gençler ben geldim:) merakta bıraktım sizi kusura bakmayın. geçen haftasonu tatile gittik, tatilde pestilim çıktı, önceden arkadaşlara verilmiş bir söz ve rezervasyonu da iptal edilemeyen bir otel vardı... salı işe döndüm, her gece 9a kadar non stop çalışma, dün biraz rahatladım, bugün de eylülün 5ine kadar sürecek tatile başlayacağım inşallah, internetim kısıtlı olacak yine yazamayabilirim haberiniz olsun.... şimdi sizlerin mesajlarını okumaya başlamadan bendeki gelişmeleri yazayım: geçen cts haber geldi embriyolara ilişkin. bir tanesinde 1, 6, 7, 14, 22 olmak üzere 5 kromozom + anomali olduğu için imha edildi. 2. embriyoda ise ne yazık ki işlem yapıldıktan sonra alınan hücrelerin bölünüp ayrışması gerekirken bizimki dna üretmemiş, dolayısıyla yapılan test sonuç vermemiş... doktor benimle yüz yüze görüşmek istediği için dün sabah görüştük kendisi ile. 1. %5 %10 oranında testlerin sonuç vermemesi olabiliyormuş, daha önce de rastlanmış. 2. bu embriyo iyi gelişen embriyo olduğu için sordum hocaya: testte sonuç vermemesi kalitesi genetiği kötü demek olabilir mi diye. öyle bir bağ konusunda hiçbir bilgi yok dedi. 3. bir embriyomun kötü çıkması diğerlerinin de kötü çıkacağı anlamına gelir mi dedim, sizin genetiğiniz iyi. bu anomaliler kromozomlar dizilirken oluyor dedi. dolayısıyla bir embriyo kötü çıkınca diğerleri de kötü çıkacak birşey yok dedi. 4. genetik konusunu tekrar konuştuk. hoca genetiğin 5 ve üzeri embriyosu olanlarda yapılıp böylece şansı yükseltmek isteyenlerin yapacağı bir işlem olduğunu. zira test için alınan hücrelerin (
poppy73
aret hocanın anlattığını anlattı burada) plasentadan alındığı, bebekten alınmadığını, yanıltıcı olduğunu... embriyo genetik testte kötü çıkıp da sağlıklı cocuk doğumlarının olduğunu söyledi. ve ben kesin genetikten vazgeçtim. Bu arda Bülent Urman ve Hakan yaralının youtubeda bu konuda tartışması var, tabi akademik bir tartışma, ilgilenenler izleyebilir,
henüz ben de izlemedim. tutunma konusuna gelince, kötü embriyo tutunmaz tutunursa da zaten 12 13. haftalarda sonlanır, down sendromu için de testler var, genetik yapılmasına rağmen (raporların sonunda yazıyor bu testlerin yapılması gerektiği, benim raporumda var) bu testleri yaptırmak zorundayız zaten... sadece yaklaşıl kürtaj vs. 5 6 ay kaybedersin bu sürece yeniden başlamak için dedi. erken rezerv azlığı açısından ben embriyo biriktirsem mi dediğimde rapor hakkın varsa yapalım, ama gerek olmadığını düşünüyorum, direk transfer edebiliriz senin tercihin dedi. ben de bu embriyo zaten var bir tane daha olsun diye eylülde tekrar tedaviye başlayabilirim. bakalım kararımı tatilde vereceğim. benden bu kadar