Gün denemelisin ve o şansını yaratmalısın.nereye gitmeyi düsunüyorsun bu video paylaştığın yer mi ??? Burada 3 veya 4 sayfa önde bir arkadaş paylaşmıştı 2. Tedavisinde hamile kalmış prof guven karlikaya sanırım sana bir merkez daha iyi olan.bu ay adet gorup bir sonraki ay tedaviye alırlaŕ bence benim oyle oldu.sana saf arı sütü tavsiye ediyorum.ben gecen ay bagısiklik sistemini kuvvetlendiren kıs macunu yedim.bu ay ari sutu bal polen yiyorum.onumuzdeki ay saf ari sütü mu alsam ne dersin madem araştıriyorsun bir fikrin var mı ?? tesekkür ederim :KK50:

Bizim yaşımıza binaen muhakkak böyle doğal tabiat harikalarını yememiz lazım.zaten hersey yapay.bu ay biraz balik da yiyecegim :KK12:

benim 2 denemem de 3. gun yapıldı. ben 5 istiyordum ama gitmez dedi. i
Bende 5. Gune gitmez diye korkuyordum.buralardan bir arkadas 5. Gune genelde gidiyor ama bizim yaşimızda genetikten sağlıklı sonucu gelmemesinden kork demişti.siz de oyle hemen korkmayın.benim de 1 tanesi 5. Gune gitti.kalan 2 embriyoyu 6. Gune beklettiler gelisimi yavaş olunca donduramadilar...

gerçi nasipse 3. de 5. günde olur. bunu biliyorum ama insanın içinde hep bi acabalar :)

Back
X