40 yil dusunsemsem aklima gelmezdi basima geleceklerden

nurcanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2012
237
1
66
- Yurtdışı
slm arkadaslar cok farkli bi konuda fikrinize desteginize ihtiyacim var nolur bana normal oldugumu soyleyin,yoksa kafayi yiycem,nir kizimvar ve birbucuk senedirde hamile kalamiyorum ve doktor tup bebek dedi ama esim ve taraftar degil nolur bana yardim edin onu nasil ikna ederim,kendisi cokk istiyor ama sabrte bek le diyor ama 40 yil da beklesem doktor kendiliginden kesinlikle hamile kalamiycami soyledi cok uzgunum nankorluk olmasin hic bebegi olmayanlara haksizlik etmis olmayim.bana bir fikir verin

Son düzenleme:
slm arkadaslar cok farkli bi konuda fikrinize desteginize ihtiyacim var nolur bana normal oldugumu soyleyin,yoksa kafayi yiycem,nir kizimvar ve birbucuk senedirde hamile kalamiyorum ve doktor tup bebek dedi ama esim ve taraftar degil nolur bana yardim edin onu nasil ikna ederim,kendisi cokk istiyor ama sabrte bek le diyor ama 40 yil da beklesem doktor kendiliginden kesinlikle hamile kalamiycami soyledi cok uzgunum nankorluk olmasin hic bebegi olmayanlara haksizlik etmis olmayim.bana bir fikir verin

merhaba canim
oncelikle allahim evladina uzun saglikli omurler versin,benimde senden farkim yok canim
benim esimde kesinlikle istemiyor,ve onun ilk evliliginden evladi var,benimse yok
bu konuda okadar cok aciyor ki icim,ne yapcagimi bilmiyorum,senin bu konuyu actigini gorunce kendimi aglamaktan alamadim
yarama tuz bastin
dua etki bi tane yavrun var,benimse kendi kanimdan canimdan bi yavrum bile yok
evliligimiz bile bu konu yuzunden sallantida
benimde senin gibi yardima ihtiyacim var
surekli tup bebek tedavileri topiiklerini okuyorum,kendimi orda gormek istiyorum ama esim bu konuda onumde engel
allahim yardimcimiz olsun
akil fikir versin eslerimize :14::14::14::14::14::14:
keske sana yardimin olabilse ama kendime bile yardim edmiyorum ben:50::50::14::14:

merhaba canim
oncelikle allahim evladina uzun saglikli omurler versin,benimde senden farkim yok canim
benim esimde kesinlikle istemiyor,ve onun ilk evliliginden evladi var,benimse yok
bu konuda okadar cok aciyor ki icim,ne yapcagimi bilmiyorum,senin bu konuyu actigini gorunce kendimi aglamaktan alamadim
yarama tuz bastin
surekli tup bebek tedavileri topiiklerini okuyorum,kendimi orda gormek istiyorum ama esim bu konuda onumde engel
keske sana yardimin olabilse ama kendime bile yardim edmiyorum ben:50::50::14::14:

Merhaba canım Allah yardımcın olsun senin eşin çok bencilmiş ya.KendiSİ evlat sevgisini tatmış ya seninki olmasa da olur diye düşünüyor anlaşılan.İnşallah kendiliğinden hamile kalırsında eşinin anlayışsızlığı da ona kalır. Allahım tez zamanda isteyen herkese hayırlı evlatlar versin inşallah.

yaşınız sorun değilse eğer doktorlar her ne kadar kendiliğinden olmaz demişlerse de bakarsınız oluverir.yani biraz bekleyebilirsiniz eğer yaş çok ileri değilse.nice olmaz denilenlerin olmuş kendiliğinden çocuğu.veren ALLAH değil mi neticede?

tesekkur ederim canim rabbim insallah sana ve olmayanlara nasip etsin iclerinde banada,gunlerdir esimi guzellikle ikna etmeye calisiyorum ama olur diye karsi cikiyor malesef,hata bende ben doktora yalniz giitm o duymadi isin ciddiyetini,ve ben simdi cokkk iyi anliyorum hic hamile kalamayan arkadaslarimizi,hep insanin aklinda gece gunduz uykumda ruyamda cocugum olmasina ragmen,rabbime isyan etmemeye calisiyorumyine de allahim hayirliysa nasip etsin hayirsizsa nasip etmesin diyorumkurban oldugum allahim hepimize en guzelini hayirlisini versin bu arada yasim 33

Son düzenleme:
tesekkur ederim canim rabbim insallah sana ve olmayanlara nasip etsin iclerinde banada,gunlerdir esimi guzellikle ikna etmeye calisiyorum ama olur diye karsi cikiyor malesef,hata bende ben doktora yalniz giitm o duymadi isin ciddiyetini,ve ben simdi cokkk iyi anliyorum hic hamile kalamayan arkadaslarimizi,hep insanin aklinda gece gunduz uykumda ruyamda cocugum olmasina ragmen,rabbime isyan etmemeye calisiyorumyine de allahim hayirliysa nasip etsin hayirsizsa nasip etmesin diyorumkurban oldugum allahim hepimize en guzelini hayirlisini versin bu arada yasim 33

Canım daha yaşınız genç bence. Ben ilk tüp bebek denememde 36 yaşında olduğumu söylemiştim doktoruma hani ilerlemiş olmasının kaygısını kastederek. Gülerek yaşın daha çok genç demişti şaşırmıştım. Benimde sizin gibi bir kızım var Allahım bağışlasın evlatlarımızı. Şimdi bizde istiyoruz ikinciyi ama acaba olur mu kendiliğinden diye bekliyoruz. Rabbim inşallah o kapılara tekrar düşürmez inşallah. Bende 38 yaşındayım. Rabbime sığındım ona havale ettim halimi. Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler inşallah hepimiz için diyorum.

Son düzenleme:
hayatta olmaz diye hic birsey yokmus oluyormus ,kizima hap kullanirken hamile kaldim cok zamansiz bi zamanda ve istemedik o zaman nerdeyse aldiracaktim dusunuyorum allah cezami veriyor bize.simdi kizim 4 bucuk yasinda sukurler olsun ki rabbime aldirmadik,bazi sebeblerden dolayi aldirmak istemistikama son anda esim birakmadi iyikide birakmadi,ama simdi yok olmuyor yumurta gunleriymis suymus buymus hepsini denedim duzenli bi sekilde ama bos ,cunku her iki tup lerim tamamen kapaliymis laporoskopi oldum

hayatta olmaz diye hic birsey yokmus oluyormus ,kizima hap kullanirken hamile kaldim cok zamansiz bi zamanda ve istemedik o zaman nerdeyse aldiracaktim dusunuyorum allah cezami veriyor bize.simdi kizim 4 bucuk yasinda sukurler olsun ki rabbime aldirmadik,bazi sebeblerden dolayi aldirmak istemistikama son anda esim birakmadi iyikide birakmadi,ama simdi yok olmuyor yumurta gunleriymis suymus buymus hepsini denedim duzenli bi sekilde ama bos ,cunku her iki tup lerim tamamen kapaliymis laporoskopi oldum

Canım kendinizi çok strese sokmayın her şey Allahın takdiriyledir. vermek isterse mevla sebebleri ortadan kaldırıverir. varsa sorunlar sabrımızı deneyip imtihan ediyordur bizleri. inşallah rabbim mahrum etmez. ama biliyorsunuz ki stres de çocuk olmasına engeldir. bir kere bundan uzaklaştırın kendinizi. benim de eşim olmasa tüp bebeğe yine gidelim diyor bende Allah kızımı verdi çok şükür bununla yetinelim istiyorum çünkü tedavi süreci bende çok zor geçiyor.herşeyin hayırlısı inşallah.

merhaba canim
yarama tuz bastin

eşleriniz tüp bebek istememe sebebi nedir ?

öncelikle mevlam kolaylık versin... eşin tüp bebeğin ne olduğunu ve nasıl olduğunu biliyor değilmi? yanlış anlama ama bu konuda çok yanlış fikre sahip insanlar var. dr birde birlikte gitmeye ikna etmeye çalış olayın nasıl olduğunu ve ciddiyetini kendi duysun. ve ikna etmeye çalışırken kızından dem vur, şu hayatta bi kardeşi olsun birbirlerine destek olurlar biz yaşlanınca bize destek olurlar gibilerinden. yaşınızın geçtiğini ilerde daha zor olacağını anlatmaya çalış. bilmiyorumki tatlım dedimya allah kolaylık versin dilerim tüpe gerek kalmadan bebişin kendi gelir...

öncelikle mevlam kolaylık versin... eşin tüp bebeğin ne olduğunu ve nasıl olduğunu biliyor değilmi? yanlış anlama ama bu konuda çok yanlış fikre sahip insanlar var. dr birde birlikte gitmeye ikna etmeye çalış olayın nasıl olduğunu ve ciddiyetini kendi duysun. ve ikna etmeye çalışırken kızından dem vur, şu hayatta bi kardeşi olsun birbirlerine destek olurlar biz yaşlanınca bize destek olurlar gibilerinden. yaşınızın geçtiğini ilerde daha zor olacağını anlatmaya çalış. bilmiyorumki tatlım dedimya allah kolaylık versin dilerim tüpe gerek kalmadan bebişin kendi gelir...
esim ilk baslarda asla diyordu simdi kotu bisey olmadigini biliyor sadece bossssssssssss bi umitle hamile kalacagimi bekliyor,ve her ay gunum geldiginde benden daha cok uzuluyorve yuzu asliyor gunum geldiginde,kizimsa hergun kardes istiyor arkadaslarinin hepsinin kardesi var ama benim kizim yokkk ,ne yapalim saglik olsun diyorum ama ruyamda heppp kendimi hamile goruyorum cok seviniyorum birde bakiyorumki ruyaymissss

benim esim karsi cikmasinin sebebi ,eger allah isterse olur ona engel tanimaz sen ne yapsan da nasibi varsa dunyaya gelir diyorve beklemeyi tercih ediyor

rabbim ol derse elbetteki olur buna kimsenin itarazı olamaz ne mucizeler var bu dünyada.. ama tıbbın da bazı gerçekleri var zaten tüp bebeğin bi garantisi yok yine rabbim ol diyecekki olsun.. o zaman eşin başına bi hastalık geldiği zaman tedavi olmasın hatta ağrı kesici bile almasın nasibinde varsa iyileşmek iyileşecektir, rabbim ol derse o da iyi olur.. bunu aynen eşine ilet onun mantığı bu çünkü.

rabbim ol derse elbetteki olur buna kimsenin itarazı olamaz ne mucizeler var bu dünyada.. ama tıbbın da bazı gerçekleri var zaten tüp bebeğin bi garantisi yok yine rabbim ol diyecekki olsun.. o zaman eşin başına bi hastalık geldiği zaman tedavi olmasın hatta ağrı kesici bile almasın nasibinde varsa iyileşmek iyileşecektir, rabbim ol derse o da iyi olur.. bunu aynen eşine ilet onun mantığı bu çünkü.

tesekkur edrim canim cokk guzel ve dogru soyledin aynen iletecem ve yine burda sizinle paylasacam bakalim ne olacak ikna edersem tup bebege basliycam ve burda sizlerle gelismeleri anlatirim.

tesekkur edrim canim cokk guzel ve dogru soyledin aynen iletecem ve yine burda sizinle paylasacam bakalim ne olacak ikna edersem tup bebege basliycam ve burda sizlerle gelismeleri anlatirim.

gece gece sinirlendim.. çok kızıyorum senin eşin gibilere çünki çocuk olayında lafı sözü duyan suçlanan eleştirilen yada olur olmaz herkezden nasihat dinlemek zorunda kalan hep kadınlar.. nedense çocuk olmayınca suçlusu kadınlar.. tüp bebekte bütün eziyeti çeken yine kadınlar.. hem manen hem bedenen yıpranan yine kadınlar ama nazlanan yada söylenen hep erkekler.... ay neyse benim yatmam lazım arada bi açar bakarım ne yaptığına.. iyi geceler....

benim esim karsi cikmasinin sebebi ,eger allah isterse olur ona engel tanimaz sen ne yapsan da nasibi varsa dunyaya gelir diyorve beklemeyi tercih ediyor

anladım ,, farklı görüş açıları var tabi, etik olarak bakınca sakıncalar var ama , anne olarak bakınca evlat isteği apayrı bişi olsa gerek :)

bazı erkekler tüp bebeğe şüphe ile bakıyorlar. acaba gerçekten benim çocuğum mu diye endişe ediyorlar. hiçbir zaman bunu açık seçik söylemiyorlar ama içlerindeki şüphe tohumunu bir türlü söküp atamıyorlar.
büyük ihtimalle senin eşininde aynı şey kafasını kurcalıyordur.

mesela benim ablam doğum yapmadan önce hepimize sıkı sıkı tembih etmişti. çocuk çıkınca birisi mutlaka onunla çıksın, gözünün önünden ayırmasın, yanlışlıkla başka bebeği vermesinler demişti.

işte aynı korkunun başka bir versiyonu bu...

Peygamberimiz demiş ki; deveni sağlam kazığa bağla, tevekkülü Allaha bırak...

yani sen elinden geleni yap, gerisini Allaha bırak.

birde halk arasında şöyle bir inanç var. çocuğun olmuyorsa tüp bebek yaparım olur.

hayır, kazın ayağı böyle değil. tüp bebek manevi ve maddi olarak zor bir süreç. tüp bebek evlat sahibi olmanın garantisi değil...

burada evlat hasretiyle yanıp tutuşan, defalarca tüp bebek için tedavi olan ve sonuca üzülen arkadaşlar var. bunlardan biri de benim.

Eşine şöyle bir telkinde bulunmanı tavsiye ederim.
herşeyin bir zamanı var. Biyolojik ve fiziksel olarak hamile kalmak için uygun yaşlar var. bugün 45 yaşıma gelince hadi tüp bebek deneyelim dersen, deneriz ama tutma ihtimali çok düşük olur. 50 yaşımda geriye dönüp keşke tüp bebek tedavisi deneseydim, bir evladımız daha olsaydı diye içimde uhde kalsın istemiyorum. bir kez deneyelim. Eğer Allah kısmet ederse olur. Kısmet olmazsa evladımızı büyütür, denedik olmadı deriz. ne yazık ki, son pişmanlık fayda etmiyor.diye telkinde bulun...

hakkında hayırlısı olsun. Allah isteyen ve bakabilecek olanlara hayırlı evlatlar nasip etsin.

arkadaşım bak canım sorunun ne anlamadım ne problemin var ki asla olmaz dedi eeeeee olmuş var bi çocuğun nedemek asla RABBİM OL DESİN NE OLMAZKİ acaba başka bi doktora git hemen 1 doktorun dediğine güvenme ne malum para kazanmak için yapmadığını öle üzme kendini bir sürü bitkisel kürler var onları dene ya hiç çocuğu olmayanlar ne yapsın bizler ne yapalım asla isyan etme rabbimin gücüne gider dua et bol bol

merhaba canim
yarama tuz bastin

canım allah eşine akıl fikir versin afedersin ama çok bencilmiş böyle güzel,kutsal bi duygudan mahrum bıraktırdığı için inşallah RABBİM kendi evladından göstermez bunu içim burkuldu yeminle RABBİM TEZ ZAMANDA O GÜZEL DUYGUYU YAŞATSIN TATTIRSIN İNŞALLAH

demek ki kızınız bir mucizeymiş.

Allah uzun sağlıklı ömürler versin. Rabbim acısını göstermesin.

bende geçen sene doğum kontrol hapını bırakıp hamile kaldım. ve kalbi durdu bebeğimi kaybettim. 1 yıldır hayatım kabusa döndü. dr. Tüp bebek diyor.

zor hemde çok zor. tüp bebeğe karar vermek başlamak ve sonra hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkuyorum.

inşallah eşiniz kararını değiştirir.

Back
X