• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

arkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki
Aylık borcunuz kaç olur ortalama
Bunu yazarsan daha açıklayıcı olabilir
4500 TL ile geçim olur mu demişsin, birinin ev eşyası borcu aylık 500 se ona göre yorum yapar 4000 le geçim olmaz mı der. Sen kendi borcunu belirtip sormalısın

valla 4500 ile geçinip geçinememek tamamen size baglı :KK53:
mesela benım teyzem ayda 10 bin bile olsa geçinemez, çünkü fazla lükse düşkün ve harcaması aşırı şekilde..

Benim eşimde 4500 tl massla calisiyor herseyi ile luks bir hayat yasiyoruz askari ucretle calisip 7 kisilik aile gecindiren de var iki kisiye 4500 tl az diyen de,yani simdi cok sukur esim iyi kazaniyor sansliyiz biz..

Aylık borcunuz kaç olur ortalama
Bunu yazarsan daha açıklayıcı olabilir
4500 TL ile geçim olur mu demişsin, birinin ev eşyası borcu aylık 500 se ona göre yorum yapar 4000 le geçim olmaz mı der. Sen kendi borcunu belirtip sormalısın
2700 falan aylık taksit olucak sanırım

Konunun tamamını okumadım ama sadece eşiniz çalışıyor sanırım. E hanımefendi madem rahatınıza bu denli düşkünsünüz meslek sahibi olup düşkün hayatınızı neden garantiye almadınız? borcunuza bağlı geçinip geçinmemek muhtemelen bi 10-12 ay sıkacaksınız boğazınızı ya da sizde çalışın bir gelir sağlayın evinize.

1500 mil
Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz
1500 tl maas hem bebegime hem borçlara hem boğaz doyuruyoru kit kanat.canim eger aşırı bir borc olmazsa gecim rahat saglanir.Allah yardimcin olsun

gülesim geldi.... İnsanlar senin bu saydıklarını kira,borç,sabit gider vs. 2000 TL ile yapmaya çalışıyorlar. Olduğu kadar geçiniyorlar. Hergün et değilde kuru ekmek yiyorlar belkide... Hayat, hesap kitap yapmayla veya ben rahatıma düşkünümle geçmiyor insan herşeyi yaşıyor herşeyi görüyor. Bugün oldukça varlıklı insanların varlığı sadece bugün için. Yarın eser kalmayabiliyor... Gelirinden komple giderlerini çıkar kalan para geçineceğin paradır hesap et...Bazen zamansız giderlerde çıkar mesela...
Gelir - kira - borç ( kredi) - min.400 fatura - 400 mutfak - 300 gözle görünmeyen giderler ( ulaşım,aidat vs.) kalan neyse bakarsın.

="vahiba, post: 42638019, member: 181604"]arkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki[/QUOTE]
Tatlim bende çalışıyorum eve 5000 giriyor biz arabada aldık 2000 olun taksidimi 550 kira bu ay sıkıştı esyalari çok alma en başta sonra zor olur milletin gazına gelipte çok borca girmeden taksitleri en fazla 2000 yap çünkü ay icinde de masraf çıkıyor taksitli diye herseyi alma derim

Taksitler bitene kadar tutumlu olursunuz sonrasında rahatlarsiniz diye dusunuyorum. Çok lüks yaşanmaz o parayla hergun dışarıdan yemek, her haftasonu bir yerlere tatile gitmek, pahalı giysiler almakla yetişmez ama yeri gelir evde yersiniz yeri gelir dışarıda, alışverişini de ayarlarsan gayet mutlu mesut geçinir gidersiniz. Çok rahat etmek istiyorsan senin de çalışman ya da ek bir gelir gerekli. Ev sizinse iyi tabi, kira işi zorluyor çünkü.

vay be...4.500 e evler arsalar alınıyormuşta benim haberim yokmuş.asari ücretle rahat geçiniyorum yazanmı dersin?beni şımarıklıkla suçlayanmı dersin?4.500 e ev alanşar arsa alanlarmı dersin...ne çok paraymış bu yaw.ben saymayı bilememişim.hayal aleminde yaşamayın.bu para ucu ucuna yetiyor.eğer ev arsa alınıosa sizlere vereyim rahat rahat birleylerin sahibi olun.neredeyse taşlıycaksınız beni?iyi br yaşam sürdüm die duygusal demogojilerinize cvp mı vermiyim yani.herkes kendi standartına göre geçinir.kimi asgari kim ben gibi.bence önce insan kendini bilmeli.kendini bilmez arkadaşlar cvp yazmışlar.hepinize tek tek cvp yazamayağım .fikir verip yardımcı olanlara çok tşk ederim.evet maddi durumum iyi şükür.bunun için vicdan azabı çekicek deilim.Allah herkese nimetlerinden tattırsın.gördüğünden geri bırakmasın.
Canım ben de ailemin yanında çok lüks bir hayat yaşadım. En basitinden ilk bisikletim bile İtalya'dan getirtildi gerisini sen dusun nasıl abartı bir bolluk içinde oldugumun. Çok sıkıntı da çektim ailemin yanından ayrıldıktan sonra, bazen maaşımdan yol param kalmazdiarkadaşlardan borç alırdim, eksiye duserdim haliyle her ay basinda. Sonra durumum iyileşti ama o dönem kardeşime baktım yeri geldi aç kaldığım zamanlar oldu yine. evlendim her şeyi biz yaptık ilk evimiz dökülüyordu resmen kaos gibiydi ağlıyordum eve girerken. Sonra oturttum isimi gücümü çok şükür şimdi ailemin standartlarına ulaşmak üzereyim. Yani biraz kendini sıkman gerekebilir. Hayat bu inişli çıkışlı olabiliyor ve zaman gosteriyorki katlandigin zorluklar mükafat olarak geri dönebiliyor. İlk başlarda tutumlu davran, sabret sonrası gelir bir şekilde..

valla ben yorumları okurken bile yoruldum şunu merak ettim hangi dün atanmış yani memuriyete ilk başlamış kişi 4500 lira ile işe başlamış ????? üst düzey memur olması gerekir kaldıki kaymakam vali başkomiser vs bile kaç yılda bu parayı alıyor hangi memuriyetmiş o merak ettim

benim eşim 22 yıllık memur daha yeni alıyor o parayı üstelik daha geçen yıl 1/4 e düştü ve buadam üst düzey memur
seninki bu maaşla atandıysa sana bişey olmaz korkma

valla ben yorumları okurken bile yoruldum şunu merak ettim hangi dün atanmış yani memuriyete ilk başlamış kişi 4500 lira ile işe başlamış ????? üst düzey memur olması gerekir kaldıki kaymakam vali başkomiser vs bile kaç yılda bu parayı alıyor hangi memuriyetmiş o merak ettim

Öğretmen maaşı ve kira gelirinin toplamı.
Açıkçası bu konuda konu sahibine ciddi ciddi üzülüyorum.
Aslında 2700 ödeme ve 750 lira kira vereceklerini baştan yazmadığı için birçok garip yorum geldi.

Back
X