• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

babam bu kişiyle evlenmemi istemiyor.yardım etmex
benim anlamadığım nokta şu,bu adam kaç yaşından sonra üniversite okuyup,varolan işini kapatıp memur olmuş sizinle evlenmek daha doğrusu babanızı razı etmek için...adam daha ne yapsın ?? babanız daha ne istiyor?
madem her dediğinizi yaptı bu adam şimdi de yardım edecek..yoksa nişanlınız eskiden ticaret yapıyormuş,daha çok para kazanıyordur mutlaka,eski işine geri dönsün..her halukarda babanızı memnun edememiş baksana..

4500 tl normal şartlarda (borcun olmayacak) geçinebilinecek bir miktar. Ama dedim ya borcun olmayacak. Nişanlının birikimi var mı? En azından düğün parası için vs. Şuanda 4500 geliri varsa her ay biraz biraz eşya alıp ödeyebilirmiş mesela. Düğün yapmak, ev döşemek kolay değil ki. Bende yaşadım aynılarını, ailem üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, eşimse herşeyi kendisi harcadı. 2 yıllık evliyiz, borçlarımız daha yeni bitti sayılır, daha yeni kenara para koymaya başlayacağız. Düğün takılarına da elimizi sürmedik. Belki borçlar daha önceden biterdi ama balayınada gittik, geçen yılda tatile gittik, benim kurs üzretlerim vardı vs vs... Demem o ki, cepte 5 lira yokken düğün salonu tutmaya kalkarsanız biraz zor işin içinden çıkılır. Nişanlıyken eşyalar alınır ve kısım kısım ödenirse hiç değilse borcunuz az olur.

benim anlamadığım nokta şu,bu adam kaç yaşından sonra üniversite okuyup,varolan işini kapatıp memur olmuş sizinle evlenmek daha doğrusu babanızı razı etmek için...adam daha ne yapsın ?? babanız daha ne istiyor?
madem her dediğinizi yaptı bu adam şimdi de yardım edecek..yoksa nişanlınız eskiden ticaret yapıyormuş,daha çok para kazanıyordur mutlaka,eski işine geri dönsün..her halukarda babanızı memnun edememiş baksana..

30 yaşında ünv okudu.şu an oda 34...evet ticaretten çok daha iyi kazanıyordu.herşey sevgili babam yüzünden bu durumlara geldi

Yani bu para ile ev geçinir ama borç harç olmazsa yani olursa da geçinilirde biraz zorlar bir süre. Birde hangi şehirde nasıl bir yaşam tarzınız olduğuna görede çok değişir yani şöyle atıyorum bu para istanbul'da normal bir gelirken yozgatta ohooo uçurur. Şartlara göre değişir yani.
Yeni evliliklerde malesef çok borç altına giriyoruz, kimseden de destek olmazsa zor.
Tek geçim kaynağınız bu para olacaksa çok açılmayın ki sonunda huzurunuz bozulmasın.

Geçinmeye gönlü olan ger turlu gecinir. Ama eğer gönlün yoksa yüz milyar aylık olsa yine geçemez.Anlayacağınız adamına gore değişir.:KK52:

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
Benim merak ettim nereye atandi??

eşim 1500 tl maaş alıyor bende çalışıyordum ucu ucuna yetişiyordu ev yok araba yok bi bebeğimiz olsun kısmetiyle gelir dedik 4 üz oldu :KK53: (maşallah sağlıklı sıhhatli doğarlar inşallah:) şimdi 6 nüfs 4 ü bebe 1500 maaş nasıl olcek:KK59: olan borçları hiç demiyorum:)))
maşallahh çok mutlu oldum kendi adıma nedn bilinmez ama
dördüde aynı allah rızkınızı bol eylesin inşaallah
sağlıklı sıhhatli doğsnlar

maşallahh çok mutlu oldum kendi adıma nedn bilinmez ama
dördüde aynı allah rızkınızı bol eylesin inşaallah
sağlıklı sıhhatli doğsnlar
:KK53: sizin de olur inşallah diim o zaman..aminnn teşekkürler Allah razı olsun

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?

o maaşla zaten ailesinden destek almayı kabul etmesin. kendi ayakları üzerinde durabilir.
o parayla geçinemeyeceğinizi düşünmeniz bile çok mantıksız.
iki kişi olucaksınız zaten, ayda ne kadar yiyebilirsiniz ki?

Allah daha çok versin ama bir de başlık olarak atmışsınız.... neyse yanlış şeyler yazmak istemiyorum

siz çalışacak mısınız? eşiniz ne olarak atandı merak ettim.
bu arada evlilik bu, ne kadar bollukta yaşasan da baba evin gibi değil hçbşy. mutluluklar dilerim :KK39:

[QUO"blue_ismyheart, post: 42672324, member: 294475"]istanbul değil ama büyükşehir miş.[/QUOTE]
Yok öyle değil ne okudu da atandi meslek ne

kocamın yüreğine iner ama kayınpederimde ikiz belki olur :KK17::KK53:
çok teşekkür ederim çok güzel dua allah razı olsun
inşallah ..ahahhaah eşimde çok sevindi de benim yüreğime indi asıl..Rabbim kolaylığını verir inşallah..hakkımızda hayırlısı

inşallah ..ahahhaah eşimde çok sevindi de benim yüreğime indi asıl..Rabbim kolaylığını verir inşallah..hakkımızda hayırlısı
amin canım allah versin kolaylığını
onlarında bu dünyada nasipleri vardır
sağ salim doğsunlar inşaallah

Back
X