Menopoz 47 Yaşındayım,İsteksiz ve Sinirliyim,Menopoza mı Girdim?

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

Filiz81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
2.010
1
156
Arkadaşlar; Bende 47 yaşındayım 2010 yaz ayında hafif hafif ateş basması ile başladı fakat adetlerim düzenli doktora gittim oda ateş basması varmı adetlerin düzenli mi diye sordu bende yalnızca günde 2-3 kez ateş basması olduğunu adetlerimiz her ay 5-6 gün öne çekildiğini ve 4 günde sona erdiğini söyledim bana hiç bir tahlil yapmadan sen daha menapoza girmemişsin dediama ondan sonra aşırı sinirlenme ve isteksizlik başladı sizlerden gelecek fikirlere inanın ihtiyacım var sizlerde geçiriyorsanız böylemi oluyor Psikiyatra da gittim ilaç da kullanıyorum

Aynen canım bendede bu gibi şikayetler oldu.Birde zaten alıngan biriyim menepozda bu dahada fazlalaştı herkese alınır oldum benimle ilgili olmayan şeyleri bile üstüme alındim.Bende antideprasan kullanıyorm..45 yaşındayım 2 yıldır menepoza girdim fakat bir kaç ay hap kullandım düzene girdi şimdi artık 5 ayda bir adetim..Ateş basmam beni fazla etkilemiyordaa sıkıntı isteksizlik ev işi dahi hiç bir şey yapmak istemiyorum sanki her şey bana zor gelmeye başladı bilmiyorum ne olacak böyle..Sanada geçmiş olsun inşallah bu berbat dönemi hayırlısıyla atlatıcaz..hoşçakal

Üç aşağı, beş yukarı bende de bu tip şeyler olmuştu. 45-46 yaşlarında başladı. Sinirlilik oldu ancak, tam o dönemde oldukça yoğun ve sıkıntılı bir dönem yaşıyordum iş hayatımda ve tiroid bezimde birkaç nodül vardı. Emekli olup, nodüller alındıktan sonra sinirlilik halim daha azaldı, prikoloğa gitmek ihtiyacı hissetmedim. Normalde atetlerim 4-5 gün sürerdi, o bakımdan fazla bir değişiklik olmadı. Kanamam fazla olmazdı, o da bir miktar azaldı. Ama 46 yaşındayken bir kere, çok fazla kanamalı bir adet geçirdim. Hava değişikliklerinen daha fazla etkilenmeye başladı adetlerim, yazın ne zaman tatile çıksak, vakitli, vakitsiz adet gördüm. Bende sıcak basmalardan çok, genel olarak sıcağa karşı bir tahammülsüzlük oluştu. 48 yaşında, miyomlar ve endometriumda kalınlaşma yüzünden rahim, yumurtalıklar alınınca, filmin sonunu göremedim maalesef ( ya da yaşasın:)).

Menepoza girdim, giriyorum psikolojisine kapılmamaya çalışın, nasıl billuğ çağında bir şeyler yaşanıyorsa bu da ona benzer bir dönem. Ve inanın, şu regli belası bittiğinde insan acaip rahatlıyor, ooh dünya varmış diyorsunuz.

Sena01 ve Melankoli59 arkadaşlarıma çok sağolun diyorum paylaşımlarınız için.Ben de emekli olduktan sonra aşırı kanamalarımdan dolayı yumurtalıklarım da irili ufaklı bir tane de 3 cm.miyom vardı 8 ay önce onları aldırdım 3 cm.olanından sadece parça alındı onunda sonucu biraz can sıkıcı dedi doktorum.Buna da çok şükür.Tekrar sizlerden ALLAH razı olsun inşallah benim koca beni sepetlemeden atlatırım. şaka Hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…