40 yaşından sonra yurtdışı....

wisne83

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
459
998
628
41
Merhabalar hanımlar.
Eşim bir iş teklifi aldı birkaçgun önce.hem tanıdıgımız hem eşimin müşterisi olan biri.birkaç sektörde birden farklı iş yerleri var.eşime benim senin gibi bir adama ihtiyacım var.benimle yurtdışında çalışmayı düşünürmüsün demiş.eşim 42 ben 39 yaşındayım.bugune kadar böyle bişey hiç aklımızda yoktu.fırsatımızda yoktu zaten.öğrendiğim günden beri kafam çok karışık.bu saatten sonra tekrar sıfırdan başlamak istemiyorum.burada belli standartlarımız var.bunun altına düşmek beni korkutuyor.öte yandan biri lise iki biri Ana sınıfında olan iki çocugum var.onlar için buyuk bir fırsat bu.eşim çok hevesli.gerçi henüz şartlar konuşulmadı.bize ne vaat edecegini bilemiyorum.ama şimdiden kafamda onlarca soru var.siz ne düsünürsünüz bu konuda.bu yaştan sonra yapabilir miyiz oralarda.yoksa kurulu düzene devammı etmeliyiz.

Çocuklar akılları başlarına geldiğinde "niye gitmediniz?" diye hesap sorarlar benden söylemesi
Çok genel olmuş. Hangi ülke olduğunu işlerinizi de yazarsanız bence daha sağlıklı yorumlar gelir.

Türkiye kadar yüksek enflasyonu olan 2 ülke var onlardan biri değilse ve ilkel Afrika ülkelerinden birine gitmeyecekseniz standartı en kötü ihtimalle korursunuz.

Çocuklarınızın eğitimi için de mutlaka daha iyi olacaktır. Alışma ve eğer yoksa dil öğrenme sürecini atlatınca keyifli olacaktır diye düşünüyorum.

Ülke Fransa.teklif eden adamın inşaat sektöründe işleri var.hastane okul AVM gibi buyuk binaların yangın yalıtım ve havalandırmalarını yapıyorlar.eşimde inşaat sektöründe.şantiye şefi.alanlar farklı olsada aynı sektörde.bu adamın çiflik evini yapmışlardı daha önce.ordan samimiyetleri arttı eşimle.adamın bi ayagı Türkiye'de çok sık gelip gidiyor ve biraz orda daha çok burda yaşıyor.orada o yokken kızı işin başında imiş.ama zorlanıyormuş.kızı ile birlikte işlerin başında olacakmış eşim.şimdilik konuşulanlar bunlar.haftaya tekrar Türkiye'ye dönecekler.detaylı konuşuruz demiş.ama eşim fazla hevesli.sanki adam ne teklif etse kabul edecek gibi.buda beni korkutuyor.

Öncelikle gideceğiniz ülkenin neresi olduğu ve oradaki ekonomik ve sosyal şartlarınız çok ama çok önemli. Bunu çok iyi hesaplayın, tartın. Çocuklarınızın küçük olması önemli bi avantaj. Şu an Türkiye'deki ekonomik durum malesef ortada, ancak anladığım siz belirli bir sosyoekonomik ortama ve seviyeye sahipsiniz. Özellikle 30lu yaşlardan sonra gerçekten yurt dışına taşınmak cesaret ister; çünkü herşey ekonomik değil insanın hayatında; sosyal ilişkiler, aile yakınlığı, kendi kültürel ortam etkileşimini önemli görüyorum. Süreli bir iş ise deneyebilirsiniz.

Eşinizin veya sizin Fransızcanız var mı? Bir de liseye giden çocuğunuz varmış onun eğitimi nasıl devam edecek? Ya Fransızcasının ya da Ingilizcesinin çok iyi olmasi gerekir

Eşinizin veya sizin Fransızcanız var mı? Bir de liseye giden çocuğunuz varmış onun eğitimi nasıl devam edecek? Ya Fransızcasının ya da Ingilizcesinin çok iyi olmasi gerekir
ikimizin de fransızcası yok ben ve oğlum yeterli derecede İngilizce bilgisine sahibiz.egitim konusunda ve daha birçok konuda binlerce soru var benim kafamda.ama eşime göre birkaç yıl sıkıntı çekmeye deger çocukların geleceği için.bencede deger tabi ama çekecegimiz sıkıntıyı onun kadar küçük göremiyorum.

Olayda teklife dair somut bilgiler olmadığından genel olarak yeni düzen mi - kurulu düzen mi konusunda bi yorum yapmak istedim.

Değişimin, dönüşümün olmadığı yerde duraklama, gerileme ve çöküş başlıyo bence. İnsan doğar, büyür, büyüyecek yolu bitince de yaşlanmaya başlar ve sonunda ölür. Yaştan, fiziksel kapasiteden, maddi varlıktan bagımsız bi şeyden bahsediyorum. Kendiniz için daha iyisini, daha güzelini istemeyi bıraktıgınız ya da bunlar için degisim cesaretini gösteremediginiz noktada zirve gecilmis düsüs baslamıs demektir. O yüzden bazı insanlar son günlerine kadar hayat doluyken bazı insanlar aslında 30unda ölmüstür, sadece gömülmek için 80lerini beklemeleri gerekiyodur.

Tabi ki bu her önünüze gelen degisime gözü kapalı koşun demek degil ama bu degisim size ve ailenize yeni kapılar açacaksa, daha iyi, daha güzel bi geleceğe ulaşmanıza vesile olması mümkün bi değişimse kurulu düzen sizi durdurmasın. Ki onu da siz kurdunuz zaten, varsın yıkılsın, yine kurarsınız.

O zaman internasyonel bir liseye devam edebilir ama onların da fiyatı yüksektir. Yani onun giderini de hesabınıza katın mutlaka. Fransızlar İngilizce konuşmayı tercih etmiyor malum o yüzden öncesinde mutlaka Fransızcanız bir seviyeye gelmeli. Bir de Paris cok pahali ev bulmak zor ama şehirden şehire degisiyor bu durum. Ben denenmesinden yanayım eğer ekonomik olarak rahat edilecekse göze alırım yerinizde olsam. Halil Inancik miydi 60 yasinda İtalyanca ögrenen? İstedikten sonra orada yaşarken gayet rahat öğrenilir, dert değil.

Ne biliyim görece rahat bi hayatım var.evim kendi evim.çocukları buyuttum.altımızda arabamız var.ileridede olsa ailemizden kalacak ev var.hayat rutınde buyuk dertlerimiz olmadan devam ediyor.bundan on sene evvel olsa gözüm kapalı giderdim.ama eşim paradan ziyade çocuklara daha iyi gelecek egitim şansını daha fazla önemsiyor.tabiki çok çok önemli ama benim çocukların düzen ve psikolojileri de çok önemli.burada çok sosyal bi hayatımız var.birdenbire yanlız kalma korkusu da var.offf bi gün yurtdışı şansınız olacak ama sen korkacaksın deseler hadi ordan derdim.

Kucuk cocuk icin cok zor olmaz ama buyuk icin sancili bir gecis süreci olur. Dili ogrenene kadar cok zorlanacaktır. Cocugunuzun fikri ne bu konuda?
Açıkçası henüz bu konuyu ona açmadık.çünkü benim için şuan çok belirsiz bi durum.biraz netleşmesini bekliyecegiz.ama oglum girişken çok sosyal bi çocuk.tanıdık tanımadık herkesle sohbet edebilen girdiği ortama çabuk uyum saglayan bi çocuk.bu özellikleri durumu bi tık daha kolaylaştırcak olsada sonuçta tam ergenlik dönemi.çok olumlu baksada yaşı gereği zorlukları hesaba katamayacaktır diye düşünüyorum.

Estetisyenim ben.birkaç yıldır yapmıyorum mesleğimi.

Şu an çalışmıyorsanız ve yurtdışında nasıl iş bulucam denklik menklik sıkıntılarına girmiyorsanız net gidin. Eşinizin maaşı sizi geçindirmeye yetecek mi bunu araştırın ama. Kiralar ne kadar, aylık ne kadar harcanıyor 4 kişilik ailede vs vs
Bunlar kafanıza yatarsa net gidin net

Ben sizin yerinizde olsam gitmem açıkçası. Burada ki hayatınız belli ki bir çok insandan iyi. Mesleğiniz de iyi, ev araba miras kalacak ev falan. Sıfırdan Fransa da başlamak çok zor olur diye düşünüyorum. Denklik olacak mı sizin için o da ayrı bir konu. Çocuklar için ise çocukları üniversiteye gönderebilirsiniz dışarı. Çevre var diyorsunuz, bir anda derin bir yalnızlık ve boşluğa düşeceksiniz gibi geldi bana

İşte bende tam olarak bunlardan korkuyorum.evet burda rahatımız yerinde çocuklara birer ev bırakabiliriz en azından.eşimede böyle söylüyorum.ama o çocukların orada yetişmesinin farklı olacagından,ülkenin genel durumundan,5 yıl sonramızın bile garantisi olmadıgından,bahsedince de ona hak veriyorum.

ne yaptınız gittiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…