Doktorum cok unlu bi turk hoca, randevu almam 2 ayi gecti. Zaten ona gitmeye karar verince ben direk vitaminleri alamya basladim. Daha once baska bir amerikali doktorla tup bebek denemistim, bir kez de bahceci de. Bahceciden nefret ettim, hic bir insancil yani kalmamis, koyun gibi herkese ayni seyi verip olursa ne ala olmazsa gir siraya havasi sezdim. o zaman 31 yasindaydim ve sadece 7 yumurta olustu, kalitesi orta dendi, 2 tane 3.gun transfer oldu negatif. neyse sonra amerikada doktor yasima gore yumurta az olunca once kalitesine calisalim dedi. 2 aylik diyet ve takviye listesi verdi. Ilaclari da biraz daha yuksek tuttu. Bana yuksek doz cok kotu etki etti, 17 yumurta toplandi ama sadece 1 tanesi 5.gune cikti, yikildim yine negatif. Bu arada Texasa tasindim, burdaki turk hoca tam bir saat beni dinledi, Suleyman Bahceci'nin universiteden hocasiymis zaten. bana "bazi kadinlar tup bebegin yuksek dozuna kotu tepki verir, ve yumurtalar bu hizli buyutmeye tepki olarak kalitesizlesir" dedi. Mini tup bebekler havuza karar verdik. 3 kez ust uste mini ivf olucak. Protokol normalin cok altinda dozda hormonla oluyor.
10 gun Clomid
3gun Femera
6 gun Menopur 150ui
Duzenli E2 degerlerim alindi ve ultrasound oldu zaten.
Catlama ignesi ile yumurta toplamay girdim. Malesef benim 6 gelismis yumurtadan 2si onden salinmis, 4 u isleme alindi, biri haric hepsi donduruldu, bir tane iyi kalite 3. gun, iki tane orta kalite 5.gune cikti.. Embriyolog 4 taneden 3 nun bu seviyeye gelmesinin cok iyi oldugnu soyledi...cok sukur...Ben bunlari daha once hic yasamadim, hamdolsun bana az ilac daha etkili geldi. Maddi olrak da tup begin yarisi fiyatinaydi zaten. Simdi adet olmayi bekliyorum, 2. tur yumurta toplama olucak.
Takviyelerim ise:
Coq10- 600mg
Balik Yagi- 2000mg
Prenatal vitamin
Vitamin D- 1000ui