• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40'ından sonra üniversite?

:KK57: Çok şaşaırdım gerçekten var ama ben uzun uzun incelemiştim bilgi yönetiminden geçiş yoktu bilg.müh.'e.Bu üniversiteler arasında farklılık gösteriyor desem buna ÖSYM karar veriyor ben en iyisi okulu bir arayayım bu çok önemli bir bilgi çünkü DGS ve LYS çok farklı sınavlar.Soğal canım.
Osym nin dgs klavuzunu bulun Internette en son bir tanidik temmuzda girmisti.o kilavuzda yazar hangi bolumlere gecis yapabileceginiz.

Dgs sınavına girip bilgisayar mühendisliğine geçiş hakkınız var,gazi Üniversitesi bilgi yönetimi bölümünü inceleyin web sitesinden dgs ile gidebileceğiniz bölümler yazıyor.
Üniversiteyi aradım aksi bir kadın beni bir güzel tersledi.Çünkü Gazi uzaktan eğitim kapanmış 2 yıl olmuş.İnternet sayfasında yazıyor dedim inanmadı ben onu yönlendirdim sayfayı buldu haaa yanlış yazılmış dedi.Bölüm kapanmış hala sayfası duruyor.Senide benide yanılttılar.

ben olsam girişmezdim..bunun için ileri bir yaş..mezun olunduğunda insanların yavaş yavaş emekli olduğu yaşlara gelinmiş olacak..
Evet ama başka ne ile meşgul olabilirim?Ben zaten emekliyim.Yani hani farklı seçenekler osa onlarıda değerlendireceğim ama aklıma başka gelen herşey ya çevre ya para ile ilgili.Onlarda bende yok.

Ben şöyle düşünüyorum butik,takı vb gerçekten bayana yakışan güzel uğraşlar ama elbette benim küçük dükkanıma çok yoğun müşteri gelmeyecek ve ben orda da internette vakit geçireceğim oysa bana beynimi sürekli kullanmamaı gerektiren bir iş lazım ki vaktin nasıl geçtiğini anlamayayım hemde geçen zamana yanmayayım:))

Ben şöyle düşünüyorum butik,takı vb gerçekten bayana yakışan güzel uğraşlar ama elbette benim küçük dükkanıma çok yoğun müşteri gelmeyecek ve ben orda da internette vakit geçireceğim oysa bana beynimi sürekli kullanmamaı gerektiren bir iş lazım ki vaktin nasıl geçtiğini anlamayayım hemde geçen zamana yanmayayım:))

sattığın takıların bir kısmını siz tasarlayın o zaman. hem hazır hem el emeği takılar satarsınız olmaz mı. ben takı tasarlamayı seviyorum. halen evimde boncuklarımın bulunduğu kutum var. canım sıkılınca kendime bir şeyler hazırlıyorum.

neden özellikle o üniversite seçtiniz merak ettim
Canım ben aslında 9 Eylül örgün eğitimi seçmiştim yani o derece istekli ve azimliydim ama bu arada boşanınca plan dondu.İzmir'e gitmk imkansız oldu,yakın ildeki üni:ye gitmek parasal olarak imkansızlaştı ve geriye uzaktan eğitim kaldı.Araştırınca zaten Bilg.Müh. uzaktan eğitim çok az ve açıkcası Türkiye'de uzaktan eğitim aslında üni:lere para kazandırmak için kurulmuş ve eğitimleri iyi değil diye düşünüyorum.
Ben Sakarya Üni. Uzaktan Eğitim Bilgisayar programcılığına başlayıp verdiğim paranın karşılığını alamadığım için bırakmıştım.
Yani bir ümit belki yurt dışında bu konuyu daha ciddi ele alıyorlardır diye bu üniversiteyi seçtim,bölüm ile ilgili yapılan yorumlar genelde olumluydu ama insan içine giremeden bilemiyor.
Siz bu üniversiteyi tanıyor musunuz?

Son düzenleme:
sattığın takıların bir kısmını siz tasarlayın o zaman. hem hazır hem el emeği takılar satarsınız olmaz mı. ben takı tasarlamayı seviyorum. halen evimde boncuklarımın bulunduğu kutum var. canım sıkılınca kendime bir şeyler hazırlıyorum.
Çok güzel fikir ama benimde bir arkdaşım boncukları ile oturur çok güzel takılar yapardı inan bana o renk renk küçük küçük boncuklara bakmak bile beni yoruyor.Hepsinin halının üzerine dağıldığını ve toplamak zorunda olduğumu düşünüyorum :))sanırım bende el emeği yapabilecek yetenek cidden yok.

Evet ama başka ne ile meşgul olabilirim?Ben zaten emekliyim.Yani hani farklı seçenekler osa onlarıda değerlendireceğim ama aklıma başka gelen herşey ya çevre ya para ile ilgili.Onlarda bende yok.
hobi kursları falan olabilir,gezi gruplarına katılabilirsiniz..üniversite için değmez..sosyal ortam da olmaz ayrıca..çünkü yaşıtlarınız değiller.örgün olsa bile..

hobi kursları falan olabilir,gezi gruplarına katılabilirsiniz..üniversite için değmez..sosyal ortam da olmaz ayrıca..çünkü yaşıtlarınız değiller.örgün olsa bile..
Hobi kursları burda yok,gezi turları bir süre eğlendirir ama sonra o da sıkar .Ben zamanında çok aktif çalıştım iş nedeni ile gezdim ve imkanım olduğu için arkadaşlarla sık sık gezerdik ama sıkılmıştım açıkcası ben birşeyler üretilmedikçe en zevkli eğlencelerin bile insanı tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.Sosyallik evet okurken olmaz belki ama ileride iş hayatım olursa o zaman belki...

Okuyanlar bileceklerdir yalnızım ve bir uğraş arıyorum ve 40 yaşını geçtim.Açıkcası boş işlerden gerçekten çok sıkılan biriyim yani amacım sadece zaman geçirmek değil zamanı en iyi şekilde değerlendirmek.

Bugüne dek ben ne yaptım diye sordum.Okudum,çalıştım,okudum,çalıştım.....
En çok neler yapmaktan hoşlanırım?Okumaktan,yeni şeyler öğrenmekten,öğrendiklerimi paylaşmaktan....
Ekonomik imkanların gezmeye,ev dışında aktif olmaya uygun mu?Hayır
Çevremde benim ilgimi çekebilecek kurs yada aktiviteler var mı?Hayır

Ve bu düşüncelerden sonra şöyle bir hayal kurdum.Ben bu sene bildiğim lise öğrencileri gibi LYS'ye hazırlanıp Ahmet Yesevi Üni. Uzaktan Eğitim Bilgisayar Müh. bölümünü kazansam orda 4 yıl okusam sonrada kendime küçük bir ofis açsam yada param yetmez ise evden iş yapsam ne dersiniz?(Allah ömür verirse elbette)

Olası sorulara önceden şunu söyleyebilirim kazanabileceğimi düşünüyorum yoksa hiç bu fikir aklıma bile gelmezdi.

Okumanın yaşı yok ki.. bence eğer istiyorsanız ki konu açtığınıza göre istiyorsunuz olur çok da güzel olur :)

Benim sınıfımda da 35 yaş üzeri 2, 30 yaş üzeri 1 öğrenci var.
Bence 40 yaş da geç değil. Hiçbir yaş geç değil. Okumanın yaşı olmaz diye düşünenlerdenim.
Bence harika bir fikir.

daha iyi bir alternatif yok gibi. nasılsa geçiniyorsunuz. zihninizi dolduracak güzel bir uğraş olur.para kazansanız ne ala.kazanmasanız da zamanı dolu geçirmiş olursunuz. kaybınız ne ki? en önemlisi umudunuz olur. sizi mutlu edecekse düşünmeyin bile.
ben de 2. üniyi bu sene kazandım. o da mutlu etmezse 50 yaşında da olsam yine okurum. varsın boş macera olsun. hareket şart. bol şans.

daha iyi bir alternatif yok gibi. nasılsa geçiniyorsunuz. zihninizi dolduracak güzel bir uğraş olur.para kazansanız ne ala.kazanmasanız da zamanı dolu geçirmiş olursunuz. kaybınız ne ki? en önemlisi umudunuz olur. sizi mutlu edecekse düşünmeyin bile.
ben de 2. üniyi bu sene kazandım. o da mutlu etmezse 50 yaşında da olsam yine okurum. varsın boş macera olsun. hareket şart. bol şans.
Evet aynen söylediğiniz gibi.İnsan neyi alışkanlık haline getirirse o karaekterine yansıyor.Boş vakit geçiren insan zamanla boş konuşan insan haline geliyor.En azından beynim eğitim ile ilgili konularla dolu olursa derde,dedikoduya...yer kalmaz diye ümit ediyorum.
Benim aklıma takılan tek şey.Bu karar beni daha çok eve bağlayacak.Ama aslında kafamda bunu da çözdüm.
Sizede eğitim hayatınızda iyi şanslar ,dilerim umduğunuzu bulursunuz.

Ben yurt disindayim ve 40 yas ne ki amcalar teyzeler bastonlariyla geliyorlar. Maddi imkaniniz varsa, cok güzel düsünceleriniz, kesinlikle hayata gecirin planlarinizi. Bol sanslar dilerim size.

Çok güzel bişey bence..Biliyormusunuz benim hep hayalimdir işlerimi düzene koyduktan sonra 2. Bi üniversite okumak kendimi daha da geliştirmek yaş da önemli değil isterse 70 olsun çok gurur verici bi şey bana göre vazgeçmeyin bu idealinizden :)

ben 24 yaşındayım ünv okuyorum ve hep şunu diyorum ben okumayı asla bırakmıcam uzaktan okucam felsefe okumak benim hayalimdi bu hayalimide gerçekleştiricem hayaliniz ise vazgeçmeyiniz bilgi ögrenmek için ne çok geç nede çok erken degildir:KK5:

İnsanin icinde kalmamali bu gibi seyler bende okuyun derim ama bilgisayar muhendisligi cok zor ve yeni mezun olunca is bulmasi yastan ve tecrubesizlikten dolayi zor bir bolum. Ben yerinizde olsam yasadiginiz ilde gider grafik tasarim vs tarzi bir bolum okurdum evden de tasarim isi yapabilirsiniz. Kendinize zamanla bir portfolyo olusturur musteri topladikca disariya is yaparsiniz. Ayni sey web tasarim icin de gecerli. Dikkat cekici tasarimlarla kendinizi internet uzerinden bile duyurabilirsiniz zaman icinde. Facebook uzerinden bile yapabilirsiniz bunu. Bunun okuluna da gerek yok kurslara giderek de yapabilirsiniz. Ama diploma istiyorsaniz onlisans okuyun derim.

Back
X