Evet bizim gibi anneler buraya yazdıkça ilerde bu yazıyı okuyan panik korku endişe sitres içinde olan anneler rahatlayacaktır ve ben onlar için son bir kaç cümle kurmak istiyorum KORKMAYIN sizin çocuğunuz normal bir çocuk ve Herşey yolunda , Her doğan bebeğin hastalığa yakalanma potansiyeline sahip ,etrafımızda üzülerek gördüğümüz fiziksel hastalığı olan bebeklerden değil , eğer öyleyse bile bunun 47xxx ile alakası yok , Daha önceleri bu kadar ayrıntılı testler yapılmadığı için kimse bilmiyordu ,bebek doğuyordu büyüyordu normal bir hayat yaşıyordu, kromozom anamolilerde çok fazla değişik terim ve teşhisler olduğu için internette çok yanlış bilgiler var , açıyorsun bakıyorsun korkunç şeyler yazmışlar , olabilecek en kötü seneryoyu yazmışlar , ya Allah aşkına kimbilir kaç bebeğin sonu oldu bu tür fikri olup bilgisi olmadan sağa sola yazanlar. Hiç unutmam bu teşhisi ilk öğrendiğimde internete 47xxx yazmıştım çıkan resimler baktım çok korktum sonra öğrendimki çıkan resmler başka kromozom anomilerine ait resimler, internette hepsi birbirine girmiş , arama yaptığınızda çıkan resimlerin hiçbirisi 47xxx e süper dişiye yada diğer adıyla trible x ile alakası yok... şimdi bence geriye yaslanın ve hamileliğinizin tadını çıkartın. Sadece profosyonelleri dinleyin İnternetteki bilgilerin hepsi çöp. Kim bilir bu şekilde kaç bebeğin sonu oldular. Bu bir hastalık değil , bizim çocuklarımızda fiziksel herhangi bir problem yok, beğinsel olarakta çalışılmış herhangi bir tecrübe yada test yok , inşallah 3-5 yıl sonrada onu biz buraya yazacağız. Hepimizin bildiği bir kaç hastalık var mesela bir tanesi Down sendromu, trizomi 18, trizomi 13) gibi ama bizimkisi bu kromozomol anomilerden çok farklı çünkü bizimkisi üreme kromozom anomilisi yani şu olabilir ilerde (belki)çocuk sahibi olmada zorlanabilir yumurtalığı gelişmez kısır olabilir yada erken menopoza girebilir ama şimdi tıp çok ilerledi herşeyin çağresi var. İnsan ilerde çocuğu zor anne olacak diye o gebeliği sonlandırırmı ? Tekrar ediyorum bu gebeliğin sonlandırmasını gerektiren bir hastalık değil ,bunu okuyan anneler bu dediğimi dikkate alsın lütfen.