- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
- #73.861
daha öncede yazacaktım fırsat olmadı.tedavinde başarılar dilerim.inşallah gönlüne göre olacak.3 ay az değil ve daha önceki emeklerinde var.Arkadaşlar ne vazgeçmesi olur mu öyle şey. Pes etmek yok. Tamam kısa bir süre dinlenin zaman verin kendinize. Sonra imkanlar el verdiğince devam edin.
Çalıştığım yerde bir arkadaş geldi yanıma. Öyle sohbetimiz muhabbetimiz çok yoktu. Ama böyle şeyler çabuk yayılır ya. Bebeğimi kaybettiğimi, tüp bebek tedavisi gördüğünü duymuş. Kendisi 50 yaşlarında. Oda zamanında hamile kalamayınca tüp bebek denemiş. Bir denemede olmayınca vazgeçmiş. Şimdi ki tek pişmanlığım denemekten vazgeçişim dedi. Bunu söylerken öyle samimi bir pişmanlığı vardı ki. Ben çok etkilendim.
İnanın öyle zor şartlarda tedavi görüyorum ki. Yaşadığım ilde tüp bebek merkezi yok. Yakın bir ilde denedim olmadı. Sonra imkanları zorlayıp İstanbul a gittik. İki ay gittik geldik. Sonuç alamadık. İlk ay foliküller boş çıktı. İki taneydi. Sonraki ay büyümedi foliküller. İstanbul'dan eve kadar ağlayıp durdum. Harcadığımız zamana mı yanayım, emeklere mi, gırtlağa kadar borca battık ona mı. İstanbul'da kalmak zor. Kimseye gidemiyoruz. Yemek dert, kalmak dert. Baktık olmuyor, ne maddi güç kaldı ne manevi döndük geldik. Bıraktık tedaviyi. Sonra yine yakın olan merkeze gittik. Regl olunca başlayacağız tedaviye. Doktor açık açık söyledi. Üç ay deneriz. Topladık topladık, yumurta bulamazsak ben tedavini sonlandırırım dedi. Şimdi kendi kendime üç ay ömrüm kaldı diyorumne yapayım ağla ağla tükendim artık. Üç ay daha şansım var. Deneyeceğim.
stres yapmazsan çok iyi olur.bizim kafa direk stres oluyor olumsuzlukta oysa ne olacağı belli değil.
50 yaşındaki işyeri arkadaşın sana nasıl bir ders değil mi malesef ki
benim işyerimde bundan baya önce 2014 de şube müdürümüz eskiden de uzaktan tanıdığım bir kız ve 50 yaşında menopoza girmiş bekar.doktora demiş ki "geri dönüşü var mı bu işin geri döndürün, doktor da malesef geri dönmez " demiş.bize bunu anlatmıştı ve üzgündü menepoza girmeye başladığı için, bize bu konuşmayı anlatmıştı.bende 40 yaşında bekar olarak çok üzüldüm kendimeee ona da
zaten o yaşta bekar arkadaşlarımız bizden büyükler evlenin çocuk yapın falan derler pişman olmayın sonra derler.
menepozu geri döndürmek nedir yine bizlerin cahilliği yok arkadaşlar hayat 40 yaşına gelince bir sorgulanıyor nereye gidiyorum nerden geldim ben diye.
işyeri arkadaşının o zamanlar ki tedavisi biraz daha eski teknoloji şimdiye göre belki çağdışı kalır. çünkü son yıllarda iyice ilerlemiş bu iş kızlar, sonra malesef cahil bir toplumuz ve paraya da çocuktan da fazla değer veriyoruz.
Allah kolaylaştırsın emeklerinizi inş. denemek başarmanın yarısıdır bu arada