• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

inş istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.evleneceğim kişi izin verse bende çalışırım
İnşallah,, siz dillendirin ve isteyin.. Ondan izin almanıza gerek yok, çünkü iyi bir bölüm mezunusunuz ve gayet güzel işlerde çalışabilirsiniz..

QUOTE="vahiba, post: 42638155, member: 181604"]inş istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.evleneceğim kişi izin verse bende çalışırım[/QUOTE]
Çalışmak için izine gerek yok. Bu herkesin en temel haklarından biri..ben ekonomik geçimden daha çok bu kafa yapsındaki biri ile geçinebilir miyim onu düşünürdüm. Ben haklarımı kısıtlayan birine tahammül edemezdim hele de rahat bir ailede her istediğim yapılarak büyümüş isem hiçç edemezdim..nasıl göz yumabiliyorsunuz böyle şeylere. Sevgi böyle bir şey değil bence

Biraz zamana yaysanız çok daha rahat edersiniz maddi olarak. Söz nişan düğün arasına 3'er 4'er ay koysanız bayağı birikim yapar. şuan hiç birikimi yoksa Şubat çok erken. Bütün düğün ve eşya masrafları size uzun yıllar borç ödetebilir, ev gideri de olacak çünkü. Ama evlenmeden biriktirmesi daha kolay olur.
biz evlenmeyi 5 yıldır bekliodukta o yuzden hemen evlenmek istiyoruz.yani yaşımda 34 oldu ztenama biraz daha küçük olsaydım beklerdim tabikide

1275 ev kredisi
560 kredi
1200 kredi kartı
kalan 500 de faturalar
300 tl yemek kartı (market alışverişi yapıyoruz)

3500 maaş.
Elimize nakit kalmıyor. Kredi kartına yükleniyoruz gene. Aklınız varsa kredi kartı kullanmayın. Hep başa sardırıyo :KK53:
Ayrıca bu borçlar bir gün biticek elbet en fazla 2-3 sene. Ondan sonra büyük rahatlık. O yüzden şükret yani. Asgari ücretle ömür sürdürenler var :KK43: Bizim elimize bişi kalmıyo ama ben kendimi geçim sıkıntısı çekiyor olarak görmüyorum max. 2 yıl sonra biticek borçlar..
inş bizimde sizinde borçlar hemececik biter

biz evlenmeyi 5 yıldır bekliodukta o yuzden hemen evlenmek istiyoruz.yani yaşımda 34 oldu ztenama biraz daha küçük olsaydım beklerdim tabikide
Anladım o zaman evlenin çocuk sahibi olma konusunda yaşınız sıkıntı olmasın daha ileride. ama böyle Borçlu bir evlilik için maddi manevi çok fedakarlık yapmanız gerekecek. Geçinilmeyecek bir meblağ değil ama tutumlu olmanız, düğün ve eşyalarda lükse kaçmamanız şart. Çok iyi hesap yapın giderleriniz konusunda. Üstesinden gelirsiniz inşallah.

QUOTE="vahiba, post: 42638155, member: 181604"]inş istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.evleneceğim kişi izin verse bende çalışırım
Çalışmak için izine gerek yok. Bu herkesin en temel haklarından biri..ben ekonomik geçimden daha çok bu kafa yapsındaki biri ile geçinebilir miyim onu düşünürdüm. Ben haklarımı kısıtlayan birine tahammül edemezdim hele de rahat bir ailede her istediğim yapılarak büyümüş isem hiçç edemezdim..nasıl göz yumabiliyorsunuz böyle şeylere. Sevgi böyle bir şey değil bence[/QUOTE]
benim için bugune kadar çok şeyler yaptı.ticaretle yğraşıyordu .sırf babam memur olsun dedi die ünv okudu işe girdi .ben böyle birinin nasıl istemediği bir şeyi kısıylama olarak görebiliyimki?normalde çok haklısınız.ama bizim şartlarda öyle dil işte malesef

Anladım o zaman evlenin çocuk sahibi olma konusunda yaşınız sıkıntı olmasın daha ileride. ama böyle Borçlu bir evlilik için maddi manevi çok fedakarlık yapmanız gerekecek. Geçinilmeyecek bir meblağ değil ama tutumlu olmanız, düğün ve eşyalarda lükse kaçmamanız şart. Çok iyi hesap yapın giderleriniz konusunda. Üstesinden gelirsiniz inşallah.
çok tşk ederim.inş ...

ailem 3000 lira ile ev geçindirip beni okutuyor. evimiz kira özel yurttayım aylık en az 1200 lira masrafım var. varın siz düşünün o parayla geçinilir mi?

Birdenbire herseyim olsun diye bakma lükse kaçma, orta halli al eşyalarını, bu yaşa kadar belki rahat yaşadın ama evlendikten sonra bu rahatlığın olmaz, paranın nereye gittigini anlamiyorsun ve sende çalış evde durdukça adama masraf cikartirsin

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
Gecinirsin ya az para mi millet ne kadar az parayla hem cocuk okutiyor hem geciniyorda sen bu kadar parayla grecinemezsen yuh zaten hem sende calis 2 bin de sen getir evine oylenherseyi adama yikma ben rahatima duskunum falan cekmez elin adami koyar kapinin onune evlenicekseniz biraz rahatinizdan odun vermeniz gerekiyor

Ay ay babamın velisi vardı
Çocuğu çok başarısızdı
Adam çocuğına ders aldırabilmrk için
Her gün işe giderken yürüyerek bilmemkaç km gidiyordu
Ama insanın yürüyelecği bi mesafe değil nasıl anlatsam bilen var mıdır esertepeden ulusa diyeyim...

babanızın gelırı ne kadar ?
hanı baba evınde yasam standartın 5-6 bın altına hıc dusmezde eşin 4.5oo alınca acaba yetermı gencız kendımız yapcaz dıye endıselenırsın ozaman anlarım
gecınırsınız merak etme benımde esım o cıvarda alıyor maas

Hangi şehirde ya da ilçede yaşadığınız, taksitlerin meblağı, ödenen kredi vs. Bilmeden elinde salt 4500 ile gecinilir mi nasıl bilecegiz? Es adayiniz atanamasa ve ya işsiz uni. Li olsa mesela ne yapacaksınız? Gelir değil gider önemli. ..ha yok harika maaş süper Tebrikler bekliyorsan Bu ülke şartlarında Zor. ...

Back
X