45 Yaş ve Üstü Tüp Bebek

Aslında bana yapmayalım diyen dr.um ilk opuyu yapan dr ve ilkinde ısrarcıydı. İkinci deneme için konuştuğumuzda bu ısrarından kendiliğinden vazgeçti. Yaş nedeniyle zaten her aşamada sıkı kontrol olacak, pgt yapsak bile dedi. Embriyoya ekstra stres yaşatmamak çok mantıklı geldi bana da böyle söyleyince. Asıl sorun, 3. Gün mü 5. Gün mü konusuna karar vermek. Dr.un söylediğine göre 3. Günde tutunan embriyolar zaten fırsat verilse 5. Güne gidecek embriyolarmış. Eee pgt de olmayacaksa niye laboratuvarda 2 gün daha yoruyoruz embriyoları? Zor sınavlar, zor kararlar…
İlkinde ısrar edip ,sonrasında yapmayalım demesi de insanın güvenini kırabilir bazıları hastane politikasına göre ilerleyebiliyor bence tüp bebek sürecinde doktorların vicdanı çok önemli kolaylıklar dilerim herkese

Emre Başer. Ben hastaneden ve doktorum dahil tüm çalışanlardan memnun kaldım. Ancak günün sonunda elim boş kaldı, sinirlerim bozuldu ve üzüldüm ister istemez. Bu yüzden birçok alternatifi araştırdım bu dinlenme süresinde. Yaşım biraz daha az olsa belki başkalarını suçlamak en kolayı olacaktı. Ama okuduğum onca makale, dinlediğim hikayeler, forumdaki diğer insanların tecrübeleri vs derken bu işin biraz da kısmet işi olduğunu anlayıp suçlamak yerine kabullenmeyi tercih ettim. Zaten alternatifler açısından da (Bahçeci, İrenbe vs) çok olumsuz tecrübeler yaşayanları görünce sakinleştim. Muhtemelen 2. denemeyi de aynı yerde yaparım. Çünkü bu işin artık gerçekten nasip işi olduğunu düşünmeye başladım.
Doğru diyorsunuz...bana mı sordunuz süreç nasıl diye

İlkinde ısrar edip ,sonrasında yapmayalım demesi de insanın güvenini kırabilir bazıları hastane politikasına göre ilerleyebiliyor bence tüp bebek sürecinde doktorların vicdanı çok önemli kolaylıklar dilerim herkese
Tam aksine Emre hoca hastasını dinleyen ve kararları onunla birlikte veren bir doktor. Ben ikinci denemenin fiziksel ve ruhsal olarak bende yıpratıcı olacağını ve ilkinden elimde hiç embriyo kalmamış olduğunun yaşıma rağmen beni ruhsal olarak zorladığını anlattım. Üstelik ikinci denemede şansım olursa tüm embriyoları 3. Günde dondurmak istediğimi de ilettim. Çünkü bir umuda ihtiyacım var. Bu konuda dahi amacın gebelik değil sağlıklı doğum olduğunu belirterek fikrime karşı olduğunu belirtti. Ancak karar aşamasında özgür olacağımı biliyorum. Bazı yorumlarda okuyorum, doktorları hastalarının fikirlerini dahi sormadan kendileri karar alıyorlar ve sonuç olumsuz olunca da bir açıklama yapamıyorlar. Elbette ki işin uzmanı onlar ama ben bu işin bir matematiği olmadığını ve bir noktada artık nasip işi olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte dışlanmamak, dinlenmek ve dikkate alınmak bence güzel ve olumlu bir hissiyat veriyor insana. Bir de tüp bebek tedavisinin kişiye özel olması gerekiyor ve ilk deneme sonrasında daha sağlıklı tedaviler uygulandığı da istatistiksel olarak kanıtlanmış. Yanlış anlaşılmasın, amacım kimseyi ikna etmek ya da kimseyi övmek değil, kendi duygu durumumu özetlemek. Önemli olan kendinize uygun bulduğunuz, huzurlu olduğunuz ve güvendiğiniz yerde kalmanız bence.

Tam aksine Emre hoca hastasını dinleyen ve kararları onunla birlikte veren bir doktor. Ben ikinci denemenin fiziksel ve ruhsal olarak bende yıpratıcı olacağını ve ilkinden elimde hiç embriyo kalmamış olduğunun yaşıma rağmen beni ruhsal olarak zorladığını anlattım. Üstelik ikinci denemede şansım olursa tüm embriyoları 3. Günde dondurmak istediğimi de ilettim. Çünkü bir umuda ihtiyacım var. Bu konuda dahi amacın gebelik değil sağlıklı doğum olduğunu belirterek fikrime karşı olduğunu belirtti. Ancak karar aşamasında özgür olacağımı biliyorum. Bazı yorumlarda okuyorum, doktorları hastalarının fikirlerini dahi sormadan kendileri karar alıyorlar ve sonuç olumsuz olunca da bir açıklama yapamıyorlar. Elbette ki işin uzmanı onlar ama ben bu işin bir matematiği olmadığını ve bir noktada artık nasip işi olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte dışlanmamak, dinlenmek ve dikkate alınmak bence güzel ve olumlu bir hissiyat veriyor insana. Bir de tüp bebek tedavisinin kişiye özel olması gerekiyor ve ilk deneme sonrasında daha sağlıklı tedaviler uygulandığı da istatistiksel olarak kanıtlanmış. Yanlış anlaşılmasın, amacım kimseyi ikna etmek ya da kimseyi övmek değil, kendi duygu durumumu özetlemek. Önemli olan kendinize uygun bulduğunuz, huzurlu olduğunuz ve güvendiğiniz yerde kalmanız bence.
Birlikte hareket etmek tabi çok önemli ve güvenmek dilerim herkesin süreci olumlu sonuçlanır

InsAllah sen de canim🥰🤲bu arada kızlar hepinize söylüyorum testere dişli aslan pençesi ve
Aminn canım Allah razı olsun sen de insAllah🤲🥰bu arada kızlar herkes için söylüyorum testere dişli aslan pençesi civan percemi ve hayit tohumu çaylarını için inanılmaz faydasını gördüm ben çok şükür hauit tohumu sabah aç karnına bir buçuk cay kaşığı bir bardak kaynar suya atın 3dk falan kaynatın dinlensin için testere disli aslanpençesi ve civan perceminxen de birer parça yine bir bardak kaynar suya atın 3dk da onu kaynatın akşam yemeklerden 1saat sonra falan da onu icin ayrıca bal corek otu ve tarçın karışımı yapın bunlari
Mrb cnm aslan pencesiyle civan pencesini karistirip mi icecez.ne kadar sure icmeye dvm edecegiz acaba?

Ya yanlış anlamayın ama bende geç evlendim 38 ve 40 da çocuklarım oldu.ileri yaş olunca öyle bi sıkıntı yaşamadım . Yok devlet Hastanesi'ne git yok eğitim araştırma da da kaydın olsun vs korku dolu hamileliklerim oldu umarım ve sıkıntı yaşamadım şahsen .hani ben yaşamadım diye herkes aynı olacak değil .öğrendiğim beta degerin Düzenli artınca sıkıntı olmaması oldu öncesi bı düşüğüm vardı çünkü. Ayrıca ileri yaş sadece kadınlarda değil erkeklerde de biyolojik saat işliyor mesela 40 dan hemen sonra eşim de okadar sorun çıktı ki tekrar Bebek istesek zor dedi Dr umarım en hayırlı zamanda bebeğiniz olur

Back
X