• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Ya lüx alabilir bnde tayinciyim ve en iyisini aldim. Ama esyayi iyi aldiysam gezmeden feragat ettim . Gezmiyorum. Evimde pişiriyorum evimde yiyoruz.
kesinlikle.. bak çoook basit bişey söyleyim.. 2300 ben alıyorum 1500 2000 arası eşim.. lojmandayız.. 1000 lira ödememiz var.. ona karşılık işte 500 gelir geliyor ödememizin olduğu yerden yani.. ortalama 4000 gelir.. aaa çok muş be.. valla farkettim şimdi.. neyse 2 çocuk hamileyim aynı zamanda.. yetiyor mis gibi.. bu ay batık durumdayız kömür(2000 lira bir anda) kurban(1250) falan filan..çamaşır bulaşık makinası perte çıktı yeni aldık.. bide çocuklara oda aldık mecbur üçüncü gelince gittik en iyisini aldık aylık 400 ödeme yapcaz ona .. ama kısacaz işte hesap yaptık olacak... kıyafet almayacaz çook gezmeyi kısacaz .. yani istersen yetiyor.. her türlü .. hani arkadaş çok rahata alıştım deyip örnek verince yol göstermek için söyledim..

daha alışverişe bailamadık.yani sanırım 750 tl kira olucak.2.500 de mobilya vs taksitlerine gitse 1250 kalıyor.oda faturalar olsa 400 ü.geriye ne kalıyorki
en azından ek geliriniz var

kesinlikle.. bak çoook basit bişey söyleyim.. 2300 ben alıyorum 1500 2000 arası eşim.. lojmandayız.. 1000 lira ödememiz var.. ona karşılık işte 500 gelir geliyor ödememizin olduğu yerden yani.. ortalama 4000 gelir.. aaa çok muş be.. valla farkettim şimdi.. neyse 2 çocuk hamileyim aynı zamanda.. yetiyor mis gibi.. bu ay batık durumdayız kömür(2000 lira bir anda) kurban(1250) falan filan..çamaşır bulaşık makinası perte çıktı yeni aldık.. bide çocuklara oda aldık mecbur üçüncü gelince gittik en iyisini aldık aylık 400 ödeme yapcaz ona .. ama kısacaz işte hesap yaptık olacak... kıyafet almayacaz çook gezmeyi kısacaz .. yani istersen yetiyor.. her türlü .. hani arkadaş çok rahata alıştım deyip örnek verince yol göstermek için söyledim..
canım Allah kolaylık versin. Sabah konuşuyorduk da nereden hatırlıyorum ki deyip durdum senin için.
Geçen konun vardı raporla ilgili oradan olduğunu çıkardım şimdi yeniden görünce.
Sen çok iyi niyetli birisin umarım her şey güzel olur ve atlatırsın bunları.

Konu sahibi nişanlım dün atandı 4500 maaş alıyor deyince kızlar da galiba öğretmen ama nasıl maaşı o kadar çok yazmışlar. Biz de mümkün değil maaş +ek ders bile o kadar etmez dedik.bunu konuşuyorduk sonra bir kaç arkadaş gelip her konuda olduğu gibi maaştan girip tatilden çıktı. E haliyle öğretmenler de kendini ifade etmeye çalıştı.

Sonuç:Oğretmen odaklı bir konu yine yeniden telef oldu. Özeti budur.

Dönüyor dolaşıyor geliyor öğretmenlere zaten, bu kadar nefreti ne ara kazandık bilmiyorum...

Cunku konu sahibi nisanlim dun atandi dedi dun atanan meslek grubuda ogretmenler nitekim. Sonra 4500 tl maas alacak dedi konu sahibi.evet evet ogretmenler aliyorlar o kadar diyen uyeler cikti. Sonra biz bir ogretmen o kadar alamaz dedik. Sonra bende bilmiyorum nasil oldu konu buralara geldi. Hatta siz polislerden doktorlardan daha mi onemlisiniz onlarda doguya gidiyora kadar gitti iş :KK53:

Bir ara bencilligimizden dem vuruldu. Bir ara devletin bize materyal verip vermedigi niye hala kirtasiye parasi odendigi sorgulandi. Bi ara il degistirirken aldigimiz yol paralarina deginildi.

Sonuc ogretmenler asgari ucret alsin tatillerde de gelip okulu temizlesinler karari cikti yuce kadinlar kurulu yuksek divanindan :KK53:

açıklamalar için teşekkürler hanımlar. öğretmenleri bi rahat bırakmadılar
bundan tam 4 sene önce öğretmen olarak atandığımda (memleketimden 24 saat uzağa dağın başına) aldığım net maaş 1800 tl imiş.
bu mu yüksek para :)

ek dersle haftasonu kursla vs 2600 tl aldığım da oldu
ama ne gücüm kalıyordu ne sesim ne de yaşama isteğim.

zaten vücudum da kaldıramadı iş değiştirdim.
öğretmene çok para alıyosun diyenler 50 kişilik sınıfta tek bir kelime bile konuşmadan sadece otursa 2 günde anlarlar neyle uğraşıldığını ve sözlerini geri alırlar.

konu sahibi de ilk atama yeri büyükşehir değilse geçinirsiniz. düğün için çok açılmayın.
süper kalitede eşyalar da almak zorunda değilsiniz zaten tayincisiniz

canım Allah kolaylık versin. Sabah konuşuyorduk da nereden hatırlıyorum ki deyip durdum senin için.
Geçen konun vardı raporla ilgili oradan olduğunu çıkardım şimdi yeniden görünce.
Sen çok iyi niyetli birisin umarım her şey güzel olur ve atlatırsın bunları.
çook teşekkür ederim senin güzel yüreğin güzel görüşün..... rabbim herkese yardım etsin.. şükür lazım sanırım.. çokzor zamanlarda geçirdik ben çalışmadım 700 800 lirayla geçindik.. ne mutluyduk... ben atandığım sene hayatımın en zor zamanıydı.. boşanma eşiğinden döndük.. huzur en önemli şeymiş onu anladım.. çok derin yşaşadım.. şimdi 4500 değil 45000 olsun huzur yoksa boşşşşşşşş herşey boş önce huzur olsun vahiba vahiba emin ol geçinirsin.. baba evindeki rahatı kimse bi yerde bulamaz.. onu bil.. babanın evinde 1000 lirayla çok lüks yaşarsın ama koca evinde 5000 le sıkıntı yaşarsın bu neden biliyormusun baba evladından kısmaz ama sen kendinden kısarsın kocandan kısarsın kocanda senden kısar.. bu böyle..

HIM maastan geri kalaninkira geliriyse sıkıntı yanı kiracının ödneme durumu olabilir ya da ne bileyim çıkar bir sure kiracı bulunamaz o yüzden bence siz hayatınızı gelirinizin garanti olan kısmına gore planlayin.
Kendimden ornek vereyim bu arada benim de ailemin durumu çok iyiydi babamın şirketi evleri yanı hiçbir sıkıntımız yoktu çok sukur. Evleneceğim zaman henüz atamam olmamıştı ve calismiyordum ve eşim de yeni mezun olduğu için 1500 lira maaşla çalışıyordu babam maddi açıdan nasıl geçineceksiniz bu kadar maasla demedi gözünüzün önüne bakın kızım dedi ha ama varlığını hep hissettirdi hep arkamızda durdu. Ama biz o kadarcik parayla hem kirada oturduk hem düğün borclarimizi odedik. Çok şükür kısa sure sonra ben atandım arkamdan eşim 3 katı fazla maaşla çalışacağı bir kuruma girdi ve 1 yıl sonra da devlete atandı su an çok sukur gelirimiz iyi. Bunları neden anlattim yeterki siz geçinmek ve mutlu olmak isteyin ve maddi hesapların peşinde kosmayin. Ve esinize destek olmaya çalışın o zaman inşallah en güzel şekilde gecinirsiniz.

Valla masallah kardesim ben de onu diyorum. Ayy yok babam okuttuda calismicam . Ama herseyi esim yapacak falan filan sacma sapan bir konu. Madem baban kiyamiyr üstüne duseni de yapsin degil mi? Bizimde borcumuz var hamileyim benim evime ortalama 6 bin küsür para giriyor ama borclar var onlara gidiyor. Ama arkdsn konu sacma geldi kusura bakmasin

Valla masallah kardesim ben de onu diyorum. Ayy yok babam okuttuda calismicam . Ama herseyi esim yapacak falan filan sacma sapan bir konu. Madem baban kiyamiyr üstüne duseni de yapsin degil mi? Bizimde borcumuz var hamileyim benim evime ortalama 6 bin küsür para giriyor ama borclar var onlara gidiyor. Ama arkdsn konu sacma geldi kusura bakmasin
kaygı belkide bilemiyorum..hani söle bir durum var.. baba çalıştırmamış.. amabişey de yapmak istemiyor.. napsın babaya zorla yaptıramazyya.. ben olsam bende yap demem babama...yapmak istese yapar.. koca adamlar olduk 31 yaşındayım annem dün diyorki bugün gidip size çocuklara bayramlık alalım.. babam sorar harçlığın varmı..diye ki ben devlet memuru koca kadınım o emekli.. huy fıtrat adı her neyse.. arkadaş çalışmamış eşi çalışma demiş diyorum ya bilemiyoruz amaşunu adım gibi biliyoorum kimse babasının evindeki rahatı bulamaz koca evinde.. rabbim kazançlarımıza bereket versin ödensin biran önce borçlarımız..

yok canım tamam 4500 az para değil ama hiç bir sene içinde ev araba alacak dükkan açacak bir sene de hepsini yapacak para hiç değil o kadar kişi var burada karı koca çalışıp eve 5000 lira giren mutlaka vardır hangisi rahatlıkla bir sene içinde ev araba almış üstüne iş kurmuş 10 sene de evin arabanın bitiremiyor çoğu kişi
Kiz mübalağa yapiyorum 4500 tl az para degil ya hani. Konu sahibi 450 tl der gibi bahsetmis. Gecinilmez desek evlenmez heralde

insan çalıştıktan sonra allaha şükür hertürlü geçinir . niye geçinmesinki. valla heleki4500 tl le . ben bu maasla 1 senede ev alır çıkarım . tamam baban sana kıyamamış ama azcık sende geçinme ehli ol bak herşey olur gider .

kaygı belkide bilemiyorum..hani söle bir durum var.. baba çalıştırmamış.. amabişey de yapmak istemiyor.. napsın babaya zorla yaptıramazyya.. ben olsam bende yap demem babama...yapmak istese yapar.. koca adamlar olduk 31 yaşındayım annem dün diyorki bugün gidip size çocuklara bayramlık alalım.. babam sorar harçlığın varmı..diye ki ben devlet memuru koca kadınım o emekli.. huy fıtrat adı her neyse.. arkadaş çalışmamış eşi çalışma demiş diyorum ya bilemiyoruz amaşunu adım gibi biliyoorum kimse babasının evindeki rahatı bulamaz koca evinde.. rabbim kazançlarımıza bereket versin ödensin biran önce borçlarımız..
Aminnn rabbimm yardimcimiz olsunn .

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
400 lira kira 1500 maaş iki küçük çocuk, kıt kanaat bize yetiyor size hayli hayli yeter, gereksiz harcamaniz yoksa

arkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki
Taksitlerin yoğunluğuna bağlı aylık iki bin bile taksit ödemeniz olsa yeter bence, ama yaşadığını yerin ve yaşam tarzınizin şekline göre değişir bu

Bizde gecinemiyoruz kocam sağolsun. O kadar para giriyo eve 1 2 hafta sonra bitmeye başlıyor. Hiç borcumuz yok allaha sukur ama gereksiz çok para harcar eli çok açıktır yarım kilo al derim 5 kilo alır. Gereksiz bişeye 300 400 verir yüzüne bakmaz. 15 binde girse bi eve yinede harcaması bilmezse bi Taraf o parayla ne geciniliyor ne yetiyor ne birikiyor

Ögretmenlerin 3 ay yaz tatili falan yok bu bir.
Tatilleri 52 gün.
Ayrıca siz evde bir çocuğa katlanamazken onlar bir sınıfta yeri geliyor 40 çocuğa ders verip, boğazı tahriş olmuş ayak altları şişmiş vaziyette geliyorlar eve.
Yorgunluğunu geçtim onca çocuğun sorumluluğunu almak ne kadar ağır bir yük? Bunun farkında değilsiniz sanırım.
Bir canlının mesuliyeti değil, onlarca canlının mesuliyeti.
Ayrıca manevi olarak yipraniyorlar. Siz sokaktaki gençlere bakıp kırk yilda bir 'ne olacak bu neslin hali' diye endişelenirken onlar her gün dejenere olan, çalışmayan, hatta bazen gençlikleri yitip giden bir nesle şahitlik ediyorlar.
Bir öğretmenin, vücudunu satarak para kazanan bir öğrencisi vardı. O zamanlarda daha rehberlik servisleri aktif değildi ya da yoktu. Bu öğretmen bunu fark edince kızı ifşa etmeden , doğru yolu göstererek onu bundan vazgeçirmeye çalıştı. Bu vazgecirmenin kalıcı olması için okuldan atmak, disipline vermek çare değildi.
3 eğitim dönemi kızla yakından ilgilenerek, başka alanlara yönelterek vazgecirdi.
Kızı ince ince işledi.
Düşünün bu kız , öğrencilerle sadece ve sadece 5 tl ye beraber oluyordu.
Kızı bu fikirden vazgecirip, para ihtiyacı için de iş buldu.
Bunu nerden mi biliyorum , geçen sene babama teşekkür için çocuğuyla gelen kızın hikayesini anlattı babam.
Dramatize etmek için demiyorum o öğretmen babamdi. Birinci ağızdan dinlediğim için bu örneği verdim.
Ya düşünün bu kızla 3 eğitim dönemi ilgilenmek, bunun maddi-manevi yükünü kaldırmak, 50 günlük yaz tatili ile mi geçecek. ??
Ve ya aldığı iki üç milyar maaşla mi.
Kiz babamı ziyarete gelip gidince adam ağladı resmen bunun ustune anneme sordum konu öyle açıldı
Yaptıkları ekstralar, aldıkları sorumluluklar, sergiler, tiyatrolar, seminerler hiç göze görünmez.
Aldıkları ortalama bir maaş ve tatilleri göze görünür!
Kaldırdıkları yükün parasal ve tatil olarak bir karşılığı yok kusura bakmayın!
Onların işi insanla.
Onların işi evlatlarimizla!
Onların işi bizim gelecegimizle!
Babam öğretmen olmasa da bunu böyle düşünürdüm, gayet mantıkla bakınca bu sonuçlar çıkıyor. Zira hepimizin mutlaka öğretmenleri olmuştur.
Başta başöğretmenimizi, sonra babacigimi, burdaki öğretmen hanımları ve işini düzgün yapan bütün öğretmenlerimizi saygıyla selamliyorum.Allah başımızdan eksik etmesin sizleri :KK36::KK36:

Geçinmeyi bilirsen ona göre harcama yaparsan geçinirsin. Eşim işten çıktı, biz tek öğretmen maaşı ile geçiniyoruz evimiz kira ve bir bebeğimiz var. Biz yaşayabildiğimize göre ...
eşiniz neden işten çıktı, ne iş yapıyodu? yazık değil mi size evin yükü size kalmış :(

Back
X