• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Ya arkadaşım şaka mısınız? Babam 3500 lira ile 3 çocuğunu kral gibi okuttu. Üstüne beni evlendirdi. 4500 tl ile geçim. Başlığa bak. Başlık ironi içeriyor sandım. Gerçekmiş. Hayret birşey.

Siz tartışadurun konu sahibi arazi oldu valla.... Okuyup gülüyodur herhalde şimdi ortalığı kızıştırdım diye...
zaten kafa buldugu belli bence asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var

kamuda girer girmez 4500 alınacak bir yer olduğunu sanmam. ben mühendisim maaşım o kadar değil.
belki uzman maaşı olabilir ama en başta uzamn değil uzman yardımcısı olarak başlar maaşı yine o kadar olamaz.
aklıma bir tek doktorluk geliyor ama o kadar kazanıyorlar mı bilmiyorum.
bir de doğu hizmeti olan yeni üniversitelerde asistanların maaşı nispeten yüksek diye biliyorum.
konu sahibi işsiz bu arada, erkek arkadaşı çalışmasını istemiyormuş.
Uzman maasi da olamaz ben uzmanim 2600 aliyorum 4500 diyerek atmis bu arkds

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
siz çalışmıyor musunuz?

eh uzman da o parayı almıyorsa enişte adayımızın girdiği kurum türkiye de değil.
1/1 mühendis 3900 alıyor şu an.
Cevre bakanligindayim ve 2600 aliyorum. Esim muhendis yeni müdürlük sinavini kazandi hala maasa yansimadi 3500 aliyor. 2600 harcirakla ve yurt disina cikma ile artiyor ama her zman degil. ! Bu arkadas neyin kafasini yasadi acaba. Konuya o kdr yazan oldu bi cvp falan yazmadi. Ayrica millet a1500 tl ile ev gecindirior. Ne bu simariklik??? 4500 degil 10000 tl ile bile gecinderemezsin. Ayrica nisanlin degl. Esin degil. Neyin derdi bu . Atamalara baktim suan ogretmen atamasi görünüyor. Hayir yani 4500 tl lik meslek varsa alayımiz oraya yonelelimm ???

nolursa olsun çok iyi para
insanlar ne komik rakamlarla hem ev geçindirip hep çocuk okutuyor,siz bide daha yeni evleneceksiniz,
bi ara şaka falan yapıyorsunuz sandım:KK35:

Belki bi yerlerden bi kira, arsa, mal mülk gelirleri vardır.. Maaşla bunların toplamı 4500 ediyordur... Bunun dışında kesinlikle devlet memuru olamaz...

bazı kurumlarda özellikle döner sermayesi veya ek ödeneği olan kurumlarda mühendis maaşları 4500 4800 civarında oluyo kızlar

Biz düğünümüzü eşimle kredi çekip kendimiz yaptık.
1 senelik evliyiz seneye anca biter kredi
Kimseden destek görmedik benim üzerime düşenleri ailem yaptı eşyaları düğünü hep kendimiz yaptık
Rahat büyümeye gelince ben de çok rahat büyüdüm
Ama evlilik böyle bir şey değil işte...İyi günde kötü günde diye imzayı bu tür sıkıntılar için atıyorsunuz
iki üç sene sıkıntı çekersin
Beğendiğin çantayı o ay almazsın
Ama sevdiğin adam yanında olur hele bir de sevdiğinden evladın olursa bol şükür et çünkü dünyanın en büyük mutluluğu bu....
Evlilik fedakarlıktır...

bu maaşla İstanbul biraz zorlar taksitler olacağı için ama geçinilir. küçük şehirlerde zorlanmadan geçinilir

kimseyi kırmak istemem misal etrafımda yeni evlenenlere bakıyorum kız çalışmıyor adamın maaşı 1000 tl 1200 tl aldıgı koltuk takımı 4000 5000 tl lik koltuk takımı gelinlik taş çatlasa 5 saat giyecek 2000 3000 tl ye kiralıyor kız bi kere evleniyorum şu da olsun buda olsun diyor tamam hakkı tabi ama bi yıl geçmeden koltuk takımından sıkıldım vs ye baslayanları görünce kuduruyorum benim düğünüm 30 dk sürdü gelinligimi 150 tl ye kiraladılar hiç eşya almadılar evin içine alıyoruz diye 6 yıllık evliyim en yeni eşyam 7 8 yıllık 2. el eşya tamam insan en iyisini ister ama ne yapacan kader

VALLAHİ CANIM EŞİMİN MAAŞI 4500 DEN BİTAZ DAHA FAZLA ÇOK ŞÜKÜR
2 SENELİK EVLİYİM
1.5 AYLIK BEBEĞİMİZ VAR
HERŞEYİ KENDİMİZ YAPTIK EŞİMLE
2900 TL HER AY EV VE DÜĞÜN BORCU KREDİSİ ÖDÜYORUZ GERİ KALANLADA ÇOK ŞÜKÜR DEYİP GEÇİNİYOTUZ

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
öp te başına koy .Bu devirde iyi para

İyi güldüm konuyu okurken.

Bunca sayfa konu tek meslek grubu üzerinde dönmüş, ama hâla söz konusu sevgilinin mesleğini bilmiyoruz.

Akıllı kadınlarız vesselam, ihtimallere göre yorum yapılır ( :

Sabahtan beri yazdığınız yorumları okuyorumda yani neladar hayal aleminiz genişmişdiye güldüm.saolun yazmadığınız dalgaya almadığınız şey kalmamış.evet evleneceğim kişi öğretmen olarak atandı .ayrıyeten kira geliri var.toplamda 4.500.ayrıca çalış demişsiniz.babam çalışmama müsade etmedi.insanların hayatlarını ilmeden yargılamanız hiç hoş deil.keyfimden yan gelip yatmadım.babam istemio die babamın sözünü dinledim.yinede cvp yazıo kafa yoran herkese tş ederim

İyi güldüm konuyu okurken.

Bunca sayfa konu tek meslek grubu üzerinde dönmüş, ama hâla söz konusu sevgilinin mesleğini bilmiyoruz.

Akıllı kadınlarız vesselam, ihtimallere göre yorum yapılır ( :

araştırmacı k.k. üyeleri var. dün sadece öğretmen atamaları olduğu için öğretmen dedik gitti :KK53:

Back
X