• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Dönüştürmüyorum, sadece hani lafım size değil bazı konulara bazı öğretmen arkadaşlarımız öyle şeyler söylüyor ki (misal, ooooh yazın yatar çatır çatır yerim size ne be, oooh tatilimiz var kıskanıyosunuz işte hıh falan gibi) ya insan üzülüyor. İnanın her mesleğin kendi zorluğu var. Ve psikopat adam etkisi altına aldığı herkesi psikopatlaştırır bu da bir gerçek hani sadece öğretmenle sınırlı da değil. Bu sınırlama biraz anlamsız geldi bana. Atıyorum bir polis, psikopatsa adam da döver, ne bileyim belki aile fertlerine hırçın davranır.. Hani davranış dediğimiz a+b=c gibi formül değil, neyin altından ne çıkar bilemiyoruz burası ayrı konu zaten.

Benim tek üzüntüm açıkçası, öğretmenlerin iyi çalışma şartlarına sahipken şikayetlenmeleri ve bu duruma karşı çıkıldığında diğer mesleki çalışanların "kıskanç" damgası yemeleri. Yoksa benim 2 ablam da öğretmen. Dedem de öğretmendi. Biliyorum evet kolay meslek değil yani. Ama ne bileyim, herkes çıkarıyor ekmeğini herkes birşeyler için uğraşıyor. Öğretmeninki emek diğerlerininki değil algısı oluyor biraz.

Geçen eşimin iş yerine gittim yeminle selamlaşma cümleleri aynen şu "selaaaam, hadi iyisin tatilin uzadı olan bize oldu". Ya bismillah, bi muhabbet et, bir nasılsın de... Tatil uzadı ama kayıp hafta sene sonuna eklendi haberi yok ya da gözü yok. Tatil uzadı işte o laf yetiyor ona. Ben de karşılık olarak "kıskanma kıskanma, 9 ay biz uğraşıyoruz 3 ay da siz uğraşamadınız şu çocuklarla "diyorum haliyle. Niyete göre cevap yani. He bana göre 2 ay tatil olmasın, okul sürekli olsun, dönem aralarını 3'er hafta yapsınlar yeterli. Geliyoruz bütün senenin emeği 3 ayda çöp, her şey unutulmuş, tekrar yok, çalışma yok vs vs. Yok tatil olacaksa adam gibi seminer olsun, gidip çay içmeyelim, eksik olduğumuz alanlarda istediğimiz kurslara katılalım, geri kalmış çocuklar için isteğe bağlı kurslar olsun, satranç olsun, hızlı okuma olsun, müzik aletleri çalalım, bilmeyenler bilgisayar kullanımını öğrensin, materyal hazırlayabilsin. Olsun yani ben yaparım, çoğu öğretmen de yapar. Öğretmen bulunduğu yerde sayarsa, çalışmaya itelenmezse eğitim de bir şeye benzemiyor.

Şartlar iyi derken de evet tatilleri güzel. Kimse sana "bayramın 3. günü bi gel işimiz var" diyemez, bunun büyük rahatlık olduğunu evlenince gördüm; eşim özelde çalışıyor çünkü. Tatile çıkarken bile bilgisayarı, telefonu, dökümanları yanında ararlar diye. Rapor aldın diye korku yaşamazsın, izin almak içine ölümüne hasta olmayı beklemezsin. Evet bunlar bütün memurlarda olan güzel haklar. Ama bir yandan da devletin vermeyip beklediği şeyler var. Sana kitap harici hiç bir şey vermez. Kitapta deney yap yazar ama okula o materyaller gelmez. Yapmazsan da kimse sana hesap soramaz ama işte vicdanen en iyisini yapmak durumundasın ya kapı kapı dolaşırsın, kendi cebinden katarsın.

Ben öğretmenliğin daha vicdani bir iş olduğunu düşünüyorum, sorumluluğu hayli fazla çünkü çocukla uğraşıyorsun, bir bakışın hayatını etkileyebiliyor çocuğun maksimum dikkatli olmak durumundasın. Bu demek değil ki diğer meslekler daha iyi şartları hak etmiyor.

Konuyu daha fazla sabote etmeyeyim:)

İyide o zaman buraya taksitlerden kalan miktarı yazıp öyle sorsaydınız bununla geçinebilir miyim diye direk 4500 yazarsanız anlamadan böyle yorum yapan çok olur

erkek arkadaşınız kaç yaşında merak ettım siz 34 yasındasınız ama o yeni atandı kuçuk mu sizden?

Bende seneye atanırsam 34 yaşında atanmış olacağım. Bazı branşların önü daha yeni yeni açıldı canım. Onlarında böyle olmuş olabilir.

Neyse ben özel sektörde patronum olan eşimle çalışmanın verdiği rahatlıkla :eek:KPSS kitaplarımı açmaya devam edeyim.
Ders beni bekler kızlar :KK54:

Atanayım, belki seneye farklı fikirlerim olur. :63:

Şaka mi bu benm eşim 3.500 TL maaş alıyordu. 1000 TL yada 1200 tl arasi para harciyorduk sadece ev kirası elektrik su kapıcı ve esimin ise gidip gelirken harcadığı yol parası ve az buz da ev kirası odemiyorduk geri kalan parayida biriktiriyorduk. Ne yaparsanız gençken yaparsınız. Cebinde 200 TL para vardı dugunumuzu yaparken esimin ailesi bi kuruş destek vermeden. Siz 4500 lira ile nasıl gecincez diyorsunuz.

Ha bir de geçinme derdi olan yerde lüksten bahsetmeniz de oldukça mantıksız ne demişler ayağını yorganına göre uzatıcaksın

:)) Valla ben de devlet memuruyum ve mesleğimden hani bakarsan, ama sistem yanlış kişiler değil haklısın. Kadınlara çok fazla yükleniliyor günümüzde. Yok yok gör bak şimdi sen buralarda fena şeyler söylenecek. Bi konunun birinde kız resmen ağzın dolusu yazmadığını bırakmamıştı :))
Ben işte bu msj a katılıyorum. Meslek grupları değil sistem eleştirilmeli ve o sistemde öğretmenliğe gelene kadar ilk başta siyasiler ve aldıkları ücretler var tartışılacak.

Hiçbir zaman özel sektör kolay ya da azıcık okuyup da öğretmen olun demedim demem. Saygı duyuyorum çünkü her mesleğe.

Hani senin dediğin durum var ya biraz önce yazmıştın sizde okusaydiniz da öğretmen olsaydınız çatlayin da patlayin gibi msjlarla 3 ay tatiliniz var zaten hep yatıyorsunuz siz de napiyorsunuz ki zaten devlet size şunu şunu veriyor gibi msjlarin en ufak farkı yok gözümde. Hepsi de çok çirkin çok ayıp.

gelirin gideri vardır diye bir laf vardır yani ne kadar gelirse o kadar harcıyorsun
bana göre konu sahibi bir sene hiç değilse evleri kurulana kadar çalışabilir
her şeyin en pahalısına evin en genişine, efendim avangard mobilyaya kaçarsan bir 10 sene borç ödersin ama bana göre gerek yok biraz daha mütevazi olunursa daha rahat ev kurulur daha şimdiden para biriktirmeye başlamak gerekiyor
buzdolabını çamaşır makinasını alıp dükkanda bırakıyorlar mesela evlenildiğinde alınacak diye yada parasını bir köşeye koymak gerekiyor

Valla çok rahat gecinirsin:)
Bende senin gibi rahata duskundumm..
Evlendim yinede rahata duskunum..
Paraya kafana takma olabildiği kadar rahat yasa

Hatta 5 ay önce falan burada devlet memurluğu mu yoksa özel sektör mu diye bir konu vardı bende elbette memurluk özlük hakları iyi calisma saatleri düzenli tatili var vs..gibi şeyler yazdım diye linç edilmiştim:KK70:

Hemen ne demek memurluk daha iyi sen biliyor musun neler yaşıyoruz diye üstüme gelmişlerdi.

Yani bu kavga bitmez bacilar :)

Eger konuyu 4500 tl ile gecinilir mi diye degil, taksit tutarlarini cikarip atiyorum 2000 tl ile gecinilir mi diye acsaydiniz bu kadar tepki almazdiniz.
Ben gecinme konusunu dusunurken bile hic gelirimiz su kadar diye dusunmuyorum kirayi ve sabit odemeleri çıkarıp kalan uzerinden konusuyorum aksi halde cok yaniltici oluyor.

O materyalleri devlet vermiyor mu?
Yani öğrencilerin kitaplarını bile veriyorsa..
Avrupa ile neden kıyaslıyorsun ki?
avrupada kişi başına düşen milli gelir ne kadar?
Malesef devlet materyal vermiyor.. Kartonumu boyalarımı tahta kalemimi ben cebimden alıuorum. Drclet sadece velilerin gözünü boyamak için kitap veriyor

Oturdugum bolgede kiralar 1200 1300 . ole ahım sahim bir yerde degil. Eski binalar yapilanma falan. Normal calisanlarinda 1500 kazandigi yer. Hadi karikoca calissalar 3000bin inssanlar bunlarla geciniyor cok sukur diyor. Kaldiki kira haric 3750 kaliyor elinize. Oooo valla eve girerim ben o parayla ne kirası

Marka tutkunu değilsen geçinirsin bence yani üstündeki aldığın t-shirt en az 3 yıl giyinirsen ,aldığın ayakkabıyıda 3 yıl idare edersen birde pazardan alışveriş yaparsan kolay makyaj ve krem mağzemesi almazsan rahat,rahat geçinirsin , kuaförede hiç gitmeyeceksin zaten dışarıda yemek yemeyi ve tatilide unutacaksın o zaman para sıkıntısı olmaz mutlulu kavga etmeden yaşayıp gidersiniz

Maddi açıdan rahat büyüdüyseniz siz de bir işe girip çalışın, evin gelirini arttırın o zaman.

450 lira ile gecinecekmissiniz gibi sordun

yapma Allah askina, az'a kanaat etmeyen cogu hic bulamaz

Ben 2.000 tl ile 4 yıl boyunca geçindirdim ailemi. Evet çok zorlandığım dönemler oldu ama mümkün olduğunca hiçbir şeylerini eksik etmedim. Üstelik 2 tane genç kardeşim var. Kaldı ki siz yeni evleneceksiniz. Borç harç bile olsa 4.500 TL çok güzel bir meblağ. Bugün babamla benim maaşım 4.500 TL civarında ve borç harç olmasına rağmen sıkılmıyoruz kolay kolay ;)

Back
X