- 27 Aralık 2016
- 6
- 1
- 6
- 38
- Konu Sahibi Yesil-elma
-
en tTam 10 gun oldu.
Saat gece 00.00. Uykum geldi yataga gectim. Bebegim, Cihangirim, herzamanki gibi asiri hareketliydi, hatta konustum ona "hadi anne yatacak simdi" diye. Saat 01.00 gibi uykuya daldim sanirim. Sadece 2 saat, sadece 2 saat gecti aradan, gece 03.00te sancim basladi. Telefona sarildim hemen, doktoru aradim. Doktor yarim saatte eve geldi. Ilk kontrolleri yapmak icin hazirliklari yapiyordu. Tansiyonumu olctu ve sonra "simdi bebisin kalp atislarini dinlicem, hadi uzan yataga" dedi. Uzandim, agrilarim var ama cok mutluydum, Cihangirim sonunda gelecekti, dile kokay, 41 hafta beklemisim! Herseyi hazir, fazlasiyla hazirdi.
Cihazla bi 10 dakika kalp atisini bulmaya calisti ama bulamadi. Beni telaslandirmamak icin "herhalde cihazim bozuk hastaneye gitmeliyiz" dedi. Kalbim hizli hizli atmaya basladi, gozlerimden yaslar.. esime seslendim yatak odasindan. O salonda mutlu mutlu oturup bekliyordu, Cihangir oglum geliyor baba oluyorum sonunda diye. Yatak odasina girdi esim ve beni gorunce anladi durumu. Apar topar hastaneye yol aldik.
Hastane odasina girmek istemiyordum ayaklarim geri geri gidiyordu, duymak istemiyordum o kahrolasica cumleyi. Agliyorum agliyorum. Esim sakinlestirmeye calisiyor beni "dur daha hicbirsey belli degil, belki saklanmistir bizim şapşik oglumuz" diye. Uzman doktor geldi, cihazla basladi aramaya... bebegimi gordum ultrasonda. Herzaman hareketleriyle herkesi gulduren bebegim hareketsizdi, ne dil cikartmalar vardi ne donmeler oynamalar. Ve doktor o cumleyi soyledi "maalesef kalbi artik atmiyor" dedi..
41 haftalik bebegimi kaybettim. Kordonunda dugum vardi, ve kordon boynuna 2 kere dolanmisti.
Anlamiyorum anlamakta istemiyorum.
O kadar guzel bir bebek, eli yuzu herseyi mukemmel otesi bir bebek olemezdi!!
3.305 kg ve 54 cm. Babasi gibi uzun olacakti melegim.
Saclari upuzun. Beyaz tenli yavrum.
Gitti. Cenazesi bile kilindi.
10 gun once. Ve simdi 10 gun sonra. Haplarla ayakta kalabilmek. Ruh gibi dolanmak. Hicbirseyden zevk alamamak. Sirf yasamak icin yasamak. Kendini kaybetmis caresiz bir et parcasiyim.
Cok zor birsey. Bebegimi istiyorum. Cihangirimi istiyorum.
Tam 10 gun oldu.
Saat gece 00.00. Uykum geldi yataga gectim. Bebegim, Cihangirim, herzamanki gibi asiri hareketliydi, hatta konustum ona "hadi anne yatacak simdi" diye. Saat 01.00 gibi uykuya daldim sanirim. Sadece 2 saat, sadece 2 saat gecti aradan, gece 03.00te sancim basladi. Telefona sarildim hemen, doktoru aradim. Doktor yarim saatte eve geldi. Ilk kontrolleri yapmak icin hazirliklari yapiyordu. Tansiyonumu olctu ve sonra "simdi bebisin kalp atislarini dinlicem, hadi uzan yataga" dedi. Uzandim, agrilarim var ama cok mutluydum, Cihangirim sonunda gelecekti, dile kokay, 41 hafta beklemisim! Herseyi hazir, fazlasiyla hazirdi.
Cihazla bi 10 dakika kalp atisini bulmaya calisti ama bulamadi. Beni telaslandirmamak icin "herhalde cihazim bozuk hastaneye gitmeliyiz" dedi. Kalbim hizli hizli atmaya basladi, gozlerimden yaslar.. esime seslendim yatak odasindan. O salonda mutlu mutlu oturup bekliyordu, Cihangir oglum geliyor baba oluyorum sonunda diye. Yatak odasina girdi esim ve beni gorunce anladi durumu. Apar topar hastaneye yol aldik.
Hastane odasina girmek istemiyordum ayaklarim geri geri gidiyordu, duymak istemiyordum o kahrolasica cumleyi. Agliyorum agliyorum. Esim sakinlestirmeye calisiyor beni "dur daha hicbirsey belli degil, belki saklanmistir bizim şapşik oglumuz" diye. Uzman doktor geldi, cihazla basladi aramaya... bebegimi gordum ultrasonda. Herzaman hareketleriyle herkesi gulduren bebegim hareketsizdi, ne dil cikartmalar vardi ne donmeler oynamalar. Ve doktor o cumleyi soyledi "maalesef kalbi artik atmiyor" dedi..
41 haftalik bebegimi kaybettim. Kordonunda dugum vardi, ve kordon boynuna 2 kere dolanmisti.
10 gun once. Ve simdi 10 gun sonra. Haplarla ayakta kalabilmek. Ruh gibi dolanmak. Hicbirseyden zevk alamamak. Sirf yasamak icin yasamak. Kendini kaybetmis caresiz bir et parcasiyim.
Sormasam daha iyi ama Dr lar bı şey dedi mı, sebebi hakkında ? Nedeni, kordon düğümlenmesi mi?
Yiyeceği suyu ekmeği olsaydı Rabbim kucağına verirdi.Allah verdi yine O alır.Biz sabretmekten başka bişey gelmez elimizden.Bende kürtaj oldum ama senin ki kadar bile değildi ama kayıp çok zor Rabbim seni sapasağlam bebeklerle mükâfatlandırır İnşsllahSebebi kordon dugumlenmesi. Buyuk bir sansizlik bizimki.
Tam 10 gun oldu.
Rabbim yar ve yardimcin olsun kardesim
bende yedi ay yirmi alti gun once 39 haftalik kuzumu verdim topraga...
icin rahatlayacaksa kendinden bir seyler bulacaksan ve evet yalniz degilmisim diyeceksrn ölü dogum hikayemi okuyabilirsin...
Evladimin her bir seyleri kaldi evimizde giyemedi , yatamadi uc bebegin cikacagi hastane cantasi hazirlamistim icinden bir bez dahi nasip olmadi evladima...
mutlaka her sey nasip kismet ...
ancak bir sey kafama takildi 41 haftalik bebegi neden karninizda beklettiler ölü dogum sebeplerinde dahi bebegin ayinin 40 haftayi gecmesi yazar
40 haftadan sonra bebegin anne karninda bekliyor olmasi ölü dogumun sebeplerinden ;(
Bende ayni hatayi yaptim demeyim ama dr yuzunden yapmak zorunda birakildim 42 yasindaki bir anne adayi idim ve normal dogum icin bilip bilmeden beklettiler evladimi bize denilen 39 haftalik oldugu gelisim geriligi vardi evladimda (kan pihtilasma) belki de evladimin da gunu gecmisti bilemiyoruz ;(
Yalniz nacizane tavsiyem iyi bir dogum uzmanindan gorus almaniz elbet hersey kader kismet ama sizin evladinizin ölümünde de ihmal var sanki ;(
Rabbim yardimciniz olsun biz melek annesiyiz demesi kolay yasamasi cok zor
evlatlarimizda almanyada denildigi gibi her biri birer yildiz cocuk yildizlar kadar uzak ve parlak ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?